“Άγιοι και άγιες” της αμαρτωλής Αρχιεπισκοπής Αμερικής

111

Οι αυτόνομοι μητροπολίτες μας, αυτοαποκαλούνται ”άγιοι”. Μερικοί είναι και… ”άγιες”. Δικαίωμά τους. Και οι πρόεδροι των Οργανώσεών μας αυτοαποκαλούνται ”ηγέτες”. Ο καθένας και η καθεμιά δηλώνει, ό,τι φαντασιώνεται ή θα επιθυμούσε να είναι.

Αλλά με τους ”άγιους” τα πράγματα είναι σοβαρά. Επειδή το ”ποίμνιο”, δηλαδή το ομογενειακό ”κοπάδι”, γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία τους, αναρωτιέται: “Άν αυτοί είναι άγιοι, τότε γιατί κάνουν διαβολεμένα πράγματα;”.

Οι ”άγιοι” αυτοαποκαλούν τις μητροπόλεις τους ”ιερές”. Πόσο ”ιερές” μπορεί να είναι οι… δόλιες και αμαρτωλές;

Η Αρχιεπισκοπή αποκαλείται ”ιερά”. Αν κάποιο τροπάριο ”Κασσιανής” γραφόταν πάλι, θα έλεγε ”η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα Αρχιεπισκοπή Αμερικής”, οπότε το ”ιερά” θα πήγαινε στην πραγματική του θέση, δηλ. στον… σκουπιδοτενεκέ, παρέα με το ”ιερά” των μητροπόλεων.

Οι δεσποτάδες αποκαλούνται ”μητροπολίτες”, αλλά παραμένουν ”δεσποτάδες” από το ”δεσποτικός”, που παραπέμπει σε ”απόλυτη και τυραννική εξουσία”. Αυτοαποκαλούνται και ”σεβασμιότατοι” (υπερθετικός βαθμός: σεβασμιότατος). Αλλά ο ”σεβασμός” αποκτάται, δεν χαρίζεται, ούτε αυτοπροσδιορίζεται. Τώρα, αν έχουν τον σεβασμό του ”ποιμνίου” είναι άλλη υπόθεση. Αλλά, ποιος τον έχασε για να τον βρουν αυτοί;

Και ένας ”αμαρτωλός”, αναρωτιέται: «Όλοι αυτοί με τις μαύρες κελεμπίες, τα ράσα, όπως τα λένε, που παραπέμπουν σε ανορθόδοξους ”ταλιμπάνηδες”, εμένα μου θυμίζουν μπακαλόγατους, κάτι σαν μαγαζάτορες εμποράκους. Αλήθεια, τι είδους προϊόντα πουλάνε; Στην ”ούγια” τα προϊόντα γράφουν ”Θεός”, αλλά δεν μας έδειξαν ποτέ αν έχουν άδεια από τον κατασκευαστή να τα πουλάνε. Μήπως είναι μαυραγορίτες; Λένε ότι είναι εκπρόσωποι του Θεού στην γη. Αλλά Αυτός ουδέποτε θα ήθελε να έχει τέτοιους εκπροσώπους, εμπορικούς αντιπροσώπους. Μόνο ζημιά μεγάλη του κάνουν, με ”μαϊμουδίστικα” υποπροϊόντα».

Χρήμα για παπάδες, ναι. Για σχολεία, όχι!

Έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα στοιχίζουν στο ”ποίμνιο” οι παπάδες των μεγαλομεσαίων ενοριών; Ας κάνουμε μια απλή πρόσθεση: Ο βασικός παπάς, αποκαλούμενος και ”προϊστάμενος”, περίπου 100.000 δολ. τον χρόνο. Συν σπίτι, ασφάλειες και αυτοκίνητο, φτάνει τις 150.000.

Ο δεύτερος παπάς φτάνει τις 110.000. Σύνολο 260.000 δολ. (τα τυχερά τους, είναι άλλη υπόθεση). Βάλτε τα ”χαράτσια” της ενορίας-Κοινότητας σε Μητρόπολη-Αρχιεπισκοπή
και βγάλτε συμπέρασμα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για σχολεία ελληνικά. Έτσι, καλοπερνούν οι παπάδες και κλείνουν τα σχολεία, με αποτέλεσμα να ζούμε την μεγάλη παρακμή του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και την συνεχιζόμενη ραγδαία πτώση ομιλίας της ελληνικής γλώσσας ακόμα και στα σπίτια Ομογενών. Λειτουργίες και Mυστήρια στις εκκλησίες γίνονται στα αγγλικά.

ΚΑΛΑΜΙ ΗΠΑ – 19 Νοεμβρίου 2022

Tags: αμαρτία, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, γλώσσα, δεσποτάδες, μητροπόλεις, μητροπολίτης, Ομογένεια, παπάδες, ποίμνιο, ράσο, σεβασμιότατος, σκάνδαλα, Τροπάριο της Κασσιανής