Άστραψε και βρόντηξε χθες ο Κακλαμάνης στη Βουλή!

%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82«Πραγματικά σ’ αυτή την Αίθουσα συχνά διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο
(…). Ποιο είναι το πρόβλημά μας σήμερα; Μας ελεεινολογεί ως λαό, ως Έθνος – όχι ως Αλογοσκούφη – ολόκληρη η Ευρώπη, ολόκληρος ο κόσμος και νομίζω ότι αυτό δεν το αξίζει ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε τα Κόμματα που βρίσκονται σ’ αυτή την Αίθουσα με όλες τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, με όλα τα προβλήματα, αν θέλετε και με τη, δυστυχώς, αναπόφευκτη αναξιοπιστία και αναξιότητα κάποιων που φτάνουν ως αυτή την Αίθουσα.»

Έτσι άρχισε τη χθεσινή ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης.
Κύριε Κακλαμάνη, σωστά είπατε ότι μας ελεεινολογεί ολόκληρη η Ευρώπη ως Έθνος – λέξη την οποία το κόμμα σας προσπαθεί να καταργήσει από τις ονομασίες υπουργείων και εθνικών Οργανισμών, και προχωράει το αντεθνικό της εγχείρημα με επιτυχία. Αλλά αυτό δεν το κατακεραυνώσατε…

Είστε λάθος, όμως, κύριε Κακλαμάνη, εάν νομίζετε ότι την ελεεινολόγηση δεν την αξίζουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής! Αν φτάσαμε να μας ελεεινολογεί ολόκληρη η Ευρώπη, φτάσαμε με τα κόμματα και τη Βουλή επικεφαλής. Αυτά ανέδειξαν τις κυβερνήσεις της συμφοράς που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Αν, όμως, όπως είπατε, υπάρχουν αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, ποιος σας εμπόδισε να τις έχετε προ πολλού διορθώσει; Και γιατί η αναξιοπιστία και η αναξιότητα κάποιων είναι αναπόφευκτη και δεν τους στέλνετε στη φυλακή ή στα σπίτια τους; Ας μου επιτρέψετε να σας θυμίσω την παροιμία, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Και βεβαίως έχει ευθύνη και ο λαός που προσκυνάει τέτοια κόμματα και αναδεικνύει με την ψήφο και την ανοχή του άχρηστες κυβερνήσεις. Όμως η κομματική φαυλοδημοκρατία τον έχει εθίσει, δια του διαίρει και βασίλευε, να μη χρησιμοποιεί την αντικειμενική λογική κρίση αλλά να “σκέπτεται” με το συναίσθημα, αγόμενος και φερόμενος από τα πολιτικά μίση κατά των κομματικών “αντιπάλων”.

«Βοά η Ευρώπη. Λένε ότι τους εξαπατούσαμε και δυστυχώς, είναι αλήθεια. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα κρύβουμε σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι μας στην άμμο και θα λέμε ότι το ίδιο έγινε και με τα δάνεια που πήραμε στον Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας; Κάποιοι μεταξύ Λονδίνου και Αθηνών έφαγαν τα μισά;»

Κύριε Κακλαμάνη, την Ευρώπη την εξαπατούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από πολύ ενωρίτερα, συγκεκριμένα από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν το Μάιο του 1986 βαφτίστηκαν 9.000 μ.τ. Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού ως Ελληνικό. Για την απάτη αυτή η Ελλάδα δικάστηκε ερήμην από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 9-5-1989, επειδή με ψευδή πιστοποιητικά πέτυχε να μην καταβληθεί αντισταθμιστική εισφορά ύψους 1.350.000 ECU.
Ώστε, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι γνώριζαν από παλιά τι κουμάσια ήμασταν. Απλά τώρα έπεσε και η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής τους, ίσως και της αηδίας τους, για εμάς.

«Άρα, λοιπόν, αυτό που συνέβη, που οδηγεί τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, εκτός αν δεν συνειδητοποιούμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα, αυτά αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να τα χρεωθούν εκείνοι που έπαιρναν αποφάσεις ερήμην του Κόμματός τους, ερήμην της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, δημιουργώντας και επιβάλλοντας ενός ανδρός αρχή

Δυστυχώς, ο κύριος Κακλαμάνης κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής δεν είναι οι όποιες αλχημείες στα στατιστικά του Αλογοσκούφη και της προηγούμενης κυβέρνησης – καταδικαστέες είναι κι αυτές, και συνέτειναν στην επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας μας – αλλά η πελατειακή κομματική τακτική, η γενικευμένη διαφθορά, οι ρεμούλες και η ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας. Αυτά είναι που καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στη ντροπή, τη φτώχεια και την απόγνωση. Η αιτία της συμφοράς μας είναι το σάπιο κλεπτοκρατικό σύστημα της ασύδοτης και διαπλεκόμενης με την πλουτοκρατία φαυλοδημοκρατίας μας. Αυτό το ελεεινό σύστημα των σκανδάλων και της διαφθοράς και εσείς το ανεχθήκατε, εφ’ όσον συνεχίζετε ν’ ανήκετε σε αυτό, και λυπάμαι που δεν το καταδικάζετε, έστω και τώρα.

«Χαίρομαι, γιατί έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διεκδικεί το αλάθητο, που την αξιοπιστία που έχει στη διεθνή κοινότητα την προσφέρει, γυρίζοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλο τον κόσμο για να ανατάξει αυτή την εικόνα που έχει η χώρα μας.»

Κύριε Κακλαμάνη, εάν εσείς ένας πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αισθάνεστε την ανάγκη να κολακεύσετε τον Πρωθυπουργό μέσα από το “ναό της Δημοκρατίας”, τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους νεότερους Βουλευτές;
Ομολογήσατε ότι ο Πρωθυπουργός γυρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλο τον κόσμο για να ανατάξει την εικόνα της χώρας. Την ανέταξε; Όχι μόνο δεν την ανέταξε αλλά την επιδείνωσε. Διότι οι ξένοι θέλουν να δουν έργα και δε συγκινούνται από λόγια και υποσχέσεις, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ… Τα ΘΑ περνάνε μόνο στους ανεγκέφαλους ψηφοφόρους. Αντί λοιπόν ο Γ. Παπανδρέου, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης, να έχει στρωθεί στη δουλειά, να κατευθύνει, να συντονίζει και να ελέγχει το έργο των Υπουργών του, το ανέθεσε στον αντιπρόεδρο που όρισε, και ο ίδιος περιδιαβαίνει τις ηπείρους ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, νομίζοντας ότι έτσι θα συγκινηθούν οι αγορές για να κατεβάσουν τα spread του δανεισμού. Αμ, δε συγκινήθηκαν! Το είπατε άλλωστε κι εσείς με λίγες λέξεις:

«Περιμένουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο – διότι υπήρχε δουλειά, την οποία γνωρίζω – που έπρεπε να είχε έρθει εδώ, τουλάχιστον από το Νοέμβριο. Θα μας φέρετε νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί εδώ τον Απρίλη και ουσιαστικά θ’ αρχίσει να αποδίδει από το Φθινόπωρο;»

Έτσι μπράβο, κύριε Κακλαμάνη, τώρα πιάσατε τον ταύρο από τα κέρατα! Αντί για το Νοέμβρη του 2009, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τον Απρίλη του 2010, λόγω του κατεπείγοντος! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δε μας πιστεύει η Κομισιόν… Πέντε μήνες τώρα η κυβέρνηση διαβουλεύεται και παλινδρομεί, μετρολογεί και μετροαποφεύγει, ενώ οι Ευρωπαίοι μας ράβουν μαύρα ασφυκτικά κοστούμια που θα γονατίσουν τον εργαζόμενο και θα φέρουν μεγαλύτερη ασφυξία στην αγορά. Ρίξατε όμως και τη δικαιολογία, μπας και σας θυμώσει ο ΓΑΠ: «διότι υπήρχε δουλειά, την οποία γνωρίζω»!

Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει, κύριε Κακλαμάνη! Μία ήταν η δουλειά που έπρεπε να ανασκουμπωθεί και να κάνει η κυβέρνηση από την επομένη της ορκωμοσίας της, στις 7 Οκτωβρίου του 2009. Ο Γιώργος Παπανδρέου δε διαλαλούσε από πέρυσι τέτοιο καιρό ότι είχε έτοιμο σχέδιο για τη διάσωση της οικονομίας; Πού διάολο το έχουν κρυμμένο αυτό το περιβόητο σχέδιο και δεν μας το έδειξαν ακόμη; Περιμένουν να εφαρμόσει η Κομισιόν το δικό της αιμοσταγές σχέδιο; Αυτό ήθελαν; Για να δημαγωγούν αύριο-μεθαύριο ενώπιον των αποχαυνωμένων οπαδών τους ότι δεν έφταιγαν αυτοί για την ασιτία που τους επέβαλαν αλλά οι Ευρωπαίοι;

«Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει δουλειά, αν οι Έλληνες δεν αποφασίσουν να παράγουν – όχι μόνο δεν παράγουμε, αλλά και εκεί που παράγουμε δεν αγοράζουμε, όπως κάνουμε όλοι μας, για γυρίστε να δείτε τι γραβάτα φοράμε, δεν αγοράζουμε τίποτε ελληνικό – και αν δεν δουλέψουμε καλά και ο ένας κοιτάζει πώς να φορτώσει στον άλλον τα πράγματα, εγώ φοβάμαι πάρα πολύ.
Και σας έχω πει πάρα πολλές φορές ότι καθόμαστε όλοι, ολόκληρη ελληνική κοινωνία, στην κορυφή ενός ηφαιστείου που μέσα του βράζει και δεν ξέρω μήπως είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που έχουν πράγματι την ακοή τους σε κατάσταση που να καταλαβαίνουν.»

Δουλέψτε, λοιπόν, κύριε Κακλαμάνη, και μη φορτώνετε όλες τις συμφορές στη ΝΔ, όπως κάνετε κατά κόρον με σημαιοφόρο τον Πρωθυπουργό. Και μη φοβάστε να κάνετε σκληρή κριτική στην κυβέρνησή σας. Μέχρι τώρα δε μας έχει δώσει ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Και πού είστε; Μ’ ακούτε; ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ (κουκουλο)ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ δεν πρόκειται να μας πείσετε για τις αγαθές σας προθέσεις περί κάθαρσης του πολιτικού κατεστημένου από τα τρωκτικά.

Κύριε Κακλαμάνη, όπως διαβάζω εδώ , «Δέσμη πρόσθετων μέτρων, πολύ πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις ως προς το ύψος του, ζητά το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που ολοκλήρωσε το έργο του στην Αθήνα και εισηγείται παρεμβάσεις-φωτιά σε όρια ηλικίας, 14ο μισθό, μισθούς και επιδόματα.»

Εσείς, όμως, τι κάνατε για ν’ αποτρέψετε το στραγγαλισμό του ελληνικού λαού από την Τρόικα; Εισηγηθήκατε σε όλους του τόνους την άμεση επιβολή έκτακτης εισφοράς στην Εκκλησία και τα μοναστήρια και αύξηση της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας; Επιβάλατε αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης στο 63% που τον είχε ο ήρωάς σας Ανδρέας Παπανδρέου;

Τι διάολο σοσιαλιστές είσαστε που προτιμάτε να πνίγετε το λαό παρά να στριμώξετε λίγο την πλουτοκρατία;  Μήπως επιβάλατε άμεσο τσουχτερό πρόστιμο για τη νομιμοποίηση των δύο εκατομμυρίων ημιϋπαίθριων και αυθαιρέτων που έτσι κι αλλιώς δεν θα κατεδαφίσετε; Ακόμη και το ποσό των δυόμισι χιλιάδων ευρώ πρόστιμο για την εξαγορά της παρανομίας τους, αν επέβαλε η κυβέρνηση, θα συγκέντρωνε μάνι-μάνι 5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή θα υπερκάλυπτε το ποσό που απαιτεί το ελεγκτικό κλιμάκιο των Βρυξελλών που χθες «ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να προωθηθούν πρόσθετα μέτρα, συνολικού ύψους έως και 4,8 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,5 – 2% του ελληνικού ΑΕΠ».

Καλά, βρε άχρηστοι του ανοικονόμητου “οικονομικού” επιτελείου της κυβέρνησης παιδικής χαράς, εσείς δεν ξέρετε ούτε τις τέσσερις πράξεις της αριθμητικής για να δείτε ότι δε σας βγαίνουν τα κουκιά; Δε γνωρίζετε πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση, ώστε να αντιληφθείτε ότι τα μέτρα που προτείνετε δεν εξασφαλίζουν τους επιθυμητούς στόχους μείωσης του ελλείμματος; Τι διάολο χρυσοπληρώνουμε τόσες επιτροπές οικονομολόγων και καθηγητών; Περιμένατε το ευρωπαϊκό κλιμάκιο για να διαπιστώσει την πικρή αλήθεια, με έλεγχο μερικών ωρών, όσα εσείς δεν διαπιστώσατε σε πέντε μήνες που μετρολογείτε; Αυτή είναι η χαριστική βολή στην αναξιοπιστία της χώρας μας, κι όχι όσα έκανε ή δεν έκανε μια καταδικασμένη από το λαό και ακίνδυνη πια κυβέρνηση του παρελθόντος. Ούτε αυτό δεν καταλαβαίνετε, απροσάρμοστοι;

Ακούστε, όλοι εσείς που ακονίζετε τα μαχαίρια για να επιπέσετε με μοχθηρία επί του πενιχρού εισοδήματος του ελληνικού λαού: Μην τολμήσετε να κόψετε το 14ο μισθό, διότι θα έχετε υπογράψει με τα ίδια σας τα χέρια την πολιτική και ηθική σας καταδίκη, και θα μείνετε στην ιστορία ως εφιάλτες, προδότες του ελληνικού λαού και υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων. Και θα έχετε υπογράψει με τα ίδια σας τα χέρια την περαιτέρω ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Με τι λεφτά θα πάει ν’ αγοράσει ο πεινασμένος τα προϊόντα της πλουτοκρατίας, βρε ανεγκέφαλοι οσφυοκάμπτες της Ευρώπης; Με αέρα κοπανιστό;

Tags: Greek bankruptcy, Greek corruption, αναξιοπιστία, Απόστολος Κακλαμάνης