Άυλη η λίστα των φοροφυγάδων!

Ώστε τώρα έχει σταματήσει η πλάκα, “Ύπαρχε” Βαγγέλη! Για φαντάσου! Χα, χα, χάαα! Επιτέλους όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα! Ε, και λοιπόν; Θα φάμε στοιχεία; Μα αυτά δεν τρώγονται! Θα πληρώσουμε τα χαράτσια με στοιχεία; Ούτε η Τρόικα δεν συγκινείται με τα στοιχειωμένα στοιχεία! Δυστυχώς, όμως, τα στοιχεία για τη διανοητική σας υστέρηση, νοοπενία τη λένε, παραμένουν κρυφά. Πάντως, η στοιχειωμένη φαυλοδημοκρατία σας, όσο κι αν είναι ολέθρια για μας ως προς τους φαρμακερούς καρπούς της, έχει μεγάααλη πλάκα! Μέσα στην εθνική και ατομική συμφορά και ταπείνωση που μας επιφυλάξατε, μας κάνετε τουλάχιστον και γελάμε, έστω πικρόχολα…

Δύο χρόνια τώρα, ο μοιραίος πρωθυπουργός της χρεοκοπίας, George Papandreou, και οι ανοικονόμητοι, πρώην και νυν, “τσάροι της Οικονομίας”, η μουσίτσα George Papakonstantinou και ο βλοσυρός Evangelos Venizelos, μας παραμυθιάζουν με την απειλή δημοσιοποίησης λίστας μεγαλοφοροφυγάδων με οφειλές άνω των €150.000 (από €149.999 και κάτω παίρνουν άφεση αμαρτιών), ως μοχλό πίεσης για να ντραπούν, λέει, τα παχύδερμα λαμόγια και να φιλοτιμηθούν να πληρώσουν! Το ανέκδοτο-παραμύθι το έχουμε ακούσει πολλές φορές και μας προκαλεί ναυτία και οργή. Πρόκειται για άγριο δούλεμα της κυβερνητικής ληστοσυμμορίας.

Τώρα, πώς μπήκε και από ποιον το πλαφόν των €150.000 είναι αυτό καθαυτό σκάνδαλο. Όπως καταλαβαίνετε, η οφειλή €150.001 ευρώ, μπορεί πανεύκολα να γίνει οφειλή €149.999 με το κέρασμα… μιας μπύρας στον εφοριακό, κι έτσι ο μεγαλοφοροφυγάς γλιτώνει τον επαπειλούμενο δημόσιο διασυρμό! Βλέπετε αυτοί δεν εκβιάζονται να τους κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, όπως εκβιάζεται ο μεροκαματιάρης των 600 ευρώ.

Έχω ξαναγράψει για την εθνική αυτή ξεφτίλα (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ). Ωστόσο, επειδή το κυνικό δούλεμα είναι πασιφανές, δεν αξίζει να επεκταθώ περισσότερο, αναψηλαφώντας τα προκλητικά ψέματα των πολιτικών μαφιόζων. Αρκεί μόνο να θυμίσω την κυνική ομολογία του Βενιζέλου ότι επειδή η Τρόικα δεν τους πιστεύει πως θα εισπράξουν χρήματα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναγκάζονται μετά δακρύων να γδάρουν μισθωτούς και συνταξιούχους για να καλύψουν το κενό. Φαίνεται ότι η Τρόικα γνωρίζει πως οι περισσότεροι μεγαλοοφειλέτες είναι σπόνσορες των κομμάτων, ή επίορκοι πολιτικοί, και πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο!

Ευ. Βενιζέλος: «Επίσης, ακούω άλλες φωνές – στεντόρειες – υπέρ της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της μείωσης της παραοικονομίας. Ναι, αυτό είναι πρώτος ηθικός, πολιτικός και διοικητικός στόχος. Όμως τώρα εάν πει κανείς ότι “θα έχω έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, δεν γίνεται πιστευτός. Πρέπει να έχουμε ασφαλείς πηγές εσόδων, πρέπει να καταπολεμήσουμε μέχρι το μεδούλι τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και να εισπράξουμε παραπάνω από όσα έχουμε υπολογίσει. Αυτά όμως τώρα δεν μπορούμε να τα υπολογίζουμε για να κλείσει ο Προϋπολογισμός του 2011 και του 2012.» (Δείτε εδώ)

Tags: Evangelos Venizelos, George Papakonstantinou, George Papandreou, λίστα φοροφυγάδων