Ένα λάθος πριν τον Αρμαγεδδώνα

US attacks Syriaphoto

By Paul Craig Roberts

Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει καθημερινά απειλές για την υγεία, την ευτυχία και τη ζωή του. Πάνω από όλα, αντιμετωπίζουμε συλλογικά τον θάνατο από τα πυρηνικά όπλα.

Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ήταν μια ανθρώπινη βλακεία. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η ύπαρξή τους απειλεί τη ζωή του πλανήτη. Γιατί λοιπόν να τα έχουμε;  Το ατύχημα, η συναισθηματική ανδίδραση, η απώλεια λογικής είναι όλα ανθρώπινα λάθη που μπορούν να έρθουν στο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή. 

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου του 20ου αιώνα, αυτοί οι κίνδυνοι υπογραμμίστηκαν από την κουβανική κρίση πυραύλων. Ο Πρόεδρος Νίξον οδήγησε στη λογική με τις συμφωνίες ελέγχου των όπλων με τη Σοβιετική Ένωση και το άνοιγμά του στην Κίνα. Οι Πρόεδροι Carter και Reagan διατήρησαν τη δυναμική για μείωση των εντάσεων και ειρηνική συνύπαρξη. 

Η ανατροπή ήρθε με τη σοβιετική κατάρρευση. Οι νεοσυντηρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τη ρωσική αδυναμία και επικράτησαν του Προέδρου Clinton για να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε η κυβέρνηση του George H.W. Bush στον Gorbachev να μην μετακινήσει το ΝΑΤΟ στα σοβιετικά σύνορα εάν ο Gorbachev  επέτρεπε την επανένωση της Γερμανίας. Οι κυβερνήσεις George W. Bush και Obama συνέχισαν την εχθρική πολιτική που ανανέωσε o Clinton. 

Σήμερα διαγράφονται όλες οι συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών που μείωσαν τις εντάσεις και τον κίνδυνο πυρηνικής αντιπαράθεσης. Η τελευταία –που δεν επικυρώθηκε ποτέ από τις ΗΠΑ– ανακλήθηκε από την Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι «η επίτευξη του στόχου της αποτροπής της διάδοσης των πυρηνικών όπλων δεν κρίνεται δυνατή στην τρέχουσα διεθνή κατάσταση, δεδομένης της καταστροφικής θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Επίσης την περασμένη Τετάρτη ο Gilbert Doctorow ανέφερε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία μόλις ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη δοκιμή της τριάδας πυρηνικών πυραύλων της από ξηρά, θάλασσα και αέρα. «Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των εκτοξεύσεων πυραύλων και την ακτίνα των πιθανών χτυπημάτων, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να συμπεράνουμε ότι ο εχθρός που δεχόταν επίθεση ήταν οι ΗΠΑ … Η ικανότητα που δοκιμάστηκε ήταν για ένα μαζικό χτύπημα αντιποίνων.»

Ο ανόητος του Λευκού Οίκου, το παράφρον νεοσυντηρητικό του καθεστώς, οι αλόγιστες ευρωπαϊκές μαριονέτες και τα δυτικά πορνο-Μέσα Ενημέρωσης έπεισαν τη Ρωσία ότι δεν υπάρχει ούτε νοημοσύνη ούτε λογική στον Δυτικό Κόσμο και η Ρωσία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να προετοιμαστεί για πόλεμο.

Έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι αυτό ήταν το συμπέρασμα προς το οποίο οδηγούσαν τους Ρώσους οι ανεύθυνοι ηγέτες μας. Αυτό σημαίνει ότι το παραμικρό λάθος, η παραμικρή ψευδής προειδοποίηση μπορεί τώρα να πυροδοτήσει τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στα πολιτικά κουτσομπολιά, οι Αμερικανοί σκρολάρουν στα κινητά τους τηλέφωνα και παραπονιούνται για τον πληθωρισμό, ενώ η απειλή για την ύπαρξη ζωής στη γη παραμένει απαρατήρητη.

Ο Πόλεμος Αρχίζει

Οι ΗΠΑ εξαπολύουν επιδρομές στη Συρία

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται παράνομα σε μια επιθετική ενέργεια καταλαμβάνοντας τμήμα της Συρίας και αποκαλεί την επίθεση στις κατοχικές της δυνάμεις «τρομοκρατία».

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο.

paulcraigroberts.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Hamas, Paul Craig Roberts, Αρμαγεδδών, ΗΠΑ, Ισραήλ, πυρηνικός πόλεμος, Ρωσία, Συρία, Χαμάς, Ψυχρός Πόλεμος