Έτοιμοι να βομβαρδίσουν τη Λιβύη οι μακελλάρηδες της Δύσης

Τι κι αν η Λιβύη αποφάσισε και ανακοίνωσε άμεση κατάπαυση του πυρός; Τα γεράκια του ΟΗΕ δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν. Δεν τους συμφέρει άλλωστε να το πιστέψουν και να κάνουν πίσω διότι θα είναι σα να επιτρέπουν στον Καντάφι να τους πάρει τη “μπουκιά” από το στόμα. Βλέπετε, σε περίοδο κρίσης σαν τη σημερινή, τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό για τους πολεμοκάπηλους της Δύσης από ένα καλό βομβαρδισμό. Άλλωστε τι διάολο κατασκευάζουν τα high tech τέρατα; Για να τα φυλάνε στις αποθήκες; Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για να τα χρησιμοποιήσουν, στου κασίδη Λιβυκού λαού το κεφάλι τούτη τη φορά, και «γαία πυρί μειχθήτω», αρκεί να μην είναι η δική τους γαία…

Προειδοποίηση προς τη Λιβύη ότι «όλα είναι έτοιμα για επιθέσεις» εξέδωσε η Γαλλία, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του Μουαμάρ Καντάφι.(πηγή)

Βέβαια, οι διεθνείς μας “φύλακες” θα επιτεθούν στη Λιβύη για “ιερό” σκοπό: να “σώσουν” το λαό της από τα νύχια ενός δικτάτορα! Μέχρις πριν κάνα μήνα έκαναν business με τον δικτάτορα αυτό, έστελναν τις κατασκευαστικές τους εταιρείες να φτιάξουν έργα υποδομής στη χώρα του δικτάτορα, και χιλιάδες ξένοι υπήκοοι εργάζονταν οικειοθελώς στην “κόλαση” της Λιβύης. Μαζοχισμός, ε; Είχαν αφήσει τους “δημοκρατικούς” παραδείσους των χωρών τους για να φυτοζωούν στην κόλαση ενός δικτάτορα!

Ξαφνικά, όμως, κάποια “δημοκρατική” μύγα τσίμπησε μερίδα των ιθαγενών και αποφάσισαν ότι ο Καντάφι έπρεπε να τελειώνει εδώ και τώρα. Μάλιστα οι δημοκρατόπληκτοι αυτοί Λίβυοι, συντάχθηκαν κάτω από πρώην στενούς συνεργάτες του δικτάτορα σε υπουργικούς θώκους, που ξαφνικά λάτρεψαν τη “δημοκρατία” για να σώσουν το τομάρι τους, ξεπουλώντας την πατρίδα τους σε ξένα αφεντικά. Βλέπετε η ιστορία επαναλαμβάνεται, και χρειάζονται δύο για το ταγκό: ο ξένος εισβολέας και ο προδότης ιθαγενής που θα του ανοίξει την κερκόπορτα για να μπει μέσα.

Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι “προστάτες” του Λιβυκού λαού μετά τους βομβαρδισμούς. Το είδαμε στο Ιράκ, θα το ξαναδούμε στη Λιβύη. Αφού εγκαταστήσουν, με “δημοκρατικές” διαδικασίες of course, μια κυβέρνηση-πιόνι, τότε θ’ αρχίσει η ανοικοδόμηση των ερειπίων της Λιβύης. Έχοντας επίσης καταστρέψει την πολεμική μηχανή του Καντάφι, όπως σχεδιάζουν να κάνουν, θ’ αρχίσουν να μοσχοπουλάνε στους Λίβυους εξοπλισμούς παλιάς τεχνολογίας που θέλουν να ξεφορτωθούν, και πολύ ρευστό θα εισρεύσει στα άδεια ταμεία τους! Βλέπετε η Λιβύη είχε την ατυχία να κάθεται πάνω σε πετρέλαια!

Τώρα, αν κατά τη διαδικασία “απελευθέρωσης” του λαού της Λιβύης σκοτωθούν κάποιες χιλιάδες Λίβυοι, ποσώς τους ενδιαφέρει. Εδώ δε νοιάζονται για τα δικά τους παιδιά που στέλνουν να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας τους, θα ενδιαφερθούν για τους ιθαγενείς της Λιβύης; Ή μήπως θα ενδιαφερθούν για τις αδελφοκτονίες από τον καταραμένο εμφύλιο που δε θα κοπάσει ποτέ πια; Ούτε ανησυχούν για ενδεχόμενες τρομοκρατικές δραστηριότητες Λίβυων οπαδών του Καντάφι που θα ξεχυθούν στην Ευρώπη… Ούτε φοβούνται για το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών που θα κατακλύσει τη γηραιά και καταχρεωμένη ήπειρο…

Πάντως, οι πολεμοχαρείς ηγέτες της Δύσης θα επιτεθούν στη Λιβύη με τις ευλογίες του “ειρηνοποιού” ΟΗΕ! Ω της υποκρισίας το κάγκελο! Θα περίμενε κανείς, μετά από την συμφορά που χτύπησε τη Ιαπωνία, κάποιες ανθρώπινες χορδές να έχουν ξυπνήσει μέσα τους και να έπαιρναν αποφάσεις να μη χρησιμοποιήσουν ξανά βία. Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο… Πολύ περισσότερο να απέχουν όταν πρόκειται για εσωτερικές διενέξεις μιας κυρίαρχης χώρας.

Αντί, λοιπόν, να στείλουν στη Λιβύη διπλωμάτες-ειρηνοποιούς από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης, δηλαδή του εμφυλίου, έριχναν λάδι στη φωτιά κι έστελναν τελεσίγραφα στον Καντάφι να τους αδειάσει τη γωνιά. Προφανώς όλα ήταν προμελετημένα, για να υπάρξει η εφιαλτική εξέλιξη που θα δούμε τις προσεχείς ημέρες, και δεν είχαν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να κρατήσουν κάποια προσχήματα.

Ντροπή σας, δολοφόνοι των λαών. Τι ψυχή θα παραδώσετε ανθρωπόμορφα τέρατα; Ο Καντάφι ωχριά μπροστά σας.

Ας δούμε τώρα τι λέει ο Kαταστατικός Xάρτης του ΟΗΕ, και αν οι πολεμοκάπηλοι συμμορφώνονται με αυτόν.

Άρθρο 1.
Οι σκοποί των Ηνωμένων Εθνών είναι:

1. Να διατηρούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, και για να επιτευχθεί αυτό: να παίρνουν αποτελεσματικά συλλογικά μέτρα για να προλαβαίνουν και να απομακρύνουν κάθε απειλή της ειρήνης και για να καταστέλλουν κάθε επιθετική ενέργεια ή άλλης μορφής παραβίαση της ειρήνης και να επιτυχαίνουν, με ειρηνικά μέσα και σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου, διευθέτηση ή διακανονισμό διεθνών διαφορών ή καταστάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διατάραξη της ειρήνης.

Άρθρο 2.
Ο Οργανισμός και τα μέλη του, κατά την επιδίωξη των Σκοπών που αναφέρονται στο Άρθρο 1, θα ενεργούν σύμφωνα με τις παρακάτω Αρχές:

1 Ο Οργανισμός βασίζεται στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας όλων των Μελών του.

2. Όλα τα Μέλη θα ρυθμίζουν τις διεθνείς διαφορές τους με ειρηνικά μέσα, έτσι ώστε να μην μπαίνουν σε κίνδυνο η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, καθώς και η δικαιοσύνη.

7. Καμιά διάταξη αυτού του Χάρτη δε θα δίνει στα Ηνωμένα Έθνη το δικαίωμα να επεμβαίνουν σε ζητήματα που ανήκουν ουσιαστικά στην εσωτερική δικαιοδοσία οποιουδήποτε κράτους και δε θα αναγκάζει τα Μέλη να υποβάλλουν τέτοια θέματα για ρύθμιση σύμφωνα με τους όρους αυτού του Χάρτη. Η αρχή όμως αυτή δεν πρέπει να εμποδίζει την εφαρμογή των εξαναγκαστικών μέτρων που προβλέπονται από το Κεφάλαιο 7.

Διαβάστε τα υπόλοιπα άρθρα του Χάρτη εδώ.

Το φρικιαστικότερο όμως είναι ότι οι πολεμοχαρείς της Δύσης δένουν στο άρμα των εγκλημάτων τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και δήθεν ειρηνόφιλους λαούς όπως οι Έλληνες. Με την πρόθυμη συμμετοχή μας, λερώνουμε κι εμείς τα χέρια μας με αίμα! Ας όψονται οι υποτελείς, δειλοί και άβουλοι “ηγέτες” μας!

–Μπράβο στη Γερμανία που δεν θα λάβει μέρος στις αποικιοκρατικές επιχειρήσεις.
— Ντροπή στη Ρωσία και στη Κίνα που δεν πρόβαλαν βέτο.
— Ουαί σε όσους επιτεθούν στη Λιβύη από αέρος ή ξηράς.

«Αντικρουόμενες οι πληροφορίες (in.gr)

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. Αρχικά ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Κάιμ, κατηγόρησε τους εξεγερμένους ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός επιτιθέμενοι σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς στην αλ Μάγκρουν, περίπου 80χλμ νότια της Βεγγάζης.

“Ένοπλες ομάδες άρχισαν εδώ και μερικά λεπτά να επιτίθενται (εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης) στην πόλη Αλ Μάγκρουν. Ο Στρατός δεν ανταπέδωσε τα πυρά τους, διότι δεν έχουμε σκοπό να παραβιάσουμε την κατάπαυση του πυρός” ισχυρίστηκε.

“Είναι ένας λόγος που οι διεθνείς παρατηρητές θα όφειλαν να έλθουν το συντομότερο δυνατόν, διότι εάν δεν συμβεί αυτό οι κατηγορίες της μιας πλευράς εναντίον της άλλης δεν πρόκειται να πάψουν” κατέληξε.

Αργότερα άλλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι παραβιάζουν την εκεχειρία, αποδίδοντας τις εχθροπραξίες στους αντιπάλους του καθεστώτος.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει “καθηλώσει” στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη, σεβόμενη την εκεχειρία.»

Κοντολογίς, οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί δεν θέλουν εκεχυρία, και ο νοών νοείτω…

Όμως, Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑ ΒΙΑ, και κανένας “ιερός” πόλεμος δεν είναι καλύτερος από την ειρήνη!

Διαβάστε προηγούμενο άρθρο μου εδώ.

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΚΛΗΘΗΣΟΝΤΑΙ!

Tags: Καταστατικός Χάρτης Ηνωμένων Εθνών, Λιβύη, Μουαμάρ αλ Καντάφι, Σύνοδος Κορυφής ΟΗΕ