Έχουν παραφρονήσει εντελώς στο Υπ. Οικονομικών!

Όσο πάνε κι αποτρελαίνονται εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών! Το περιβόητο «κίνημα αποδείξεων» αποδεικνύεται πλέον βασανιστικό κούνημα. Ούτε ξέρουν τι ζητάνε κι ούτε μπορούμε να φανταστούμε τι θα μας ζητήσουν αύριο για να καταπολεμήσουν, υποτίθεται, τη φοροδιαφυγή. Καθημερινά νιώθω να με ταπεινώνουν και να με μαστιγώνουν ανελέητα, και δε γνωρίζω τι θα μου ξημερώσει.

Οι αρμόδιοι πρέπει να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου για να ζητάνε από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους να γίνουν ξαφνικά φοροτεχνικοί, ν’ αγοράσουν και να μάθουν να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή, και ν’ ασχολούνται καθημερινά με την καταχώρηση των αποδείξεων αγοράς τσίχλας, πασατέμπο, προφυλακτικών, κλπ., στον προσωπικό τους ιστοχώρο του gsis.gr. Κι όλα αυτά για να γλιτώσουν οι υποσιτιζόμενοι ΔουΝουΤοχτυπημένοι το αφορολόγητο, που έτσι κι αλλιώς δεν το γλιτώνουν, αφού λόγω φτώχειας αδυνατούν να καταναλώσουν αρκετά ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσόν!

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δε θα μπορούσα να φανταστώ κάποια πιο “παιδαγωγική” και “δημιουργική” ενασχόληση για το χωρικό, τον ογδοντάρη, τη νοικοκυρά, τον αναλφάβητο αλλοδαπό, αλλά και κάθε Έλληνα φορολογούμενο! Βλέπετε οι εξουσιαστές φροντίζουν τώρα που δεν υπάρχει σάλιο για εξόδους, ταβέρνες, εκδρομές, κλπ., να μας βρουν εναλλακτική κατ’ οίκον απασχόληση ώστε να μην μαραζώσουμε από πλήξη. Μιλάμε για μεγάαααλη “αναβάθμιση” της ποιότητας της ζωής μας! Αντί να διαβάζει κανείς ένα καλό βιβλίο για να τροφοδοτήσει την ψυχή του με πνευματική τροφή, θα σκανάρει αποδείξεις! Τι χειρότερο;

Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με την ταλαιπωρία που μας επιβάλουν, κι όλα αυτά επειδή οι αρμόδιοι είναι ανίκανοι να πιάσουν αλλιώς τη φοροδιαφυγή, και κυρίως ανάξιοι να εμπνεύσουν φορολογική συνείδηση στον Έλληνα. Με καθυστέρηση διάβασα στην enet.gr τις φαεινές ιδέες που αναρτήθηκαν για δημόσια διαβούλευση από το Υπ.Οικ. Και μη χειρότερα!

« 1η λύση: αποστολή των στοιχείων από τον πολίτη

Ο φορολογούμενος προτείνεται να καταγράφει τα στοιχεία των αποδείξεων σε εφαρμογές που παρέχονται από τρίτους και να έχει υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων ετησίως, με τη φορολογική του δήλωση μέσω της εφαρμογής. Ο κάθε πολίτης θα έχει τον προσωπικό του “ιστοχώρο” στο taxisnet όπου και θα προστίθενται οι αποδείξεις που υπέβαλλε αλλά και υπέβαλλαν άλλοι για λογαριασμό του (εταιρείες).

2η λύση: Σκανάρισμα από τον πολίτη

Σε περίπτωση που η απόδειξη που εκδίδεται δεν πληροί τις προδιαγραφές για να σταλεί ηλεκτρονικά μέσω της εταιρείας θα πρέπει να την σκανάρει ο φορολογούμενος.
Οι πολίτες θα σαρώνουν τον γραμμωτό κωδικό (μέσω κινητών τηλεφώνων ή σαρωτών) προκειμένου τα στοιχεία της απόδειξης να εισάγονται στην εφαρμογή συλλογής αποδείξεων και να αποστέλλονται στην ΓΓΠΣ μέσω της εφαρμογής που περιγράφεται στην πρώτη λύση.


3η λύση: αποστολή των στοιχείων από τις επιχειρήσεις


Σε αυτήν τη περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει μια “κάρτα αγορών” που θα περιέχει ένα κώδικα που θα συσχετίζει τον ΑΦΜ του πελάτη με ένα μοναδικό κωδικό. Η παραπάνω διαδικασία προϋποθέτει τη δημιουργία ενός γραμμωτού κώδικα φορολογουμένου


Όπως προτείνει η ΓΓΠΣ θα έχει 11 ψηφία συμπεριλαμβανομένου ενός check digit και θα λαμβάνεται με αίτηση από τον κάθε φορολογούμενο. Θα μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται έτσι να τον έχει μαζί του. Αν η ταμειακή μηχανή δέχεται τα στοιχεία του πελάτη θα πρέπει να στέλνει τις αποδείξεις στην ΓΓΠΣ για λογαριασμό του.»

Βρε δεν πάτε να κουρεύεστε με τις φαεινές ιδέες που μας βομβαρδίζετε καθημερινά! Δεν πάτε να σκανάρετε τα μυαλά σας και να τα δώσετε σε κανένα ψυχίατρο μπας και σας βρει θεραπεία και γλιτώσουμε κι εμείς από τα βάσανα και τον εξευτελισμό! Δεν πάτε να βρείτε κανένα εξορκιστή μπας κι απαλλαγείτε από τα δαιμόνια που σας δαιμονίζουν και μας δαιμονίζετε;

Άντε, ντε! Κουνηθείτε! Ακόμη εκεί είστε; Αυτή είναι η 4η λύση!

Αλλιώς, προτείνω το εξής: Να προσφέρετε δωρεάν υπολογιστή και σκάνερ σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους. Να διαθέσετε ηλεκτρονικό δάσκαλο για δωρεάν κατ’ οίκον διδασκαλία πληροφορικής. Όσοι είναι ανεπίδεκτοι μάθησης, λόγω ηλικίας ή μειωμένης αντίληψης περί τα ηλεκτρονικά, να παίρνουν επιδότηση ώστε να μπορούν να πληρώνουν φοροτεχνικό καθημερινά για να προλαβαίνει να σκανάρει τις αποδείξεις προτού ξεθωριάσουν. Τ’ ακούτε εσείς οι υποκριτές σοσιαληστές που μας κόψατε το αφορολόγητο από την πίσω πόρτα;

Tags: κίνημα αποδείξεων, σκανάρισμα αποδείξεων