Αμετανόητος ο Γιώργος Αλογοσκούφης!

%CE%9C%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7+%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CE%BD

Όσοι περιμένατε κάποια αυτοκριτική από τον πρώην τσάρο της Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφη, έστω και με καθυστέρηση, είστε εκτός της τραγικής ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.
Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα ν’ ακούσω κατά τη σημερινή τρισάθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας είναι δικαιολογίες από τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη! Νομίζοντας ότι μιλάει σε πολίτες χωρίς μνήμη και κρίση, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, μιλώντας σήμερα στον Real Fm, ότι έφταιγαν οι λαϊκιστές και οι κρατιστές βουλευτές της ΝΔ που δεν εφάρμοσε μετά τις εκλογές του 2007 τα σκληρά μέτρα που χρειαζόταν η Οικονομία!

Κύριε Αλογοσκούφη, εφόσον εσείς γνωρίζατε ότι η ελληνική οικονομία ήταν βαριά ασθενής, και εφόσον κάποιοι σας εμπόδιζαν να της δώσετε τα κατάλληλα φάρμακα για να τη θεραπεύσετε, θα έπρεπε να είχατε την υπευθυνότητα να βγείτε και να τους καταγγείλετε, υποβάλλοντας συγχρόνως και την παραίτησή σας. Προηγουμένως, βεβαίως, θα έπρεπε να είχατε ανακοινώσει λεπτομερώς ποια ήταν αυτά τα “σκληρά” μέτρα, ώστε να τα κρίνει και ο λαός.

Εσείς όμως, αντί για σκληρά μέτρα, ανακοινώσατε σκανδαλώδη ελαχιστοποίηση του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών, αφού προηγουμένως είχατε καταργήσει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ευεργετώντας μετά ζήλου τους έχοντες και κατέχοντες! Ο πίνακας που παραθέτω είναι από το φυλλάδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης για το οικονομικό έτος 2008, μεταρρύθμιση για την οποία κομπάζατε τότε. Σας είχα καταγγείλει για την ανεύθυνη οικονομική πολιτική σας και σε περυσινό άρθρο μου, αλλά φαίνεται ότι οι κραυγές των πολιτών δε φτάνουν στ’ αυτιά σας.

Εάν είχαμε πραγματική Δημοκρατία, πολιτικοί σαν κι εσάς, που έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία με τα λάθη και τις παραλείψεις τους, δε θα ήταν αρκετό να αποδοκιμαστούν από το λαό στις εκλογές, όπως το πάθατε εσείς και δικαίως. Θα έπρεπε να σας αφαιρεθεί και η έδρα στο πανεπιστήμιο διότι προφανώς δε γνωρίζετε τίποτα για την πραγματική οικονομία. Δυστυχώς όμως στη δημοκρατία μας οι πολιτικοί χαίρουν απόλυτης ασυλίας.

Tags: Γιώργος Αλογοσκούφης, φόρος γονικών παροχών, φόρος κληρονομιών