Ανέκδοτα οι αποκαλύψεις Αλογοσκούφη!

%25CE%259A%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2582 %2B%25CE%2591%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%258D%25CF%2586%25CE%25B7%25CF%2582
Μωρέ ποιος είπε ότι οι μόνοι επιφανείς πατριώτες στη χώρα μας είναι οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Καρατζαφέρης; Όποιος το πιστεύει αυτό πλανάται πλάνην οικτράν. Και εξηγούμαι: μεταξύ των επιφανών πατριωτών συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, όπως ανακάλυψα κι εγώ πρόσφατα. Φαίνεται τόχουν οι Γιώργηδες…

Στην πρόσφατη συνομιλία, λοιπόν, που είχε με «Το Βήμα», ο πρώην Υπουργός Οικονομίας, καθηγητής Γιώργος Αλογοσκούφης, (ουδεμία σχέση έχων με το πρώτο συνθετικό του επωνύμου του), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν καίγομαι να επανέλθω στην πολιτική. Θα παρεμβαίνω όταν και όπου απαιτείται για να στηρίξω την πατρίδα μου». Κι αφού ο Αλογοσκούφης θα παρεμβαίνει για να στηρίζει την πατρίδα του και πατρίδα μας, θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!

Ας δούμε όμως τι άλλο βαρυσήμαντο είπε για να στηρίξει την πατρίδα (το Εγώ του) ο Γιώργος Αλογοσκούφης:
«Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα γιατί έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε. Ο Καραμανλής είχε δεμένα τα χέρια του γιατί είχε την πλειοψηφία ενός μόνο βουλευτή. ‘Ασ’ το για αργότερα’ μου έλεγε. Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές».

Ώστε έτσι, κύριε καθηγητά μου! Εσύ που έβλεπες τη δραματική κατάσταση της οικονομίας ήθελες να σώσεις την πατρίδα, και ο άπατρις Καραμανλής δεν σε άφηνε! Και γιατί δε βγήκες να το καταγγείλεις αυτό, κύριε καθηγητά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, και να παραιτηθείς στη συνέχεια, νίπτοντας τας χείρας σου από του αίματος των μελλοθάνατων Ελλήνων; Μα προφανώς διότι, για “πατριώτες” σαν και του λόγου σου, η σωτηρία της καρέκλας είναι υπεράνω της σωτηρίας της πατρίδας!

Πάμε πάρα κάτω: «Παραλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση το 2004 από το ΠαΣοΚ, με ελλείμματα και κυρίως με την αμφιβολία τι πρόκειται να γίνει στην οικονομία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004, με τα μεγάλα ελλείμματα που παρουσιάστηκαν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας είπαν κοφτά: “Πρέπει να προσφύγετε στο ΔΝΤ, δεν γίνεται διαφορετικά”.
Στην αρχή επιχείρησαν να μας πουν ότι κακώς μπήκαμε στην ΟΝΕ, ότι δεν έπρεπε καν να είμαστε μέλη της ευρωζώνης. Σε διάστημα λίγων ημερών είδα τον κ. Νικολά Σαρκοζί, που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών, τον κ. Άιχελ, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς και τον πιο σκληρό τότε απ΄ όλους, τον Ολλανδό κ. Ζαλμ. Αυτός έλεγε περισσότερο ότι πρέπει να προσφύγουμε στο ΔΝΤ».

Τι πράγμα; Οι Ευρωπαίοι σας έλεγαν από το 2004 να προσφύγουμε στο ΔΝΤ; Για την τύχη του ευρώ δε νοιάζονταν τότε; Και η Ευρωζώνη τι ρόλο θα έπαιζε; Του τσιλιαδόρου; Και δεν σας έλεγαν τι μέτρα να πάρετε για ν’ αποφύγουμε το ΔΝΤ; Κι εσείς γιατί δεν απαντήσατε: «γιατί να πάμε στο ΔΝΤ αφού μπορούμε άνετα και δανειζόμαστε από τις αγορές με πολύ χαμηλά επιτόκια;» Δηλαδή στο ΔΝΤ πρέπει να μπαίνουν και όσες χώρες δεν έχουν πρόβλημα δανεισμού, έτσι για πλάκα; Αυτό ήθελαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας; Κι αφού ήθελαν αυτό, τότε γιατί συνέχιζαν οι τράπεζές τους ν’ αγοράζουν ελληνικά ομόλογα από μια χώρα που όδευε στο ΔΝΤ; Για να διακινδυνεύσουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους κουρεμένα;

Κάτι δεν πάει καλά με τις όψιμες αποκαλύψεις σας, κύριε Αλογοσκούφη. Εάν λέτε αλήθεια, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

1. Ή ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι τρελοί και δεν ξέρουν τι τους γίνεται,
2. Ή ότι υπήρχε συνωμοσία να μας σπρώξουν στο ΔΝΤ με τις τραγικές συνεπακόλουθες συνέπειες απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας (βλέπε Άρθρο 14, παράγραφος 5 του Μνημονίου).

Εσείς όμως, κύριε Αλογοσκούφη, όταν είδατε ότι από το 2004 οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήθελαν σώνει και καλά να μας σπρώξουν στο ΔΝΤ, τι κάνατε για ν’ αποφύγουμε το μοιραίο; Ποια σκληρά μέτρα προωθήσατε τότε που η κυβέρνηση Καραμανλή είχε άνετη πλειοψηφία 165 βουλευτών;

Ό,τι και να πείτε τώρα, όποιους κι αν καρφώσετε, δεν εξαγνίζεστε. Απεναντίας, με τα όσα είπατε στο ΒΗΜΑ επιβαρύνατε τη θέση σας ακόμη περισσότερο, διότι ομολογείτε ότι γνωρίζατε την κρισιμότητα της κατάστασης της οικονομίας και δεν κάνατε τίποτα για να τη σώσετε, αλλά ούτε και παραιτηθήκατε αφού, όπως ισχυρίζεστε, ο Καραμανλής δεν σας άφηνε να κάνετε τη δουλειά σας.

Εκτός κι αν με όσα λέτε, κύριε καθηγητά, πασχίζετε να μας πείσετε ότι έχετε το ακαταλόγιστο, ότι δηλαδή διαθέτετε μειωμένη κριτική ικανότητα, ώστε ν’ αντιμετωπιστείτε με επιείκεια σε ενδεχόμενη Εξεταστική για την οικονομία.

Θα μου πεις, πώς βγήκε η παροιμία: «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι»; Τυχαία; Δε νομίζω!
Μωρέ μπουμπούκι που είχε επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής για τσάρο της Οικονομίας! Ας φάει τις πισώπλατες τώρα, διότι και η μωρία εδώ πληρώνεται…

Tags: Γιώργος Αλογοσκούφης, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ΔΝΤ, Κώστας Καραμανλής