Ανίκανοι οι Έλληνες να διοικήσουν τα του οίκου τους

Unknown.%CE%B4%CE%B4%CE%B4jpg

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το εθνικό μας κατάντημα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού τεμπελιάς, ανικανότητας και διαφθοράς. Είμαστε ένας λαός που πιστεύει πως έχει μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις. Τη νηπιακή αυτή νοοτροπία εξέθρεψαν μετά ζήλου, και με το αζημίωτο, οι διεφθαρμένες και ανίκανες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, λαϊκίζοντας, δημαγωγώντας και ρουσφετολογώντας προς άγραν ψήφων και νομή της εξουσίας. Η Δημοκρατία μας έλειψε!

Η ανικανότητα και η διαφθορά διαπερνά κάθε δημόσιο οργανισμό και η χρεοκοπία τους ήταν αναπόφευκτη. Υπεράριθμοι, παχυλόμισθοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να χρεοκοπήσουν τη ΔΕΚΟ στην οποία ήταν ενταγμένοι. Αλλά και οι πολίτες έβαλαν πλάτη όπου μπορούσαν ώστε να τους αποτελειώσουν. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο ποσοστό επιβατών λεωφορείων ταξιδεύουν χωρίς ν’ ακυρώνουν τα εισιτήριά τους, δηλαδή τζάμπα, αφού οι ελεγκτές είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΜΕΤΡΟ και τον Προαστιακό. Το έχω διαπιστώσει επανειλημμένα ιδίοις όμμασι. Οι επικεφαλής προτιμούν να χρεοκοπούν οι δημόσιοι οργανισμοί τους οποιους λυμαίνονται παρά να βάλουν πέντε υπαλλήλους πάρα πάνω για ελεγκτές εισιτηρίων. Ενδεχομένως να υπάρχουν αρκετοί ελεγκτές αλλά να βαριούνται να δουλέψουν. Διόλου απίθανο.

Η μόνη λύση είναι να περάσουν επειγόντως όλες οι ΔΕΚΟ σε ιδιώτες, και μάλιστα ξένους, διότι αποδεδειγμένα πλέον οι Έλληνες είμαστε άχρηστοι, ανίκανοι και διεφθαρμένοι. Η εύκολη λύση της αύξησης των εισιτηρίων που ακούστηκε δεν θα σώσει την κατάσταση αφού πολλοί επιβάτες, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί, δεν πληρώνουν καν εισιτήρια. Ας μην τολμήσει, πάντως, η κυβέρνηση να επιβάλει ένα ακόμη χαράτσι στους φτωχούς, με το πρόσχημα ότι τα εισιτήρια στην Ελλάδα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Ας μάθει ότι στην Αγγλία οι συνταξιούχοι από κάποια ηλικία και πάνω ταξιδεύουν δωρεάν!

Tags: ΔΕΚΟ, μεταπολίτευση, μετρό, προαστιακός, χρεοκοπία