Αναστάσιε Κανελλόπουλε, με το “ΕΑΝ…” δεν θα πάτε μακριά!

Κανελλόπουλος

Κύριε Κανελλόπουλε, το “ΕΑΝ” με αποσιωπητικά δεν είναι τίτλος δυναμικού κόμματος που φιλοδοξεί ν’ αλλάξει την πατρίδα. Ως τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζετε ότι οι λέξεις εμπεριέχουν ενέργεια, θετική ή αρνητική. Ο τίτλος κόμματος πρέπει να περιέχει λέξεις που δονούν την ψυχή, που εκφράζουν στόχο, κίνηση, πίστη σε κάποιο ιδανικό, δράση.  Απεναντίας, το υποθετικό “ΕΑΝ” ως τίτλος κόμματος εμπεριέχει αμφιβολία, δειλία.

Κύριε επίτιμε Αντεισαγγελέα, λυπάμαι που το λέω, αλλά είστε πολύ λίγος για ν’ απορροφήσετε τους ψηφοφόρους του Εθνικού Κόμματος “Έλληνες”. Μέχρι προχθές δεν γνώριζε το κόμμα σας κανένας. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σήμερα γίνατε πασίγνωστος διότι εξ’ ανάγκης σε πανελλαδικό συμβούλιο του κόμματος “Έλληνες” ψηφιστήκατε πρόεδρος του πολιτικού σχηματισμού που ίδρυσε και εμψύχωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τις φυλακές.

Ωστόσο, έχω την έντονη αίσθηση ότι οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα σας πιστέψουν και δεν θα σας ψηφίσουν. Άλλωστε μέχρι στιγμής τα έχετε θαλασσώσει. Στην αρχή φοβερίζατε ότι αν αποκλειστεί το κόμμα “Έλληνες” θα καταφύγετε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και “πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς”,  και χωρίς να έχει προστεθεί καμία νέα (ν)τροπολογία, κάνατε εκκωφαντική κωλοτούμπα, νεκρανασταίνοντας το “EAN”!   Ρεζιλίκια πράγματα!  Γιατί το κάνατε αυτό κύριε Κανελλόπουλε; Μήπως για να διευκολύνετε την ολομέλεια των δέκα αεροπαγιτών να μην έχουν συνειδησιακό πρόβλημα αποκλείοντας το Εθνικό Κόμμα “Έλληνες” από τις εκλογές και για να μην κινδυνεύσουν να παραπεμφθούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, κύριε Κανελλόπουλε!

Και με αυτά τα κουτοπόνηρα πισωγυρίσματα, έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα απορροφήσετε τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη; Πλανάσθε πλάνην οικτράν, κύριε Κανελλόπουλε. Θα σας θυμίσω και την ρήση του Ιησού, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή σας,  ώστε να μην έχετε ψευδαισθήσεις: “καὶ τὰ πρόβατα αὐτῷ ἀκολουθεῖ, ὅτι οἴδασι τὴν φωνὴν αὐτοῦ· ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ’ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν“. (Κατά Ιωάννην 10: 4-5)

Σε μετάφραση  Βάμβα: και τα πρόβατα ακολουθούσιν αυτόν, διότι γνωρίζουσι την φωνήν αυτού. Ξένον όμως δεν θέλουσιν ακολουθήσει, αλλά θέλουσι φύγει απ’ αυτού, διότι δεν γνωρίζουσι την φωνήν των ξένων”.

Στη συνέχεια θα παραθέσω την άχρωμη και χλιαρή ιδρυτική δήλωση του κόμματος “ΕΑΝ”, όπου ο κ. Κανελλόπουλος (πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί στην επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ:

Δήλωση ΕΑΝ

Τα πρόσφατα, γνωστά εις όλους γεγονότα, τα συνυφασμένα με την αναίτια, ειδεχθή δολοφονία ενός άλκιμου, σφριγηλού Νέου, του Άλκη στην Θεσσαλονίκη — με την αδυναμία του Κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν τα χιόνια στην Αττική, με όσα στην συνέχεια διεδραματίσθησαν και διημείφθησαν στην Βουλή και με την, από πάσης απόψεως, αξιοθρήνητη εσωτερική κατάσταση της χώρας, αποδεικνύεται κατά τον πειστικώτερον δυνάμενον τρόπον, ότι όλες οι Λειτουργίες του Κράτους, έχουν καταρρεύσει. Ότι η Ελλάδα δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΌ Κράτος. Ότι υπάρχει σήψη. Σήψη και παρακμή. Και ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι βυθισμένο στο τέλμα.

Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, την οποίαν, προφανώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν, δεν έχουμε το δικαίωμα να την ατενίζουμε ασυγκίνητοι, απαθείς και αδιάφοροι, παρακολουθώντας με σταυρωμένα τα χέρια, την κατά κρημνόν πορεία την Χώρας.

Το Έθνος, πρέπει επειγόντως να αφυπνιστεί. Ο Λαός, πρέπει να Αντιδράσει.

Ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου Κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού.

Ανταποκρινόμενοι στο επίμονο και επιτακτικό αυτό αίτημα, καταθέσαμε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την υπό του Νόμου επιβεβλημένη Δήλωση, περί ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, υπό τον τίτλο «ΕΑΝ…».

Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχομεν την βεβαιότητα ότι αναγγέλλομεν ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

που   θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,
που   με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,
που   θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,
που   θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,
που   θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,
που   θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,
που   με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών,

και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

Αυτό το Κράτος επιθυμούμε και για την δημιουργία ενός τέτοιου Κράτους γεννήθηκε το ΕΑΝ.

ΕΑΝ   όλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!
ΕΑΝ   όλα αυτά είναι και η δική σας επιθυμία!
ΕΑΝ   συμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας, σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε  ο τόπος.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους Νέους, οι οποίοι ιστορικώς, πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι των Εθνικών και Δημοκρατικών Αγώνων, να ανταποκριθούν στο Προσκλητήριο του Κόμματός μας και να γίνουν Σημαιοφόροι του Αγώνος μας.  Διότι αυτοί κυρίως είναι τα θύματα του Παλαιοκομματισμού.

Αυτοί κυρίως πληρώνουν τα ανομήματα, τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα του Κομματικού Κατεστημένου. Διότι η Ανεργία, που αυτούς κυρίως πλήττει, είναι έργο του Παλαιοκομματισμού.  Και διότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη που εδημιούργησαν και εξακολουθούν να συσσωρεύουν, οι ένοχοι της υποθηκεύσεως του μέλλοντός τους.

Επομένως, ο αγώνας του ΕΑΝ, είναι και δικός τους Αγώνας.

Τα παλαιά Κόμματα, δεν έχουν μέλλον. Έχουν μόνο παρελθόν. Έχουν βεβαρυμένο παρελθόν. Το πολιτικό τους Μητρώο είναι κηλιδωμένο. Μετά από μισό αιώνα, έχουν σκουριάσει. Έχουν σαπίσει. Έχουν χορτάσει!

Καιρός είναι, οικεία βουλήσει, να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή.  Άλλως, θα τα εξαφανίσει η οργή του Λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη τα ενεπιστεύθη, αλλά πάντοτε διεψεύσθη και τραγικώς απεγοητεύθη.

Ελληνικέ Λαέ.

Η αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδος, η ρίζα του Κακού, είναι τα παλαιά Κόμματα.

Ξεριζώστε τα.

11-02-2022

Ο Πρόεδρος του ΕΑΝ

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Επίτιμος Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου

ean.com.gr

Tags: Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Άρειος Πάγος, ΕΑΝ, Εθνικό Κόμμα Έλληνες, εκλογές, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ηλίας Κασιδιάρης