ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το RESALTO με λογόκρινε για να με “προφυλάξει” από τη χλεύη!

Στην Ελλάδα της “ελεύθερης” διακίνησης ιδεών, κάποια “σοβαρά” forums σε λογοκρίνουν για να σε προφυλάξουν από τη χλεύη! Στο πρόσφατο παρελθόν το RESALTO δεν είχε δημοσιεύσει κάποια κόσμια άρθρα μου που έστειλα στο resaltomag.gr/forum, αλλά τότε δεν είχα δώσει και πολλή σημασία. Προχθές ξαναμπήκα στο εν λόγω φόρουμ και διάβασα το θέμα «Ζούμε ένα νοσηρό πολιτικό αδιέξοδο». Θέλησα λοιπόν ν’ αφήσω ένα σχόλιο. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, δέχτηκα φραστικές επιθέσεις και αγενείς χαρακτηρισμούς, και αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε όλο το νήμα στο: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19639#19639.

Υπήρξε όμως και άλλη απάντηση δική μου στα ερωτήματα που μου τέθηκαν από τον “Παλαίμαχο” που όμως δε δημοσιεύτηκε ποτέ. Άκρως “δημοκρατικά” φερόμενος, ο διαχειριστής του στέρησε το δικαίωμα να λάβει απάντηση στα ερωτήματά του, προφανώς προστατεύοντάς τον ώστε να μη “διαφθαρεί” από τις “αποπροσανατολιστικές” απόψεις μου. Εδώ μιλάμε για μεγάααλη “θεία” πρόνοια!

Σας παραθέτω την απάντηση που κόπηκε αυτούσια, μια και είχα την πρόβλεψη να τη σώσω σε κείμενο του Word:

Παλαίμαχος: «”ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;”

Απάντηση δική μου: Φταίει που ο άνθρωπος έχει επιλέξει να μην εξανθρωπιστεί αλλά να ζει, να κινείται και να λειτουργεί στο επίπεδο των ζωικών του ενστίκτων και των αισθησιακών απολαύσεων. Σαν ζώο, λοιπόν, που επέλεξε να παραμείνει, αφήνοντας την πνευματική διάσταση μέσα του ακαλλιέργητη και ανενεργή, επόμενο είναι οι κοινωνίες που φτιάχνει να είναι ζούγκλες, όπου τα σαρκοφάγα ανθρωποειδή θα τρώνε τα φυτοφάγα ανθρωπάρια.

Παλαίμαχος: “Πώς κατακτάται η αρετή, πώς θα γίνουν οι άνθρωποι ενάρετοι και γιατί ΠΟΤΕ δεν το έζησε η ανθρωπότητα;”

Απάντηση δική μου: Η ΑΡΕΤΗ δεν είναι κάτι που κατακτάται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά κάτι που πρέπει να εξαχθεί εκ των έσω μέσω της ανθρωπιστικής και πνευματικής Παιδείας. Άλλωστε, αυτό σημαίνει η αρχική λέξη “ΕΚ-Παίδευση”. Όταν με την κατάλληλη εκπαίδευση αφυπνιστεί το πνεύμα του ανθρώπου, τότε αρχίζει ο εξανθρωπισμός του εκ των έσω και εκδηλώνεται στη ζωή του με αργά αλλά σταθερά βήματα, αρκεί βεβαίως να θέλει ο ίδιος να εξανθρωπιστεί.Παλαίμαχος: “Γιατί βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο και η αρετή, όσο κυριαρχούν οι σιδερένιοι νόμοι της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς, τείνει στην εξαφάνιση;”Απάντηση δική μου: Η παγκόσμια καπιταλιστική αγορά απλά αντανακλά τους νόμους της ζούγκλας που διέπουν τις ενστικτοκεντρικές κοινωνίες των “ανθρώπων”. Η εκμετάλλευση ανθρώπου από ανθρωποειδές είναι ο κανόνας της ζούγκλας, και εμείς σε ζούγκλες επιλέξαμε να ζούμε… Γιατί λοιπόν μας κακοφαίνεται όταν απλά θερίζουμε εκείνο που σπέρνουμε;Παλαίμαχος:ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ακόμα και από τους οίκους του Θεού.”Απάντηση δική μου: Ο μόνος ΟΙΚΟΣ που έφτιαξε ο Θεός είναι το ΣΥΜΠΑΝ. Ο Θεός δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς, διότι “εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν”, όπως έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας. Όποιος αναζητά το Θεό στη Θρησκεία το πιο πιθανό είναι εκεί μέσα να γνωρίσει το “Διάβολο”, και ζητώ συγνώμη από τους θρησκευόμενους. Ο Συμπαντικός ΝΟΥΣ δεν έφτιαξε καμία Θρησκεία. Οι άνθρωποι τις επινόησαν. Έθεσε μόνο ΝΟΜΟΥΣ σε λειτουργία, κι αυτούς τους άγραφους πνευματικούς νόμους καλούμαστε να αποκωδικοποιήσουμε και να συντονιστούμε μαζί τους, αν θέλουμε να εξελιχτούμε από ανθρωποειδή σε ανθρώπους. Και τότε, όπως ο Μένανδρος, θα μπορούμε να λέμε: “Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η”.Παλαίμαχος: «Γιατί όλες οι γλυκερές, βλακώδεις ηθικολογίες του κειμένου καταλήγουν στην “αρετή”»

Απάντηση δική μου: Σ’ ευχαριστώ για τη “φιλοφρόνηση”. Εάν όμως η ηθική είναι βλακεία, τότε γιατί παραπονιέσαι για την έλλειψή της; Κατά τη “φιλοσοφία” σου: ηθικολογία=βλακεία, άρα ανηθικότητα, διαφθορά, εκμετάλλευση, κλπ.=εξυπνάδα. Νομίζω;Παλαίμαχος: «Η οποία φυσικά θα μας έρθει από το Θεό, αφού πιστέψουμε σε αυτόν. Μόνο που και εδώ πάλι απομακρύνεται η αρετή: Ούτε ο Θεός μας την φέρνει και οι “ευσεβείς” ακόμα απομακρύνονται από το Θεό.»

Απάντηση δική μου: Δεν υπάρχει ο από μηχανής “θεός” για να μας φέρει τίποτα ουρανοκατέβατο. Η πνευματικότητα και η θεϊκότητα είναι μέσα μας, αρκεί να την αφήσουμε να εκδηλωθεί και να εκφραστεί. Βέβαια, ο δρόμος για τη συλλογική πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας είναι πολύ μακρύς. Θα έπαιρνε κάποιους αιώνες αν άρχιζε σήμερα. Κάποτε όμως πρέπει ν’ αρχίσει, αν πρόκειται η ανθρωπότητα ν’ αποφύγει την αυτοκαταστροφή της, το βρικόλακα της οποίας με φρίκη ήδη ατενίζουμε…»Περίμενα αρκετή ώρα για να δω το ανωτέρω κείμενό μου δημοσιευμένο, αλλά δεν το έβλεπα. Ανάρτησα λοιπόν το ερώτημα γιατί το προηγούμενο κείμενό μου δεν είχε αναρτηθεί, μήπως είχα κάνει κανένα λάθος για να το ξαναστείλω. Ούτε το ερώτημα αυτό δημοσιεύτηκε. Δημοσιεύθηκε όμως η απάντηση του διαχειριστή την οποία σας παραθέτω αυτούσια, μήπως τη σβήσει όταν ενημερωθεί γι’ αυτά που γράφω εδώ.

<<Ροβεσπιέρος Site AdminΈνταξη: 13 Σεπ 2006 Δημοσιεύσεις: 989

Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 2009 Θέμα δημοσίευσης:

Αγαπητή, Μαρία Σεφέρου, εδώ δεν δημοσιεύονται τα πάντα. Αποψεις, π.χ. που υποστηρίζουν ότι η “αρετή” και οι “ἡθικές αξίες” “βγαίνουν από μέσα μας” ή ότι οι “άνθρωποι οι κακοί κτίσανε τον καπιταλισμό” και τα παρόμοια, εδώ δεν ασχολούμαστε, ούτε τα δημοσιεύουμε. ΟΧΙ μόνο γιατί τα θεωρούμε αποπροσανατολιστικά και ζητήματα που έχουν επιλυθεί από την Επιστήμη, αλλά και από τη ζωή, αλλά και για να σας προφυλάξουμε από τη χλεύη. Δεν είναι δυνατόν στο ΡΕΣΑΛΤΟ να ξεστομίζονται τέτοια πράγματα…


_________________

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)>>

Στη συνέχεια του έστειλα άλλο κείμενο για ανάρτηση το οποίο επίσης δεν δημοσίευσε ο λογοκριτής. Σας παραθέτω και το κείμενο αυτό για να βγάλει ο αναγνώστης τα δικά του συμπεράσματα, κρίνοντας και από την ανωτέρω υπογραφή, απαξιωτική για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.«Αγαπητέ Ροβεσπιέρε,

Αφού δεν δημοσιεύετε τα πάντα, κοινώς λογοκρίνετε τα κείμενα λόγω άκρατης “δημοκρατικότητας”, τότε για λόγους δεοντολογικούς έπρεπε να μου απαντήσετε ιδιωτικά στο Email μου. Δε μπορείτε ν’ απαντάτε δημόσια για κείμενο που μου κόψατε και που το θεωρείτε βλακώδες, χωρίς να δίνετε στους αναγνώστες σας την ευκαιρία να δουν και να κρίνουν τι τέλος πάντων έγραψα και γιατί κόπηκε.

Καταλαβαίνω, αυτή την εντολή έχετε κι εσείς από τ’ αφεντικά σας.

Όσο για να με προστατέψετε από τη χλεύη, καλοσύνη σας!

Δεν ήξερα ότι έχω τέτοιους φίλους που να με “προστατεύουν” τόσο…

Αλήθεια, γιατί δεν λογοκρίνετε και τους χλευαστές;

Τα επιχειρήματά σας δεν πείθουν ούτε εσάς τον ίδιο… Λυπάμαι!»


Αυτά τα ολίγα ή πολλά, και νομίζω ότι οι νοήμονες εννόησαν περί τίνος πρόκειται…

Tags: Χωρίς κατηγορία