Ανικανοποίητος ο προφήτης κακών, Olli Rehn

ollirehn180 3 68091 414N92

«Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς;», λέει η παροιμία. Δεν πρόφτασαν ν’ ανακοινωθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού που έβγαλαν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, και ο γνωστός προστάτης μας, Κοινοτικός Επίτροπος, Olli Rehn, ξαναχτύπησε! “Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα το 2011 και 2012”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην “Il Corriere della Serra”, όπως μετέδωσε το Reuters. (Πηγή)

Κύριε Olli Rehn, φτάνει πια! Αφήστε μας να πάρουμε μια ανάσα! Δεν ξέρω τι γνωρίζετε από οικονομικά, αλλά από διπλωματία και ψυχολογία έχετε μεσάνυχτα, και δεν θα πάμε καλά! Δε μπορούσατε να περιμένετε να χωνέψει ο λαός το πρώτο πικρό πακέτο, δεν περιμένατε να δείτε τι άλλους τρόπους μπορεί να βρει η ίδια η κυβέρνηση της Ελλάδας για ν’ αυξήσει τα έσοδα, και προαναγγέλλετε και νέα επώδυνα μέτρα; Σε τι βοηθούν οι προφητείες κακών κατά τη γνώμη σας; Βοηθούν στην εδραίωση κοινωνικής ειρήνης; Βοηθούν μήπως στην ενθάρρυνση των πολιτών να κινήσουν την αγορά με τα λιγοστά χρήματα που τους απομένουν; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι πλούσιοι από κλεμμένα;

Λυπάμαι, αλλά φαίνεται δε γνωρίζετε τίποτα για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι οποίοι θα ζοριστούν πολύ να τα βγάλουν πέρα με τις νέες αυξήσεις σε έμμεσους φόρους. Τι χαστούκια είναι αυτά που μας ρίχνετε καθημερινά; Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ρομπότ. Δε φταίμε εμείς αν οι κυβερνήσεις μας ήταν διεφθαρμένες και διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, εξαπατώντας και την Κομισιόν. Δεν τα συντάξαμε μαζί τα πλαστά στοιχεία που σας έδωσαν, ούτε και μας ρώτησαν. Πιαστήκαμε κι εμείς στον ύπνο, όπως άλλωστε και η ΕΕ. Εσείς όμως οφείλατε να γνωρίζετε και να έχετε επέμβει ενωρίτερα για να σταματήσει ο οικονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού. Δεν το κάνατε όμως, και έχετε μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή τραγική κατάσταση της Ελλάδας.

Ξυπνήσατε αργά, και τώρα επιπέσατε πάνω μας ως δήμιοι, ζητώντας εκδίκηση. Μας έχετε κάνει πειραματόζωα κι εύκολη λεία για τους αδίστακτους διεθνείς τοκογλύφους. Ή μήπως αυτοί είναι που υπηρετείτε; Σας το είπα και προηγουμένως, και το ξαναλέω και τώρα, επειδή είδα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπακούει στις εντολές σας. Πείτε του να βρει τα λεφτά από εκείνους που τα έκλεψαν… Πείτε του να εφαρμόσει το πόθεν έσχες σε όλους τους πολιτικούς της τελευταίας εικοσιπενταετίας και να κατάσχει τα κλεμμένα. Πείτε του να βάλει τσουχτερά πρόστιμα σε όλα τα αυθαίρετα και ημιυπαίθριους της Επικράτειας.

Πείτε του, παρακαλώ, ν’ αυξήσει τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης στο 50% από τις 75.000€ ετησίως και άνω. Πείτε του να προχωρήσει σε διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και ν’ αναλάβει η Εκκλησία τη μισθοδοσία των κληρικών. Πείτε του να μειώσει στο ήμισυ τους μισθούς των βουλευτών και να καταργήσει τις συντάξεις τους. Πείτε του να βάλει πλαφόν στους μισθούς των διευθυντών και συμβούλων κρατικών οργανισμών στις 5.000 ευρώ το μήνα. Πείτε του να διερευνήσει το πόθεν έσχες των εφοριακών εδώ και τώρα και να κατάσχει η κυβέρνησή του όσα περιουσιακά στοιχεία δε δικαιολογούνται από το μισθό τους. Πείτε του να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.
Πολλά είναι που μπορούν να γίνουν για να βρεθούν χρήματα ώστε να μην αναστενάζει ο λαός και να μην έχουμε κοινωνικές εκρήξεις και μας βρουν τα χειρότερα. Ή μήπως αυτό είναι που επιδιώκουν εκείνοι οι γνωστοί-άγνωστοι αόρατοι που σας δίνουν τις εντολές; Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να αιμορραγεί με τις αυξημένες αμυντικές δαπάνες. Είμαστε ή δεν είμαστε Ενωμένη Ευρώπη; Είναι ή δεν είναι υποχρεωμένη η Ενωμένη Ευρώπη να υπερασπίζεται τα σύνορά της, και εν προκειμένω τα ευάλωτα σύνορα της Ελλάδας προς ανατολάς; Θα μου πείτε, αν υπερασπιστούν τα σύνορά μας, πώς θα μας πουλήσουν οι ίδιοι τα Eurofighter;

Ρητορική, βέβαια, είναι η προηγούμενη ερώτηση, διότι εκτός από το ενιαίο νόμισμα, στην Ευρώπη τίποτε άλλο δεν είναι κοινό. Τα σύνορά μας είναι αφύλακτα και μπάζουν από παντού απειλές και λαθρομετανάστες, ων ουκ έτσι αριθμός ούτε τέλος. Όταν τους νομιμοποιήσει όλους, όπως προγραμματίζει, ο Γιώργος Παπανδρέου, και αύριο πάρουν κοινοτικά διαβατήρια και κατακλύσουν την Ευρώπη, τότε ίσως ξυπνήσετε κι εσείς… Προς το παρόν, ούτε κουβέντα, ούτε σύσταση. Αύριο θα κλαίτε κι εσείς, όταν θα είναι πια αργά… Τώρα καθεύδετε! Ή μήπως ο στόχος σας είναι το χάος, ώστε να επέμβουν οι βλοσυροί “σωτήρες” της ανθρωπότητας για να βάλουν τάξη δια πυρός και σιδήρου; Μη γένοιτο!

Για την ανάπτυξη έχετε τίποτα να προτείνετε; Πώς θα καταναλώσουν οι άνεργοι; Κι από πού θα εισπράξει η κυβέρνηση ΦΠΑ όταν οι πολίτες δεν έχουν να ξοδέψουν;

Κύριε Olli Rehn, η πολιτική της Κομισιόν για τη χώρα μας, και ενδεχομένως και για άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου με υψηλά χρέη, είναι άκρως αντιαναπτυξιακή και γι’ αυτό είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Και τότε θα ξεσηκωθούν οι λαοί και θα σαρώσουν το ευρωπαϊκό όραμα εις τα εξ ων συνετέθη. Αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν σας ικανοποιεί, τότε πρέπει ν’ αλλάξετε άρδην τακτική. Να γίνετε περισσότερο άνθρωπος και λιγότερο τεχνοκράτης. Να νοιάζεστε πρώτα για τις ανθρώπινες ψυχές και μετά για τους αριθμούς και τους τοκογλύφους. Εκτός κι αν σας ευχαριστεί να συσσωρεύετε λαϊκή οργή εναντίον σας.

Στο κάτω-κάτω, έτσι και γινόταν το θαύμα και καμία χώρα δεν χρειαζόταν πια να δανειστεί, σε ποιους θα δάνειζαν οι τοκογλύφοι – οι αγορές – που κάθονται πάνω σε πακτωλούς χρημάτων και ψάχνουν για θύματα; Και, για νάχουμε καλό ρώτημα, πώς τα επέκτησαν οι τοκογλύφοι τα δισεκατομμύρια που τάχα δε θέλουν να μας δανείσουν; Με το σταυρό στο χέρι; Δεν τα απέκτησαν με κομπίνες μέσα από απατηλά χρηματοπιστωτικά και χρηματιστηριακά προϊόντα που έφτιαξαν μαζί με τις αμαρτωλές κυβερνήσεις των κρατών για να υπεξαιρούν νομιμοφανώς τον ιδρώτα των λαών;

Κύριε Olli Rehn, όταν η σύγχρονη κουλτούρα του Μαμμωνά είναι χτισμένη στην απάτη και στην εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους ισχυρούς, μη μας κάνετε κήρυγμα για καλή συμπεριφορά, σας παρακαλώ. Δεν νομιμοποιείστε! Κι αν δεν έχετε ίχνος σεβασμού για τη σύγχρονη Ελλάδα, δείξτε τουλάχιστον λίγο σεβασμό στην ιστορία μας, στο Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο του Ωραίου του Μεγάλου και τ’ Αληθινού, από το οποίο αντλεί ΦΩΣ ολόκληρη η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.

Tags: Greek Economy, Olli Rehn, μέτρα για την οικονομία