Ανοιχτή επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αξιότιμε κύριε Ιερώνυμε, με την δήλωσή σας περί μη εμπλοκής της Εκκλησίας στα κομματικά και εκλογικά δρώμενα, επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά ότι είστε αδιάφορος στην ζοφερή ελληνική πραγματικότητα και έχετε προδώσει την αποστολή σας.

Η αποστολή της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, δεν είναι να πορεύεται χορεύοντας ένα θανάσιμο ταγκό με την εκάστοτε εξουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλα τα εγκλήματά της εναντίον του λαού και σιωπώντας μπροστά στις προδοσίες της εις βάρος της χώρας. Απεναντίας, η αποστολή της Εκκλησίας είναι να ελέγχει αυστηρά την εξουσία – και τις τέσσερις εξουσίες – στηλιτεύοντας τα εγκλήματά της εις βάρος του λαού – εγκλήματα που οδηγούν τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό θάνατο και που έφεραν τη χώρα σε αυτή την άνευ προηγουμένου ηθική και οικονομική χρεοκοπία, οδηγώντας την οσονούπω και σε ακρωτηριασμό. Αλίμονο, την οδηγούν σε αυτή την συρρίκνωση συνόρων που είχε (καθ’ υπαγόρευση) “προφητέψει” η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, το 2005, κι εσείς, ολόκληρος ο κλήρος, δεν βγήκατε τότε από τα ράσα σας λόγω ιερής αγανάκτησης αλλά ποιήσατε την νήσσαν.

Την εξουσία ήλεγχαν δριμύτατα οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και λιθοβολήθηκαν, το ίδιο έκανε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και αποκεφαλίστηκε, αυτό έκανε ο Ιησούς, βάζοντας απέναντί του και το Ιουδαϊκό ιερατείο και σταυρώθηκε, αυτό έκαναν και οι Απόστολοι και μαρτύρησαν.

Εσείς όμως έχετε λουφάρει στους θρόνους σας και γαία πυρί μιχθήτω. Και βέβαια, αν κάποιοι από τους Ιεράρχες μεμονωμένα ήθελαν να ελέγξουν την εξουσία για τα ανήθικα και δολοφονικά νομοθετήματά της και τα σκοτεινά έργα της, δεν μπορούν διότι είναι δεμένα τα χέρια τους. Ως δημόσιοι υπάλληλοι που είστε όλοι δεν μπορείτε να σηκώσετε προφητικό ανάστημα εναντίον του αφεντικού σας. Εάν δεν χωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος, θα συνεχίσετε να κωφεύετε στα εγκλήματα της εκάστοτε εξουσίας, ισχυριζόμενοι υποκριτικά ότι ως “θεανθρώπινος” οργανισμός που τάχα είναι η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεστε στα πολιτικά δρώμενα του τόπου!

“Θεανθρώπινος” οργανισμός, είπατε; Μα είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Εκκλησία με την τεράστια ακίνητη περιουσία, τις τραπεζικές μετοχές και τη συμμετοχή στον χρηματιστηριακό τζόγο, τις επενδύσεις, τις λιμουζίνες και τους αρχιερατικούς θρόνους στους οποίους οι ανίεροι Ιεράρχες ανέβηκαν ως μη όφειλαν, είναι ένας καραμπινάτος κοσμικός Οργανισμός με όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του.

Μου προκάλεσε κλαυσίγελο η φράση σας:

«Η Εκκλησία όλους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αποδέχεται, όλους τους υπηρετεί και για την σωτηρία όλων εργάζεται πιστή στις αρχές και στη διδασκαλία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και στην ιερή αποστολή Της. Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια, σε εκλεκτούς και μη, σε ευνοούμενους και σε παραπαίδια, γιατί για Αυτήν είμαστε όλοι μας παιδιά του ίδιου Θεού».

Στη θεωρία καλά τα πάτε κύριε Ιερώνυμε. Μόνο στην πράξη χωλαίνετε. Εκτός και αν έχετε αλλάξει στάση και έχετε αποσύρει επισήμως τους αφορισμούς (κατάρες) εναντίον των κατά τη γνώμη σας “αιρετικών”, τους οποίους, προφανώς, δεν θεωρείτε παιδιά του ίδιου Θεού. Μάλιστα στο “Σαρανταλείτουργο” όπου οι ιερείς διαβάζουν ονόματα υπέρ υγείας, δίνουν σαφείς εντολές στους πιστούς να μην συμπεριλαμβάνουν στις λίστες άτομα που δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί! Για τόοοση “αγάπη” μιλάμε!

Είπατε και το άλλο που μου προκάλεσε θυμηδία:

«Και, φυσικά, (η Εκκλησία) σεβόμενη απόλυτα το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, ουδένα επιχειρεί να “ποδηγετήσει” ή να “χειραγωγήσει” ή να “καθοδηγήσει” προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας».

Σοβαρά μιλάτε τώρα; Όταν τρομοκρατούσατε το λαό κατά τη διάρκεια της κατασκευασμένης πανδημίας λέγοντας από εδώ το εμβόλιο, από κει τάφοςδεν τον χειραγωγούσατε δια του τρόμου; Δεν του καταργούσατε το αυτεξούσιο; Δεν δείχνατε ασέβεια προς την ελευθερία του ανθρώπου;

Όταν του απαγορεύετε δια του τρόμου της κόλασης να αμφισβητήσει τα δόγματα της Ορθοδοξίας και να εκζητήσει ο ίδιος με το πνεύμα του την Αλήθεια, ισχυριζόμενοι ότι μόνο η Εκκλησία έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει τις Γραφές, τι ακριβώς κάνετε; Δεν του καταστρατηγείτε την ελευθερία της σκέψης;

Αυτά τα λίγα και χιλιοειπωμένα από την ταπεινότητά μου προς το παρόν. Ολόκληρη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου θα την βρείτε εδώ.

Tags: Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Εκκλησία, εκλογές, Ελλάδα, εμβόλιο, εξουσία, Ιερώνυμος, κόμματα, τζόγος, χειραγώγηση, χρεοκοπία