Αντώνης Σαμαράς: Γιατί εξαπατούσε το λαό ο Παπανδρέου;

Και η πυγολαμπίδα ρωτάει: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»

Mιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, o Αντώνης Σαμαράς, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” το έλλειμμα του 2009 και γιατί απαξίωνε την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και “Τιτανικό”. (πηγή)

Μα κύριε Σαμαρά, αυτά ρωτάμε κι εμείς. Από εσάς, όμως, και όλη την αντιπολίτευση, περιμένουμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Αντώνης Σαμαράς: «Εδώ και 18 μήνες, μέρα με τη μέρα, τα πάντα γίνονται χειρότερα στον τόπο μας. Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδεικνύονται αδιέξοδες. Το ομολογούν τώρα, ο ένας μετά τον άλλο, ακόμη και οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται, την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι “λεφτά υπάρχουν”, την ώρα που βεβαίωνε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ”, την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά. Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.

Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο. Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;
Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για “διεφθαρμένη χώρα” και “Τιτανικό”; Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;» (kathimerini)

Ειλικρινά, περιμένει κανείς να μας απαντήσει ο κύριος Παπανδρέου για το τι κρύβεται πίσω από τις καλά μελετημένες μεθοδεύσεις να μας παραδώσει σιδηροδέσμιους και άνευ όρων στο ΔΝΤ το οποίο δημόσια εξόρκιζε;

Γιώργος Παπανδρέου: «Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να μπούμε σε μία κατάσταση, όπου έχουμε τις τιμωρίες που προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα να χαθούν τα πλεονεκτήματα της Ευρωζώνης.» Δείτε εδώ.
Παρεμπιπτόντως, η Πορτογαλία πέτυχε να μη θιγούν 13ος και 14ος μισθός και συντάξεις, ενώ ο Παπανδρέου θυσίασε τους “αμνούς” με ευχαρίστηση…

Ας μας απαντήσει, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς και για τη βιασύνη του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές, που σίγουρα θα έχανε, τον Οκτώβριο του 2009. Ποιοι τον πίεζαν, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου; Ποιοι τον εκβίαζαν να παραδώσει την εξουσία; Διότι οι μεθοδεύσεις και οι πιέσεις δεν είναι άσχετες μεταξύ τους. Ούτε η σιωπή του Καραμανλή είναι συμπτωματική. Ποιοι του απαγορεύουν να μιλήσει; Τι θα συμβεί αν μιλήσει; Μήπως απειλείται από κάποια κέντρα ή παράκεντρα;

Πολλά περίεργα έχουν συμβεί και συμβαίνουν γύρω από την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας που ζητούν απαντήσεις… Προσωπικά δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι θα μάθουμε ποτέ την Αλήθεια. Απλά θα εικάζουμε… Θα μου πεις, όταν βλέπουμε τη συρμή του φιδιού χρειαζόμαστε να δούμε και το φίδι που πέρασε; Είναι προφανές ότι πέρασε φίδι και κάπου κρύφτηκε… Περισσότερα εδώ.

Tags: Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Στρος Καν