Απενεργοποιήστε τις ωρολογιακές βόμβες των “Παραγώγων”!

images%2B(2)

Τα παραμύθια των ηγετών της Ευρωζώνης, οι οποίοι/ες φαίνεται ότι κοιμούνται το μακάριο ύπνο των ηλιθίων, ή καμώνονται πως κοιμούνται, ενώ οι διεθνείς κερδοσκόποι, κοινώς γεράκια, της βγάζουν τα εντόσθια, συνεχίζονται. Κι ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο – δείτε εδώ – ανασκουμπώνονταν τάχα για να περιορίσουν νομοθετικά τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονταν εις βάρος της Ελλάδας με εργαλείο τα διαβόητα CDS (Credit Default Swaps), σήμερα, και παρά το μαστίγωμα που έχει φάει το ευρώ, μεταθέτουν την αντιμετώπιση του προβλήματος για τον… Οκτώβριο! Όπως βλέπετε, δεν βιάζονται καθόλου, αφού οι λαοί της Ευρώπης καθαρίζουν για δαύτους, σφίγγοντας το ζωνάρι τους ώστε να μη θιγεί από την κρίση η τραπεζοπλουτοκρατία.

Στις χθεσινοβραδινές ειδήσεις της ΝΕΤ, ακούσαμε ότι θα υπάρξει και νομoθετικό πλαίσιο για τα hedge funds, με στόχο να πέσει φως σ’ ένα τομέα που μέχρι σήμερα προτιμούσε το σκοτάδι. Τι ακριβώς είναι τα περιβόητα hedge funds; Είναι προϊόντα ευέλικτα στις επενδυτικές τους επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ανοιχτές πωλήσεις, τη μόχλευση, παράγωγα προϊόντα όπως δικαιώματα πώλησης (puts), δικαιώματα αγοράς (calls), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) κτλ.

Ο κλάδος των hedge funds παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μη ύπαρξης αποτελεσματικών κανονισμών λειτουργίας. Επίσης τα hedge funds δεν υποχρεούνται να εγγράφονται στα αρχεία της SEC καθώς και οι διαχειριστές τους δεν έχουν υποχρέωση να αναφέρουν στοιχεία σχετικά με το ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων, των αποδόσεών τους και των επενδυτικών στρατηγικών που εφαρμόζουν. (πηγή)

Ο Γάλλος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, Michel Barnier , δήλωσε ότι η Κομισιόν διερευνά αν στην περίπτωση της Ελλάδας υπήρξαν ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Μα, χωριό που φαίνεται θέλει και κολαούζο, κύριε Barnier;

Αποφασισμένη να μην αφήσει τους κερδοσκόπους να πάρουν ανάσα είναι τάχα η Κομισιόν, και ήδη επεξεργάζεται το ισχυρό χτύπημα (χα, χα, χααα!) σε όσους κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ μέσω ασφαλίστρων κινδύνου έναντι κρατικών χρεών. Ήδη στο μικροσκόπιο των τεχνοκρατών βρίσκονται οι επιθετικές κινήσεις που έγιναν πρόσφατα σε βάρος της χώρας μας.

Τον Οκτώβριο η Κομισιόν προτίθεται, λέει, ν’ ασχοληθεί σοβαρά με τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι κρατικών χρεών προκειμένου να διασφαλίσει την ευθύνη όσων χρησιμοποιούν αυτά τα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Χρειάζεται να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ότι θα υπάρχει υποχρεωτική εγγραφή, δήλωσε ο Michel Barnier.

Το σχέδιο θα προβλέπει την υποχρεωτική καταγραφή όσων λειτουργούν στην αγορά των CDS. Ταυτόχρονα αναμένεται να μπει τελος στις ανοιχτές πωλήσεις από όσους δεν έχουν στα χέρια τους ομόλογα. Αμήν και πότε; Πρόσθετη θωράκιση θα δώσει, λένε, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου συνυπέγραψαν με τον Πρόεδρο του Eurogroup επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Barak Obama για το εάν θα έπρεπε να κλείσει η αγορά των CDS. Το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο των G20. Σωθήκαμε!

Γ. Παπανδρέου: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αγορές θα εργάζονται για εμάς και όχι εις βάρος μας. Πρέπει να προσέξουμε ώστε να καθορίσουμε οι ίδιοι την τύχη μας και όχι να κυριαρχήσουν τα μηχανήματα. Βρισκόμαστε μπροστά στην κατάσταση κυβερνήσεις να στηρίζουν τράπεζες με βοήθεια δισεκατομμυρίων, οι τράπεζες να δίνουν τα χρήματα στα hedge funds , και τα hedge funds να κερδοσκοπούν εις βάρος των κρατών. Αυτό δεν είναι δίκαιο και είναι οικονομικά επιζήμιο.» (Αντί για “μηχανήματα” εσείς διαβάστε κερδοσκοπικά εργαλεία που τους έφτιαξαν οι κυβερνήσεις. Φαίνεται ο Γιωργάκης έχει ψιλοάγνοια από χρηματοπιστωτική ορολογία.)

Η κυβέρνηση παράλληλα εξετάζει, λέει, σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής κατά των Αμερικανικών επενδυτικών οίκων. Τρέμε κόσμεεε! Το εξετάζει!

Γιώργος Πεταλωτής: «Είναι ευθύνη της ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων συνολικά και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπόσταση της χρηματοδοτικής τους πίστης και την υπόσταση του κοινού νομίσματος με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπορεί να κινδυνεύει από τέτοιου είδους κερδοσκοπικές επιθέσεις και να μη βάλλεται από κανένα.» (Προσέξτε στο video, εσείς οι παλιοσυκοφάντες, ο άνθρωπος έχει βγάλει την πιπίλα από το στόμα. Πάντως έχει φουσκώσει το μαγουλάκι του από το πολύ το γάλα… Βρε πού τον βρήκαν αυτόν;)

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανεξέλεγκτες δυνάμεις που επιζητούν να χειραγωγήσουν τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων. Σώωωπα!

Πάντως, ενώ πριν κλειδώσει το πακέτο των 110 δις ευρώ για τη χώρα μας βρισκόμασταν στην πρώτη θέση παγκοσμίως με πιθανότητα χρεοκοπίας πάνω από 50% (27-4-2010), σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως με ποσοστό 41%! Είδατε τι έκανε το “πιστόλι” του Γιώργου, παλιοαχάριστοι; Ποιος τη χάρη μας! Ψηλώσαμε, ρε!

Εν τω μεταξύ, και ευτυχώς, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αποδοχής των κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία την προηγούμενη εβδομάδα απορρόφησε σχεδόν 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.

Θα κλείσω το άχαρο και ανιαρό τούτο άρθρο παραθέτοντας την προειδοποίηση του Warren Buffett για τα διαβόητα Παράγωγα, τα οποία, όπως είπε, είναι συμβόλαια που επινόησαν τρελοί. Δαιμονισμένοι θα έλεγα εγώ, ή αρχιερείς του Μαμμωνά. Τα Παράγωγα είναι σαν την κόλαση, είχε πει ο Warren Buffett, το Μάρτιο του 2003. Είναι οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής, ωρολογιακές βόμβες, είχε πει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. «Mr Buffett argues that such highly complex financial instruments are time bombs and “financial weapons of mass destruction” that could harm not only their buyers and sellers, but the whole economic system.» Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εξάλλου, Sir Julian Hodge, είχε πει ότι σε κάποια στιγμή στο μέλλον τα παράγωγα θα μπορούσαν να γονατίσουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. («At some time in the future it could bring the world’s financial system to its knees»)The Guardian, 5/12/2004.

Βλέπετε οι προφητείες των ειδικών επαληθεύονται τραγικά στις μέρες μας, αλλά οι ηγέτες μας δυστυχώς συνεχίζουν τον μακάριο ύπνο τους ενώ οι λαοί τους στενάζουν…

Προς τα πού να φτύσω, αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά… Ζούμε σε μια κόλαση που φιλοτέχνησαν διεστραμμένοι εγκέφαλοι με τις ευλογίες των ψευτοδημοκρατικά εκλεγμένων και ξεπουλημένων κυβερνήσεών μας. Από πού άραγε θα έρθει, αν έρθει ποτέ, η λύτρωση των λαών; Εάν ξεσηκώνονταν και τα έκαναν όλα γης μαδιάμ, με ποιο πολιτικοοικονομικό σύστημα θα τους αντικαθιστούσαν; Δυστυχώς, ας είμαστε ρεαλιστές: εδώ που φτάσαμε δεν βλέπω εναλλακτική σωτήρια λύση, εκτός κι αν υπάρχουν κρυμμένοι κάπου αδιάφθοροι “εξωγήινοι” και επέμβουν λυτρωτικά… ΑΜΗΝ!

Tags: CDS, Credit Default Swaps, hedge funds