Αποτάσση τω Σατανά της αναδιάρθρωσης; Αποτάσσομαι!

devil —Απετάξω τω Σατανά της αναδιάρθρωσης και πάσι τοις διαβόλοις αυτού;
—Απεταξάμην!
—Συντάσση τοις αγγέλοις της επιμήκυνσης του χρέους;
—Αν δεν συμπεριλαμβάνει σκληρότερους όρους, συντάσσομαι, αλλιώς… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…

Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία για αναδιάρθρωση. Δε μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα οι αθεόφοβοι εξαποδώ. Μας έχουν ζαλίσει τ’ αυτιά στα Δελτία Ειδήσεων για το τι είπε ο τάδε και τι είπε ο δείνα περί της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Μεγάλη πρεμούρα τους έχει πιάσει, κι αυτό κάτι μυρίζει. Προφανώς μυρίζει ψητό για κάποιους. Βλέπετε, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Δείτε το επόμενο video.

Κι ενώ κάποιοι στην Ευρώπη θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα κάνει “καλό” (σε ποιους άραγε;), ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μας είπε ότι δεν πρέπει να πιάνουμε την κακιά λέξη στο στόμα μας διότι κάνει μεγάλη ζημιά! Δεν γνωρίζει άραγε ο κύριος Γ. Προβόπουλος τόσα πολλά για την οικονομία όσα κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας στην Ευρώπη, ή μήπως θέλει το κακό της Ελλάδας ενώ οι έξω θέλουν τάχα το “καλό” μας;

Τελικά, παίδες, δε βλέπω να μας αφήνουν ήσυχους. Όσο η κυβέρνηση περαιώνει τις οφειλές των φοροφυγάδων, τόσο θα μας περαιώνουν με διάφορες μεθόδους οι δανειστές μας, λόγω κλονισμού της εμπιστοσύνης τους.
Για να δούμε λοιπόν τι είπε ο Γ. Προβόπουλος στην προχθεσινή συνέντευξή του στο Έθνος:

Γ. Προβόπουλος: «Πιστεύω ότι το πολιτικό και οικονομικό κόστος της αναδιάρθρωσης θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, που καλούμεθα να καταβάλουμε σήμερα. Η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες, αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν έναν νέο, μακροχρόνιο, κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Θα είχε επίσης άμεσες και σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και όλους όσοι κατέχουν κρατικούς τίτλους. Θεωρώ ότι ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο.»

Σαφής και κατηγορηματική η απάντηση του κ. Γ. Προβόπουλου: Η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τη χώρα μας. Τελεία.

Καλύτερα νέα ήρθαν χθες από την Ευρώπη:

Και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Τι λέει ο τσάρος του μνημονίου-μνημοσύνου για την αναδιάρθρωση; Ας δούμε τι είπε χθες στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

Ερώτηση: «Ειλικρινά», γράφει ο Κρούγκμαν, «δυσκολεύομαι να δω πώς η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει μια αναδιάρθρωση του χρέους».

Απάντηση: «Ειλικρινά, απαντώ εγώ, μπορεί και θα το αποφύγει.»

Ερώτηση: «Πώς;»

Απάντηση: «Δημιουργώντας και διατηρώντας για αρκετά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5%-6%, πετυχαίνοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές και αλλαγές που ανεβάζουν τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2%, αλλά και με τη βοήθεια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. και – ελπίζουμε – πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών αποφάσεων που θα παρθούν.»

Η Ελλάδα μπορεί και θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αυτό το “θα αποφύγει” δεν μου φαίνεται τόσο ισχυρό. Θα προτιμούσα ν’ ακούσω: “η Ελλάδα αποκλείει κατηγορηματικά την αναδιάρθρωση κάτω από οποιουσδήποτε όρους.” Θα μου πεις, ακόμη κι αν το έλεγε έτσι, θα ήμασταν σίγουροι ότι θα το τηρούσε; Εδώ έχει διαψεύσει τον εαυτό του τόσες και τόσες φορές! Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενά του;
Ας δούμε τι είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη στο MEGA:

Και πάλι δεν μας πείθει ο GPAPAK . Η απάντησή του ήταν πολύ χαλαρή. «Η Ελλάδα δεν σκέπτεται την αναδιάρθρωση.»
Δηλαδή δεν τη σκέπτεται σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται να την αναγκάσουν να τη σκεφτεί αύριο, χτύπα ξύλο!

Έτσι χαλαρός να είσαι, κύριε Παπακωνσταντίνου, κι όταν μεθαύριο ξαναβγεί στην πιάτσα ο ΟΔΔΗΧ με καμία δημοπρασία εντόκων γραμματίων για να μαζέψει κάνα ψιλό, να μη μπορεί να μαζέψει ούτε σάλιο. Διότι ποιος νουνεχής θα πάει για μαλλί όταν κινδυνεύει να βγει κουρεμένος; Ξυπνάτε, βρεεε!

Λοιπόν, τι άλλα νέα, κύριε Παπακωνσταντίνου; Έμαθα ότι επεκτείνεις την περαίωση και σε άλλους τυχερούς, με ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000€, διότι σαν σοσιαλιστική κυβέρνηση που είστε (σοσιαλιστική χούντα σας λένε οι κακές γλώσσες) δεν θέλετε να μείνει κανένα λαμόγιο παραπονεμένο. Ε ρε γλέντια οι απατεώνες!

Λοιπόν, έχω μια ιδέα! Να καταργήσεις τους φορολογικούς ελέγχους εντελώς, κι από δω και πέρα να δουλεύεις μόνο με περαιώσεις! Κάλιο ψίχουλα και στο χέρι παρά καρβέλια και καρτέρει. Έτσι δεν είναι; Το γοργόν και χάριν έχει, λέει η παροιμία. Έτσι κι αλλιώς περαιωμένοι είμαστε, και οι τοκογλύφοι δανειστές δε βλέπουν την ώρα και τη στιγμή ν’ αρχίσουν τις κατασχέσεις νησιών μας, τη μία μετά την άλλη, κούφια η ώρα που τ’ ακούει!

Μάλιστα, άκουσα ότι πολλοί κάτοικοι νησιών σε άγονες γραμμές θα το χαρούν κιόλας. Θα δουν κι αυτοί άσπρη μέρα! Εδώ που τα λέμε, έχουν άδικο; Μερικοί δε βλέπουν ούτε καράβι, ούτε γιατρό, ούτε δάσκαλο, ούτε παπά, ούτε διάκο. Ε; Τι λες; Καλή ιδέα και πολύ σοσιαλιστική δεν είναι; Γιατί δηλαδή να είμαστε μοναχοφάηδες και να θέλουμε όλα τα νησιά δικά μας; Εδώ οι άνθρωποι μας δάνεισαν τοκογλυφικά 110 εκατομμύρια ευρώ κι εμείς τσιγκουνιές θα κάνουμε; Δεν είναι σωστό παιδιά! Άλλωστε, χωρίς κατασχέσεις τι νόημα θα είχε η άνευ όρων παραίτηση από την ασυλία που υπογράψατε, ωρέ προδότες;

Άντε, λοιπόν, και εις άλλη χαριστική περαίωση με υγεία! Μαθαίνω ότι οι φοροφυγάδες της Επικράτειας ετοιμάζονται να σας απονείμουν το Μεγαλόσταυρο της Περαίωσης. Βρε μπας και υπάρχει “Αγία Περαίωση” στο εορτολόγιο της Ορθοδοξίας και μου διαφεύγει; Για ψάξτε το κι εσείς οι θρησκόληπτοι. Κι αν δεν υπάρχει, μπορούν να την εφεύρουν εκεί πάνω στο Άγιο Όρος, και να σκαρφιστούν και το βίο της Αγίας Περαίωσης, πώς άγιασε, πώς μαρτύρησε, κλπ. Πρώτη φορά θα είναι; Εδώ επινόησαν τον Άγιο Φανούριο εκ του μηδενός και στην Περαίωση θα κωλώσουν;

Βρε τι κατάρα είναι αυτή που έπεσε πάνω στη φυλή μας; Ποιος θα μας εξορκίσει από τούτο το κακό που φέραμε πάνω μας;

Προστέθηκε στις 25/1/2011

Tags: αναδιάρθρωση του χρέους, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιμήκυνση του χρέους, Κρούγκμαν, ΟΔΔΗΧ