Αυτή είναι η Δημοκρατία σας: ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Είστε διαχρονικά άχρηστοι, ανίκανοι και προδότες, όσοι κυβερνήσατε την Ελλάδα την τελευταία τριακονταετία!

Το αποκρουστικό και δύσοσμο σκηνικό με τα σκουπίδια στο σκουπιδότοπο της ελληνικής φαυλοδημοκρατίας δεν είναι καινούργιο, ούτε οφείλεται αποκλειστικά στην παρούσα κρίση της ελληνικής οικονομίας. Όοχι βέβαια! Κρατάει χρόνια αυτή η βρώμα και, χρόνος μπαίνει χρόνος βγαίνει, η πρωτεύουσα, η συμπρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας “στολίζονται” με τόνους σκουπιδιών, μια μοναδική τουριστική ατραξιόν, σήμα κατατεθέν του ΤρΕλλαδιστάν-Λαμογιστάν-Μαλακιστάν-Μαζοχιστάν και δε συμμαζεύεται.

Στο δύσοσμο θέμα είχα αναφερθεί και παλιότερα. (Δείτε εδώ κι εδώ.) Σήμερα, όμως, είχα τη φαεινή ιδέα να ψάξω στο Διαδίκτυο για να επιβεβαιώσω τη συχνότητα του εθνικού σπορ του σκουπιδομαστιγώματος στην τελευταία δεκαετία. Παραθέτω μερικά από τα ευρήματα μπας και τα δει κανένας προδότης που κυβέρνησε ή κυβερνάει και φιλοτιμηθεί να κάνει χαρακίρι.

22/2/2000: «Η χωματερή άνοιξε, τα σκουπίδια μένουν.
Εκτός λειτουργίας τα 64 από τα 120 απορριμματοφόρα.
Ήταν την προηγούμενη βδομάδα που ο δήμαρχος Αθήνας ωρυόταν κατά των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους επειδή είχαν κλείσει τη χωματερή, με προφανή στόχο να κατασκευάσει “ενόχους” για τα σκουπίδια στην πόλη ή -καλύτερα- να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών για τα σκουπίδια που προϋπήρχαν της κινητοποίησης των εργαζομένων και εξακολουθούν να υπάρχουν. (…)
Χθες οι εργαζόμενοι ήταν κανονικά στη θέση τους και η χωματερή ανοιχτή. Κι όμως τα σκουπίδια εξακολουθούσαν να “διακοσμούν” τους δρόμους της Αθήνας – ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις της διοίκησης του Δήμου λένε ότι την Τετάρτη θα έχουν μαζευτεί. Η κατάσταση, πάντως, αυτή κρατά παραπάνω από μήνα και όπως προκύπτει από λόγια παραγόντων της διοίκησης του Δήμου, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα, ο μόνος υπεύθυνος είναι η ίδια η Δημοτική Αρχή.» (πηγή)

19/12/2001:«Εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του υπουργείου Εσωτερικών κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ), με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Η απεργία άρχισε από την περασμένη βδομάδα για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης του 2001 με αύξηση 3,9% και έξοδα κίνησης 7.000 δραχμές το μήνα, καταβολή του πριμ παραγωγικότητας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.» (πηγή)

07/10/2002: «4.000 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν τη Θεσσαλονίκη.
Πλημμύρισε σκουπίδια η Θεσσαλονίκη από την απεργία των εργαζομένων που διεκδικούν πριμ παραγωγικότητας. Τέσσερις χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την πόλη.» (πηγή)

25/10/2003: «Βουνά από σκουπίδια στοιβάζονται στους δρόμους των πόλεων και προκαλούν εντονότατη δυσοσμία, αλλά και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο κίνδυνος αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος εάν τις επόμενες ημέρες (ή και ώρες) σημειωθούν βροχές, αφού όλοι οι δρόμοι των πόλεων θα αποτελούν εστίες μόλυνσης. (…)
Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε χθες ότι “οι εργαζόμενοι στους δήμους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, είναι υποχρεωμένοι να γυρίσουν στη δουλειά τους, αλλιώς θα υπάρξουν οι νόμιμες κυρώσεις”.
“Παραλόγως παίζουν με τη φωτιά για αιτήματα που δεν αξίζουν τέτοιες μορφές πάλης. Τους καλώ και τώρα να γυρίσουν στη δουλειά και η κυβέρνηση από την Τετάρτη θα συζητήσει μαζί τους και τον Κώδικα και τα βαρέα-ανθυγιεινά”, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.» (πηγή)

9/12/2004: «Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Κλειστή θα παραμείνει η χωματερή των Άνω Λιοσίων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Θ. Μπαλασσόπουλος, η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη.» (πηγή)

4/10/2005: «Στη λύση του ψεκασμού καταφεύγουν ο Δήμος Aθηναίων και η Nομαρχία Πειραιά, για να αντιμετωπίσουν τους 35.000 τόνους απορριμμάτων που έχουν σχηματίσει λόφους στους δρόμους της πρωτεύουσας.
H κατάσταση τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιδεινωθεί, καθώς οι εργαζόμενοι στη χωματερή Άνω Λιοσίων δεν κατάφεραν χθες να συγκαλέσουν ΔΣ, για να ορίσουν ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης.» (πηγή)

07/04/2006: «“Ψηλώνουν” τα σκουπίδια
Σωρούς άρχισαν να σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες όλης της χώρας, οι οποίοι ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Μετά την 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), το οποίο συνεδρίασε χθες, αποφάσισε να προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για σήμερα και αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.» (πηγή)

2/11/2007: «Στους κάδους θα παραμείνουν από σήμερα οι 6.000 τόνοι σκουπιδιών που παράγονται καθημερινά στην πρωτεύουσα, ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι των δήμων στην καθαριότητα ξεκινούν από σήμερα απεργία, ζητώντας να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. (…)
“Το ζήτημα μας ταλανίζει περίπου 17 χρόνια και έχουμε πάρει πάμπολλες υποσχέσεις και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από την τωρινή”, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χθες. “Αν δεν υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν σταματούν”.» (πηγή)

10/3/2008: «Συσσωρεύονται τα σκουπίδια στους δρόμους εξαιτίας της απεργίας στους ΟΤΑ. (…) Τα απορρίμματα έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά και οι δήμοι καλούν τους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους.» (πηγή)

18-11-2009: «Έκκληση Δήμου Αθηναίων στους δημότες για τα σκουπίδια λόγω μη λειτουργίας ΧΥΤΑ”
Ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους κάδους αποκομιδής, από σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, καθώς ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή Αττικής θα παραμένει περιοδικά κλειστός, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).» (πηγή)

29/11/2010: «Σε αδιέξοδο οδηγείται για άλλη µία φορά η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική, µε αποτέλεσµα να είναι ορατός ο κίνδυνος να περάσουν και αυτά τα Χριστούγεννα µε τόνους απορριμμάτων συσσωρευµένους στους δρόµους του Λεκανοπεδίου.
Σχεδόν µία εβδοµάδα µετά τη λήξη της απεργίας των δηµοτικών υπαλλήλων, που είχε οδηγήσει στη συσσώρευση στους δρόµους του Λεκανοπεδίου περισσότερων από 33.000 τόνους απορριµµάτων, η εικόνα σε αρκετά σηµεία των πόλεων της Αττικής δεν έχει βελτιωθεί. Αιτία είναι η αδυναµία του ΧΥΤΑ Φυλής – του µοναδικού χώρου που διαθέτει το Λεκανοπέδιο – να ανταποκριθεί µετά την αποµάκρυνση 100 συµβασιούχων οι οποίοι απασχολούνταν στον χώρο απόθεσης και διαχείρισης των απορριµµάτων, αλλά οι συµβάσεις τους έληξαν.» (πηγή)

12/10/2011: «Η κατάσταση με τα σκουπίδια, που έχουν πνίξει κάθε γειτονιά, είναι πλέον οριακή. Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Ενώ το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.» (πηγή)

Κατόπιν αυτών, ποιος συκοφάντης είπε ότι οι Έλληνες, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, πάσχουν από ανίατο αυτισμό κι ότι η δημοκρατία μας είναι για τα σκουπίδια;
Θα μου πεις, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει…

Tags: απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασσόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, τόνοι σκουπιδιών, ΧΥΤΑ Φυλής