Γιατί σκότωσαν τον Καντάφι – “Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε”
– Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλων υποδομών.
– Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.
– Αύξησε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%.
– Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».
– Όλοι οι άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και σε φάρμακα χωρίς χρέωση.
– Εάν χρειαζόταν να γίνει μια χειρουργική επέμβαση που δεν ήταν διαθέσιμη στη Λιβύη, παρεχόταν η χρηματοδότηση για τη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.
– Αύξησε το προσδόκιμο ζωής από 44 σε 75 έτη.
– Βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικής ενέργειας επιδοτούνταν σε όλη τη χώρα.
– Ανέπτυξε τεράστια αρδευτικά έργα, προκειμένου να στηρίξει μια κίνηση προς τη γεωργική ανάπτυξη και την επισιτιστική αυτάρκεια. Αναγνωρίζοντας ότι το νερό, δεν είναι πετρέλαιο, και θα είναι πιο σπάνιος πόρος για το μέλλον, ο Καντάφι ξεκίνησε την κατασκευή στο σχέδιο great manmade river το οποίο πήρε χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αναφέρεται ως ένα θαύμα του σύγχρονου κόσμου, αυτό το ποτάμι άντλησης με εκατομμύρια γαλόνια νερού την ημέρα από την καρδιά της ερήμου Σαχάρα στην ακτή, όπου η γη είναι κατάλληλη για τη γεωργία.
– Κάθε Λίβυος που ήθελε να γίνει αγρότης του δινόταν δωρεάν χρήση της γης, ένα σπίτι, γεωργικά μηχανήματα, ζώα και σπόροι.
– Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι οι δικοί του γονείς, που ζούσαν σε μια σκηνή στην έρημο, δεν θα στεγάζονταν μέχρι ότου κάθε Λίβυος θα στεγαζόταν. Εκπλήρωσε αυτή την υπόσχεση.
– Σύμφωνα με τον Καντάφι, η Λιβύη είχε πλέον φθάσει στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αφρική.
– Ο Καντάφι είχε θέσει ένα δορυφόρο επικοινωνιών – τον πρώτο στην Αφρική – για να φέρει την ήπειρο της Αφρικής στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας.
–Έδωσε πλήρη πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την απασχόληση, και επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.
– Ο Καντάφι ξεκίνησε και χρηματοδότησε την Αφρικανική Ένωση και να ενωθούν όλα τα κράτη της ηπείρου σε ένα σώμα με έναν κοινό σκοπό που ονομαζόταν «Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής».
– Ήταν ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης στον αραβικό κόσμο που ζήτησε επίσημα συγγνώμη για τον αραβικό ρόλο στο εμπόριο σκλάβων από την Αφρική. Παραδέχθηκε ότι οι μαύροι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Λιβύης.
– Ο Νέλσον Μαντέλα αποκάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του 20ού αιώνα, και επέμεινε ότι η κατάρρευση του συστήματος “απαρτχάιντ” της Νότιας Αφρικής, το σύστημα όφειλε πολλά στον Καντάφι.
– Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Λίβυος ηγέτης επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία, όμως στις 11 Δεκεμβρίου η επίσκεψή του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση πυροδότησε αντιδράσεις.
– Στη διάρκεια συνδιάσκεψης στη χώρα του, στις 10 Ιουνίου του 2008, ο Καντάφι τάχθηκε εναντίον της σχεδιαζόμενης Μεσογειακής Ένωσης, που στην ουσία θα ήταν η δημιουργία της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.


