Αφαίμαξη δια της κατατρομοκράτησης!

%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE Ευτυχώς διασώθηκαν ο 13ος και 14ος μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων! Κάποιοι εκεί μέσα χρησιμοποίησαν επιτέλους τον κοινό νου. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, πραγματική σφαγή. Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν είχα δει τέτοιο σενάριο.

Πάντως ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να εκφωνήσει τον ιδιότυπο επικήδειο υπό τύπον διαγγέλματος, κοιτάζοντας στα μάτια τον αποσβολωμένο ελληνικό λαό που τόσο ασύστολα είχε κοροϊδέψει. Προτίμησε τη θαλπωρή του Υπουργικού του Συμβουλίου όπου ένιωθε προστατευμένος. Τι είπε λοιπόν σήμερα; Τι του είχαν γράψει για να μας διαβάσει; Ας δούμε μαζί τα προκλητικότερα σημεία:

ΓΑΠ: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας βάλαμε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Η αποφυγή της χρεοκοπίας είναι η εθνική κόκκινη γραμμή.»Προφανώς όταν ήσασταν αξιωματική αντιπολίτευση και δημαγωγούσατε ασύστολα, ακυρώνοντας κάθε μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης προς μείωση του ελλείμματος, και ψευδόσασταν ότι λεφτά υπήρχαν για να υφαρπάξετε την ψήφο του ελληνικού λαού, βάζατε υπεράνω όλων το ατομικό και το κομματικό συμφέρον. Άλλη φορά που θα σας γράψουν επικήδειο λόγο σας παρακαλώ να σας γράψουν να λέτε το εξής: «από την πρώτη στιγμή που με έβαλαν στην πολιτική ο μπαμπάς μου και η μαμά μου το μοναδικό μου όραμα και στόχος ήταν να υπηρετήσω το εθνικό συμφέρον.» Δεν έχει σημασία που θα είναι κι αυτό ένα ακόμη μεγάλο ψέμα δίπλα στα τόσα άλλα που μας έχετε πει, αλλά θα κρατάτε τουλάχιστον κάποια προσχήματα.

Πάμε παρακάτω:

ΓΑΠ: «Ναι, εμείς μιλήσαμε πρώτοι για την κρίση. Κρίση πολιτικής, κρίση θεσμών, κρίση αξιών που έφεραν και τη μεγάλη κρίση στην οικονομία.

Αλλά κανένας Έλληνας δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος του χρέους και του ελλείμματος που διαμόρφωσε και έκρυβε κατά την αποχώρησή της η προηγούμενη κυβέρνηση.»
Το “κανένας Έλληνας” συμπεριλαμβάνει κι εσάς; Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όσα μας έχετε πει. Τότε πώς προήλθε το προεκλογικό σύνθημά σας ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε; Έτσι στη τύχη φανταστήκατε ότι βουλιάζαμε και εκβιάζατε πρόωρες εκλογές για να μη βουλιάξουμε; Ας πούμε όμως ότι όντως δεν είχατε ιδέα, ότι δηλαδή η κάθε αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πρόσβαση ούτε στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ούτε στην Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε στη Eurostat. Τότε τι διάολο θεσμικό ρόλο παίζει η αντιπολίτευση όταν έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα τεκταινόμενα και ανακαλύπτει το φόνο μόνο όταν έρθει στην εξουσία; Πρόκειται για μεγάααλο πολιτικό παραμύθι που το χρησιμοποιούν όλες οι κυβερνήσεις της φαυλοδημοκρατίας της συμφοράς, απλά για να δικαιολογούν το απύθμενο χάος μεταξύ εκείνων που έταζαν προεκλογικά και αυτών που κάνουν όταν ανέβουν στην εξουσία.

Αν όμως έχω άδικο, τότε η δημοκρατία, έτσι όπως λειτουργεί, είναι κουτσή, τυφλή και κουφή, κι επομένως άχρηστη για να υπηρετήσει το έθνος. Κάτι δραστικό πρέπει ν’ αλλάξει σε δαύτην ώστε να μην κρύβεται ο ένας πίσω από τα εγκλήματα του προηγούμενου.

ΓΑΠ: «Όμως, δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Τις γνωρίζει καλά ο Ελληνικός λαός.»

Τι είναι αυτά που μας λες, Πρόεδρε; Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών; Είναι και παραείναι! Και οι “Εξεταστικές” που στήσατε, έστω μόνο για την περασμένη εξαετία, παραγράφοντας τα εγκλήματα των κυβερνήσεων Σημίτη, είναι για το θεαθήναι; Δεν είναι για απόδοση ευθυνών;ΓΑΠ: «Αλλά οι συνέπειες είναι πολλαπλές. Πρώτα απ’ όλα, έλλειψη εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη στους θεσμούς και στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Και η έλλειψη της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι πολίτες να αντιμετωπίζουν και εμάς, αυτή την Κυβέρνηση, με δυσπιστία.»Μπράβο, Γιώργο! Αυτό το κατάλαβες. Τώρα είπες μεγάλες αλήθειες. Ο Έλληνας πολίτης δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το σημερινό πολιτικό σύστημα, και αντιμετωπίζει και τη δική σου κυβέρνηση με μεγάααλη δυσπιστία. Κι όχι από κομματική εμπάθεια, αλλά διότι ο μέχρι τούδε βίος και η πολιτεία σας μας απαγορεύει να σας εμπιστευόμαστε.

ΓΑΠ: «Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, μια Κυβέρνηση λειτουργεί με τόσο μεγάλη αφοσίωση στο έργο, το οποίο της ανέθεσαν οι πολίτες.»

Καλέ τι μας λέτε τώρα; Ανέκδοτα; Σας ανέθεσαν οι πολίτες να τους πάρετε τη μπουκιά από το στόμα και να καταργήσετε κεκτημένα δικαιώματα για τα οποία πλήρωναν μια ζωή; Σας ανέθεσε κανείς να μας υποτάξετε σε ξένο ζυγό και ν’ αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμάς για μας;

ΓΑΠ: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.»

Ιδού οι “αλήθειες”:

Χα, χα, χάααααα! Ώστε μας είπατε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή; Χα, χα, χάααα, ακούω το διάβολο να καγχάζει σαρκαστικά. Και ποια είναι η πρώτη στιγμή για σας; Η σημερινή στιγμή της ανακοίνωσης των οδυνηρών και άδικων μέτρων; Άραγε θα σταματήσουν, έστω εδώ, οι οδυνηρές αλήθειες σας κύριε Τζέφρυ, ή θα μας ανακοινώσετε κι άλλες πιο επώδυνες, αύριο, μεθαύριο; Πολύ το φοβάμαι, κρίνοντας από τα δείγματα γραφής που μας έχετε δώσει μέχρι τώρα.

ΓΑΠ: «Αποδείξαμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν φυγομαχεί.»Κάτσε ντε, μη βιάζεσαι! Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε; Εγώ πάντως θα φυγομαχήσω, στο λέω! Θα καταθέσω μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που λήστεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαέρωσε τα αποθεματικά τους μέσω του Χρηματιστηρίου και των Δομημένων Ομολόγων. Δεν έχω ξανακάνει στη ζωή μου μήνυση σε κανέναν, αλλά τώρα είναι εθνικό χρέος μου να το κάνω.

ΓΑΠ: «Κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο την Ελλάδα, που βεβαίως με την δική της ευθύνη βρέθηκε στη θέση του αδύναμου κρίκου, αλλά και του πειραματόζωου.»

Όταν λέτε με δική της ευθύνη εννοείτε, φαντάζομαι, με ευθύνη των κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας, συμπεριλαμβανομένης και της χρυσής εποχής του αείμνηστου μπαμπά σας με τους Κοσκωτάδες και το Τσοβόλα δος τα όλα. Έτσι δεν είναι, Γιώργο μου; Αν το καράβι Ελλάδα το έριξε ο τιμονιέρης στο βράχο δεν φταίνε οι επιβάτες και το πλήρωμα. Ο καπετάνιος φταίει. Να τα διευκρινίζεις αυτά.

ΓΑΠ: «Γνωρίζω ότι, με τις σημερινές μας αποφάσεις, οι συμπολίτες μας θα πρέπει να υποστούν μεγάλες θυσίες. Όμως, η εναλλακτική πορεία θα ήταν η καταστροφή και μεγαλύτερος πόνος για όλους.»Δεν έχουμε πειστεί περί αυτού Πρωθυπουργέ. Δεν έχουμε πειστεί ότι η εναλλακτική πορεία θα ήταν καταστροφή, επειδή γνωρίζουμε τι θα μπορούσες να είχες κάνει αυτούς τους 7 μήνες για ν’ αποφύγουμε τα επώδυνα και άδικα μέτρα, και δεν το έκανες. Και γνωρίζουμε ακόμη πως έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να μας ρίξεις στη λαιμητόμο του ΔΝΤ από ώρα μία. Δικιά σου επινόηση ήταν το πιστόλι στο τραπέζι, πιστόλι με το οποίο τελικά δεν πυροβόλησες τους κερδοσκόπους αλλά τον ίδιο το λαό που κλήθηκες να κυβερνήσεις.

ΓΑΠ: «Δεν ήταν επιλογή μας να πάρουμε μέτρα επί δικαίων και αδίκων.»

Έλα τώρα ντε, μη μας δουλεύεις άλλο την ώρα της οδύνης μας! Πήρες μέτρα εναντίον δικαίων διότι δεν θέλεις και δεν μπορείς να πάρεις σκληρά μέτρα εναντίον αδίκων. Αλήθεια, τώρα που το θυμήθηκα, γιατί υπαναχώρησες στο θέμα του αρχικού συντελεστή φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας; Γιατί μείωσες στο ήμισυ το τέλος που είχε βάλει ο Σουφλιάς για την ταχτοποίηση των αυθαιρέτων, καθυστερώντας μάλιστα εφτά μήνες να το υλοποιήσεις;

Έχω πολλά μέτρα να σου προτείνω, Πρωθυπουργέ, κατά αδίκων, ώστε να μην πάρεις τη μπουκιά από το στόμα των συνταξιούχων για να εξοικονομήσεις μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μα γιατί τόση εκδικητικότητα σ’ εκείνους που δούλευαν μια ζωή, πλήρωναν χοντρά λεφτά στα ταμεία τους, όπως εγώ και οι συνάδελφοί μου Μηχανικοί, δημιουργώντας το πιο εύρωστο ταμείο με τις θυσίες τους; Θα μου πεις κάπου θα έμοιαζες στο μπαμπά σου, ο οποίος είχε βάλει κάποτε τα ΜΑΤ για να δείρουν τα περήφανα γηρατειά.

Δεν θα τις γλιτώσετε, όμως, τις μαζικές αγωγές, να μου το θυμάστε. Πάντως, αν με θέλετε άμισθη οικονομική σύμβουλο, προσφέρομαι να σας δώσω τις ιδέες μου δωρεάν, για την πατρίδα και το δίκιο. Δεν ζητάω λεφτά, βρε παραδόπιστοι! Μ’ ακούτε; Πάρτε μου κι άλλα αν θέλετε. Έχω μάθει στη φτώχεια και δεν δειλιάζω. Εκείνο που δεν αντέχω είναι οι αδικίες, οι βλακείες, τα ψέματα και οι κλεψιές σας. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι, όπως κι εγώ, δεν είχαν ποτέ σχέση με το βρώμικο πολιτικό σύστημα, που θα ήθελαν να προσφέρουν σε εθελοντική βάση τις υπηρεσίες τους. Για σκέψου το! Η κυβέρνησή σου έχει πρωτίστως έλλειμμα από κοινό νου, Πρόεδρε.

ΓΑΠ: «Επιλογή μας ήταν να νοικοκυρέψουμε το κράτος, να ανατάξουμε την οικονομία, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Η οικονομική πραγματικότητα όμως, μας υποχρέωσε να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς.»

Λοιπόν, κοίτα, κι εμείς θέλουμε το νοικοκύρεμα του κράτους, όμως δεν βλέπουμε φως. Ακόμη και αυτή τη στιγμή, συνεχίζετε να διορίζετε από το παράθυρο στη Βουλή, στο Δημόσιο και στην αμαρτωλή Τοπική Αυτοδιοίκηση, προφανώς για εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων. Εξάλλου, διαβάζουμε ότι από τις 67 εφορίες της Αττικής μόνον οι 3 έπιασαν το στόχο εσόδων (πηγή). Επιπλέον ακούμε ότι ακόμα ψάχνετε να βρείτε Γενικούς Διευθυντές για να διορίσετε.

Μαθαίνουμε, επίσης, ότι η οικονομική αιμορραγία του αμαρτωλού ΟΣΕ συνεχίζεται και χάνονται 3 εκ. ευρώ ημερησίως. Ακούμε τρομερά και φοβερά να συμβαίνουν εν μέσω κρίσης και εξανεμίζεται η όποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει στην κυβέρνησή σας ακόμη κι ο πιο ευκολόπιστος πολίτης.

ΓΑΠ: «Κυρίες και κύριοι, σήμερα ξέρω, ξέρουμε, ότι οι θυσίες αυτές είναι σκληρές, αλλά αναγκαίες. Διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τα 300 δις ευρώ του χρέους μας. Αν δεν τα χρηματοδοτούσαμε, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε.»

Ώστε έτσι ε; Κι εκείνη την τεράστια ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αξίας πάνω από 300 δις ευρώ (πηγή) γιατί την κρατάτε στον πάγο, βρε άχρηστοι; Γιατί δεν την αξιοποιείτε, βρε προδότες; Σας είναι πιο ευχάριστο να εκτελείτε το συνταξιούχο και το δημόσιο υπάλληλο που εσείς διορίσατε παρά να δημιουργήσετε έσοδα από περιουσία που κοιμάται; Λοιπόν, όταν θ’ αρχίσουν να γίνονται μαζικές αγωγές και δεν θα έχετε, φυσικά, να πληρώσετε, θα γίνονται κατασχέσεις ακινήτων της δημόσιας περιουσίας.

ΓΑΠ: «Γι’ αυτό σήμερα γίνονται θυσίες. Και αυτές οι θυσίες μας, επιτρέπουν να πάρουμε την ανάσα που χρειαζόμαστε, να βρούμε δηλαδή τον απαραίτητο χρόνο, την απαραίτητη ηρεμία, για να κάνουμε τις ιστορικές αλλαγές στη χώρα μας, για τις οποίες εμπιστεύτηκε ο λαός το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Να διαμορφώσουμε πράγματι ένα νέο πατριωτισμό. Νέος πατριωτισμός σημαίνει, να αλλάξουμε πρακτικές και αντιλήψεις.
»Λοιπόν, να σου πω εγώ πέντε πράγματα για το καινούργιο πατριωτισμό, Πρόεδρε; Δωρεάν είναι οι συμβουλές μου, μη φοβάσαι. Να μειωθούν πάραυτα οι 300 βολευτές σε 200, να ορίζονται με λίστα διότι ο “σταυρός” είναι ο πατέρας πάσης κακίας, να καταργηθούν οι επιδοτήσεις κομμάτων και οι βολευτές να έχουν επαφή με τους πολίτες μόνο μέσω τηλεόρασης, να μειωθεί ο μισθός τους στο 50%, και να μην παίρνουν κανένα άλλο επίδομα, αλλά να πληρώνουν όλα τα έξοδά τους από το μισθό που παίρνουν, όπως κάνουν όλοι οι πολίτες. Να μη συνταξιοδοτούνται επειδή διετέλεσαν βολευτές, αλλά να παίρνουν συντάξεις μόνο από τα ταμεία τους.

Να καθιερωθεί η απλή αναλογική και να υποχρεούνται όλα τα κόμματα να συμμετέχουν στην κυβέρνηση κατά το ποσοστό της εκλογικής πίτας που πήραν. Έτσι δεν θα υπάρχουν γαλαρίες ανεύθυνων φωνασκούντων, και όλοι σα μια οικογένεια θα εξασκούν τον πατριωτισμό τους δουλεύοντας σκληρά για την αναγέννηση της Ελλάδας. Να μην μπορεί ένας βολευτής να μπαίνει στη λίστα πάνω από δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Έχω κι άλλες ιδέες Πρόεδρε περί πατριωτισμού, αλλά φοβάμαι ότι το φαυλοδημοκρατικό διχαστικό σύστημα που εξαθλίωσε την Ελλάδα θα συνεχίσει να τη βιάζει μέχρι να παραδώσει πλήρως την ψυχή της.

Τα υπόλοιπα “βαρυσήμαντα” του Πρωθυπουργού, αν δεν σας προκαλούν ναυτία, διαβάστε τα εδώ.


Tags: Ομιλία Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο