Βαβαί, παπαί! Ο Τσίπρας διέσυρε το “ναό” τση Δημοκρατίας!

%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7%CF%82+%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82 Σκηνές απείρου υποκρισίας και γελοιότητας ξετυλίχτηκαν χτες στη Βουλή με αφορμή το πρωτότυπο “καλωσόρισμα” του Πρωθυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα. Μπράβο Αλέξη!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:«Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε καιρό να σας δούμε. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα.
Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά σε αυτή τη χώρα στους εργαζόμενους και στις ΔΕΚΟ, όχι στους εθνικούς προμηθευτές και στους εθνικούς εργολάβους, όχι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, όχι σε όλους όσους “κονόμησαν” τα χρόνια της Ολυμπιάδας. Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους στους εργαζόμενους, που πήγαν να βρουν μια στέγη, μια δουλειά για πεντακόσια ευρώ -και λέτε ότι αυτό είναι το πελατειακό κράτος- και όχι σε αυτούς που πιάνουν το κράτος πελάτη! (…)»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βουλής (Φίλιππος Πετσάλνικος):
«Κύριε Τσίπρα,(…)
Αν μου επιτρέπετε να κάνω και μια δικιά μου παρένθεση. Όταν σε αυτήν την Αίθουσα ακούγονται περί «χώρας των διαφθαρμένων», όπως είπατε, και «διαφθαρμένο Κοινοβούλιο», αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να μας διακατέχει μεγαλύτερη σοβαρότητα. Τότε τι να πει κανείς άλλος… (…)»

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:
«Σοβαρότητα θα έπρεπε να είχαν τα υπεύθυνα χείλη και να κάνετε κριτική όταν ο Πρωθυπουργός σε όλη την Ευρώπη διέδιδε ότι είναι μια χώρα διεφθαρμένων. (…)»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Βουλής (Φίλιππος Πετσάλνικος):
«Και δεν θα δεχτώ σε καμία περίπτωση κριτική όχι μόνο ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αλλά και ως Βουλευτής επί χρόνια σε αυτήν την Αίθουσα χαρακτηρισμούς περί διεφθαρμένου Κοινοβουλίου ή χώρα των διαφθαρμένων. (…)»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
«Κύριε Τσίπρα, πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής να υπερασπιστεί αυτόν το θεσμό αυτού του δημοκρατικού ναού, τον οποίο εσείς διασύρετε και σήμερα και έξω από τη Βουλή πολλές φορές με τα συνθήματά σας! Διασύρετε τους δημοκρατικούς θεσμούς! (…)»

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:
«Να σας πω και κάτι άλλο; Αν είμαστε μία διεφθαρμένη χώρα, οι διαφθορείς πρέπει να πάνε φυλακή. Καθαρά πράγματα. Δεν αυτοδιαφθείρεται κανένας λαός διότι ο λαός δεν έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του, δεν κλείνει συμφωνίες, δεν κινεί “πακέτα”. (…)

Από τις αρχές του 1980 και μετά ο δημόσιος υπάλληλος ήταν μία καλή ευκαιρία. Γιατί; Να το πούμε καθαρά. Διότι ύστερα από σαράντα χρόνια του κράτους της δεξιάς, όπως λέγατε, ανοίξατε τον δημόσιο τομέα σ’ ένα μεγάλο μέρος του λαού γιατί θέλατε να αλλάξετε τον συσχετισμό δύναμης εκεί μέσα ο οποίος ήταν για χρόνια εδραιωμένος στο γνωστό μετεμφυλιακό καθεστώς και δώσατε περισσότερες παροχές.

Ύστερα διογκώσατε τον δημόσιο τομέα με τις κρατικοποιήσεις. Καμία σχέση με σοσιαλισμό βεβαίως. Έτσι αυξήθηκε ο αριθμός τους και διαμορφώσατε θύλακες μέσα στους εργαζόμενους, όχι όμως δίνοντας υπερβολικά χρήματα και κάνοντάς τους πλούσιους. Διαμορφώσατε μία σειρά από θύλακες για να μπορείτε να κρατάτε διασπασμένο το εργατοϋπαλληλικό κίνημα, δημόσιοι, ιδιωτικοί, ΔΕΚΟ κλπ. Ήταν η πολιτική συμμαχιών.

Εμείς δεν τους λέμε διεφθαρμένους αυτούς, τους λέμε ενσωματωμένους στο σύστημα. Αν θέλετε, μπορεί κανείς να πει ότι ένα μέρος απ’ αυτούς είναι και εξαγορασμένοι, αλλά οι περισσότεροι είναι ενσωματωμένοι. Δεν θα βγούμε όμως εμείς αφ’ υψηλού να τους λέμε διεφθαρμένους, (…) .


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήξερε τη διασπάθιση των κοινοτικών ποσών που πήγαιναν για τα διάφορα σεμινάρια ή για διάφορες επιτροπές και μελέτες; Τα ήξερε δεκαπέντε χιλιάδες φορές.
Πρόκειται λοιπόν για μία –θέλετε να την πούμε- διαφθορά; Εμείς τη λέμε πολιτική συμμαχιών για την εξαγορά και την ενσωμάτωση εργατικών λαϊκών αγροτικών μαζών. Έτσι τη λέμε. Θέλετε να το πούμε και διαφθορά; Να το πούμε, αλλά αυτή η διαφθορά καλλιεργήθηκε από πάνω. Εμείς δεν πρόκειται να πιάσουμε άλλες πλευρές της πολιτικής ζωής που επίσης υπάρχουν και που φθάνουν ή δεν φθάνουν μέχρι τις Εξεταστικές Επιτροπές. Μιλάμε για την επίσημη πολιτική διαφθοράς. (…)»

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας):«Ο κ. Γιούνκερ δεν είναι οποιοσδήποτε πολιτικός. Ο κ. Γιούνκερ από το 1995 είναι Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Είναι πέντε χρόνια Πρόεδρος του EUROGROUP. Έχει δει τρεις τουλάχιστον πρωθυπουργούς και πέντε έως έξι υπουργούς. Άρα, αυτά που λέει ο κ. Γιούνκερ είναι πολύ σημαντικά. “Δεν ένιωσε την ανάγκη ο Πρωθυπουργός να πει ψέματα”, είπε ο κ. Γιούνκερ.
Άλλωστε αυτό είναι μια συζήτηση μέσα στο Συμβούλιο Αρχηγών. Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι. Δεν τόλμησε ο κ. Παπανδρέου να το αμφισβητήσει, διότι ήταν δεκάδες ξένοι Αρχηγοί Κρατών και θα το πιστοποιούσαν, όπως ακριβώς το έγραψε και η FINANCIAL TIMES. Έγραψε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε:”My country is corrupted from A to Z”. Η χώρα μου είναι μια διεφθαρμένη χώρα από το A έως το Z. Είναι μια συγκεκριμένη έκφραση, σαν να λέγαμε από το άλφα έως το ωμέγα.(…)»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:«Δεν θα εξετάσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι υπάρχει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισμα των σοσιαλιστών, των οποίων είστε Πρόεδρος -που ψήφισε εδώ το σοσιαλιστικό Κόμμα- ότι η χώρα μας είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα; Υπέγραψαν τέτοιο ψήφισμα; Ψηφίσαν τέτοιο ψήφισμα; Αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ; (…)»

Λοιπόν, τι καταλάβατε; Είναι ή δεν είναι διεφθαρμένο το πολιτικό μας σύστημα; Μας διέσυρε διεθνώς ο Πρωθυπουργός (αυτοδιασύρθηκε) περιγράφοντας λεπτομερώς πώς δουλεύει η διαφθορά του ελληνικού πολιτικού συστήματος ή όχι; Είναι η ελληνική Βουλή Κοινοβούλιο διαφθοράς ή μπας και είναι ένας δημοκρατικός ναός της αρετής;
Όσοι δεν διαβάσατε προηγούμενη ανάρτηση όπου έχω συγκεντρώσει τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού περί διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.
Πάρτε, όμως, μια γρήγορη γεύση από τη διαφθορά των πρωθιερέων του “ναού” τσι Δημοκρατίας, όπως ομολογήθηκε από το στόμα του λύκου:
ΓΑΠ: «Έχουμε συστημική διαφθορά. Πολλές φορές, το ζούμε στη χώρα μας τόσο πολύ, που θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό. (…)
Πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία. Τέλος αυτή η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, για πολιτικά δώρα ή δώρα σε διαφόρους φίλους και ισχυρούς. Τεράστια σπατάλη. Μια τεράστια σπατάλη, την οποία βλέπουμε καθημερινά. (…)»
(Βρυξέλλες, Σύνοδος Ε.Σ. – 11/12/2009)

ΓΑΠ: «Για παράδειγμα, το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος, είναι ότι δυστυχώς υπάρχει διαφθορά που επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα. Έχουμε έναν πελατειακό τρόπο κατανομής των πόρων. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει σε πολιτικές χάρες, αντί να διοχετεύει χρήματα σε σημαντικούς τομείς ανάπτυξης, παιδείας και κοινωνικών αναγκών.» ( Βρυξέλλες, CNBC, 11-12-2009)

ΓΑΠ: «Έχω αναφερθεί εκτενώς στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της διαφθοράς του συστήματος, της πελατοκεντρικής πολιτικής και της εξαγοράς πολιτικής εύνοιας με χρήμα.» (“BLOOMBERG TV”- Κοπεγχάγη, 17-12-2009

ΓΑΠ: «Διαπιστώνουμε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας. (…)
Γι’ αυτό θεωρούμε ότι η διαφθορά και η σπατάλη είναι πολιτικό μέγεθος και όχι απλώς ηθικό μέγεθος, αλλά και πολιτικό και οικονομικό μέγεθος, το οποίο είναι εις βάρος τελικά των υπηρεσιών για τον πολίτη. (…)»
(Ζάππειο Μέγαρο, 13-1-2010)

ΓΑΠ: «Δυστυχώς, η διαφθορά είναι πολύ διαδεδομένη στις Αρχές και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα υποθάλπει την ευνοιοκρατία και τη σπατάλη. Αυτό έχει υποσκάψει το κράτος δικαίου και την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της πολιτείας. (…)
Σε μας το δημόσιο έχει αναλάβει στην ουσία το ρόλο που έχει σε σας η Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας (Arbeitsamt). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ευνοιοκρατία. Κάποιος που γίνεται διευθυντής ή υπουργός διορίζει τους γνωστούς ή αυτούς που τον ψήφισαν. (…)»
DER SPIEGEL» – Αθήνα, 22-2-2010)

ΓΑΠ: «Η Ελλάδα όντως αντιμετωπίζει κάποια διαρθρωτικά προβλήματα. Έχουμε πολύ μεγάλη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις στην πολιτική, με αποτέλεσμα τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος. Όταν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις, καταλήγετε να προσλαμβάνετε περισσότερους δημόσιους υπάλληλους, για να εξασφαλίσετε περισσότερες ψήφους. (…)» (“The Economist”- Λονδίνο, 23-2- 2010 )

Ο Phillip Williams ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό σε τι έσφαλλε η χώρα του.
ΓΑΠ: «Διαφθορά, ευνοιοκρατία, πελατειακές σχέσεις στην πολιτική. Πολλά χρήματα κατασπαταλήθηκαν εξαιτίας αυτών των πρακτικών.» (ABC – Λονδίνο, 24-2-2010)

Δημοσιογράφος: «Γιατί είναι τόσο εκτεταμένη η διαφθορά στην Ελλάδα;»
ΓΑΠ: «Πρόκειται για αποτυχία των θεσμών η οποία εξαρτάται από κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.» (Frankfurter Allgemeine Zeitung – Μέγαρο Μαξίμου, 5-3-2010)
Απ’ αυτά τα λίγα είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί το πολιτικό σύστημα της χώρας διεφθαρμένο, την εξουσία διεφθαρμένη, τους πολιτικούς διεφθαρμένους, επομένως τους βουλευτές διεφθαρμένους. Ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να προσβληθεί με το χαρακτηρισμό του “ναού” τσι Δημοκρατίας ως Κοινοβούλιο της διαφθοράς από τον Α. Τσίπρα.

Αλλά όπου επερίσσευσε η διαφθορά, υπερεπερίσσευσε η υποκρισία και η φαιδρότητα.

Tags: Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου, Κοινοβούλιο της διαφθοράς, Φίλιππος Πετσάλνικος