Βασίλης Ράπανος: Ο κίνδυνος της δραχμής δεν έχει παρέλθει

%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%A1%CE%AC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82

Ο παρ’ ολίγον Υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, που αρρώστησε ή “αρρώστησε” λίγο πριν από την ορκωμοσία του, όντας τώρα έξω από το χορό “τραγούδησε” πολλά “τραγούδια” έξω από τα δόντια στον Αλέξη Παπαχελά, στη χθεσινοβραδυνή εκπομπή “Νέοι Φάκελοι”. Μεγάααλος “πατριώτης” ο Βασίλης!

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς πανηγύριζε για την απόφαση του Eurogroup, που “διασφάλιζε”, λέει, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ο νεοφιλελεύθερος “σοσιαλδημοκράτης” και φυγόμαχος Βασίλης Ράπανος εξέφρασε φόβους ότι ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή δεν έχει παρέλθει. Ακούστε τον:


Ως γνωστόν, ο Βασίλης Ράπανος, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, υπήρξε ενεργό μέλος σε αντιστασιακή ομάδα που τοποθετούσε βομβιστικούς μηχανισμούς σε στόχους που είχαν να κάνουν με τη δικτατορία. Για το λόγο αυτό καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης το 1969, ποινή την οποία εξέτισε σε Αίγινα, Κορυδαλλό και Γεντί Κουλέ.

Είναι λοιπόν κατανοητό γιατί ο κύριος Ράπανος δεν ανέφερε ότι η δραχμή ήταν ισχυρή καθ’ όλη τη διάρκεια της Δικτατορίας — προσωπικά είχα ταξιδέψει στην Αμερική το 1972 και θυμάμαι αγόρασα δολάρια με ισοτιμία δολαρίου δραχμής 1: 30 —  αλλά την τοποθέτησε στο 1975, δηλαδή μετά από την πτώση της “επάρατης” χούντας.  Μετά την αποκατάσταση της “δημοκρατίας” των λαμογιών, και σε διάστημα 15 ετών, η δραχμή έγινε δραχμούλα, αφού με αλλεπάλληλες “δημοκρατικές” υποτιμήσεις καταποντίστηκε στην εξευτελιστική ισοτιμία 1: 330 απέναντι του δολαρίου.
Τυχαίο; Δε νομίζω!

 Όπως καταλαβαίνετε, επιστροφή στη δραχμή, με τα ίδια τρωκτικά της “δημοκρατίας” στο τιμόνι της χώρας, σημαίνει συνεχείς υποτιμήσεις μέχρις ότου η δραχμή εξαερωθεί εντελώς, με όσα δεινά αυτό συνεπάγεται… 

Συνεπώς, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, αν το σάπιο πολιτικο-οικονομικο-μιντιακό κατεστημένο συνεχίσει να λυμαίνεται τη χώρα μας, άσπρη μέρα ο φτωχός λαός δεν πρόκειται να δει και η Ελλάδα δεν πρόκειται ν’ ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία… 
Όλα τ’ άλλα, περί “αριστερής” διακυβέρνησης της χώρας, κλπ., είναι λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Tags: Αλέξης Παπαχελάς, Βασίλης Ράπανος, κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή