Βασανιστικά ερωτήματα για τη ληστεία στο σταθμό «Εθνική Άμυνα»

DSCF5907 Η είδηση είναι μπαγιάτικη και φαίνεται ότι συνηθίσαμε σε μαφιόζικες ληστείες σε σημείο να μην απορούμε πια για διάφορα μυστήρια που συμβαίνουν κάτω από τη μύτη μας. Επαγγελματικά οργανωμένη ήταν η ληστεία που έγινε μεσημεριάτικα την περασμένη Τετάρτη, 3/2/2010, στο σταθμό του Μετρό της Εθνικής Άμυνας. Οι 4 ληστές, όπως είναι η παράδοση, ήταν μαυροφορεμένοι, καλυμμένοι με κουκούλες, και ήταν οπλισμένοι με όπλα τύπου καλάσνικοφ. Η αναίμακτη λεία τους ήταν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250.000 ευρώ! Μιλάμε για χοντρά λεφτά!

Από εκείνη την ημέρα, κι ενώ οι δημοσιογράφοι στα δελτία ειδήσεων αναλώθηκαν στην περιγραφή των εντυπωσιακών τεχνικών λεπτομερειών της ληστείας και η αστυνομία αναζητεί τους ληστές, εμένα με απασχολούν δύο ερωτήματα:

1. Ποιος έδωσε την εσωτερική πληροφόρηση ότι υπήρχαν συγκεντρωμένα τόσα πολλά χρήματα στο συγκεκριμένο σταθμό και σημείο του Μετρό, και γιατί ο εποπτεύων την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.» Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν παρενέβη ώστε να τεθούν όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί σε διαθεσιμότητα μέχρις ότου διερευνηθεί η υπόθεση; Τι είδους “εποπτεία” κάνει;

2. Με ποιανού εντολή και κάλυψη συγκεντρώνονταν και λίμναζαν τόσα χρήματα εκεί για δύο μήνες; Μήπως οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είναι τράπεζες και δεν το γνωρίζουμε; Θα συνεχίσουν οι άλλοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ να στέλνουν από δω και πέρα τις εισπράξεις τους στο συγκεκριμένο σταθμό ή κάπου αλλού; Μήπως η Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ” έχει χρήματα για πέταμα; Τι θα γινόταν αν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα; Πόσο επικίνδυνη για την ασφάλεια των επιβατών είναι η συγκέντρωση τεράστιων χρηματικών ποσών στους υπόγειους σταθμούς; Δε γνωρίζει η εν λόγω εταιρεία πώς να επενδύσει τα χρήματά της και τα φυλάει σε υπόγεια σεντούκια για δυο μήνες; Μυστήρια πράγματα…

Η υπόθεση βρωμάει πολλή σαπίλα και μου προκαλεί αγανάκτηση που οι μεγαλοδημοσιογράφοι ξέχασαν κιόλας τη μεγάλη ληστεία. Διότι αυτό που έγινε με πληροφόρηση έσωθεν και με πιθανή κάλυψη άνωθεν είναι μέγα σκάνδαλο και πρέπει να πέσουν κεφάλια.

Διαβάστε σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ.
Στη συνέχεια παραθέτω σχετικό – κακής ποιότητας, συγνώμη – video με την περιγραφή του “κατορθώματος” των ληστών. Με λίγη υπομονή στις διακοπές, θα βγάλετε άκρη.

Tags: ΜΕΤΡΟ "Εθνική Άμυνα"