Βρε τους καραγκιόζηδες! Μεγάαλη πλάκα!

Τα όσα συνέβησαν χτες στο ΤρΕλλαδιστάν είναι άκρως διασκεδαστικά, στην τραγικότητά τους. Γι’ αυτό συγκέντρωσα εδώ μερικά βιντεάκια, προς τέρψιν των αναγνωστών αυτού του ιστολογίου.
Το πρώτο βίντεο δείχνει πώς απέφυγαν οι Τροϊκανοί ν’ απαντήσουν σε ερώτηση δημοσιογράφου του Kontra Channel: Γιατί η Τρόικα δεν προτείνει στους βουλευτές να περιορίσουν τις δικές τους σπατάλες; Έλα ντε! Αυτό έχω ερωτήσει κι εγώ πάμπολλες φορές μέσα από τούτο το ιστολόγιο. Η απάντηση, όπως θ’ ακούσετε, ήταν… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ενδιαφέρον επίσης είναι και το αρχικά αμήχανο και στη συνέχεια ειρωνικό ύφος τους.

Προσέξτε τώρα στο επόμενο βίντεο το χιτλερικό ύφος του εκπροσώπου της Κομισιόν, Σέρβας Ντερούς, και διασκεδάστε στο τέλος με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, που παρά λίγο να καταπιεί τη γλώσσα του!

Στο επόμενο βίντεο ο Πωλ Τόμσεν μας λέει ότι το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ωφελεί τους πολίτες διότι θα γλιτώσουν από περισσότερες περικοπές μισθών και συντάξεων. Είναι ψέματα; Εδώ που φτάσαμε, ένα καλό ξεπούλημα θα μας γλιτώσει από την περαιτέρω ασιτία. Άλλωστε τι αξία έχει η γη και τα ακίνητα μπροστά στην εθνική μας αξιοπρέπεια που έχουμε ξεπουλήσει προ πολλού; Το βλέμμα του εκπροσώπου του ΔΝΤ πάντως, χαμηλό και πλάγιο, δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι άραγε το φυσικό του, ή ντρέπεται που τα λέει;

Πάντως οι μεταρρυθμίσεις θα πολεμηθούν από τα κατεστημένα συμφέροντα, προειδοποίησε ο Πωλ Τόμσεν, κομίζοντας γλαύκα εις Αθήνας.

Δείτε τώρα και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαντάζονταν ότι ήγγικεν η ώρα για τον επαπειλούμενο “φόνο” δημόσιας περιουσίας, και δήθεν ξαφνιάστηκαν! Κάτι πρέπει να πουν κι αυτά για να χαϊδέψουν τ’ αυτιά της εκλογικής τους πελατείας…

Φαίνεται ότι τα κόμματα δεν είχαν ακούσει για την επίμαχη παράγραφο 5 του άρθρου 14 (ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ) του κατοχικού Μνημονίου. Να τους τη θυμίσω, λοιπόν:

«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.»

Όμως, το άκρον άπατον της υποκρισίας ήταν οι μεταμεσονύχτιες πανικόβλητες αντιδράσεις της κυβέρνησης. Απολαύστε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ιδιαίτερα. Έχει μεγάλη πλάκα. Ο λαός, λέει, αποφασίζει στο ΤρΕλλαδιστάν, και όχι η Τρόικα! Κοίτα να δεις, φίλε μου, που δεν είχαμε καταλάβει ότι εμείς είχαμε υπογράψει την κατάπτυστη παράγραφο ολοσχερούς παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας που μόλις διαβάσατε.…

Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια δημοσιογράφων του MEGA. Αμφιβάλλουν αν διαθέτουμε δημόσια περιουσία αξίας 50 δις! Μα τόσο ψόφιοι είμαστε; Εδώ ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο μιλούσε για ακίνητη περιουσία αξίας 270 δις. Ψέματα έλεγε;

Tags: Ευάγγελος Βενιζέλος, εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία, μνημόνιο, Πωλ Τόμσεν, Τρόικα, Τροϊκανοί