Γελάς ακόμη “Χάρε”; Έχεις πολύ αίμα στα χέρια σου!

καναντέρ στην Κάρυστο

Όταν τον είδα να χασκογελάει την ώρα που η Ελλάδα φλεγόταν, φοβήθηκα για τα χειρότερα. Όχι, δεν θυμήθηκα την παροιμία “γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει”. Στο μυαλό μου ήρθε ο στίχος του τραγουδιού: “Γεννήθηκες για την καταστροφή”… Και η καταστροφή δεν άργησε, ούτε ήταν η πρώτη κι ούτε θα είναι η τελευταία με τον εφιάλτη στο τιμόνι της χώρας. Φυσικά και έχουν προηγηθεί κι άλλοι εφιάλτες με πολύ αίμα στα χέρια τους, όπως και τούτος. Τους παράγει η “δημοκρατία”, βρε. Τι δεν καταλαβαίνεις;

ακόμη Μητσοτάκη

———————————————————-

Δραματική προειδοποίηση για την πύρινη λαίλαπα: «Δεν υπάρχει χρόνος» – Επιτακτική η ανάγκη για Beriev.

Αλέκος Παπαδόπουλος: Τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς δεν σβήνουν με «ποτιστήρια»

Στη σκιά της τραγωδίας της συντριβής του παμπάλαιου Canadair που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο της Εύβοιας, με αποτέλεσμα το θάνατο των δύο χειριστών του αεροσκάφους, γίνεται και η συζήτηση για τις καταστροφές που αφήνουν οι φλόγες σε όλα τα μέτωπα ανά την Ελλάδα, που είναι ανυπολόγιστες.

Φωτιές ανεξέλεγκτες, με έναν κρατικό μηχανισμό μονίμως απών και ένα πυροσβεστικό σώμα το οποίο θέλειυπερπροσπαθεί, αλλά δεν επαρκεί και όχι με δική του ευθύνη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, την ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων στέκεται ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, με ένα άρθρο-προειδοποίηση, στο οποίο αναφέρει αλήθειες.
Αλήθειες που τεχνηέντως αγνοεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με περίσσια υποκρισία, αλαζονεία και θράσος, αλλά καμία ουσία, αντιμετωπίζει το κάθε τι.

Όπως αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος το κενό των ρωσικών αεροσκαφών Beriev είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και δυσαναπλήρωτο, ειδικά στα μεγάλα πύρινα μέτωπα. Οι εκτεταμένες καταστροφές άλλωστε είναι απόδειξη αυτού.

Όπως υπενθυμίζει ο πρώην Υπουργός, με ευθεία βέλη κατά του Μαξίμου, οι πρώτες ενοικιάσεις ρωσικών αεροπλάνων «ξεκίνησαν το 1998 και σταμάτησαν για τους γνωστούς λόγους τα δύο τελευταία χρόνια».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι «το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πιθανόν η καταστροφή των δασών να πάρει ανεξέλεγκτη διάσταση» και καλεί την Κυβέρνηση να βρει από τη Δύση άμεσα, αεροσκάφη ισάξια με τα Beriev ή αν δεν βρει, να ζητήσει από την ΕΕ ειδική εξαίρεση ώστε να στραφεί στη Ρωσία.

Καταλήγει επ’  αυτού με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο: «Η άφευκτη και άμεση αυτή ανάγκη ελπίζω να μην αντιμετωπισθεί για άλλη μια φορά με την υποκρυπτόμενη ατολμία πίσω από τη γνωστή φράση «δεν γίνονται αυτά». Ναι γίνονται».

 • Ολόκληρο το άρθρο του πρώην Υπουργού στο KReport:
 • «Τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς δεν σβήνουν με “ποτιστήρια”

  Είναι φανερή πλέον αυτό το καλοκαίρι, όπως και πέρσι, η ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων εξ ου και οι εκτεταμένες καταστροφές. Δυστυχώς το κενό των ρωσικών πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης γίνεται περισσότερο εμφανές προκειμένου ειδικά για εκτεταμένα μέτωπα φωτιάς. Υπενθυμίζω ότι για τον σκοπό αυτό οι πρώτες ενοικιάσεις ρωσικών αεροπλάνων ξεκίνησαν το 1998 και σταμάτησαν για τους γνωστούς λόγους τα δύο τελευταία χρόνια.

  Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πιθανόν η καταστροφή των δασών να πάρει ανεξέλεγκτη διάσταση.

  Δυστυχώς οι επιλογές της χώρας είναι μόνο δύο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον επαπειλούμενο κίνδυνο των επόμενων ημερών.

  Δυοίν θάτερον (σ.σ.: το ένα από τα δύο). Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε ή να ενοικιάσομε από τη Δύση τις επόμενες ημέρες αντίστοιχης ισχύος με τα ρωσικά πτητικά μέσα ικανά να αντιμετωπίσουν μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών ή εφόσον δεν ανευρεθούν εκεί να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδική εξαίρεση από τα ισχύοντα μέτρα απαγόρευσης λόγω του Ουκρανικού.

  Η άφευκτη και άμεση αυτή ανάγκη ελπίζω να μην αντιμετωπισθεί για άλλη μια φορά με την υποκρυπτόμενη ατολμία πίσω από τη γνωστή φράση “δεν γίνονται αυτά”. Ναι γίνονται».

  newsbreak.gr


  Ομολογία-σοκ Μητσοτάκη για τα Canadair! Γνώριζαν ότι είναι «παλιά και βγάζουν βλάβες»

  Ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες,

  Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας και σήμερα μια αδιανόητη τραγωδία συγκλονίζει το πανελλήνιο μετά τον τραγικό χαμό δύο αξιωματικών που έπεσαν στο καθήκον. 

  Το περασμένο Σάββατο, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις Μοίρες 355 όπου έστησε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, μπροστά στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για την ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών, ακόμα και με κίνδυνο τη ζωή τους.

  Την ώρα που πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στη Ρόδο έκαναν στάχτη τις περιουσίες των πολιτών και χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, ο πρωθυπουργός γελούσε και έκανε… αστεία στα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών. 

  newsbreak.gr

  Tags: Canadair, Αλέκος Παπαδόπουλος, δάση, Κάρυστος, Μητσοτάκης, Περικλής Στεφανίδης, πυροσβέστες, φωτιές, Χρήστος Μουλάς