Γιάννη Ραγκούση, mind των ταξιτζήδων το γιουρούσι!

Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς του ταξί, που στις 6/9/2011 παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και εγκρίθηκε, αποτελεί εμπαιγμό όχι μόνο στον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δείτε τι προβλέπει το Ν/Σ εδώ.

Κατ’ αρχήν ανοίγει το δρόμο στα καρτέλ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση χιλιάδων ταξί. Και επειδή το παράβολο που θα πρέπει να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος στο κράτος-ληστή θα είναι αλμυρό, φτάνοντας έως €40.000 συν €5.000 για κάθε άδεια κυκλοφορίας, είναι ευνόητο ότι τις άδειες ταξί θα τις αρπάξουν οι έχοντες και κατέχοντες κι όχι οι άνεργοι και φτωχοί.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει αιτήσεις για 3.000 ταξί δύο μεγάλες εταιρείες, όπως διάβασα σε προχθεσινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

Όμως οι προκλητικές αδικίες του εν λόγω νομοσχεδίου δε σταματάνε εδώ. Για την απόκτηση πέραν του ενός ταξί ή μοτοταξί, αντί να υπάρχει επιβάρυνση για αποθάρρυνση, θα υπάρχει και έκπτωση! «Θα καταβάλλεται ποσό ίσο με το 80% και 20% της αξίας του παραβόλου που κατεβλήθη για την πρώτη άδεια αυτοκινήτου ή δικύκλου ταξί, αντίστοιχα.» (capital.gr)

Άλλο ένα “δώρο” στους έχοντες και κατέχοντες! Ακόμα ένα σοσιαληστρικό ράπισμα στους φτωχούς – όπου φτωχός και η μοίρα του… – που ονειρεύονταν ν’ αποκτήσουν ένα ταξί για να ζήσουν την οικογένειά τους και τώρα θ’ αναγκάζονται να δουλεύουν για ένα μεροκάματο στους μεγαλοϊδιοκτήτες των ταξί!

Κρίμα κι άδικο διέπραξες, Γιάννη Ραγκούση! Ντροπή και σε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο που ενέκρινε αυτό το έκτρωμα!

Υπάρχουν όμως και άλλα “δώρα”: όσοι έχουν μισό ταξί, θα τους χορηγείται το άλλο μισό δωρεάν! Άλλη μια σκαστή αδικία και ανισότητα. Θα μπορούσε και θα έπρεπε το κόστος απόκτησης του μισού ταξί να είναι το μισό, δηλαδή αντί για €40.000 ο αγοραστής να πληρώσει €20.000 στο χρεοκοπημένο κράτος που τ’ αρπάζει μονίμως από τα συνήθεια υποζύγια. Όμως πού να βρεθεί αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης στην κυβέρνηση που ξεπουλάει τη χώρα αντί πινακίου φακής;

«Με το ΧΑ στις 850 μονάδες ξεκινούν σήμερα οι ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ & Αεροδρομίου» (πηγή)
Παρεμπιπτόντως, δούλεψαν μεθοδικά τα διεθνή και ντόπια γεράκια του χρηματιστηριακού τζόγου για να κάνουν το ΧΑΑ τόσο “ελκυστικό”. Δείτε ένα σύντομο οδοιπορικό εδώ.

Αδικιών και προκλήσεων νομοσχεδίου Ραγκούση συνέχεια: «Όσοι κατέχουν σήμερα άδεια ταξί ή είναι οδηγοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ποσό έως 100 χιλιάδες ευρώ / άδεια για αγορά νέου οχήματος και αναβάθμιση του υπάρχοντος.»(πηγή)

100.000 ευρώ για αγορά ή αναβάθμιση ταξί; Τι θα αγοράζουν; Super lux αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού; Και ποιοι θα πρωτοπάρουν, όταν ολόκληρο το διατιθέμενο κονδύλι είναι 50.000.000 ευρώ; Αν το ποσόν αυτό το διαιρέσουμε δια του 100.000, σημαίνει ότι μόνο 500 κάτοχοι αδειών ταξί θα είναι οι τυχεροί. Ε ρε αλισβερίσι που θα γίνει με τους κομματικούς ημέτερους!

Και μια που τόφερε η άχαρη κουβέντα για το ΕΣΠΑ, ενώ η κυβέρνηση χρωστάει σήμερα €6,5 δις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για έργα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει για το κράτος, κι ενώ με τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ θα μπορούσε να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να δημιουργήσει μία «βόμβα ρευστότητας» στην πραγματική οικονομία, (greekmoney.gr) έχει κηρύξει στάση πληρωμών με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία.

Μας κυβερνούν, λοιπόν, τεμπέληδες, άχρηστοι και ηλίθιοι ή είναι απλά προδότες και τους αξίζει ένα άλλο γουδί;

«Πρόσφατα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε με έκφραση ικανοποίησης, ότι δόθηκαν περίπου 3,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ σε διάφορα – άγνωστα – επενδυτικά προγράμματα, την αποδοτικότητα των οποίων αλλά και τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν, δεν θα μάθουμε ποτέ» (πηγή)

Και το άρθρο του Γιάννη Τσαραγκλή στο greekmoney.gr καταλήγει: «Στα 20 τελευταία χρόνια, το Δημόσιο σπατάλησε 4 κοινοτικά προγράμματα για να γίνει ηλεκτρονικό και να βάλει μηχανογράφηση παντού. Ποιος έφαγε αυτά τα λεφτά; Έ; Γιατί το Δημόσιο μηχανογράφηση δεν έχει;»

Στη ερώτησή του θα προσθέσω κι εγώ τις δικές μου: Γιατί μετά από τόσα πακέτα Ευρωπαϊκής βοήθειας το οδικό δίκτυο της χώρας έχει τα χάλια που έχει, ενώ εμείς πληρώνουμε διόδια για δρόμους-καρμανιόλες; Γιατί η Πελοπόννησος έμεινε χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο; Γιατί τα περισσότερα νοσοκομεία είναι σε άθλια κατάσταση από άποψη κτιριακής συντήρησης (βλέπε, π.χ., Ασκληπιείο Βούλας) και πολλά δεν έχουν ούτε το στοιχειώδη εξοπλισμό, όπως π.χ. μαγνητικούς τομογράφους, και παραπέμπουν τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές για διαγνωστικές εξετάσεις; Γιατί το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα είναι παμπάλαιο και τρυπάει καθημερινά από τη σκουριά, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού;

Θα μπορούσα να παραθέσω εκατοντάδες γιατί, στα οποία όμως η απάντηση είναι απλή:
Διότι τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν (τρόπος του λέγειν) τα τελευταία τριάντα χρόνια και έλαβαν από την ΕΕ κάμποσα πακέτα ΝΤΕΛΟΡ, ΣΑΝΤΕΡ, κοινοτικά πλαίσια στήριξης, προγράμματα στήριξης ΕΣΠΑ και άλλα, αντί να φτιάξουν ένα σύγχρονο κράτος, τα ΕΦΑΓΑΝ με τους διαπλεκόμενους και μας έδωσαν fapes-mapes, οδηγώντας μας τελικά στη χρεοκοπία.
Τους αξίζει άραγε κάτι λιγότερο από ένα γουδί;

Άλλο τώρα αν ο Πάγκαλος ισχυρίζεται ότι τα φάγαμε όλοι μαζί:

Τι έτι χρείαν έχομε μαρτύρων ότι οι πολιτικοί μας ήταν διεφθαρμένοι και διαφθείροντες και η δημοκρατία μας ήταν και είναι μια εξευτελισμένη τραβεστί;

Tags: απελευθέρωση αγοράς του ταξί, Γιάννης Ραγκούσης, ΕΣΠΑ, Μ. Χρυσοχοΐδης, πακέτα ΝΤΕΛΟΡ, πακέτο ΣΑΝΤΕΡ