ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΣΤΑΡΚ: Ο δημιουργός του μνημονίου είναι η ελληνική κυβέρνηση!

stark 2 thumb mediumΣτο μυαλό του σκεπτόμενου Έλληνα τριγυρίζει εδώ και δεκαεννιά μήνες ένα αναπάντητο ερώτημα: Από πότε γνώριζε η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας; Μήπως γνώριζαν αλλά μας άφηναν σκοπίμως να διολισθαίνουμε ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο που το ξεπούλημα της Ελλάδας θα γινόταν αναπόφευκτο, ακόμη και ελκυστικό; Μήπως, παρόλα τα εμφανή σημάδια, προσποιούνταν πως δεν καταλάβαιναν, για τους δικούς τους λόγους; Μήπως, τέλος, εκεί στην Ευρώπη οι επικεφαλής οικονομολόγοι κοιμούνται όρθιοι ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Πάντως υπάρχει ένας Professor με πολλές περγαμηνές, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 8 χρόνια (2002-2010) και ο οποίος είχε διατελέσει Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επίσης για 8 χρόνια 1994-2002), ο οποίος γνώριζε καλά τι συνέβαινε στην Ελλάδα. Και επειδή γνώριζε δεν έχει κανένα ελαφρυντικό αν δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ για το όργιο ασυδοσίας που γινόταν στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον μονίμως χαμογελαστό gentleman κ. Λουκά Παπαδήμο. Τον επιφανή Έλληνα είχα τιμήσει με παλιότερο άρθρο μου.

Δεν συγχωρείται ο Λ. Παπαδήμος αν δεν είχε ενημερώσει την ΕΚΤ ότι εδώ πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνταν από τα 45 τους, ότι μητέρες με ανήλικο τέκνο (18 παρά κάτι μήνες) συνταξιοδοτούνταν με 15 χρόνια υπηρεσίας, ότι αργόσχολοι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ έπαιρναν τεράστιους μισθούς και προκλητικά επιδόματα και κατόπιν προωθούνταν στα βουλευτικά έδρανα και στις υπουργικές καρέκλες αμειβόμενοι για τις υπηρεσίες τους στο κόμμα, ότι εδώ η φοροδιαφυγή είναι θεσμός, ότι οι μίζες στις κρατικές προμήθειες δίνουν και παίρνουν και η διαφθορά σε κυβερνητικό επίπεδο μένει πάντα ατιμώρητη, ότι εδώ μαγειρεύουν τα στατιστικά στοιχεία κατ’ επάγγελμα, και γενικώς ότι οι Έλληνες δεν παράγουν τίποτα εκτός από μαγκιά.

Παρεμπιπτόντως, να παραθέσω ενδιαφέρον απόσπασμα από άρθρο που θα βρείτε εδώ: «Στον κ. Παπαδήμο ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απευθύνουν ακόμα και σήμερα την πρόκληση ότι δεν έχει απαντήσει εάν τα στοιχεία που ετοίμασε για την εισαγωγή της Ελλάδας στο ευρώ ήταν κανονικά ή αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής, καθώς και για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνήφθησαν, και για τα λεγόμενα τα “κρυφά δάνεια” της περιόδου 2001 από την Goldman Sachs.»

Και αν όλα αυτά δεν ήταν ανησυχητικά στοιχεία για τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τότε ο κ. αντιπρόεδρος της ΕΚΤ έπρεπε να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε τετραγωνίσει τον κύκλο, ότι έχουμε βρει το μήνα που τρέφει τους δώδεκα, έχουμε ανακαλύψει το μυστικό της ευημερίας χωρίς προσπάθεια, και συνεπώς από “αλληλεγγύη” θα έπρεπε να μοιραστούμε το μεγάλο μυστικό με τους άλλους λαούς της Ευρώπης ώστε να ευημερήσουν κι εκείνοι.

Πάντως, και χωρίς τη συμβολή του Λουκά Παπαδήμου οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ακόμη και από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου τι κουμάσια ήμασταν και θα έπρεπε να μας είχαν υπό διαρκή στενή παρακολούθηση.

Ας θυμηθούμε ότι στις 9/5/1989 η Ελλάδα είχε δικαστεί ερήμην από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την υπόθεση του M/V ALFONSINA το οποίο κατέπλευσε στις 8/5/1986 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης φορτωμένο με περίπου 9,000 τόνους γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Την επομένη, πριν αποπλεύσει το πλοίο για Πειραιά, εφοδιάστηκε με ψευδή πιστοποιητικά προέλευσης του φορτίου του, ότι δήθεν το καλαμπόκι ήταν κοινοτικής προέλευσης, δηλαδή ελληνικό καλαμπόκι εσοδείας 1985. Βάσει των ψευδών πιστοποιητικών επετεύχθη να μην καταβληθεί αντισταθμιστική εισφορά ύψους 1,350,000 ECU. Για την απάτη αυτή οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας είχαν υπερβεί τα 600 εκατομμύρια δραχμές.

Ακούστε τώρα τη συνέντευξη του επικεφαλής οικονομολόγου και μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ στον Τάσο Τέλογλου, που προβλήθηκε στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι στις 30/5/2011.

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα που αποδεικνύουν ότι στην ΕΚΤ ήξεραν τι γινόταν στην Ελλάδα, αλλά αδιαφορούσαν περιμένοντας να πιάσει πάτο:

Γιούργκεν Σταρκ:

— « Για εμάς οι ανισορροπίες της Ελληνικής οικονομίας ήταν ορατές από πολύ νωρίς.»

—« Η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια δεν είχε ποτέ έλλειμμα κάτω του 3%. Ήταν πάντα πάνω από το 3%. Καμία χώρα δεν μπορεί να ζει για τόσο καιρό πέραν των δυνατοτήτων της και να μη βάζει τα δημοσιονομικά της σε τάξη.»

—«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα, αλλά είναι διαρθρωτικά και χτίζονται χρόνια τώρα.»

— «Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα χτυπήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο κρίσιμος παράγοντας όμως ήταν τα εσωτερικά προβλήματα που δεν είχαν αντιμετωπιστεί για πολλά χρόνια.»

—«Και πριν από το 2007, στη συζήτηση που γινόταν στις Βρυξέλλες στο συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών για το αν έπρεπε να λήξουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, ήμασταν επιφυλακτικοί. Δεν είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των στοιχείων. Πιστεύω ότι το 2007 κάναμε λάθος να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση το σήμα ότι όλα ήταν εντάξει. Αλλά δεν ήταν εντάξει.»

Απ’ αυτά τα λίγα φαίνεται ότι στην Ευρώπη γνώριζαν αλλά ολιγώρησαν. Σκόπιμα ή όχι, εσείς θα το κρίνετε.

Τώρα, στο ερώτημα αν το μνημόνιο συντάχθηκε από την Τρόικα ή από την Κυβέρνηση, ο κύριος Γιούργκεν Σταρκ είπε τα εξής:
«Και η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε σε αυτό το θέμα και καλά έκανε, ότι το μνημόνιο είναι το δικό της πρόγραμμα, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ο δημιουργός αυτού του προγράμματος με τη στήριξη του κοινοβουλίου προκειμένου να εφαρμοστεί, για να μην υπάρχει η εντύπωση ότι υπαγορεύθηκε από δυνάμεις εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σημείο.»

Καταλάβατε, σύντροφοι στην απόγνωση; Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον; Νομίζω ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο κ. Σταρκ, και κατ’ επέκταση η Τρόικα, μας δουλεύουν κανονικά αποδίδοντας τη σύνταξη του βάρβαρου μνημονίου οι μεν στους δε, ώστε ο λαός να μην ξέρει ποιον να φασκελώσει… Εγώ βέβαια ξέερω! Άλλωστε χρειάζονται δύο για το ταγκό…

Θυμηθείτε πώς μας τρομοκρατούσε ο ΓΑΠ τον Ιανουάριο του 2011, τρεις μήνες πριν από την υπογραφή του μνημονίου:

Δείτε και τι υποσχόταν ο GAP επίσης τον Ιανουάριο του 2010.

Tags: Χωρίς κατηγορία