Γιώργος Παπανδρέου, COSCO, και άλλα “αξιόπιστα” ανέκδοτα

Τελικά μας συμφέρει η σύμβαση με την κινέζικη COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ή όχι; Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η σύμβαση του Καραμανλή με την Cosco ήταν καταστροφική, απαράδεκτη και ανεύθυνη.
Δείτε το επόμενο video που εντόπισα στην
prezatv:

Να θυμηθούμε ότι η σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και της Κινεζικής COSCO για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης μιας προβλήτας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΣΕΜΠΟ ΠΡΟΒΛ.ΙΙ) υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25/11/2008. Η σύμβαση έγινε για 35 χρόνια έναντι του ευτελούς ποσού των 4,3 δις ευρώ. (πηγή) Βλέπετε, όταν είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε το δημόσιο πλούτο και να γίνουμε ανταγωνιστικοί, τότε η μόνη λύση είναι ξεπούλημα των “ασημικών”. Παλιά μου τέχνη κόσκινο… μέχρι να μην απομείνει τίποτα για ξεπούλημα! Και τότε, τι;

Ας δούμε, όμως, τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση (πηγή):

10 Ιανουαρίου 2008, Ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ:
«Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον “μεταρρυθμιστικό μανδύα” που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα.»

Στις 3 Μαρτίου 2009, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων με ανακοίνωση της σημείωνε:
«Η διαδικασία ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ήταν στημένη και προαποφασισμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή στα πλαίσια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (…) όλα τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στη διαφύλαξη του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ (…) Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ξεπούλημα των λιμανιών και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει μια ακόμα πράξη ντροπής της ΝΔ…»

Τον Απρίλιο του 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με θέμα:
«Τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση»(!!!).
Στο κείμενο της Ερώτησης ανέφερε: “Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης” για την “πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας”, η Ελλάδα “θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών”. Και καταλήγει: “Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη”.»

Στις 10 Μαΐου 2008 η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπ. Τσούρη δήλωνε:
«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση για την απόφασή της να πουλήσει εθνικής σημασίας, αλλά και ασφάλειας, περιουσιακά στοιχεία, (…) ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί βιώσιμη επιλογή, λόγω της κερδοφορίας και της δυνατότητας χρηματοδότησης των υπό εξέλιξη επενδυτικών τους σχεδίων και, επιβάλλεται, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα και ρόλου τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»

Κι ερχόμαστε στο παρόν για να δούμε πώς ο ΓΑΠ μεταμορφώθηκε από σοσιαλιστής σε νεοφιλελεύθερο, χωρίς αναστολές.

«Με κινεζική προτεραιότητα ανοίγει ο φάκελος των αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση καθώς στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής της Cosco, “κάπτεν” Γουέι Ζιαφού, ο οποίος την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.» Αυτά έγραφε προχτές το ΒΗΜΑ.

Σήμερα ο πρόεδρος της COSCO είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και, βγαίνοντας χαμογελαστός από το Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, υποσχέθηκε μεγάλες επενδύσεις και δήλωσε σίγουρος, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Τα επόμενα video επιβεβαιώνουν τη μετάλλαξη του “σοσιαλιστή” ΓΑΠ σε νεοφιλελεύθερο γεράκι. Μιλάμε για πολλή αξιοπιστία, παίδες!

Tags: COSCO, Γιώργος Παπανδρέου