Γιώργο Λιάγκα, οι πληγές γονιών και συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών δεν επουλώνονται με ψυχολογικές συνεδρίες

 

SMS για συγγενείς θυμάτωνtlife.gr

Επιπροσθέτως, οι επαγγελματίες “σύμβουλοι ψυχικής υγείας”, όντας μισθωτοί και εντεταλμένοι των θυτών, δηλαδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν είναι ευπρόσδεκτοι από τους συγγενείς των θυμάτων, με ή χωρίς SMS.  Απορώ πώς δεν το σκέφτηκες αυτό, Γιώργο Λιάγκα, προτού  ξεσπάσεις από αγανάκτηση στην εκπομπή σου, διαφωνώντας επί της διαδικασίας και παραβλέποντας την ουσία.

Αλλά και επί της διαδικασίας είσαι λάθος.

Έγκλημα στα Τέμπη: Με SMS η κυβέρνηση «παρηγορεί» τους συγγενείς των θυμάτων – «Αν θέλετε πάρτε μας τηλέφωνο για υποστήριξη»!
Γιώργος Λιάγκας:«Εγώ θα σας έστελνα στο δι@ολο» (pronews)

Τι προτείνεις δηλαδή;  Θα προτιμούσες να τηλεφωνεί με δική του πρωτοβουλία  κάποιος σύμβουλος ψυχικής υγείας“, όποτε ευκαιρήσει και ενδεχομένως σε ώρες ακατάλληλες για τον βαρυπενθούντα, λέγοντας στον χαροκαμένο γονιό: “Εδώ ψυχοθεραπευτής Αγαθοκλής Ασχετόπουλος εκ μέρους της (δολοφονικής) κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σας τηλεφωνώ για να σας υποστηρίξω ψυχολογικά”; Αυτό θα έβρισκες σωστό εσύ και όλο το πάνελ σου;  Δηλαδή να τους επιβάλλουν ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς να τη ζητήσουν, θέλουν δε θέλουν;

Στην περίπτωση αυτή, τι θα έκανες εσύ κύριε Λιάγκα, αν, ο μη γένοιτο, είχες χάσει το παιδί σου στο κυβερνητικό έγκλημα των Τεμπών; Πώς θα αντιδρούσες, αν εκεί που ήσουνα βυθισμένος στον αβάστακτο πόνο σου, προσπαθώντας να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και ν’ απαντήσεις στα ατέλειωτα “γιατί”, χτυπούσε το τηλέφωνο ή το κουδούνι της πόρτας σου κάποιος απρόσκλητος “σύμβουλος ψυχικής υγείας”, απεσταλμένος από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του παιδιού σου, για να σε υποστηρίξει ψυχολογικά χωρίς να του το έχεις ζητήσει; Δεν θα του έκλεινες το τηλέφωνο ή την πόρτα στη μούρη στέλνοντάς τον στον αγύριστο;

Και ποιος σας είπε ότι οι πενθούντες είναι ψυχικά διαταραγμένοι και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και μάλιστα από άσχετους υπαλλήλους μιας εγκληματικής κυβέρνησης, που κατά κανόνα έχουν άγρια μεσάνυχτα περί Θεού, περί ψυχής, περί πνεύματος και μεταφυσικής; Στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται, ακόμη κι αν παρουσιαζόταν μπροστά τους ο ίδιος ο Χριστός δεν θα έβρισκε λόγια ν’ απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματά τους.  Άλλωστε, σύμφωνα με το αφήγημα της Καινής Διαθήκης, ο ίδιος επανέφερε τον Λάζαρο στη ζωή και δεν κατέφυγε σε αμπελοφιλοσοφίες περί παραδείσου κλπ για να παρηγορήσει τις τεθλιμμένες αδελφές του, Μάρθα και Μαρία.

Τα παραμύθια της Εκκλησίας για ανάσταση νεκρών και άλλες σχιζοφρενικές δοξασίες του τύπου “ο Θεός το επέτρεψε, για να τρυγήσει ψυχές  για τον παράδεισο”  δεν είναι ικανά να ελαφρύνουν τον πόνο των βαρυπενθούντων διότι απλούστατα προσβάλλουν τη νοημοσύνη τους.

Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς οι ψυχοπονιάρηδες των ΜΜΕ ότι οι χαροκαμένοι συγγενείς των θυμάτων και ιδιαίτερα οι γονείς που έχασαν τα βλαστάρια τους με τόσο τραγικό τρόπο, δεν παρηγορούνται ούτε με λόγια ψυχολόγων ούτε με χρήματα. Το μόνο που ίσως θα τους ανακούφιζε ελάχιστα είναι να έβλεπαν όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αρχίζοντας από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Αχ, Καραμανλή, να έχουν ήδη κλειστεί στις φυλακές και όχι να σουλατσάρουν σε προεκλογικές περιοδείες αποκαλώντας το κακούργημα των Τεμπών “θυσία” και ζητώντας ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού για να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους.

Αλήθεια, πού είναι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ρασοφόροι και μη, να πάνε πόρτα-πόρτα για να παρηγορήσουν τους βαρυπενθούντες, να καθίσουν δίπλα τους, να τους σφίξουν τα χέρια, να τους αγκαλιάσουν, να προσευχηθούν για να γαληνέψει η ψυχή τους και η ψυχή των βιαίως αποθανόντων αγαπημένων τους, να τους ρωτήσουν αν χρειάζονται κάποια πρακτική βοήθεια;

Α, ξέχασα, η Ορθοδοξία είναι δυστυχώς μια πνευματικά νεκρή τυπολατρία και προφανώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Οι ρασοφόροι δεν είναι ικανοί να αναπέμψουν ούτε μια αυτοσχέδια, αυθόρμητη και ένθερμη προσευχή προσαρμοσμένη στην εκάστοτε περίσταση.  Αν δεν με πιστεύετε, δείτε εδώ.

———————————-

Στη συνέχεια παραθέτω απόσπασμα από σχετικό άρθρο του pronews, (22.03.2023) και video για να δείτε την έκρηξη αγανάκτησης του Γιώργου Λιάγκα.

Έγκλημα στα Τέμπη: Με SMS η κυβέρνηση «παρηγορεί» τους συγγενείς των θυμάτων – «Αν θέλετε πάρτε μας τηλέφωνο για υποστήριξη»!
Γιώργος Λιάγκας:«Εγώ θα σας έστελνα στο δι@ολο»

Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, και ενώ αναζητούνται όλοι οι παράγοντες στην κυβέρνηση που το προκάλεσαν, είχαν μία ακόμα φαεινή ιδέα που δείχνει πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να νιώσουν τον πόνο των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 άρχισε να στέλνει SMS σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος, αλλά και σε τραυματίες με τα οποία τους ζητάει «όποτε μπορείτε και θέλετε, πάρτε μας τηλέφωνο»!  

Tags: Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μητσοτάκης, παράδεισος, πνεύμα, προσευχή, τραγωδία των Τεμπών, ψυχή, ψυχολογική υποστήριξη