Γιώργο Ντόλιο, κάτω τα χέρια από τα “δικαιώματα” των παρανομούντων!

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και των φαύλων πολιτικών, υπάρχει μια φυλή προνομιούχος, μια φυλή που μόλις βήξει γίνεται σεισμός στην Επικράτεια! Κι αυτό διότι η εν λόγω φυλή των παρανομούντων είναι πλειοψηφία στο Τρελλαδιστάν και η ψήφος τους μετράει σφόδρα!

Τίνα Μπιρμπίλη:
«Για λόγους αρχής δεν νομιμοποιούμε την αυθαιρεσία.»
Χα, χα, χάααα!

Ο τελευταίος σεισμός πολλών ρίχτερ, που ταρακούνησε την κυβέρνηση του κατοχικού μνημονίου, ήταν αυτός που προκάλεσε η εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, για την αναδρομική επιβολή ανταποδοτικών τελών για τους ημιυπαίθριους.

Η εύλογη επιχειρηματολογία του υφυπουργού αναπτύχθηκε διεξοδικά κατά την ανάκρισή του από την Πόπη Τσαπανίδου του ΣΚΑΪ:

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν σκέτη φαρσοκωμωδία, ή μάλλον ιλαροτραγωδία! Κάτω από το σάλο που δημιουργήθηκε, επενέβη ο λαϊκιστής Πρωθυπουργός, η εγκύκλιος αποσύρθηκε, και ο φουκαράς ο Ντόλιος ζήτησε συγνώμη από τη φυλή των παρανομούντων, για το σωστό και δίκαιο που πήγε να επιβάλει! Για τέτοιο ρεζιλίκι μιλάμε!

Ήταν η πρώτη συγνώμη που ακούστηκε από χείλη υπουργού της κυβέρνησης του κατοχικού μνημονίου, μιας κυβέρνησης που μας έχει φλομώσει στο ψέμα και στις σφαλιάρες. Γι’ αυτό σας είπα ότι η φυλή των παρανομούντων έχει μεγάλη δύναμη – όπως λέει ο λαός, γ***εί και δέρνει – σ’ αυτή τη χώρα. Κι ενώ δεν ακούσαμε καμία συγνώμη από κυβερνητικά χείλη για τις συντάξεις που μας πετσόκοψαν, π.χ., ζήτησαν συγνώμη επειδή αποπειράθηκαν να επιβάλουν δικαιοσύνη στους καθ’ έξιν παρανομούντες!

Προσέξτε παρακαλώ το τραγελαφικό της υπόθεσης:
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τα δυνητικά ανταποδοτικά τέλη θα εξακολουθούσαν να επιβάλλονται και μετά την νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με συνυπολογισμό μάλιστα της επιφάνειας των χώρων που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες.
Θα επιβαλλόταν ακόμη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν κλειστεί, δεδομένου ότι με την μετατροπή αυτών σε χώρους κύριας χρήσης, αυξάνεται η επιφάνεια του ακινήτου, η οποία συνυπολογίζεται για τον προσδιορισμό της υποκείμενης στο φόρο αξίας. (Δείτε εδώ)

Βλέπετε τίποτα το άδικο εδώ; Γιατί οι κατ’ όνομα ημιυπαίθριοι και κατ’ ουσίαν κανονικά δωμάτια να τυγχάνουν προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης; Γιατί οι ιδιοκτήτες τους να έχουν ασυλία; Δεν φτάνει που παρανόμησαν και που ταχτοποίησαν την παρανομία τους με ψίχουλα για 40 χρόνια, παρά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουν το θράσος να παραπονούνται κι από πάνω;

«Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που παρανόμως έχουν κλειστεί σε χιλιάδες ακίνητα και έχουν μετατραπεί σε ωφέλιμους κατοικήσιμους χώρους παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι πρόσθετες κατασκευές, όπως είναι οι τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, τοιχοποιίες κ.λπ., πρέπει να κατεδαφιστούν. (…)

Οι δικαστές τονίζουν ότι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων έρχεται σε αντίθεση και με την αρχή της ισότητας, αφού οι νομοταγείς πολίτες τίθενται σε μειονεκτική μοίρα έναντι των ιδιοκτητών αυθαίρετων οικοδομών που εξαιρούνται από την κατεδάφιση. Και αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι “ενήργησαν κατά την ανέγερση ή διαρρύθμιση μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τις οποίες παρείχαν οι νόμοι, θα υφίστανται εις το διηνεκές τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες των αυθαίρετων κατασκευών των γειτόνων τους, οι οποίες, αν και επιβαρύνουν τους όρους διαβίωσης, διαφεύγουν την κατεδάφισή τους”.»
(πηγή)

Και επειδή στον επίγειο παράδεισο της παρανομίας τίποτα δεν επιστρέφει στη νομιμότητα, η Μπιρμπίλω βρήκε τρόπο να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ με τη γνωστή κατάπτυστη ρύθμιση των παράνομων ημιυπαίθριων, υποστέγιων και δε συμμαζεύεται, για 40 χρόνια, τα δε τέλη τακτοποίησης θα πήγαιναν, λέει, στο Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος! Παραμύθια της Χαλιμάς!

Αξίζει να διασκεδάσετε, ίσως και να κλάψετε, ίσως και να ντραπείτε για την πολιτική αλητεία, με τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ περί τακτοποίησης ημιυπαίθριων όταν ήταν στην Αντιπολίτευση:

Βασικός Σχολιασμός του ΠΑΣΟΚ, 02/07/2009

«ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ Η ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ “ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ” ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ Ε9…»

1. Τα γράφαμε στις 11 και 13 Μαρτίου…

«Στην αρχή, η σημερινή κυβέρνηση ήταν σκληρή. Δεν ανέχονταν παρανομία στο σπαθί της. Έδινε κίνητρα στους δήμους για να κυνηγήσουν την παρανομία των ημιυπαίθριων.

– Στις 18/5/2005, ο υπουργός ΠΕ(;)ΧΩΔΕ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: “Η θέση μας είναι σαφής. Παραβιάστηκε ο Νόμος, άρα είναι αυθαίρετο”.

– Ο τότε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα, ερωτηθείς στις 16/5/2005, για το αν θα νομιμοποιηθούν οι ημιυπαίθριοι στο μέλλον είχε απαντήσει: “Οι διατάξεις σε οποιονδήποτε τομέα και σε οποιαδήποτε μορφή της καθημερινής ζωής μας είναι για να εφαρμόζονται και όχι να γίνονται αντικείμενο παραβάσεων”.

Μετά, ήλθαν τα οικονομικά προβλήματα. Το ξανασκέφτηκαν. “Αν είναι να νομιμοποιήσουμε την παρανομία, με αντάλλαγμα να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους που εμείς αδειάσαμε, το πράγμα αλλάζει”, θα είπαν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…

Μετά το ξανασκέφτηκαν. Να νομιμοποιήσουμε την παρανομία δεν γίνεται. Τότε; Τότε ανακάλυψαν την “τακτοποίηση”! Πάντα με το αζημίωτο. Τι σημαίνει όμως τακτοποίηση της παρανομίας; Με ποιο τρόπο θα γίνει; Και πώς θα επιβάλλουν χαράτσι στους πολίτες, αφήνοντάς τους επί της ουσίας με την … εκκρεμότητα στο χέρι; Το άρπα-κόλλα αυτής της κυβέρνησης ενοχλεί. Η κουτοπονηριά της εξοργίζει.

2. Χθες ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ ανακοίνωσε τα περί “τακτοποίησης”. Μετά τα κινητά, τα καρτοκινητά και τα αυτοκίνητα, ήρθε η σειρά, για ακόμη μία φορά, των ακινήτων να μπουν στο στόχαστρο. Στόχος μοναδικός είναι να εξασφαλισθούν δύο δισ. ευρώ για τη “μαύρη τρύπα” των δημοσίων εσόδων.

3. Αντί να αντιμετωπίσουν το μαζικό φαινόμενο των ημιυπαίθριων που συντελεί στο πολεοδομικό χάος της Αθήνας και όλων των μεγάλων ελληνικών πόλεων, το χρησιμοποιούν μήπως και καλύψουν τα δικά τους σπασμένα. Και πώς το κάνουν αυτό; Απειλούν τους ιδιοκτήτες με πρόστιμα για να τους αναγκάσουν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1050 ευρώ για την “τακτοποίηση”. Ταυτόχρονα, όποιος ιδιοκτήτης προβεί σε “τακτοποίηση” καθίσταται αυτόματα όμηρος των πολεοδομιών και της εκβιαστικής κυβερνητικής πολιτικής, καθώς κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους επιβληθεί πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο, γιατί η τακτοποίηση δεν είναι νομιμοποίηση! Απίθανα πράγματα…

4. Θα πει κανείς: Μήπως υπερβάλλουμε; Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της Καραμανλή “να την φέρει” έτσι σε όσους προβούν σε τακτοποίηση; Απάντηση: Τους έχει κανείς πλέον εμπιστοσύνη; Μιλάμε για την κυβέρνηση που δεσμεύονταν “κανένας νέος φόρος το 2009”. Μιλάμε για την κυβέρνηση που μέχρι και πριν από 25 ημέρες δήλωνε ότι δεν ήταν στα σχέδιά της να βάλει φόρους. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έδωσε κίνητρα πριν 2 μήνες για αγορά αυτοκινήτων και μετά τους επέβαλλε χαράτσι…»

Αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας, ρε! Να κάνεις ως κυβέρνηση εκείνα που έφτυνες ως αντιπολίτευση, κι ακόμη χειρότερα! Αυτό θα πει πολιτικό “ήθος”, ρε!

Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα. Αφού έγινε ό,τι σάπιο έγινε, και οι παρανομήσαντες, πληρώνοντας κάτι ψίχουλα, θα κοιμούνται ήσυχοι εις βάρος των νόμιμων κορόιδων, δεν θάπρεπε, έστω για 40 χρόνια, να πληρώνουν τα όποια τέλη, δημοτικά ή άλλα τους αναλογούν, ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού τους; Αυτό πήγε να κάνει ο φουκαράς ο Ντόλιος και κόντεψε να γίνει εμφύλιος στην κυβέρνηση των υπαναχωρήσεων. Το σπουδαιογελοίο είναι ότι η κυβέρνηση του μνημονίου έχει ιστορικό για υπαναχωρήσεις πάνω σε σωστά βήματα που αποπειράται να κάνει. Στα λάθος βήματα, ων ουκ έστιν αριθμός ούτε τέλος, δεν υπαναχώρησε ποτέ. Κακό που μας βρήκε!

Έτσι, με την εν λόγω υπαναχώρηση, εγώ που μένω σε 50 νόμιμα τετραγωνικά πληρώνω τα ίδια δημοτικά τέλη και άλλα φορολογικά καπέλα με τους εξ αριστερών και εκ δεξιών γείτονές μου που απολαμβάνουν 75 τετραγωνικά, εκ των οποίων τα 25 τα βάφτισαν κάποιοι παμπόνηροι εργολάβοι και μηχανικοί ημιυπαίθριους, μα που έγιναν εξ αρχής δωμάτια κανονικά και αξιοσέβαστα!

Και νάταν μόνο αυτό; Εγώ με τα 50 τετραγωνικά διαμέρισμα βάζω εφόρου ζωής πλάτη στους ημιυπαιθριούχους συνιδιοκτήτες, όσον αφορά στις κοινόχρηστες δαπάνες της πολυκατοικίας, δηλαδή πληρώνουμε τα ίδια, αφού ο πίνακας κατανομής των χιλιοστών, αγνοώντας τους ημιυπαίθριους, δεν έχει γίνει βάσει της πραγματικής κατοικήσιμης επιφάνειας, ξαλαφρώνοντας τους παρανομήσαντες και επιβαρύνοντας τους νομοταγείς πολίτες!

Όταν έθεσα το ζήτημα σε συμβολαιογράφο και δικηγόρο, η μεν συμβολαιογράφος μου είπε «δίκιο έχεις αλλά πού να το βρεις;» ο δε δικηγόρος μου απάντησε ότι δεν γίνεται ν’ αλλάξει ο πίνακας κατανομής χιλιοστών, δηλαδή ο Κανονισμός της πολυκατοικίας, διότι οι ημιυπαίθριοι ταχτοποιήθηκαν μόνο για 40 χρόνια! Σε τούτο του απάντησα, “Εντάξει, ας αλλάξει και ο κανονισμός μόνο για 40 χρόνια, και μετά επανέρχεται!”

Αν δεν είναι αυτό καραμπινάτη κοινωνική αδικία εις βάρος των πολιτών που σέβονται και τηρούν τους νόμους, τότε η λέξη αδικία είναι κενή περιεχομένου… Ντροπή σας, και πάλι! Με αναγκάζετε βγαίνω από τα όριά μου και να χρησιμοποιώ λεξιλόγιο που μέχρι προχτές δεν διανοούμουν να χρησιμοποιήσω!

Τι να σας πω, σύντροφοι; Είμαστε για κλάματα… Χωρίς απόδοση δικαιοσύνης δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να γίνει κράτος! Θα παραμείνει, όσο υπάρχει, ένα απέραντο μπάχαλο, παράδεισος των παρανομούντων, των μιζαδόρων πολιτικών, των φοροφυγάδων, και γενικώς του κάθε κατεργάρη. Κι αυτό γιατί οι κυβερνώντες το μόνο που φοβούνται είναι το πολιτικό κόστος, ενώ μοναδικός τους στόχος είναι να νέμονται εσαεί την εξουσία…

Αλλά και τα ΜΜΕ, σύμπνοια υπέρ των παρανομούντων, ε; Δεν άκουσα ούτε μια άποψη υπέρ του Γιώργου Ντόλιου! Όλοι όρμησαν να τον φάνε! Αξιομνημόνευτος ο συντονισμός τους υπέρ της αδικίας! Προέρχεται άραγε από λαϊκισμό ή από άνωθεν εντολές υπέρ της συνέχισης του μπάχαλου; Πόσο λυπάμαι για το χρόνο και την ψυχική ενέργεια που κατασπατάλησα να γράφω άρθρα για τους ημιυπαίθριους… (Δείτε μερικά εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ, αν είστε κι εσείς μαζοχιστές όπως εγώ…)

Tags: Γιώργος Ντόλιος, ημιυπαίθριοι, Πόπη Τσαπανίδου, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τίνα Μπιρμπίλη