Γράμμα στους εξεγερμένους φίλους Αιγυπτίους

images%2B(8)

Αγαπητοί εξεγερμένοι Αιγύπτιοι,
Παρακολουθώ με δέος την εξέγερσή σας και συμμερίζομαι τον πόνο σας. Όπως μαθαίνω, και επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Aly el-Kabbany στο video που παρέθεσα, εξεγερθήκατε εναντίον ενός διεφθαρμένου απολυταρχικού καθεστώτος, που κυβερνάει τη χώρα σας για 30 χρόνια και έχει διαφθείρει ολόκληρο το σύστημα.

Άκουσα ότι έχετε αγανακτήσει από την κατάρρευση κάθε τομέα – πολιτικoύ, κοινωνικού και οικονομικού – στη χώρα σας, λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς. Με απογοήτευση έμαθα ότι διαφαίνεται στην πατρίδα σας μια άτυπη εκστρατεία για να καταλύσει αρχές, αξίες και νομιμότητα, ακόμη και με εισβολή και λεηλασία κατοικιών, με στόχο να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση της Αιγύπτου.

Από την οργισμένη εξέγερση, είναι πια ολοφάνερο πως ο Αιγυπτιακός λαός απαιτεί μια ολοκληρωτική αλλαγή καθεστώτος, και πως θέλετε να έχετε κι εσείς γνήσια “δημοκρατία” για να ευημερήσετε και να προοδεύσετε.

Λοιπόν, φίλοι μου, έχω δυσάρεστα νέα να σας πω. Εμείς εδώ στην Ελλάδα πάθαμε ό,τι πάθατε κι εσείς, κάτω όμως από το καθεστώς (φαυλο)δημοκρατικών κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας. Η εκτεταμένη διαφθορά, η κατάρρευση αρχών και αξιών, η απόλυτη παράλυση του υδροκέφαλου κρατικού μηχανισμού, η κατάλυση της νομιμότητας και η ατιμωρησία, η αναρχία, η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία, καθώς και ο εθνοκτόνος κομματικός κατακερματισμός της κοινωνίας, άνθισαν τα τελευταία 30 χρόνια κάτω από κοινοβουλευτικό “δημοκρατικό” πολίτευμα!

Η τραγική κατάληξη αυτού του “δημοκρατικού” πρωταθλητισμού στη διαφθορά, και της αδυσώπητης κομματικής αντιπαράθεσης και αλληλοϋπονόμευσης, ήταν να απολέσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία λόγω χρεοκοπίας (καταλήστευσης του δημοσίου πλούτου), και τώρα οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού λαμβάνονται από ξένα κέντρα χωρίς εμάς, ενώ η κυβέρνησή μας είναι απλά το πιόνι τους. Και οι αποφάσεις αυτές είναι άκρως επώδυνες για το λαό μας, λόγω των άδικων και αδιέξοδων μέτρων λιτότητας (διάβαζε ασιτίας) που μας επιβάλλονται, ενώ τα χειρότερα έπονται και στην κορυφή συνεχίζεται προκλητικά το πάρτι της ρεμούλας και της κραιπάλης.…

Προσέξτε, λοιπόν, αδέλφια μου, μήπως με την εξέγερση πάτε για “δημοκρατικό” μαλλί και βγείτε “δημοκρατικά” κουρεμένοι σύριζα, αφού η διαφθορά δεν ανθεί μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα σαν το δικό σας αλλά και στα περιβεβλημένα με “δημοκρατικό” μανδύα και έχοντα τη συνταγματική νομιμοποίηση, σαν το δικό μας. Κούνια που μας κούναγε! Διότι δεν είναι τα καθεστώτα που γεννούν τη διαφθορά αλλά οι διεφθαρμένοι ηγέτες – είτε “δημοκρατικά” (ελέω χρήματος και συναλλαγής) εκλεγμένοι είτε όχι – που τα διαφθείρουν.

Δυστυχώς η μοίρα των λαών είναι παντού και πάντα η ίδια: να δουλεύουν για μια διεφθαρμένη και προδοτική πολιτικο-κρατικο-οικονομική νομενκλατούρα, στηριζόμενη με το αζημίωτο και από ξένα κέντρα, που καρπούται τον ιδρώτα τους.

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από, συχνότερα υποκινούμενες και σπανιότερα αυθόρμητες, εξεγέρσεις και αιματοχυσίες. Πολιτεύματα και καθεστώτα εναλλάσσονται στην εξουσία, φιλελευθερισμοί, σοσιαλισμοί, κομμουνισμοί και δικτατορίες, κόκκινες ή μαύρες, δοκιμάστηκαν, μα ο κοινός παρονομαστής παραμένει πάντα ο ίδιος: διαφθορά και εκμετάλλευση των αδυνάτων από τους ισχυρούς.

Αλίμονο, η ανθρώπινη ζούγκλα θα παραμείνει ζούγκλα, με θεμελιώδες συστατικό τον αυτοκαταστροφικό παραλογισμό, και κυρίαρχο “δίκαιο” το δίκιο του ισχυροτέρου, ενώ η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα είναι πάντα το προσφιλέστερο σπορ κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς και κυβέρνηση. Και τούτο διότι τα ανθρωποειδή δίποδα αρνούνται ή δεν τ’ αφήνουν να εξανθρωπιστούν και να πραγματώσουν την πνευματική τους υπόσταση, το θείο ΛΟΓΟ που βρίσκεται στον πυρήνα της ύπαρξής τους. Προτιμούν να ζουν και να κινούνται στο πεδίο των ζωικών τους ενστίκτων και των αισθήσεων παρά στο πεδίο του πνεύματος που είναι η υπέρτατη κληρονομιά τους.

Γι’ αυτό, λοιπόν, φίλοι μου Αιγύπτιοι, δεν ωφελεί να δημιουργείτε περισσότερο χάος στη χώρα σας, να χύνετε το αίμα αδελφών σας και να καταστρέφετε την πολιτιστική κληρονομιά σας και τη δημόσια περιουσία. Όλες αυτές οι καταστροφές είναι εις βάρος του ίδιου λαού, διότι εν τέλει αυτός είναι πάλι που θα πληρώσει τα σπασμένα και τα κλεμμένα, ενώ κάποιες ζημιές θα είναι ανεπανόρθωτες. Μην ακούτε, λοιπόν, τις σειρήνες – λύκους που χαίρονται στην αναμπουμπούλα.

Άλλωστε, η τάξη που επέρχεται μετά το χάος είναι πολύ εύθραυστη, και η εκδίκηση της κλίκας του ανατραπέντος καθεστώτος θα παραμονεύει πάντα στη γωνία. Η βία γεννά βία και η ανατροπή εγκυμονεί αντεκδίκηση, και πάει λέγοντας ή, μάλλον, κλαίγοντας… Πολύ συχνά, δε, τα έσχατα γίνονται χείρονα των πρώτων. Υπάρχει και η παροιμία που λέει καλύτερα με το διάβολο που ξέρεις παρά με το διάβολο που δεν ξέρεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός ο διάβολος δεν πρέπει να βελτιώνεται..

Οι λαοί πρέπει, επιτέλους, να βρουν ειρηνικούς τρόπους παθητικής αντίστασης σε διεφθαρμένα καθεστώτα, χωρίς καταστροφές, αίμα και αλληλοσπαραγμό. Ένας καλύτερος τρόπος θα ήταν μια καθολική απεργία, όπου σύσσωμος ο πληθυσμός θα έμενε στα σπίτια τους. Για παράδειγμα, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα κλπ., να έμεναν ερμητικά κλειστά, έστω για μία ημέρα, και νεκρική σιγή να απλωνόταν σε όλη τη χώρα, είτε αυτή είναι η Ελλάδα, είτε η Αίγυπτος είτε η Τυνησία είτε κάποια άλλη. Αυτό βέβαια προϋποθέται ενότητα.

Ένας άλλος τρόπος ηχηρής διαμαρτυρίας θα ήταν στις εθνικές εκλογές να μην προσέλθει ΚΑΝΕΝΑΣ στις κάλπες. Μόνο που ακόμη κι αν δοκιμάζονταν κάτι τέτοιο, το αποτέλεσμα θα ήταν μηδέν, αν δεν υπήρχε έτοιμη μια καθολικά αποδεκτή εναλλακτική και βιώσιμη πρόταση διακυβέρνησης με συγκεκριμένα άφθαρτα, ακέραια και ικανά άτομα που θα την επάνδρωναν.

Δυστυχώς, όμως, φίλτατοι, οι ενάρετοι, διορατικοί και ικανοί ηγέτες, με ανυστερόβουλη αγάπη για την πατρίδα και το λαό της, μας έχουν τελειώσει προ πολλού, ίσως επειδή οι ίδιοι οι λαοί δεν τους προτιμούν. Κι αυτό διότι, κακά τα ψέματα, η διαφθορά, το κατά δύναμη και κατά ευκαιρία, είναι και ο δικός τους βρώμικος βιότοπος… Εάν σ’ αυτό προσθέσετε και τη διαχρονική μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ, τότε εξηγείται γιατί οι λαοί στραβά αρμενίζουν, στραβά επιλέγουν, και στο τέλος είναι πάντα οι χαμένοι.

Δεν ωφελεί, λοιπόν, να ζούμε με ψευδαισθήσεις κυνηγώντας εσαεί μια χίμαιρα. Διότι η “δημοκρατία” είναι η απόλυτη χίμαιρα! Η Ελλάδα με σημαία τη “δημοκρατία” (ασυδοσία) πτώχευσε, εξαθλιώθηκε, και έγινε όνειδος των εθνών και παράδειγμα προς αποφυγή…

Όταν η δημοκρατική ελευθερία εκφυλίζεται σε ασυδοσία, παρανομία και ατιμωρησία, αρχίζοντας από την κεφαλή και τελειώνοντας στην ουρά, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Διότι θέλει αρετή, σύνεση και πειθαρχία η Δημοκρατία, ενώ ελευθερία σημαίνει πρωτίστως απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου. Το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία, π.χ., παύει να είναι δημοκρατικό όταν καταστρατηγεί το δικαίωμα των συμπολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία τους, όπως γίνεται τελευταία με τις συνεχιζόμενες απεργίες των ΜΜΜ.

Γι’ αυτό είπα και ξαναείπα μέσα από τούτο το ιστολόγιο ότι, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεν υπήρχε διαφθορά, η “δημοκρατία” είναι ένα απατηλό, εγγενώς εθνοκαταστροφικό, καθεστώς που κατακερματίζει την κοινωνική συνοχή, ανταμείβει τον εκβιασμό, καταδυναστεύει τους νομοταγείς πολίτες και διαβρώνει τα θεμέλια του έθνους. Όπερ και συνέβη σ’ εμάς, και τώρα το φυσάμε και δεν κρυώνει, αλλά τη ζοφερή πραγματικότητα δυστυχώς δεν αλλοιώνει.

Tags: Aly el-Kabbany, διαφθορά, εξέγερση στην Αίγυπτο, Χούντα της Τρόικας