Γραικορεμούλα και στις ΗΠΑ -Το Νεοέλληνα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς…

kokoli co


Η ΕΙΔΗΣΗ (σύμφωνα με ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ πληροφορίες):
Η υπόθεση ”έρανος για την Μυρτώ” (2013), οδηγείται στην Δικαιοσύνη (ομοσπονδιακό Δικαστήριο), με κατηγορούμενους, την ελληνική Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) και λοιπούς εμπλεκόμενους.
Βρέθηκαν – εκτός των άλλων (IRS κλπ) – αποδεικτικά στοιχεία (επιταγές Ομογενών κ.ά.) που πιστοποιούν την διάπραξη ”διακεκριμένης απάτης με χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων”. Πρόβλημα-διασυρμός και γιά τον μητροπολίτη Βοστώνης ”ως αποδέκτη -μελλοντικά- χρημάτων του εράνου”.

………………..
Η δίκη για απάτη, με κατηγορούμενο τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, αρχίζει 1 Ιουλίου 2015 και αυτή με κατηγορούμενους – για την ίδια υπόθεση- τα μέλη του πρ. Συμβούλιου, αρχίζει 9 Οκτωβρίου 2015. Και οι δύο δίκες, στο Supreme Court της Κομητείας Queens Νέας Υόρκης.

– Επεισόδια-διαπληκτισμοί στην Συνέλευση (7 Μαίου) της Ομοσπονδίας ελληνικού ”γκέττο” Αστόριας, Νέας Υόρκης
……………………
 Προβλήματα και στο Σικάγο με απάτες εκκλησιαστικές
Αμερικάνικη εφημερίδα ”κράζει” άσχημα μητροπολίτη Ιάκωβο και επίσκοπο.

Eπιτήδειοι – ”ψώνια”, ασχολούνται τώρα και με την…Παιδεία στην Ομογένεια– 

Ποιοί, πώς και γιατί, διέλυσαν την Ομογένεια στις ΗΠΑ.
– Πώς ελληνόφωνα ΜΜΕ με έδρα την Αστόρια Νέας Υόρκης, ”παραμυθιάζουν” την Ομογένεια, με παραπληροφόρηση (προβολή επιτήδειων-απατεωνίσκων), ενδιαφερόμενα ΜΟΝΟ για το χρήμα.

“Κόπτεται” η γραφική κι έχουσα μεγάλη ανάγκη αυτοπροβολής, υποτιθέμενη ”πρόεδρος” της (ανύπαρκτης) ”Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών” Στέλα Κοκόλη (**) για ”Ταμείο Παιδείας”, λες και το ”Ταμείο Παιδείας” θα λύσει το εκπαιδευτικό πρόβλημα στην Ομογένεια. 
”Υποστηρικτής” για Ταμείο, ο… εκδότης της ημερήσιας Αστόριας ”Εθνικός Κήρυκας”. 

Το πρόβλημα; Απλό: Δεν ξεκαθαρίζουν ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ του Ταμείου. Μήπως γι’ αυτό που έλεγε η ”προεδρίνα” πριν λίγα χρόνια, για… συντάξεις Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών; Και γιατί η Ομογένεια να πληρώσει για δεύτερες συντάξεις της κ. Κοκόλη, των αδελφών Φιλιώτη κλπ, αφού παίρνουν σύνταξη από το αμερικάνικο κράτος; 

Το γεγονός: Η κ. Κοκόλη ”φωνάζει” χρόνια για χρήματα και ούτε ένας Ομογενής δίνει. 
Η αιτία; Η Ομογένεια έπαθε, έμαθε και την θεωρεί γραφική, ασοβάρευτη και αναξιόπιστη, όπως και την εφημερίδα. 

Κατά συνέπεια, όσο και να βγάζουν ”λογίδρια” και να γράφουν ”άρθρα”, η Ομογένεια ΔΕΝ τους εμπιστεύεται, επειδή τους έμαθε ως ”παπατζήδες”, χωρίς ουσία και έργο. 
Με ”σαχλαμάρες”, με ”βαρύγδουπες δηλώσεις” και ”κούφιες εξαγγελίες” επιτήδειων ”ψώνιων”, δουλειά -ειδικά στην Παιδεία- ΔΕΝ γίνεται.

Και κάτι ακόμα: 
Γιατί η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ; (αρκετούς χρησιμοποιεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ η Αρχιεπισκοπή). Δεν μπορούν τα σχολεία – που τους χρησιμοποιούν – να τους πληρώνουν; Υπάλληλοι των σχολείων δεν είναι; Στις ΗΠΑ εργάζονται διδάσκοντας ελληνικά. Δεν μπορούν να συνεισφέρουν οι ”κοπτόμενες γιά Παιδεία” (στα λόγια μόνο) Οργανώσεις;

 Σημ.: Αν ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε λίγη αξιοπρέπεια, δεν θα έπρεπε να ομιλεί για ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ. Το γεγονός του κλεισίματος 4 ελληνικών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια, δίκαια του χάρισε τον τίτλο ”ο νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας”. 

(**): Η κ. Στ. Κοκόλη, εκτός από χρήμα του μακαρίτη Θεοδ. Σπυρόπουλου (άγνωστη η κατάληξή του) έλαβε και… χορηγία ως…”Ομοσπονδία” από το ‘Ιδρυμα Νιάρχου πριν 6 χρόνια. Αυτό αποδεικνύει πόσο… ”σοβαρό” είναι το ‘Ιδρυμα, επί Δρακόπουλου. 
Ποτέ δεν μάθαμε ΠΟΥ κατάληξαν τα χρήματα. Μήπως οι διαχρονικοί προστάτες-υποστηρικτές της, εκδότης και συντάκτες του ”Εθνικού Κήρυκα”, μπορούν να μας διαφωτίσουν; 
Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά φορολογική δήλωση της ”Ομοσπονδίας” (μπορεί να έχει έσοδα λιγότερα από 25.000 δολ. τον χρόνο), αλλά, το σπουδαιότερο, ΔΕΝ μπορούμε να βρούμε πουθενά αν έχει 501c3, δηλ. αν είναι μη κερδοσκοπική, μη φορολογούμενη ”Οργάνωση-Εταιρία”.

http://www.kalami.net/

Tags: αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, εκκλησιαστικές απάτη, ΜΜΕ, Μυρτώ, Ομογένεια, Παιδεία, παραπληροφόρηση