Γροθιά στους «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες» από τον Αμβρόσιο!

%25CE%259C%25CE%25B7%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%2591%25CE%25BC%25CE%25B2%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582Πολύ το χάρηκα το σημερινό άρθρο του αντάρτη-Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο ιστολόγιό του. Τους τα είπε έξω από τα δόντια, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Εγκρίνω και επαυξάνω, κι ας μου βάλουν όποια ταμπέλα θέλουν! Άλλωστε το έχω δηλώσει ότι προτιμώ μια ευθαρσή στρατιωτική χούντα από μια καμουφλαρισμένη χούντα της ψευτοδημοκρατικής πολιτικο-οικονομικο-μιντιακής ολιγαρχίας, σαν αυτή που μας εξαθλίωσε.

Τι κι αν έχω την ελευθερία να γράφω ό,τι θέλω, τη στιγμή που κανείς δε λαμβάνει υπόψη του αυτά που λέω; Είμαι απλά χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον στο Διαδίκτυο για δαύτους, ενώ εγώ αναλώνομαι και φθείρομαι καθημερινά ανακατεύοντας τους βόθρους των αφοδευμάτων τους και καταγγέλλοντας τα χωρίς τιμωρία και χωρίς τέλος εγκλήματά τους. Πόσο αξιοθρήνητος τρόπος να ξοδεύει κανείς την πολύτιμη ζωή του στις “δημοκρατίες”…

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο-καταπέλτη του Αμβρόσιου:

«ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ!Μια αίτηση αδείας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχτεί η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας. Κατονομάζω ιδιαιτέρως υποκρισία ενός αξιωματούχου της Κυβερνητικής Μηχανής, μερικών δημοσιογράφων και μερικών Μ.Μ.Ε., που εστράφησαν εναντίον μου με περισσή μανία! Σε μια περίπτωση μάλιστα δεν δίστασαν να με χαρακτηρίσουν και “βασανιστή”!!!!

Ποιό άραγε είναι το αδίκημά μου; Ετόλμησα να θαυμάσω τον ηρωισμό ενός αξιωματικού -πολιτικού κρατουμένου στον Κορυδαλλό-, όπως αναδύεται από μια Δήλωσή του, η οποία είδε το φως της δημοσιότητος. Αρνείται να προδώσει τις Αρχές του και τις ιδέες του και προτιμάει να τερματίσει την επίγεια ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει συμπληρώσει ήδη τριάντα επτά (37) χρόνια περιορισμού. Εθαύμασα λοιπόν τη Δήλωσή του και εζήτησα να τον επισκεφθώ στον τόπο της οδύνης του. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΤΟΥ! Εθαύμασα, επαναλαμβάνω, τον ηρωισμό που περιέχει αυτή η από 16ης Απριλίου 2011 Δήλωσή του και εζήτησα ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ να του σφίξω το χέρι!

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου! Έτσι εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ένας σάλος! Επί ημέρες τώρα τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται μαζί μου, με υβρίζουν και με αδικούν.

Χωρίς να πτοούμαι το παράπαν από όλα αυτά τα απαράδεκτα για μια Δημοκρατία φαινόμενα, αποτόλμησα να πραγματοποιήσω την επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, γράφοντας στα παλιά μου υποδήματα τις λυσσαλέες αντιδράσεις των! Πηγαίνω σήμερα στον Κορυδαλλό όχι μόνο για να επισκεφθώ τον Στρατηγό Ντερτιλή, αλλά και για να δώσω μια γροθιά στο κατεστημένο, δηλ. στους φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας και στο νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα των ημερών μας. Ώστε η επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό δεν αποτελεί μια ανθρωπιστική μόνο πράξη, αλλά και μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας. (…)

Αφορμής δοθείσης, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

(…)

2. Στην Δημοκρατία ΟΥΔΕΙΣ διώκεται για τα φρονήματά του! Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου! Εφ’ όσον ΔΕΝ ενεργώ επί ζημία του Κοινωνικού Συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Είναι λοιπόν ένα είδος ΦΑΣΙΣΜΟΥ όλη αυτή η επιθετικότης μερικών ΜΜΕ και μερικών Δημοσιογράφων εναντίον μου! Τον χορό βέβαια άνοιξε ο Υφυπουργός κ. Πεταλωτής, ο οποίος έτσι εξετέθη ανεπανόρθωτα! Δικαίωμα να έχουμε γνώμη πάνω στα καθημερινώς δρώμενα δεν έχουν μόνον εκείνοι, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης.

3. Ένα ακόμη είδος Φασισμού είναι το να επιλέγεις μερικές λέξεις από ένα κείμενο και να τις χρωματίζεις όπως εσύ θέλεις, μόνο και μόνο για να πλήξεις κάποιον, πολύ δε περισσότερο ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο που εκτελεί το καθήκον του.

4. Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, όταν ένας Υπουργός δημοσιοποιεί -χωρίς την συγκατάθεση του αποστολέως του- ένα υπηρεσιακό έγγραφο και το σχολιάζει δημοσίως με σκοπό να αντλήσει ένα “ευτελές” πολιτικό όφελος!

5. Όποια και αν είναι τα εγκλήματα ενός καταδίκου, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, τον αποφυλακίζουν! Πόσοι κατάδικοι σε δις και τρις ισόβια δεσμά κυκλοφορούν ελεύθεροι σήμερα, διότι τους απονεμήθηκε χάρις; Οι ποινές σκοπόν έχουν τον σωφρονισμό και όχι βέβαια την εξόντωση ενός ενόχου!

(…)

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με το ζήτημα αυτό, δηλ. με την ουσία του ζητήματος. Ας όψεται ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής που, με τις άκριτες και παιδαριώδεις δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με εξερέθισε! Πρέπει να μάθει να σέβεται! Τα αξιώματα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Όταν μάλιστα ο κατέχων ένα αξίωμα δεν έχει την ανάλογη αξία, τότε ευτελίζεται τόσο ο αξιωματούχος, όσο και το αξίωμά του! Έχετε αντίρρηση; Σας λέγω λοιπόν, ότι ακόμη και οι ξένοι μας επήραν χαμπάρι! “ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ που μας κυβερνούν”, έγραψε η Γαλλική Le Monde στις 13 Ιουλίου ε.έ.!!!!! Αφιερώνω τον τίτλο αυτό στον απρόσεκτο κ. Πεταλωτή! (…)

Γροθιά, λοιπόν, στη γροθιά! Επειδή μερικές φορές αυτό απαιτεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Γροθιά στην υποκρισία! Γροθιά και στον κ. Πεταλωτή! Τόσο με την επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό, όσο και με το κείμενό μου αυτό θέλω να δώσω μια γροθιά στο στομάχι του σύγχρονου φασιστο-χουντικο-ψευδο-δημοκρατικού κατεστημένου, που το απαρτίζουν και το εκφράζουν τα αρχηγικά πολιτικά κόμματα, τα συγκροτήματα της τηλεοράσεως, τα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα, το κεφάλαιο, ο αρρωστημένος – πολιτικοποιημένος – συνδικαλισμός κ.ά. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα σήμερα το συναντάμε στα χαρτιά και όχι στην πράξη! (…)»

Τα είπες όλα θαρραλέε Μητροπολίτη Αμβρόσιε! Συγχαρητήρια! Και σ’ ανώτερα!

Tags: Γ. Πεταλωτής, Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, στρατηγός Ντερτιλής