Γ. Καρατζαφέρης: “ελεγχόμενη πτώχευση” ή “κεχαγιάς” forever!

%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B7%CF%82 Μια μέρα πριν έλθουν οι Κινέζοι για να υπογράψουν το πενταετές μνημόνιο ενίσχυσης επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και τη στιγμή που τα spreads των ελληνικών ομολόγων σημείωναν μικρή, αλλά ελπιδοφόρο, πτώση, ο Καρατζαφέρης βρήκε πάλι τον τρόπο για να τραβήξει να φώτα της δημοσιότητας μιλώντας για το αναπόφευκτο ελεγχόμενης πτώχευσης! Μάλιστα είπε ότι η Ελλάδα έπρεπε ν’ αποφασίσει μεταξύ ελεγχόμενης πτώχευσης ή της παραμονής του “κεχαγιά” πάνω από το κεφάλι μας για πάντα!

Γ. Καρατζαφέρης: «Είναι αλήθεια, θα γίνει και αναδιαμόρφωση “του” χρέους. Δεν βγαίνει το πράγμα, οι υποχρεώσεις μέχρι το ’13 δεν βγαίνουν με ανυπαρξία ανάπτυξης. Θα πάμε πίσω, εκ των πραγμάτων.
Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται “ελεγχόμενη πτώχευση” και δεν μ’ αρέσει καθόλου ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη λέξη. Αλλά δεν βλέπω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε, ότι ο κεχαγιάς θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας (…).»
(Βουλή 1-10-2010)

Επειδή ο Γ. Καρατζαφέρης είναι το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, ίσως διότι κάθε τόσο εντυπωσιάζει ή τρομοκρατεί με σοκαριστικές δηλώσεις και προτάσεις, ίσως διότι υπάρχει άνωθεν εντολή να τον “παίζουν”, αποφάσισα να μπω στον μεγάλο κόπο και να διαθέσω πολύτιμο χρόνο για να κάνω μια αναδρομή στην πολιτική συμπεριφορά του τον τελευταίο χρόνο, μπας και βγει ασφαλές συμπέρασμα για το πολιτικό αυτό φαινόμενο. Θα παραθέσω σύντομα αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ ασχολίαστα, και ο νοών νοείτω.

9-11-2009, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ “ALTER”, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”:

Γ. Καρατζαφέρης: «Χρειάζομαι λεφτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν δεν βρω λεφτά σαν κράτος, δεν πρόκειται να επιβιώσω. Η κατάσταση είναι τραγική. Γιατί δεν λένε την αλήθεια εις τον κόσμο; Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής. Είναι θέμα χρόνου να περιμένουμε το μοιραίο. Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κώμα.»

Δημοσιογράφος: «Όταν λέτε μοιραίο; Την πτώχευση;»

Γ. Καρατζαφέρης: Ό,τι χειρότερο. Δεν ξέρω αν θα είναι η πτώχευση ή κάτι άλλο. Το ό,τι χειρότερο.»

11-11-2009, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Μ”:

Γ. Καρατζαφέρης: «Εγώ θέλω ένα σοβαρό αρχηγό απέναντι. Πάμε να παίξουμε με το περίστροφο του Γιώργου στις Προεδρικές εκλογές. Ε, θέλω κάποιον για να μιλήσω. Δεν βρίσκεις άνθρωπο τώρα. (…)
Εγώ λοιπόν τώρα είπα ότι βλέποντας μέχρι το Μάρτιο τη διαγωγή του ΠΑ.ΣΟ.Κ με όλα αυτά που κάνει και με τα οποία εγώ διαφωνώ, να χρησιμοποιήσουμε το περίστροφο του Γιώργου και να πούμε Παπούλιας μεν, αλλά μετά από εκλογές. Το θέμα είναι αν είναι ο κύριος Σαμαράς θα ακολουθήσει αυτή τη λογική γιατί σε συνέντευξή του μας είπε: “όχι δε πάμε σε εκλογές”…»

11-11-2009, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ακούστε, αν αφήσουμε τον Παπανδρέου να πάει έτσι, με αυτά τα αρνητικά βήματα που κάνει, δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα χρησιμοποιήσουμε δηλαδή την δική του επιχειρηματολογία, γιατί ένα περίστροφο που τώρα το κρατάς εσύ, το επόμενο λεπτό μπορεί να το κρατάει ο ράπτης.(…).»
Δημοσιογράφος: «Συμφέρει όμως τον τόπο να έχουμε πάλι σε 6 μήνες εκλογές;»
Γ. Καρατζαφέρης: «Το μη χείρον βέλτιστον.»

12-11-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ “REAL FM”

Γ. Καρατζαφέρης: «Και οι δύο (Σαμαράς, Μπακογιάννη) στοχεύουν να πάρουν πίσω εκείνους που κάθισαν στα σπίτια τους. Εμείς δεν σχεδιάζουμε βάσει αυτής της αριθμητικής, αλλά με προοπτική πως θα ρίξουμε και με γρήγορο τρόπο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μην κοροϊδευόμαστε. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει έρθει με προοπτική τουλάχιστον 8ετίας. Όποιος δεν το βλέπει έτσι, δεν βλέπει σωστά. Εμείς θέλουμε να απωθήσουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (…)
Πρέπει να πολεμήσουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το έχουμε αφήσει και κάνει περίπατο τώρα στην εκκίνηση.»


12-11-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΝΕΤΑ – ΣΚΕΤΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου δε κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να φυλακίζει σε κελί επτασφράγιστο τις οποιεσδήποτε δυνατότητες της οικονομίας μας. (…)
Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να καταλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κάθε «μαθητευόμενος μάγος» επιτέλους σε αυτό το τόπο ότι τώρα πλέον δεν είναι ένας ασθενής που έχει πάθει γρίπη, τώρα έχουμε προχωρήσει σε πνευμονία και φυματίωση. Άρα το οποιοδήποτε λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει κώμα και αφασία. (…)
Μέχρι τώρα τα κρύβαμε (τα ελλείμματα), τώρα τα διογκώνουμε. Τα έκρυβαν οι προηγούμενοι, τα διογκώνουν αυτοί εδώ, ώστε όποιο αποτέλεσμα και να έχουν, να λένε: “Κοιτάξτε τι καλοί που είμαστε!”»


20-11-2009: ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι η χώρα μπορεί, με αυτά τα μέτρα, να βγει από την κρίση. Αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μονομερώς να λιγοστεύσουν το έλλειμμα. Τίποτα άλλο. (…) Δηλαδή με αυτή τη κρίση και αυτά τα μέτρα που βλέπουμε, πιστεύω ότι μέχρι το 2020 θα είμαστε σε μια περιπέτεια και δεν ξέρω αν και πότε και πώς θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Θα δείτε ότι με τα ημίμετρα του κ. Παπανδρέου θα χτυπήσει σε λίγες ημέρες πάλι το καμπανάκι της Ε.Ε. Χτύπησε σήμερα του Ο.Ο.Σ.Α., θα χτυπήσει και του Δ.Ν.Τ. Χρειάζονται πιο θαρραλέα μέτρα, τα οποία δυστυχώς, κάτω από τις πιέσεις που δημιουργούνται, αναστέλλονται διαρκώς από τον κ. Παπανδρέου.»

25-11-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Γ. Καρατζαφέρης: «Είμαστε λοιπόν δυο μήνες μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Παπανδρέου και ακόμα δεν έχει οριστεί το σύνολο των Γ. Γραμματέων και των Περιφερειαρχών. Δηλαδή δεν υπάρχει δομημένη πολιτεία. Έχουμε δείγματα γραφής τα οποία, εάν δεχθούμε την παροιμία ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μάλλον προοιωνίζουν μια ζοφερή ημέρα. (…)
Περίμενα από τον κ. Παπανδρέου, να εισάγει στη ζωή μας ένα νέο ύφος και ήθος, ότι θα είναι πιο σοβαρός και πιο υπεύθυνος, ότι θα πει τα πράγματα με το όνομά τους. Εχθές ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ομολόγησε ευθέως ότι είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για την πραγματική, τραγική κατάσταση της οικονομίας. Άρα ήξερε, αλλά έταζε και σήμερα προσπαθεί να ισορροπήσει απέναντι σε μια ωμή και προκλητική πραγματικότητα και τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Η αλήθεια: Η χώρα έχει χρεοκοπήσει.(…)
Όλα αυτά που παρακολουθούμε είναι ημίμετρα. Χρειάζεται, επαναλαμβάνω, ένα δυνατό σοκ, να μας βγάλει από την κρίση.(…)

Σήμερα, εκεί που είναι η οικονομική κατάσταση, το έχω ξαναπεί, χρειάζεται ή πολύ μελάνι ή πολύ αίμα.(…)
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνατότητες που έχουμε για επιβίωση είναι μηδαμινές. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου ότι η χώρα πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης και να αναληφθούν ευθύνες. (…)

Μην κοροϊδευόμαστε. Είχαμε μια επίπλαστη ευδαιμονία. Επίπλαστη ευδαιμονία! Σε όλα τα επίπεδα. Εδώ αγοράζαμε αγαπητέ συνάδελφε τρία και τέσσερα καρπούζια. Την ίδια ώρα στην Μεγάλη Βρετανία, στο Λονδίνο, ήτανε μια φέτα. Όταν πήγαινε η οικογένεια έπαιρνε τέσσερα πορτοκάλια. Εμείς τρία κιλά πορτοκάλια. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι αλλάξανε οι καιροί.»

2-12-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΑΥΤΙΑ

Γ. Καρατζαφέρης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τα πολιτικά δρώμενα, να αντιμετωπίσει την οικονομική καχεξία. Δεν μπορεί να δείξει ότι έχει το γκολ στα πόδια του, ότι έχει ένα πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση. Έχουν περάσει δύο μήνες τώρα και ακόμα δεν έχει βάλει γενικούς γραμματείς σε όλα τα Υπουργεία. Κοροϊδεύει τον κόσμο, ζητά βιογραφικά, βάζει γραμματείς πρώην βουλευτές, λες και δεν τους ήξερε. Υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν συντονίζεται, διαφωνίες από τον πρώτο μήνα μεταξύ Υπουργών. Τίποτα δεν μπορεί να δημιουργήσει την παραμικρή αισιοδοξία ότι αυτή η κυβέρνηση, “εφεδρική” όπως την ονόμασα, μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Εφόσον τα προβλήματα είναι πολλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ομολόγησε χθες ότι η οικονομία είναι στην εντατική και ίσως θα έλεγα εγώ και παραπέρα, στο νεκροτομείο, χρειάζεται μια αλλαγή πλεύσης που δεν μπορεί να δώσει ο κ. Παπανδρέου. Λέω λοιπόν ότι υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία τον Μάρτιο να χρησιμοποιήσουμε την επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου ο οποίος έλεγε “δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά πάμε πρώτα σε εκλογές”, το ίδιο να πει και η άλλη πλευρά. Η πρόταση μου λοιπόν είναι “πάμε πρώτα σε εκλογές και αμέσως μετά Παπούλιας.”(…)

Εγώ τα ίδια έλεγα, τα ίδια λέω: ότι πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο να παραδώσουμε την χώρα για μακρύ χρονικό διάσημα στο ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν γίνει τώρα αυτό, μιλάμε για 8 χρόνια παντοκρατορίας αυτής της κυβέρνησης, του κ. Παπανδρέου.»

7-12-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA, ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”

Γ. Καρατζαφέρης: «Εγώ έκανα μια πρόταση επιστρέφοντας την πρόταση του κυρίου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει κάποια δείγματα και ότι θα μπορούσαμε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουμε το δικό του επιχείρημα. Έγινε η πρόταση. Η πρόταση φαίνεται ότι κόλλησε στα γρανάζια της…»

Δημοσιογράφος: «Τι θέλετε; Πάτε χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη να ξανακάνουμε εκλογές σε τρεις ή σε τέσσερις μήνες, δεν μας φθάνουν τα χάλια μας τα οικονομικά…»

Γ. Καρατζαφέρης: «Ανέξοδες εκλογές. Γιατί είναι με λίστα. (…)Τα δείγματα γραφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν πείσει. Βλέπω δημοσκοπήσεις να λένε ότι το 50% είναι απογοητευμένοι. Λέω ας πάμε και να δούμε μήπως μπορούμε να δομήσουμε έναν άλλο λόγο, καθαρά πολιτικό. Εξάλλου μην κοροϊδευόμαστε, ο κύριος Καραμανλής χάρισε δύο χρόνια στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έτσι δεν είναι;»

16-12-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ REAL FM, ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιογράφος: «Πως είδατε τα οικονομικά μέτρα Παπανδρέου. Το πλαίσιο που έθεσε μπορεί να οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων;»

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι, και δεν νομίζω ότι το πιστεύει κανείς και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μια έκθεση ιδεών, προεκλογική θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά όχι η ουσία του προβλήματος. Προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά.» (…)

Δημοσιογράφος: «Εσείς είστε διατεθειμένοι να στηρίξετε στην περίπτωση που αποφασίσει να πάει σε πιο σκληρή πολιτική;»

Γ. Καρατζαφέρης: «Εχθές είπα κάτι στην σύναξη που τάραξε κάποιους. Είπα “κάποτε τα συμφέροντα του λαού με τα συμφέροντα του Έθνους ήτανε παράλληλα”. Τώρα δεν είναι τα ίδια. Ή θα πάμε με τον λαό οπότε θα θυσιάσουμε το Έθνος ή θα πάμε με το Έθνος και ο λαός θα πάει σε θυσίες.»

Δημοσιογράφος:«Θα στηρίξετε την Κυβέρνηση αν πάρει πιο σκληρά μέτρα; (…)»

Γ. Καρατζαφέρης: «Αν τα μέτρα είναι ουσιαστικά για να βοηθήσουν την πατρίδα, εγώ θα βοηθήσω, χωρίς να ζητάω τίποτα. Αυτά τα μέτρα είναι αστεία. (…)
Αν σοβαρευτεί το πολιτικό σύστημα στο βαθμό που απαιτούν οι καταστάσεις, είμαι διαθέσιμος να πάρω μεγαλύτερο φορτίο απ΄ αυτό που μου αναλογεί.»

16-12-2010: Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1, ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε τελικά στην πτώχευση ή στα όριά της. Όποιος πει ότι δεν θα ματώσουν όλοι, λέει ψέματα. Το θέμα είναι αυτή η αιματοχυσία στους μη κατέχοντες να είναι η μικρότερη δυνατή. Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ είναι “όχι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στο κράτος”. Δεν έχουμε να τους πληρώσουμε. Αυτοί που έχουμε φτάνουν και περισσεύουν.»

Δημοσιογράφος: «Και η άγρια φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων.»

Γ. Καρατζαφέρης: «Η οποία έχει και ένα τέλος. Όσο αυξάνουμε την φορολογία τόσο πνίγουμε την αγορά. Γιατί αν τα λεφτά τα παίρνει το κράτος, δεν τα παίρνει η αγορά. Αν δεν τα πάρει η αγορά δεν θα εξυπηρετήσει τα δάνεια, οπότε οι τράπεζες θα πέσουν έξω.»

Δημοσιογράφος: «Αφού απαλλάξαμε πρώτα ένα κομμάτι της αγοράς στο όνομα της ανάπτυξης, και αυτό το κομμάτι της αγοράς τα πήρε και πήγε στην Ελβετία.»

Γ. Καρατζαφέρης: «Ο συνετός κυβερνήτης πρέπει να φροντίσει να φέρει αυτά που βγήκαν στην Ελβετία πίσω. Είπα χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “κ. Πρόεδρε ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο ρουσφέτι να ικανοποιήσουμε; Δεν είναι να βρούμε δωμάτιο σε εντατική μονάδα τώρα με την πανδημία. Είναι να βρούμε μια θυρίδα. Δεν υπάρχει θυρίδα σε κανένα υποκατάστημα. Γιατί μετά την απειλή ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, και το πόθεν έσχες, ο κόσμος παίρνει τα λεφτά και τα βάζει σε θυρίδες.”

Οπότε φανταστείτε τι θάνατος είναι αυτός για το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να βρούμε πώς θα ζήσουμε. Η πρόταση μας: Όταν έχουμε 1 εκατ. ανθρώπους στον ΟΑΕΔ και πληρώνονται όπως πληρώνονται, αντί να κάθεται θα μπορούσε να προσφέρει εργασία σε εξαγωγικές επιχειρήσεις. Να φθηνύνει το προϊόν, να γίνει ανταγωνιστικό των γειτονικών χωρών. Για να βάλουμε και λεφτά μέσα, να μάθει ο άνεργος μια δουλειά και να εξυπηρετείται και το κράτος απ΄ την εξαγωγή του προϊόντος. Η εταιρεία που μπορεί να έχει 5 άτομα προσωπικό, πριμοδοτείται με άλλα δύο άτομα απ΄ τον ΟΑΕΔ.»

16-12-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Μ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το συμφέρον του λαού και του κράτους δεν κινούνται παράλληλα. Ή το κράτος θα προστατεύσουμε ή τους πολίτες. Εάν ασχοληθούμε με τον λαό, το κράτος θα πεθάνει. Εάν υποστηρίξουμε το κράτος, τότε ο λαός πρέπει να υποστεί θυσίες. Εγώ τον περιμένω. Δεν έχει διαλέξει με αυτά που έχει πει. Τον Γενάρη που θα πάρει τα μέτρα θα ξανακάνουμε κουβέντα. Έρχονται δυσκολότερες αποφάσεις. Μακάρι να τις πάρει, γιατί όσο τις αποφεύγουμε, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το ρήγμα.»

Δημοσιογράφος: «Να τις πάρετε μαζί του.»

Γ. Καρατζαφέρης: «Εγώ είμαι έτοιμος, αν υπάρχει σύσσωμη αντίληψη του πολιτικού κόσμου. Πρέπει να λέμε σοβαρά πράγματα και όχι θέσεις σαν και αυτές που ακούγονται για 100 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που λέει ο κ. Τσίπρας και 1400 € βασικό μισθό που λέει η κ. Παπαρήγα. Προτάσεις που να αντέχουν σε σωστή κριτική και όχι στο τι θέλει να ακούσει το αυτί εκείνου ο οποίος πράγματι, από όχι δικά του λάθη, αλλά από λάθη κυβερνώντων ταλαιπωρείται απ΄ το 1985 με την μονομερή λιτότητα. (…)»

Δημοσιογράφος: «Ο λαός σας θέλει να λύνετε προβλήματα.Γ. Καρατζαφέρης: Οι προτάσεις είναι δύο. Τι θα σώσουμε; Την Πατρίδα ή τον πολίτη; Εάν πάμε στον πολίτη, η Πατρίδα έχει τελειώσει. Εάν πάμε στην Πατρίδα, ο πολίτης θα ταλαιπωρηθεί, αλλά αύριο θα έχει Πατρίδα.»

Δημοσιογράφος: «Ναι, αλλά Πατρίδα χωρίς πολίτες είναι σαν λιβάδι

Γ. Καρατζαφέρης: «Αυτή τη χρονική στιγμή, όλοι, μα όλοι, πρέπει να κάνουν θυσίες. Και βεβαίως άλλη θυσία θα κάνει ο κατέχων, άλλη αυτός που δεν έχει. Ας πούμε και μερικές αλήθειες.»

Δημοσιογράφος: «Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να δούμε τι εισπράττει ο καθένας, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έπρεπε να είναι μέσα στα είκοσι πρώτα ονόματα και εμφανίζονται στις τελευταίες θέσεις στις λίστες του Υπ. Οικονομικών.»

Γ. Καρατζαφέρης: «Απλά πράγματα. Ας πάνε στην αντιπροσωπεία της Porsche, που πουλάει 1000 αυτοκίνητα το χρόνο, να δει ποιοι τα παίρνουν. Δέκα από αυτούς τα δικαιολογούν, οι υπόλοιποι 990 δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Δεν είναι δύσκολο πράγμα. Μιλάμε συνεχώς για κρίση, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που δεν την αισθάνονται καν. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να σοβαρευτούμε και πρέπει και εμείς οι πολιτικοί αρχηγοί να δίνουμε το καλό παράδειγμα και γι΄ αυτό είπα στη Βουλή ότι ας τελειώσουν τα ψέματα. Με μειώσεις 15-20% δεν γίνεται τίποτα. Για δύο χρόνια ή για όσο κρατήσει η κρίση, μείωση 50% του μισθού των Βουλευτών και των Υπουργών. Έτσι θα πούμε στο λαό, να κάνει και αυτός μια θυσία.»

Δημοσιογράφος: «Το συζητήσατε αυτό το θέμα;»

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι, δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα, εγώ είπα όμως ότι έχω μια πάγια θέση πάνω σε αυτό το κεφάλαιο και το διευκρίνισα και μέσα στη Βουλή. Όπως και για τα αυτοκίνητα. Έχουμε στη Βουλή 425 αυτοκίνητα Lexus, BMW κλπ. Αν τα επιστρέψουμε πίσω, το φροντίζω εγώ αυτό, παίρνουμε 100 ασθενοφόρα. Στείλτε τα στην περιφέρεια να μην πεθαίνει ο κόσμος στο δρόμο για το νοσοκομείο. Είναι πρόκληση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.»

Δημοσιογράφος: «Αν ξεκινήσουν από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που ήταν και το μεγαλύτερο, που άδειασε και τις τσέπες του κόσμου, έχει πολύ ξήλωμα η υπόθεση.»

Καρατζαφέρης: «Μακάρι να ξηλώσουμε ότι είναι σάπιο.»

23-12-2009: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER , ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Το θέμα είναι λοιπόν ότι τουλάχιστον για τα οικονομικά σκάνδαλα ή υποψίες σκανδάλων θα το διερευνήσουμε, γιατί ο ελληνικός λαός όταν του λες να προσέξει και να σφίξει πολύ το ζωνάρι σου λέει γιατί να πληρώσω εγώ τον λογαριασμό αυτών που φάγατε εσείς;

Επειδή λοιπόν ο λαός θα πρέπει να υποφέρει χωρίς να φταίει, 50 % μείωση των μισθών μας για δύο χρόνια για να του δείξουμε ότι κατανοούμε αυτά τα οποία θα πρέπει να υποστεί. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να ακουστεί λαϊκίστικο, όμως λέω ότι όταν ο λαός πρόκειται να υποστεί ανήκεστη σε πολλές περιπτώσεις βλάβη στα οικονομικά του για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα λάθη και οι ολιγωρίες των άλλων, τουλάχιστον εγώ να δείξω ότι συμμετέχω σε αυτόν τον πόνο. “Άκουσέ με πολίτη, άκουσέ με εσύ που δεν φταις, δέχομαι κι εγώ μείωση 50 % άρα κι εσύ θα δεχτείς κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να επιβληθούν για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση”. Διαφορετικά με ωραιοποιήσεις νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στο αμείλικτο ερώτημα σύντομα, κόστος ή σκότος. Σκότος για την Ελλάδα ή κόστος για το ίδιο.»

29-12-2009: Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο, στο Κανάλι 1 Πειραιά, στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”

Γ. Καρατζαφέρης: «Οι δημοτικές εκλογές θα είναι ένα πρόκριμα για το τι πρόκειται να γίνει στο όλο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο στον κ. Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου που δείχνει ότι λειτουργεί γύρω του ένας καλός μηχανισμός σκέψης, φέρνει πάρα πολύ νωρίς το μεταναστευτικό. Το φέρνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί ξέρει ότι δεν θα το σηκώσω εγώ, πράγμα που αυτομάτως σηματοδοτεί ότι θα φύγει λίγο το θέμα από κει που νοιώθει πίεση, δηλαδή την οικονομία.
Δεύτερον, θα προσθέσει πεντακόσιες χιλιάδες νέους ψηφοφόρους που η συντριπτική τους πλειοψηφία θα πάει στο κόμμα του.
Άρα, λοιπόν, στους δήμους της χώρας ο κ. Παπανδρέου θα ξεκινάει με συν πεντακόσιες χιλιάδες ψήφους ή συν τετρακόσιες χιλιάδες ψήφους. Συνεπώς θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση απ΄ ότι θα ήταν με τη φθορά όλου αυτού του χρόνου – σε μια δύσκολη χρονιά η φθορά θα είναι μεγάλη – και έτσι τον Οκτώβριο δε θα βρεθεί σ΄ αρνητική θέση.»

2-1-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 9,84 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ»

Γ. Καρατζαφέρης: «Λέω πάντα σοβαρά πράγματα, σαν πολιτικός ταγός δεν μπορείς να λες πράγματα που δεν στέκουν. Η χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη εκτός αν συμβούν πράγματα και αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου – τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί ακούει, έχει πολύ καλό αυτί – ό,τι χρειάζεται ενίσχυση η μηχανή της κυβέρνησης. Το παρόν σχήμα με ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα δεν νομίζω πως μπορεί να τα βγάλει πέρα αφού αύριο να σκεφτείς έρχονται εδώ οι επιτηρητές. Αυτό σημαίνει πως παραδίδεις κυριαρχία, αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου για μείωση της εθνικής κυριαρχίας, αυτό ακριβώς εννοούσε.(…)

Εγώ είμαι έτοιμος να παρακολουθήσω τον κ. Παπανδρέου, αν χρειαστεί, σε λήψη επώδυνων αποφάσεων, αρκεί να πειστώ πως αυτές οι αποφάσεις θα βγάλουν τη χώρα από τον βάλτο στον οποίο έχει περιπέσει.»

18-2-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ MEGA

Γ. Καρατζαφέρης: «H λύση δεν είναι αναγκαστικά στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ΔΝΤ από τη σκέψη μας.»

18-2-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM

«Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παραδέχθηκε ότι δεχόμαστε μεγάλη πίεση από την ΕΕ (…) Παράλληλα υποστήριξε ότι η πορεία της εξόδου από την κρίση θα είναι ηπιότερη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί έχει λιγότερο σκληρούς όρους και σχεδόν μηδενικό επιτόκιο. (…)
Για τον Πρωθυπουργό είπε: “Είχαμε υποτιμήσει τον κ. Παπανδρέου. Η διαπίστωση η δική μου είναι πως όταν πηγαίνουμε στα βαθιά αντέχει. Είναι καλή η επίδοσή του και η αναπνοή του, που σημαίνει ότι είμαι τουλάχιστον λίγο πιο ήσυχος από ότι ήμουν στις 4 Οκτωβρίου σχετικά με τη δυνατότητα του τιμονιέρη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια και αυτός είναι ο ρόλος μου. Διαπιστώνω ότι υπάρχει έδαφος να προσφέρει κανείς υπηρεσίες και από την αντιπολίτευση, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές και όχι μόνο κραυγάζοντας”.»

19-2-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ “ALTER” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Το Δ.Ν.Τ είναι σαν τον γιατρό που δεν είναι βέβαια ευχάριστος αλλά λέει την αλήθεια. Αν προσφύγουμε σ΄ αυτό θα ΄ταν καλύτερο να το κάνουμε αυτόνομα και όχι μέσω Ε.Ε και Ε.Κ.Τ.»

25-2-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ MEGA

Γ. Καρατζαφέρης: «Τα πράγματα μάλλον οδηγούν την Ελλάδα προς την πλευρά του Δ.Ν.Τ. και μιας πιο ευρωατλαντικής προσέγγισης. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αφού συγκεκριμενοποιήσουμε την προσφορά από το Δ.Ν.Τ. ν’ αναζητήσουμε την προσφορά της Ε.Κ.Τ. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι βλέπουμε το “τρέιλερ” της κρίσης και όχι ακόμη την ίδια την κρίση.»

3-3-2010 : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ANTENNA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Αυξάνοντας το Φ.Π.Α. στεγνώνουμε την αγορά και τον κίνδυνο να “πέσει” μια τράπεζα. Έχουμε προτείνει την παλιννόστηση των κεφαλαίων που βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό και είναι ανενεργά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη της χώρας, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων, την νομιμοποίηση του τζόγου που τώρα είναι παράνομος και την εξέταση των αδειών των καζίνο.»

4-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “SBC

Γ. Καρατζαφέρης:«Η χώρα δεν θα πέσει τόσο εύκολα. Όπως φάνηκε και από την γρήγορη διάθεση του ελληνικού ομολόγου, υπάρχει εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό θα έπρεπε και οι κινήσεις μας να είναι πιο συγκροτημένες.(…) Σε ότι δε αφορά την φορολογία, πρέπει να θεσπιστεί αφορολόγητο μέχρι τις 20.000 ευρώ και από κει και πέρα δύο συντελεστές και μόνο.»

10-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ MEGA.

Γ. Καρατζαφέρης: «Είχα συζητήσει τη πιθανότητα ταξιδιού του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ για να μπορέσουμε να πάρουμε στήριξη και από εκεί εναντίον των κερδοσκόπων. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ταξίδια που έχει κάνει Έλληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Εμείς συμβάλλαμε ως κόμμα με την επίσκεψη της κ. Τζαβέλα λίγο πιο πριν ώστε να προετοιμάσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της από την Ε.Ε. το καλό κλίμα που συνάντησε ο πρωθυπουργός.»

16-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ “FLASH”

Γ. Καρατζαφέρης: «Αν είναι να δανειστούμε με επιτόκια της τάξης του 6,5% γιατί να μην πάμε απευθείας στο Δ.Ν.Τ. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι εμείς δεν είμαστε οι δράστες, αλλά τα θύματα.»

17-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ 1” & ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ”

Γ. Καρατζαφέρης:«Το σύστημα δεν θα μπορέσει να αντέξει τη κρίση. Θα χρειαστεί να προσφύγουμε στο Δ.Ν.Τ. Ούτως ή άλλως οι όροι του Δ.Ν.Τ δεν είναι αυστηρότεροι απ’ αυτούς της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής έχουμε εισπράξει μόνο ευχετήρια από την Ευρώπη. Ίσως λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε πια αυτή τη πολιτική του “σφάξε με αγά μου να αγιάσω.»

18-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ “ΝΕΤ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Είχαμε μιλήσει στην κυβέρνηση Καραμανλή πριν από 15 μήνες για αναδιάρθρωση του χρέους και προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. Ήδη φαίνεται πως έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η Ευρώπη μας κοροϊδεύει.»

18-3-2010: Υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ ο Καρατζαφέρης

«Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα στο ΔΝΤ, που μας περιμένουν”, και εκτίμησε ότι “κάθε ημέρα, κάθε ώρα που περνάει και καθυστερούμε να δώσουμε μια ουσιαστική και υπαρκτή λύση στην οικονομική δυσπραγία της χώρας, είναι ένα χρονικό διάστημα απογοητευτικό και απαγορευτικό”.
“Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ. Το θέμα είναι πώς θα πετύχουμε καλύτερους όρους και χαμηλότερο επιτόκιο. Και μετά, πρέπει να κάνουμε μια κουβέντα εξαρχής με την ΕΕ για τη συμπεριφορά της, όπως αυτή εκφράστηκε, ιδιαιτέρως από τη κ. Μέρκελ”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.»

22-3-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER.

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν είμαι υπέρ του ΔΝΤ αλλά βλέπω πως οδηγούμαστε εκεί δυστυχώς. Η Γερμανία μας πήρε το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία τους δρόμους, μας κρατά με τα μεγάλα super Market, μας βάζει να αγοράζουμε υποβρύχια και τώρα ζητά τον θάνατό μας. Πιστεύω ότι στο τέλος η οποιαδήποτε λύση θα περιέχει και το ΔΝΤ.»

7-4-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER

Γ. Καρατζαφέρης: «Εάν δεν μπορεί η Ευρώπη, να τους κάνουμε σαφές πως θα ψάξουμε αλλού λεφτά. (…)»

9-4-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Γ. Καρατζαφέρης: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να νοιώθει εγκλωβισμένη στην Ευρώπη για δανεισμό. Υπάρχουν και αλλού λεφτά με πολύ χαμηλότερα επιτόκια. Ας κοιτάξει στην Μέση Ανατολή ή στην Κίνα. Και επιτέλους πώς μιλάμε και δαιμονοποιούμε το ΔΝΤ χωρίς να γνωρίζουμε τι όρους θέτει; Να συζητήσουμε και να δούμε ποιοι θα είναι οι όροι του.»

12-4-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ “ΘΕΜΑ 9.89”

Γ. Καρατζαφέρης: «Η πρακτική του Δ.Ν.Τ. δεν θ’ αλλάξει για την Ελλάδα. Αν ο κ. Παπανδρέου προσφύγει εκεί, δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα χωρίς να “καταστρέψει” το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

20-4-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ερχόμαστε και δαιμονοποιούμε το Δ.Ν.Τ. λέγοντας πως τα μέτρα που θα μας επιβάλλει θα είναι ιδιαιτέρως σκληρά. Γιατί δεν λέμε όμως την αλήθεια στον Ελληνικό λαό; Nα του πούμε ότι αν δεν πάρουμε δηλαδή αυτή την κρίσιμη στιγμή μέτρα τότε θα οδηγηθούμε σίγουρα στην καταστροφή. Το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Είναι όμως ο πιο σύντομος δρόμος, γεμάτος βέβαια λακκούβες και γκρεμούς.»

21-4-2010: ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ

Γ. Καρατζαφέρης: «Μπορούμε ακόμη να σώσουμε την κατάσταση. Αρκεί να υπάρξει μια άλλη κυβερνητική πολιτική. Αυτή η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραδοθεί. Είναι αδιανόητο, με ακίνητα 300 δισεκατομμυρίων ευρώ , να μη μπορούμε να βρούμε εναλλακτική λύση. Λύση υπάρχει και καλώ τον κ. Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του πριν παραδοθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.. (…)
Όχι, δεν πολεμάω την κυβέρνηση. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου και πιστεύω ότι στην παρούσα φάση μια άλλη κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτική. Αισθάνομαι ότι ο κ. Παπανδρέου είναι εγκλωβισμένος σε μια λογική χωρίς προοπτική.»

23-4-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER & ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΑΥΤΙΑ.

Γ. Καρατζαφέρης: «Οι εξελίξεις στην πορεία του δημόσιου χρέους μόνον τραγικές μπορούν να χαρακτηρισθούν. Χωρίς επαναδιαπραγμάτευση ημερομηνιών πληρωμής του χρέους, η συμφωνία ΔΝΤ-ΕΕ θα δώσει απλώς μια παράταση ζωής. Πρέπει να ζητήσουμε μια προέκταση πέντε ετών ώστε τα χρήματα που θα πάρουμε να οδηγηθούν στην χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και όχι στην αποπληρωμή του Χρέους. (…) Χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές και ισχυροποίηση της ανάπτυξης, η όλη προσπάθεια δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά στη στάση πληρωμών, μέσα στην επόμενη τριετία

23-4-2010: Newsit.gr, Το “πικρό δώρο” του Παπανδρέου

26-4-2010: ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ , “Η Ναυτεμπορική”
(Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ.)

Γ. Καρατζαφέρης: «Το διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Είναι μία λύση εκτάκτου ανάγκης. Αυτό που με φοβίζει όμως είναι ότι δεν υπάρχει εθνική συνεννόηση το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Καλώ όλους απ’ όλα τα μετερίζια να προσέξουν και να προστρέξουν σ’ ένα εθνικό διάλογο που θα κάνει αυτά τα μέτρα τα οποια αναγκαστικά θα κληθεί να πάρει η υπό κατοχή κυβέρνηση πιο εύπεπτα για τον ελληνικό λαό.»

3-5-2010: ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Γ. Καρατζαφέρης: «Αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη διαπραγμάτευση, αδύναμα αποτελέσματα. (…) Οι άνθρωποι της “Νέας Ρώμης” επέβαλαν μέτρα που συνθλίβουν την αξιοπρέπειά μας, χωρίς καμία εγγύηση για το αύριο, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να αποδράσουμε οριστικά από την κρίση. (…) Ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να γίνει πλέον μέρος του προβλήματος».

14-5-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑLTER ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙΑ

Γ Καρατζαφέρης: «Όσοι ψήφισαν “όχι”, στην ουσία ψήφισαν να μην υπάρχει κράτος. Για να κάνεις αντιπολίτευση πρέπει πρώτα να υπάρχει κράτος. Και κράτος χωρίς την οικονομική στήριξη που μας προσφέρθηκε δεν θα υπήρχε. (…) Φτάσαμε στο απόλυτο μηδέν με αποκλειστική ευθύνη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. Οι παλινωδίες του κ. Παπανδρέου μας έφεραν στο παρά 1΄. Εκεί έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα διαλέξουμε την “εντατική” ή τη “γκιλοτίνα”. Εάν στις 19 του μήνα θα πτωχεύαμε ή όχι. Υπ’ αυτές τις περιστάσεις “ποιείς την ανάγκη φιλότιμο”, και ψηφίζεις “ναι”

8-6-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ “ΘΕΜΑ FM 9.89”

Γ. Καρατζαφέρης: «Στηρίξαμε την απόφαση του συμφώνου σταθερότητας αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο φορτίο χάριν της πατρίδας μας. Δεν μετανιώνω γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπήρχε ορατός ο κίνδυνος να έχει χρεοκοπήσει η χώρα την αμέσως επόμενη μέρα. Όταν βουλιάζει το καράβι πρέπει να βουτήξεις το σωσίβιο να σωθείς. Η Ελλάδα εκείνη τη στιγμή χρειαζόταν χρήματα. Όμως διαφωνώ με τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Μου μοιάζουν με παιδική χαρά. Όλοι οι πρώην βοηθοί και σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου έγιναν υπουργοί. Δεν βγαίνει δουλειά έτσι»

23-6-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH

Γ. Καρατζαφέρης: «Η Τρόικα ζητά να εφαρμόσει πρακτικές στην Ελλάδα οι οποίες μπορεί να ταιριάζουν σε βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία ή και η Ιταλία ακόμη αλλά είναι ανεφάρμοστες στην χώρα μας. Αυτά τα οποία ζητά στα εργασιακά έχουν εφαρμογή στο 0.18% των ελληνικών επιχειρήσεων. Πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε σε άλλες αγορές τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του ΔΝΤ. Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα».

23-6-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ρ/Σ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ ΞΕΝΙΟΣ 94,3

Γ. Καρατζαφέρης: «Τα μέτρα που έρχονται είναι εξαιρετικά βάρβαρα και είναι πιθανόν να πυροδοτήσουν μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις και εντάσεις. Για τον λόγο αυτό και τόνισα και από το βήμα της Βουλής, πως σήμερα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην ανεύρεση των χρημάτων εκείνων που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε πίσω τα χρήματα τα οποία πήραμε από το ΔΝΤ και να πορευτούμε μόνοι μας. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα έξω απλά χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Μια οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση (…).

Μια χώρα σαν την Ελλάδα με μεγάλη ακίνητη περιουσία στο δημόσιο, με προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού, με ισχυρή και μεγάλη σε παγκόσμιο επίπεδο ναυτιλία δεν πτωχεύει. Εγώ προσπαθώ να βρεθούν χρήματα τα οποία θα δοθούν στο ΔΝΤ και να απαλλαγούμε από αυτό. Αναγκαστήκαμε και ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 1 του μνημονίου στη Βουλή προκειμένου να αποφύγουμε την συγκεκριμένη στιγμή την σίγουρη πτώχευση. Όμως τώρα, έρχεται η τρόικα και εφαρμόζει τακτικές οι οποίες είναι φτιαγμένες για μεγάλες βιομηχανικές χώρες. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι τακτικές.»

23-6-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ Ρ/Σ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΤΟ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ.

Γ. Καρατζαφέρης: «Η σημερινή Ελλάδα πρέπει να έχει ένα όραμα. Να μπορέσει με τις δυνάμεις της να βγει από την κρίση. Πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά ώστε να ξεφύγουμε από την δυσχερή θέση που μας έφεραν οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και η απραξία του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέμαι όμως τι κάνουμε για αυτό; Ψάχνουμε μήπως να βρούμε τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του ΔΝΤ; Με ποιο δυναμικό η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να το κάνει αυτό; Υπάρχουν επαρκέστερες δυνάμεις που μένουν αχρησιμοποίητες. Μπορούμε να αντιπαρατάξουμε στην Τρόικα μια κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης».

25-6-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ Γ. ΑΥΤΙΑ.

Γ. Καρατζαφέρης: «Η πολιτική της ΝΔ με το υπέρογκο χρέος και η αμετροέπεια του ΠΑΣΟΚ να δει την σκληρή πραγματικότητα και να την αντιμετωπίσει έγκαιρα μας έφτασαν σε αδιέξοδο. Στην ψήφιση του σχεδίου διάσωσης αναγκαστήκαμε σαν Κόμμα να ψηφίσουμε το πρώτο άρθρο εφόσον η χώρα βρισκόταν προ της πτώχευσης. Ζητήσαμε όμως μια κυβέρνηση Οικουμενικής αντίληψης η οποία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Τρόικα η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει στο ελληνικό μοντέλο συστήματα τα οποία ταιριάζουν ίσως σε μεγάλες βιομηχανικές χώρες αλλά όχι εδώ. Εδώ που βρισκόμαστε και προ του κινδύνου η χώρα να οδηγηθεί σε πλήρη οικονομικό μαρασμό, πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα τα οποία πήραμε, να ευχαριστήσουμε την Τρόικα γιατί μας τα δάνεισε, να της τα επιστρέψουμε και να προσπαθήσουμε να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις.»

13-7-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ»

Γ. Καρατζαφέρης: «Όποιος τολμήσει να προτείνει εκλογές σε αυτή τη χρονική συγκυρία “θα φάει καρπαζιές”. Δεν μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ ήδη έχουν προηγηθεί εκλογές και έχουμε φρέσκια τη λαϊκή εντολή, αβίαστα κάποιοι να ζητούν εκλογές. (…)
Αυτό που έχουμε προτείνει εμείς και δείχνει μονόδρομος πια, είναι μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης με τους ικανότερους ανθρώπους που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα.»

26-7-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “FLASH 9.89”

Γ. Καρατζαφέρης: «Το έλλειμμα που υπάρχει στην απόδοση των Υπουργών είναι εμφανές και δε νομίζω ότι αρκεί ένας απλός ανασχηματισμός. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τους καλύτερους σε όλους τους τομείς για να βγούμε από το τέλμα, δηλαδή μια ευρύτερη και πιο “οικουμενική” προσέγγιση.
Όσο δε για τις εκλογές, ο κόσμος θα μας “δείρει” εάν κάνουμε πάλι εκλογές. (…) Εφόσον φτάσαμε παραμονή υπογραφής του μνημονίου χωρίς να υπάρχει άλλη διέξοδος έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στο εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα ή όχι. Εμείς δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα αφήναμε την Ελλάδα να πτωχεύσει ούτε επίσης να γίνει βορά των κερδοσκόπων.»

29-7-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1.

Γ. Καρατζαφέρης: «Φοβούμαι πως η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει και άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση και όχι η Τρόικα. Την Τρόικα την χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να συγκρατήσει τις αντιδράσεις των βουλευτών της. Aλλά όλοι γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα γίνονται. Δεν με φοβίζουν όμως τόσο τα μέτρα, όσο με φοβίζει η κοινωνική έκρηξη (…).»

31-8-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ. Καρατζαφέρης: «Πολλοί με κατηγορούν γιατί υποστήριξα το μνημόνιο. Και εγώ σας ερωτώ: πού θα βρούμε τα 30 δις. ευρώ που χρειαζόμαστε για ανάσα ζωής της οικονομίας μας; Ας μου πει κάποιος πού θα τα βρούμε και τότε εγώ θα πω “mea culpa”. (…)

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαντλήθηκε από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακυβέρνησης. Δείχνει πολύ νωρίς τα ίδια συμπτώματα φθοράς και παρακμής που είχε η Νέα Δημοκρατία στη κατάρρευσή της. Ο Παπανδρέου χάνει μια ιστορική στιγμή.»

31-8-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ Ρ/Σ ΘΕΜΑ 98.9 FM

Γ. Καρατζαφέρης: «Ψήφισα το μνημόνιο για να πάρουμε την συγκεκριμένη στιγμή τα αναγκαία χρήματα που θα αιμοδοτούσαν την οικονομία μας. Στήριξα την χώρα ψηφίζοντας το μνημόνιο. Θα το ξανακάνω για το καλό της πατρίδας αν χρειαστεί και πάλι. (…)
Μπροστά μας έχουμε ανηφόρα. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε Οικουμενική Κυβέρνηση, τουλάχιστον ας κάνουμε μια Κυβέρνηση Οικουμενικής συνεννόησης που θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από την κρίση. (…)


Ζητώ αναδιαμόρφωση χρέους. Πληρώνουμε άδικα τα καπέλα και τις μίζες κακών και επίορκων υπουργών. Το χρέος μας είναι αρκετά μικρότερο. Μπορούμε να το αναδιαπραγματευτούμε προς όφελός μας. (…)
«Άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίς, αντίστοιχα με αυτά της Νέας Δημοκρατίας στη περίοδο κατάρρευσής της.»

7-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ Ρ/Σ FLASH 96.0

Γ. Καρατζαφέρης: «Έχω προτείνει συμπόρευση και κοινή γραμμή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Πρέπει να μιλάμε και να συνεργαζόμαστε όλοι μας για το καλό της παράταξης. Να μην δίνουμε μια εικόνα διάλυσης και χάους. (…)
Εγώ θέλω να ενώσω όλες τις υγιείς δυνάμεις στη παράταξη. Επιμένω πως πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε μαζί, όλες οι δυνάμεις της παράταξης. Εγώ θα προσπαθήσω να το καταφέρω αυτό, για το καλό της πατρίδας. (…)
Σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τη πατρίδα μας, δεν επιτίθεμαι και δεν κατασπαράσσω. Πολλοί θα περίμεναν να είμαι εγώ αυτός που “κραυγάζει” αλλά βλέπετε πόσο σοβαρά αντιμετωπίζω την κατάσταση. Στόχος μου είναι να συνδράμω και βοηθάω την πατρίδα μου. Είναι καθήκον όλων μας αυτό.»

10-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ

Γ. Καρατζαφέρης: «Το μνημόνιο είναι εξαιρετικά σκληρό και άδικο. Όχι γιατί το θέλησε η τρόικα, αλλά γιατί το θέλησαν ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής που πτώχευσαν την χώρα μας. Είναι ένα κολάρο στο σβέρκο μας. (…) Έχουμε 800.000 δημόσιους υπαλλήλους περισσότερους από ότι χρειαζόμαστε. Ψήφισα το μνημόνιο για μην πτωχεύσει η χώρα.
Η πικρή αλήθεια είναι πως δεν μπορεί η χώρα να επιβιώσει από μόνη της. Ας πούμε ξεκάθαρα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη συνταγή. Είχα να διαλέξω ανάμεσα από δύο επιλογές. Να περικοπεί 10-15% το εισόδημα όλων των Ελλήνων πολιτών ή να μην πληρωθούν την πρώτη του μήνα οι μισθοί και οι συντάξεις. Σκληρά διλήμματα (…). “Είμαι ο πρώτος που θα διώξω το μνημόνιο κακήν-κακώς αν μου πει κάποιος με ποιο τρόπο θα πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις”.»

15-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “FLASH 96”

Γ. Καρατζαφέρης: «Είμαι ο πρώτος που θα διώξω “κλοτσηδόν” την τρόικα, αρκεί να μου πει κάποιος με ποιο τρόπο θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις την πρώτη του μηνός. (…)
Ο κ. Παπανδρέου δεν θα μπορέσει μόνος του να τα καταφέρει και να αποφύγει την πτώχευση. Στη κατάσταση χρεοκοπίας και εκτάκτου ανάγκης που έχει περιέλθει η χώρα, είναι ζωτικής σημασίας να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας που τόσο πολύ χρειάζεται ο Ελληνικός λαός αλλά και η αγορά για να ανακάμψει. Πρέπει να τολμήσουμε μία νέα αρχή και ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το καλό του τόπου.»

16-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν μπορούμε να λέμε άλλα ψέματα στο λαό μας. Δεν θα αποφύγουμε την πτώχευση αν δεν αλλάξουμε ουσιαστικά και ριζικά. (…)
Έχουμε ένα διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος που αδυνατεί να συλλέξει τους φόρους του. (…)
Έχω κάνει και θα συνεχίσω να κάνω έκκληση στις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της μεγάλης κεντροδεξιάς οικογένειας για τη χάραξη μια κοινής πορείας. Μιας συμπόρευσης.»

20-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 90.4 FM ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γ. Καρατζαφέρης: «Ο κ. Σαμαράς αποκωδικοποίησε αντέγραψε και παρουσιάζει σαν δικές του ιδέες και προτάσεις, θέσεις και επιχειρήματα που έχω προτείνει εγώ στη Βουλή εδώ και μήνες. Για τα υπόλοιπα, σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται μίζερα και άβολα για να λέει συνέχεια “κουτουράδες”. Δεν έχει την στόφα του ηγέτη, την δύναμη και την απαιτούμενη τόλμη. Κανείς δεν εμπιστεύεται τις επιλογές του. (…)

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε σαν άλλοθι το μνημόνιο το οποίο στην συνέχεια θεοποίησε. Είναι μία έξυπνη κίνηση που εξυπηρετεί εσωκομματικά παιγνίδια και ισορροπίες, αλλά θανάσιμη επιλογή για την χώρα. Έχει ήδη κουραστεί και έχει παραδώσει τα καθήκοντά του στον κ. Ραγκούση. (…)
Είμαστε ένα κόμμα του 6% και όμως απολαμβάνουμε την ίδια λαοφιλία με την Νέα Δημοκρατία. (…)
Ας πούμε την αλήθεια στο κόσμο. Η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη οικονομική κατάσταση. Τα δύο μεγάλα κόμματα σκέπτονται και ενδιαφέρονται μόνο για την νομή της εξουσίας. Χρειάζεται να συνεργαστούμε και να συμπορευτούμε για το καλό της πατρίδας».

21-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΑΝΤ1 “97.2”

Γ. Καρατζαφέρης: «Το αύριο της Ελλάδας περνά από το τρίγωνο Τελ Αβίβ- Παρίσι – Μόσχα. Όσο πιο γρήγορα προσανατολιστούμε προς αυτό το τόξο, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε να προσαρμόσουμε την ενεργειακή μας πολιτική στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιoανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Από τον Φεβρουάριο του 2010 είχα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να εκμεταλλευτούμε το στρατηγικό κενό που δημιουργήθηκε μεταξύ Τουρκίας- Ουάσινγκτον. Χαίρομαι και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που εισακούστηκα και ο κ. Παπανδρέου κάνει τη σωστή κίνηση “by pass”, άνοιγμα στο Ισραηλινό λόμπυ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων».

22-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ 3

Γ. Καρατζαφέρης: «Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους και να γνωρίζουν διαπαντός ότι εγώ είμαι “οικοπεδούχος” της Δεξιάς πολυκατοικίας, και ως τέτοιος, είμαι “αμετακίνητος”.»

24-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ Ρ/Σ “ΘΕΜΑ 9,89”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ψήφισα το πρώτο μόνο άρθρο του μνημονίου ώστε να έχουμε λεφτά την επόμενη μέρα. Συμφωνώ στο να προσπαθήσουμε να πάμε σε ένα μνημόνιο πιο χαλαρό. (…) Μας ενώνει η Ελλάδα, δεν μας χωρίζει. Την εποχή του ΄80 επιτρέπονταν οι κραυγές και οι υπερθετικοί βαθμοί. Τώρα που βουλιάζει η χώρα είναι δυνατόν να φωνάζουμε πως ότι και να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι λάθος για να μην σου πούνε ότι φεύγεις από την Δεξιά πολυκατοικία; Μα κάνει και σωστά. Στα σωστά μαζί, τα άλλα τα καταγγέλλω. Μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συλλειτουργήσουμε όλοι.»

24-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ Ρ/Σ “AΘΗΝΑ 9,84”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ψηφίσαμε το άρθρο 1 του μνημονίου, γιατί ήταν άλλοι 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ήταν έτοιμοι να πούνε “παρών” και έτσι την επόμενη μέρα θα πτώχευε η Ελλάδα. Όχι συντάξεις, όχι μισθοί, όχι προκοπή, όχι δουλειά. Δεν το έχω μετανιώσει. (…)
Σας παραπέμπω στα πρακτικά της Βουλής της 20ης Απριλίου. Είπα τότε στον κ. Παπανδρέου ότι έχουμε 300 δισ. ακίνητη περιουσία και αν χρησιμοποιηθεί δεν θα χρειαστεί να πάμε στο ΔΝΤ.»

28-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗN ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ANT 1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: «Για εμάς προέχει η Ελλάδα. Ψήφισα το άρθρο 1 επί της αρχής για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα μας. Ψήφισα για την σωτηρία της χώρας. (…)
Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την πτώχευση εάν είχαμε εξερευνήσει, προσανατολιστεί και υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις και ιδέες. Πρότεινα και προώθησα την προσέλκυση χρηματοδοτών από χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και άλλες διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης. (…)

Ας καταθέσουμε πρόταση άμεσα, εδώ και τώρα, για την σύσταση Εξεταστικής ώστε να διαφωτιστεί πλήρως μια και για πάντα, το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. (…)
Είμαστε ένα κόμμα του 6% και παρόλα αυτά απολαμβάνω την ίδια δημοφιλία με τον κ. Σαμαρά. Είναι γεγονός ότι μας ακούει και μας προσέχει ένα πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο από αυτό που μας ψηφίζει ήδη. Αυτό σημαίνει ότι λέμε πράγματα και αλήθειες που ενδιαφέρουν, μα που δυστυχώς αποσιωπούνται και αποκρύπτονται από τα άλλα κόμματα. (…)
Ενδιαφέρομαι και εργάζομαι για το μέλλον και το καλό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.»

28-9-2010: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ Ρ/Σ “FLASH 96,0”

Γ. Καρατζαφέρης: «Ας είμαστε ρεαλιστές και ας πούμε στον κόσμο την αλήθεια. Η υπάρχουσα οικονομική δομή της χώρας δεν παράγει πλούτο και δεν δημιουργεί πλεόνασμα για να αποπληρωθεί το χρέος μας. Δεν θα είμαστε οικονομικά αυτάρκεις και ανεξάρτητοι για σειρά ετών. (…)

Οι πολιτικές των δύο μεγάλων κόμματων μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Οι λάθος κινήσεις, οι ιδεοληψίες και οι συνεπακόλουθες άστοχες ενέργειες του ΠΑΣΟΚ κατέστησαν το μνημόνιο το μόνο “οξυγόνο” διαθέσιμο την δεδομένη στιγμή. Επέλεξα την σωτηρία της χώρας. (…)

Η Περαίωση είναι άδικο και παλιομοδίτικο μέτρο που δυστυχώς δεν θα αποδώσει θεαματικά αποτελέσματα. Αποτελεί μία μικρή προσωρινή διέξοδο. Για να εμπεδωθεί ένα αίσθημα υποτυπώδους αίσθησης δικαιοσύνης ας επιβραβεύσουμε τους συνεπείς φορολογουμένους με ένα μικρό μπόνους φορολογικής ελάφρυνσης.»

1-10-2010, ΒΟΥΛΗ

Γ. Καρατζαφέρης: «Κακά τα ψέματα. Θα γίνει και αναδιαμόρφωση του χρέους. Δεν βγαίνουν οι υποχρεώσεις μέχρι το 2013 με ανυπαρξία ανάπτυξης. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται ελεγχόμενη πτώχευση. Δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη, αλλά δεν βλέπω πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Εκτός αν αποφασίσουμε και συμφωνήσουμε ότι ο ‘κεχαγιάς’ θα μείνει για πάντα στο κεφάλι μας»

ΤΕΛΟΣ! Μεγάλη η χάρη σου Γιώργο Καρατζαφέρη! Τρεις μέρες ασχολούμαι με σένα, παρόλο ότι δε χρωστάω της Μιχαλούς. Τούτο το άρθρο ήταν το πιο κουραστικό και το πιο χρονοβόρο από όσα έχω γράψει μέχρι τώρα. Ελπίζω να είναι και χρήσιμο.

Συμπέρασμα; Μηδέν εις το “πηλίκιον“, παίδες, αν και ομολογουμένως ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. λέει και κάποιες αλήθειες που χρήζουν προσοχής. Βλέπετε, ακόμη και η τρικυμία εν κρανίω βγάζει αλήθειες. Άλλωστε, η λαϊκή παροιμία λέει, “από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια”. Θέλω να ελπίζω ότι με αυτές τις πληροφορίες οι “ειδικοί”, και όχι μόνο, θα μπορούν να συντάξουν ένα ακριβές ψυχογράφημα για τον οπορτουνιστή πολιτικό ταγό με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, Γιώργο Καρατζαφέρη, veritable “Χριστιανό Ορθόδοξο”. Big deal!

Λοιπόν, προτείνω οι υποψήφιοι βουλευτές και ιδιαίτερα οι κομματάρχες, πριν συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες να περνούν από αυστηρές εξετάσεις, ένα είδος ΑΣΕΠ, όπου τον κυρίαρχο ρόλο εξεταστών θα παίζουν ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές διεθνούς κύρους με πολλές περγαμηνές. Οι υποψήφιοι πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλλονται στον ορό της αλήθειας, και σε διαδικασία ύπνωσης ώστε να βγαίνουν στην επιφάνεια επικίνδυνα σύνδρομα απωθημένα στο υποσυνείδητο.

Ως έκθεση ιδεών θα καλούνται να αναλύσουν ενδελεχώς πώς χωρίζονται δυο γαϊδουριών άχυρα με δίκαιο τρόπο, ώστε κανένα γαϊδούρι να μην ψοφήσει από την πείνα. Εννοείται ότι θα εξετάζονται και στις τέσσερις πράξεις της αριθμητικής. Βέβαια, το πρόβλημα που θα προκύψει είναι ότι θα πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς υποψηφίους αφού κανένας από δαύτους δεν θα περνάει το βουλευτικό ΑΣΕΠ. Ίσως τότε οι πολίτες αναγκαστούν να επινοήσουν άλλο τρόπο διακυβέρνησης, άλλο πολίτευμα. Ίσως τότε οι λαοί δούνε άσπρη μέρα…

Για σκεφτείτε το και μη γελάτε! Δηλαδή είναι πιο σοβαρό το επάγγελμα ενός κλητήρα στο Δημόσιο που πρέπει να περάσει από εξετάσεις ΑΣΕΠ παρά το επάγγελμα του πολιτικού που καλείται να νομοθετήσει και να κυβερνήσει; Είναι ωφέλιμο για τη χώρα να μαζεύονται στη Βουλή η σάρα και η μάρα και να πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι;
Συγνώμη, ξέφυγα και ονειρεύτηκα για λίγο… Κακό είναι; Άλλωστε τα όνειρα είναι τα μόνα που δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται στο πόθεν έσχες

QUIZ (άσχετο):

1. Τι μίγμα προκύπτει όταν συνδυαστούν στο ίδιο άτομο: υποκρισία, σχιζοφρένεια, αμνησία, μεγαλομανία, αρχομανία και τυχοδιωκτισμός;

2. Σε πόσους πολιτικούς μας συνυπάρχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά “προσόντα”;

3. Μήπως αυτά τα προσόντα είναι εκ των ων ουκ άνευ της πολιτικής, δηλαδή της “δημοκρατίας”;

4. Ποιος είναι ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάδειξη πολιτικών με αυτά τα “προσόντα”;

Tags: Γιώργος Καρατζαφέρης, ΔΝΤ, ελεγχόμενη πτώχευση, κεχαγιάς, περαίωση, Τρόικα