Γ. Κοντογιώργης: Τα μέτρα πριν από κάθε δόση οδηγούν στο χειρότερο!

WARNING: Το video που ακολουθεί είναι αυστηρώς ακατάλληλο για τους “καθώς πρέπει”. Κατάλληλο, όμως, και χρήσιμο για όλους τους γατόφιλους.

Αυτή είναι η Νεοελληνική τραγωδία! “Ζούμε στην εποχή της διαχείρισης του θανάτου μας”… Οι δε “τοπάρχες” κατά “λάθος” πατάνε το καζανάκι και κουκουλώνουν τ’ απορρίματά τους, σαν τη γάτα που είδαμε στο video, και μετά τρέχουν να κρυφτούν… Συγνώμη για το αηδιαστικό θέαμα, αλλά πώς αλλιώς παρά με ισχυρό σοκ θα μπορούσε κανείς ν’ αφυπνίσει τα ζωντόβολα που μας βύθισαν στη σημερινή εθνική εξαθλίωση προσποιούμενοι ότι “κυβερνούν”; Άλλωστε, τ’ αποκρουστικά θεάματα είναι λιγότερο επικίνδυνα από τις αποκρουστικές πράξεις… Ή όχι;

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης ύψωσε στεντόρεια φωνή από τη χθεσινή εκπομπή «πρωϊνό αντ1», και παραθέτω αποσπάσματα από το σχετικό video για να τον παρακολουθήσουμε καλύτερα. Οι παρατηρήσεις του είναι λογικές και εύστοχες, και μακάρι οι ανεγκέφαλοι “τοπάρχες” να τον λάμβαναν υπόψη τους, έστω και κατ’ ελάχιστον.

Γιώργος Κοντογιώργης: «Κύριε Παπαδάκη, συγκρατήστε κάτι: Όλη η συζήτηση που γίνεται με την πολιτική τάξη είναι “τι λέει η Τρόικα και τι πρέπει να κάνουμε επειδή το λέει η Τρόικα”. Δηλαδή έχουν το σύνδρομο του τοπάρχη. Όπως στην Ινδία που βάζανε τοπικούς άρχοντες για να μην εμφανίζονται κατ’ ευθείαν οι Βρετανοί να κυβερνούν τη χώρα.

Και το πρόβλημα είναι ότι δεν σκέφτονται καν παραγωγικά μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο. Ξέρετε, τους ναρκομανείς τους ξέρουμε. Εάν τους δίνουμε τη δόση τους – έτσι; – γιατί η συζήτηση γίνεται “τι μέτρα ζητάει η Τρόικα για να πάρουμε τη δόση”. Δεν σκέπτονται τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να αναδιαταχθεί το κράτος, το πολιτικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση, δηλαδή, και η νομοθεσία, ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Επομένως, κάθε φορά που θα παίρνουμε μέτρα για να πάρουμε τη δόση μας θα φτάνουμε σε χειρότερο σημείο. Όχι αποτοξίνωσης, αλλά στο χειρότερο. Αυτή είναι η τραγωδία. Δηλαδή ζούμε στην εποχή της διαχείρισης του θανάτου μας και όχι της ανάπτυξης. (…) Βλέπουμε τώρα ότι και η κυβέρνηση Παπαδήμου αυτό κάνει δυστυχώς.

Θα έπρεπε να δούμε μέτρα τα οποία θα είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών, με την καθημερινότητά μας. Ζούμε σε μια κατάσταση ζούγκλας. Τι κάνουν αυτές οι χιλιάδες αστυνομικών όταν δεν καταστέλλουν διαδηλώσεις; Δεν θάπρεπε να τους βάζουν σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνία, να κάνουν τη δουλειά τους;

Τι κάνει ολόκληρος στρατός στον Έβρο και δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να βεβαιώνει την είσοδο, σα να έχουν ελεύθερη διακίνηση και πρόσκληση μάλιστα, γιατί δίνουν μήνυμα για την οικονομική μετανάστευση; Πού πάμε; Δε λέω τα υπόλοιπα… Τι κάνουν για την ανάταξη του κράτους;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική διαχείρισης του συστήματος ώστε να βγούμε από την κρίση. Κανένα έκτακτο μέτρο. Έχουμε μετατρέψει τη χώρα, κι όταν λέω “έχουμε” εννοώ την πολιτική τάξη αυτής της χώρας, έχει μετατρέψει τη χώρα σ’ ένα παγκόσμιο πειραματόζωο ολικής αναδιανομής πλούτου εις βάρος της κοινωνίας και υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ των αγορών ορισμένου κεφαλαίου.

Αυτό λοιπόν εάν συνεχιστεί, η μεν χώρα θα χαθεί, διότι θα πάμε σε πολύ χειρότερα και πολύ σύντομα, και βεβαίως θα δώσουμε το παράδειγμα για να οδηγήσουμε σε αντίστοιχες καταστάσεις ολόκληρη την Ευρώπη.»

Γιώργος Κοντογιώργης: «Κύριε Παπαδάκη, αντέδρασα έτσι διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι η σωτηρία της χώρας, και η συζήτηση για το πώς μπορεί να βγει η Ελλάδα από την κρίση, μπορεί να παραμείνει σε οριακές ρυθμίσεις μέσα στο σύστημα που έχουμε ήδη υιοθετήσει κι ακολουθούμε: του ναρκομανούς που θα παίρνει τη δόση λίγο καλύτερα ή λίγο περισσότερο.

Τονίζω, και έχω γίνει κουραστικός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει καμία πολιτική δύναμη να θίγει τους τρεις πυλώνες οι οποίοι οδήγησαν και συντηρούν την Ελλάδα σ’ αυτή την κρίση. Δηλαδή το πολιτικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση και τη νομοθεσία. Και μέσα σ’ αυτό εντάσσεται και το ποιος πληρώνει το κόστος.

Όταν ο κύριος Παπαδήμος, ο κύριος Πρωθυπουργός, μας λέει ότι (η κόκκινη γραμμή) είναι η σωτηρία της χώρας, πρέπει να μας πει τι σημαίνει. Ότι εάν το κούρεμα και 100% να ήταν θα μπορέσει να μας βγάλει από την κρίση και αν μείνουμε αλώβητοι. (…)

Οι νόμοι οικοδομούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά, η δημόσια διοίκηση μένει ατόφια. (…) Το κράτος δεν λειτουργεί εκεί που θα έπρεπε να λειτουργήσει. Ακούμε τον κύριο Καμίνη που μας λέει ότι για να διορθωθεί η κατάσταση στην Αθήνα πρέπει να ψηφίσουμε καινούργιο νόμο. Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε ολόκληρο κράτος, ολόκληρη δημόσια διοίκηση… (…)

Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν είναι κομβικό σημείο για να ξέρουμε ποιος θα πληρώσει το κόστος της κρίσης, ή της εξόδου από την κρίση; Αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να τα συζητήσουμε αντί να συζητάμε οριακές διορθώσεις ενός συστήματος στο οποίο η πολιτική τάξη λειτουργεί, όπως είπα πριν, ως επόπτης εργασίας; (…) Αυτό είναι το πρόβλημα (…)
Η εναλλαγή λοιπόν στην εξουσία δεν θα μας οδηγήσει σε αποτέλεσμα.»

Κλείνω εδώ, διότι εκνευρίστηκα από την κυράτσα που πετάγεται σαν την πορδή από το βρακί και δεν αφήνει τον καθηγητή να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Είναι κι αυτό μία από τις γενεσιουργές αιτίες της κακοδαιμονίας μας: η χαμηλή νοημοσύνη και η άγνοια στοιχειωδών κανόνων πολιτισμένου διαλόγου των δημοσιογράφων, για να μη μιλήσω και για προκατάληψη και διαπλοκή…

Όποιοι αντέχουν τη βαβούρα και τους σκυλοκαυγάδες των τηλεπαραθύρων μπορούν να δουν ολόκληρο το video:

UDemand

Tags: Γιώργος Κοντογιώργης, εποχή διαχείρισης του θανάτου μας