Γ. Παπακωνσταντίνου: Διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες με τις πράξεις μας

%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1 «Κατεπείγουσα έρευνα για τις φημολογίες περί πτώχευσης της χώρας και εξόδου από το ευρώ, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράικου με κατεπείγουσα εντολή, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όλη αυτή τη φημολογία που “σέρνεται” τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή.» (πηγή)

Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! Και τώρα η ποινικοποίηση της γνώμης, της άποψης, της πρόβλεψης, της επιφύλαξης, της εξωτερίκευσης του φόβου!

Εν τω μεταξύ, σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Όλες οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες, ΑΡΚΕΙ να υλοποιούμε το πρόγραμμα.»

Κι από ποιόν εξαρτάται η υλοποίηση του προγράμματος, κύριε Παπακωνσταντίνου; Μήπως από το μισθωτό και το συνταξιούχο που του φορτώσατε τις αμαρτίες μιας παράλυτης και διεφθαρμένης Δημοκρατίας; Μήπως εξαρτάται από τον άνεργο ή από τη μικρομεσαία επιχείρηση που έκλεισε; Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα ώστε να παίρνει τις δόσεις κανονικά; Το ΑΡΚΕΙ πρόσεξα ότι το τονίσατε αρκούντως, νομίζοντας ότι θα έχετε άλλοθι αν κάποια στιγμή, ο μη γένοιτο, δεν πληρωθεί κάποια δόση. Δεν θα έχετε όμως κανένα άλλοθι. Αυτό χωνέψτε το και στρωθείτε στη δουλειά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάτι που έως τώρα δεν έχετε δυστυχώς επιδείξει… Ακόμη και το ύφος σας δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια και έλλειψη επίγνωσης της κρισιμότητας των καιρών.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας οι φήμες. Να το ξεκαθαρίσουμε. Οι φήμες έχουν δύο διαφορετικές αφετηρίες. Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι απλώς δεν καταλαβαίνουν πως δουλεύει η Ευρωζώνη. Δεν καταλαβαίνουν ότι η Ευρωζώνη δεν διαλύεται και κανένα κράτος δεν φεύγει από το ευρώ. Κανένα κράτος της Ευρωζώνης δεν πτωχεύει. Και υπάρχουν βεβαίως αυτοί οι οποίοι έχουν επενδύσει σε μια τέτοια κατεύθυνση και περιμένουν να βγάλουν χρήματα.» (πηγή)

Δηλαδή το αξίωμα τα πάντα ρει δεν ισχύει για την Ευρωζώνη και το ευρώ; Πολύ επιπόλαιη και μαξιμαλιστική η απάντησή σας, κύριε Υπουργέ, και με ανησυχείτε.

Πώς όμως ν’ αγνοήσουμε τις διαρροές όταν μέχρι σήμερα όλες οι μαγκούφες έχουν επαληθευτεί, ακόμη και τα εφιαλτικότερα σενάρια, όπως η προσφυγή μας στο ΔΝΤ; Πώς να βγάλουμε την εμπειρία των οκτώ μηνών από το μυαλό μας; Πώς να ξεχάσουμε ότι όλα εκείνα τα επώδυνα μέτρα που φημολογούνταν τους προηγούμενους μήνες, και τα οποία ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών διέψευδαν κατηγορηματικά, ήρθε η αποφράδα μέρα και τα υιοθέτησαν ΟΛΑ κι ακόμη περισσότερα, χωρίς καν να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, έστω για το ότι είχαν πέσει έξω;

Tags: Γ. Καρατζαφέρης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευρωζώνη