Γ. Παπανδρέου: Κουράγιο σύντροφοι, εγώ θα σας ξελασπώσω!

%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82+%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82 Δεν είχα προλάβει να τελειώσω το προηγούμενο μελοδραματικό άρθρο, που γράφοντάς το μαύρισε η ψυχή μου, και ο Γιώργος ξαναχτύπησε από τις Βρυξέλλες προβάλλοντας τον παλιό αισιόδοξο προεκλογικό εαυτό του. Μου άρεσε η εμφάνισή του, και φαίνεται πως έπεισε και τους εταίρους μας! Έτσι, μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο όπου όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν επιπέσει στη χώρα μας να την ξεσκίσουν, και με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε Χρηματιστήριο και ομόλογα οι διεθνείς μεγαλοαπατεώνες της έξυσαν για τα καλά τον τρύπιο οικονομικό πάτο, ως για μαγείας ήρθαν τα κάτω πάνω! Κι εγώ, που σαν άνθρωπος έχω ανάγκη να ελπίζω, δεν έχω λόγους ν’ αμφιβάλλω για την αποφασιστικότητα του Γιώργου.

Σκέφτηκα ότι αποκλείεται να κορόιδεψε τους εταίρους μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, διότι αυτοί, αν και “κουτόφραγκοι”, μας πήραν είδηση και δε μασάνε. Επειδή λοιπόν δεν είχα και δεν έχω κομματικές εμπάθειες, και παρά τη σκληρή κριτική που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, θα τον επαινέσω για τους διπλωματικούς χειρισμούς του και θα του ευχηθώ, κόντρα στις απαισιόδοξες Κασσάνδρες, να ΠΕΤΥΧΕΙ. Δείτε το video με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού εδώ.

Παραθέτω, λοιπόν, τα κυριότερα σημεία από το Βασικό Σχολιασμό Επικαιρότητας του ΠΑΣΟΚ της 11ης Δεκεμβρίου 2009, και μέχρι τη Δευτέρα που θα μας έλθει η λυπητερή με την ανακοίνωση, επιτέλους, συγκεκριμένου πακέτου εξορκισμού της χρεοκοπίας που θα βάλει τέλος στη σεναριολογία, ας χαλαρώσουμε λιγάκι.

Γ. Παπανδρέου:
«Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ο μισθωτός. Την κρίση δεν θα την πληρώσει ούτε η φτωχολογιά, ούτε τα μεσαία εισοδήματα. Σκληρά μέτρα θα υπάρξουν αλλά ενάντια στη διαφθορά, την ανομία, την παρασιτική οικονομία, την σπατάλη, την πελατειακή λογική. Αυτές είναι οι πραγματικές πληγές.»

Δήλωση του προεδρεύοντος της Ε.Ε., Σουηδού πρωθυπουργού κ. Fredrik Reinfeldt:
«Ο κύριος Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του, αλλά ήταν πολύ ξεκάθαρος και για τη νέα ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης με τα νέα μέτρα που θα λάβει».

Ισχύουν τα σενάρια που λένε ότι θα ληφθούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα;

Γ. Παπανδρέου:

«Διαβάζω πολλές φορές αναλύσεις, φιλολογίες, πολλές φορές απαράδεκτες, σχεδόν πανικόβλητες, περί στροφής, περί μέτρων που ούτε έχουμε σχεδιάσει, ούτε θα πάρουμε. Βεβαίως, υπάρχει μια διαφορά: ότι οι πολιτικές οι οποίες μπορούσαν να αναπτυχθούν μέσα σε τέσσερα χρόνια, και άλλες σε δύο χρόνια, πρέπει να αναπτυχθούν πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο άμεσα.

Δεν ήρθα και δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά για να στήσουμε το κοινωνικό κράτος. Ήρθαμε να άρουμε αδικίες, όχι να δημιουργήσουμε νέες αδικίες και νέες ανισότητες. Ήρθαμε να καταργήσουμε προνόμια, για να διασφαλίσουμε δικαιώματα για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, για κάθε πολίτη. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του Ελληνικού λαού να ορίζει την τύχη του και να μην είναι έρμαιο των διαφόρων πιστωτών. Και προχωρούμε με συνέπεια».

Θα είναι επώδυνες οι αλλαγές αυτές; Θα υπάρξει συναίνεση για την υλοποίηση τους;

Γ. Παπανδρέου:

1. «Οι αλλαγές αυτές θα πονέσουν εκείνους που πρέπει να πονέσουν κι εκείνες τις πρακτικές και αντιλήψεις που πρέπει ν’ αλλάξουν στη χώρα μας. Είναι μεγάλες αλλαγές αυτές, και είναι αλλαγές που χρειάζονται τη στήριξη και την αποφασιστικότητα όλων».

2. «Την άλλη εβδομάδα, βλέπω τους κοινωνικούς εταίρους, βλέπω τους Αρχηγούς των κομμάτων και, βεβαίως, κάνω έκκληση και προς όλους τους πολίτες: είναι κρίσιμη η κατάσταση της χώρας μας. Ο καθένας μας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Ας περιμένουμε λοιπόν λίγο ακόμη προτού βγάλουμε τα μαχαίρια της ανελέητης κριτικής. Προσωπικά απαιτώ η ανάληψη ευθυνών ν’ αρχίσει από πάνω, από την εξουσία, τη Βουλή και τους διαπλεκόμενούς της. Από τα golden boys και τους golden μεγαλοαπατεώνες που λυμαίνονται το δημόσιο κορβανά και τον έχουν στείλει βαθιά στο κόκκινο. Μετά απ’ αυτούς ας έλθει η σειρά των κλεφτοκοτάδων.

Για να δούμε… Ίσως υπάρχει αμυδρό φως στο βάθος του τούνελ που ενδέχεται να το διακρίνουμε να φέγγει, έστω και με ένταση πυγολαμπίδας. Ας είμαστε καλοπροαίρετοι μέχρι να διαψευστούμε. Κι ας ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά να μη διαψευστούμε!
Tags: εξαγγελίες Γ. Παπανδρέου, Σύνοδος Κορυφής