Δήλωση αδελφών για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο: Δεν έχουμε σχέση με τις πολιτικές επιλογές του αδελφού μας

Μα φυσικά! Ήταν αναμενόμενο. Εξ ιδίων τα βέλη! Καμία πρωτοτυπία!

Αναστάσιος

Και μόνη η απαξιωτική δήλωση των τριών αδελφών του θα ήταν ικανή για να τεκμηριωθεί η ανωτερότητα του χαρακτήρα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Όταν σε απαρνείται η οικογένειά σου επειδή είσαι διαφορετικός από το κοπάδι, επειδή τολμάς και δεν σκύβεις το κεφάλι, επειδή έχεις ιδανικά και υπερασπίζεσαι την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, επειδή έχεις το σθένος να σταθείς απέναντι στο διεφθαρμένο, ου μην αλλά και πανίσχυρο, κατεστημένο της χώρας σου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε πράγματι είσαι εκλεκτός και κλητός μιας ανώτερης αποστολής.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ιησούς είχε προειδοποιήσει τους μαθητές του, λέγοντας:

“Και εχθροί του ανθρώπου θέλουσιν είσθαι οι οικιακοί αυτού” (Κατά Ματθαίον 10:36).

“Έλεγε δε προς αυτούς ο Ιησούς ότι δεν είναι προφήτης άνευ τιμής ειμή εν τη πατρίδι αυτού και μεταξύ των συγγενών και εν τη οικία αυτού”. (Κατά Μάρκον 6:4, Κατά Ματθαίον 13:57)

Μάλιστα ο ίδιος είχε βιώσει την απόρριψη όχι μόνο από τα αδέλφια του αλλά και από την ίδια του τη μητέρα, όπως βεβαιώνει η Καινή Διαθήκη, όπου πήγαν να τον “νουθετήσουν” όταν εκείνος μιλούσε στους όχλους.

“Έρχονται λοιπόν οι αδελφοί και η μήτηρ αυτού, και σταθέντες έξω απέστειλαν προς αυτόν και έκραζον αυτόν. Και εκάθητο όχλος περί αυτόν· είπον δε προς αυτόν· Ιδού, η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου έξω σε ζητούσι. Και απεκρίθη προς αυτούς, λέγων· Τις είναι η μήτηρ μου ή οι αδελφοί μου; Και περιβλέψας κύκλω προς τους καθημένους περί αυτόν, λέγει· Ιδού η μήτηρ μου και οι αδελφοί μου· διότι όστις κάμη το θέλημα του Θεού, ούτος είναι αδελφός μου και αδελφή μου και μήτηρ”. (Κατά Μάρκον 3: 31-35, Ματθ 12:46Λουκ 8:19)

Κατανοητό είναι λοιπόν ότι και ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερη αντιμετώπιση από τα αδέλφια του.

Στη συνέχεια παραθέτω την επιστολή των τριών αδελφών που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής διαδρομή μας στην κοινωνία είναι γνωστά σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και διά της παρούσης μας να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Όπως είδατε, οι αδελφοί Κανελλόπουλοι νίπτουν τας χείρας τους από τις επιλογές του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, δηλώνοντας δουλικά την υποταγή τους στο σάπιο, αντιδημοκρατικό και αντεθνικό κατεστημένο. Έχουν υψηλές θέσεις και δεν είναι διατεθειμένοι να τις διακινδυνεύσουν εξ αιτίας των επιλογών του “αντισυστημικού” αδελφού τους. Γι’ αυτό και τον αποκήρυξαν δημοσίως. Διότι, όπως είπαν, οι επιλογές του αδελφού τους είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά τους πιστεύω!

Είναι άραγε τόσο τυφλοί και ανόητοι ώστε να νομίζουν ότι αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός οδυνηρά στο πετσί του από το 2010 έως σήμερα είναι το αποτέλεσμα μιας ευνομούμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Δεν το φαντάζομαι. Απλά οι Αφοί Κανελλόπουλοι είναι βολεμένοι με το σύστημα και δεν θέλουν να ξεβολευτούν ούτε οι ίδιοι ούτε τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όσο για τους δεινοπαθούντες Έλληνες και την πατρίδα δεν τους καίγεται καρφί. Είναι κι αυτοί άνθρωποι του συρμού που ελάχιστοι τους ήξεραν μέχρι σήμερα… Κρίμα!!!

Tags: Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Άρειος Πάγος, Αφοί Κανελλόπουλοι, Εθνικό Κόμμα Έλληνες, εκλογές, Ηλίας Κασιδιάρης, κόμμα