Δημοσκόπηση-έκπληξη από τα ΝΕΑ!

%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%9D%CE%95%CE%A9%CE%9D Σύμφωνα με «δημοσκόπηση» των ΝΕΩΝ, θετικά κρίνει η πλειονότητα τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία! Τ’ ακούς; Τ’ ακούω να λες! Πάντα “πίστευα” ότι οι Έλληνες είμαστε τα “πρώτα μυαλά” κι ότι ο Τύπος μας είναι αντικειμενικός και δεν κομματίζεται, όπως επίσης κι ότι οι δημοσκοπήσεις είναι “αξιόπιστες”. Και να που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι περίτρανα! Ακούστε εσείς οι γκρινιάρηδες και ανικανοποίητοι: Το 52,3% των ερωτηθέντων (στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ΠΑΣΟΚ κατοικοεδρεύουν άραγε;) είναι, λέει, ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία! (Μεταξύ μας, αν ρωτήσεις τους ίδιους επί τόπου να σου περιγράψουν ποια ακριβώς μέτρα της οικονομίας βρίσκουν θετικά θα σου πουν “δεν ξέρω/δεν απαντώ”, αλλά αυτό μη σας προβληματίζει.)

Κατ’ ακρίβεια η πλειοψηφία των ερωτηθέντων είπαν ότι βρίσκουν θετικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επί πέντε μήνες μαγειρεύει «μέτρα» για την οικονομία χωρίς να έχει καταλήξει, και περιμένει στο ακουστικό της για να της υπαγορεύσουν οι εξαποδώ τι μέτρα να πάρει. Βρίσκουν δηλαδή θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο έχουν το γνώθι σ’ αυτόν, δηλαδή αναγνωρίζουν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, και αναθέτουν το βαρύ φορτίο της οικονομίας μας σε ξένα χέρια και μυαλά. Ονειρεύονται με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα σε καμιά εικοσαριά χρόνια να γίνει επαρχία της Γερμανίας, κι αυτό πολύ χαροποιεί το 52,3% των ερωτηθέντων!

Είπαν ακόμη ότι το ευχαριστιούνται όταν γεμίζουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους με βενζίνη και κάνουν τα μισά χιλιόμετρα απ’ όσα έκαναν πέρυσι. Πολύ το χαίρονται αυτό. Όπως επίσης χαίρονται και την αύξηση του ΦΠΑ που όσον ούπω έρχεται, διότι θα κάνουν υποχρεωτική δίαιτα και θα ρίξουν τα στομάχια. Ακόμη, απολαμβάνουν το γεγονός ότι δεν πλήττουν πια, διότι καθημερινά μετράνε τις αποδείξεις από τις τυρόπιτες, τσίχλες, κόκα- κόλες, κλπ., κι όταν βλέπουν ότι το ποσόν που θα συγκεντρωθεί δεν τους φτάνει για να γλιτώσουν το αφορολόγητο, αναφωνούν: Δείρτε με κι ας κλαίω!
Επίσης, αυτές οι φημολογίες για κόψιμο του 14ου μισθού τους ηδονίζουν διότι λόγω ανέχειας θα επιδοθούν σε άλλα ενδοοικογενειακά σπορ που τα είχαν παραμελήσει και δεν κοστίζουν τίποτα ούτε φορολογούνται. Ικανοποιούνται επίσης που ο καλός μας Πρωθυπουργός δεν ανέβασε το συντελεστή 40% της πλουτοκρατίας, διότι θέλουν οι γαλαζοαίματοί του να περνάνε καλά.

Ώ του θαύματος, όμως, κι ενώ το 52,3% κρίνει θετικό το οικονομικό έργο της κυβέρνησης, έρχεται το 70,9% και στον τομέα της ανεργίας κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική. Κι αυτό διότι στο νου των μεγαλοφυών Ελλήνων η ανεργία δε συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με την οικονομία αλλά είναι άλλου παπά βαγγέλιο. Σου λένε η οικονομία έχει να κάνει με αριθμούς, κι εκεί πάει καλά στο ΠΑΣΟΚ, άσχετα τώρα αν οι Γερμανοί δεν το βλέπουν. Ενώ στο θέμα της ανεργίας το πράγμα έχει να κάνει με ανθρώπους κι εκεί δεν πάει καλά η κυβέρνηση.

Πάντως, από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, άσχετο αν η δημοσκόπηση μου θυμίζει τις ημέρες εκείνες όπου το ΠΑΣΟΚ έβγαινε πρώτο στα γκάλοπ ενώ ο Καραμανλής έβγαινε καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Έχω μια απορία, παίδες: Γιατί με τόσες δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων που τα ΜΜΕ μας έχουν ζαλίσει τ’ αυτιά από πέρυσι τέτοιον καιρό δεν έτυχε να με ρωτήσει κι εμένα κανένας, έτσι συμπτωματικά; Παράπονο το έχω να συμβάλλω κι εγώ σε μια “επιστημονική” δημοσκόπηση.

Και η καλή πράσινη εφημερίδα καταλήγει: «Σημειώνεται πως η αποδοχή της κυβέρνησης στον χειρισμό της οικονομικής πολιτικής, ενώ έχουν ανακοινωθεί σκληρά οικονομικά μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή αυτό που φέρεται να λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις.» Σώωωπα!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των ΝΕΩΝ εδώ, αν δεν έχετε καλύτερη δουλειά να κάνετε, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Κάποιοι μας δουλεύουν άγρια και ανελέητα.

Αθάνατε Έλληνα, η μεγαλοφυΐα σου δεν παίζεται!
Σπουδαίο εργαλείο οι δημοσκοπήσεις για τις «δημοκρατίες»!
Tags: δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ, μέτρα για την οικονομία