Δύο Χρόνια GAP με ψέματα, εκβιασμούς, αφαίμαξη και οδυρμούς…

Απρίλιος, 2008

Λυπάμαι, Γιώργο Παπανδρέου, που δεν δικαιούμαι να πανηγυρίσω στη 2η επέτειο της ανάληψης της εξουσίας από του λόγου σου. Θλίβομαι που δεν μου επιτρέπεται να σου ευχηθώ να μακροημερεύσεις στην εξουσία, αλλά ακριβώς το αντίθετο: να εξαφανιστείς το συντομότερο μπας και σταματήσει η περαιτέρω εξαθλίωση και ταπείνωση του λαού, ο εξευτελισμός και το ξεπούλημα της χώρα μας.

Έγινες Πρωθυπουργός με ψέματα, και επέδειξες απίστευτη αλαζονεία, επιπολαιότητα, ανικανότητα και αναλγησία κατά την άσκηση, τρόπος του λέγειν, των καθηκόντων σου. Ήρθες να χτίσεις τα ερείπια της φαυλοδημοκρατίας, αλλά μέσα σε δύο χρόνια δεν άφησες λίθον επί λίθου, κατεδαφίζοντας ό,τι είχε μείνει όρθιο και προκαλώντας αβάσταχτο πόνο στον ελληνικό λαό, υποτίθεται για τη σωτηρία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλήρης ανικανότητά σου να οργανώσεις λειτουργικό κράτος δικαίου και να μαζέψεις τους οφειλόμενους φόρους από τους μεγαλοφοροφυγάδες, πράγμα το οποίο θεωρώ εθνικό έγκλημα και προδοσία. Ιδού η αλήθεια από άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, 2-10-2011, με τίτλο «Κανείς δεν ακουμπά τους μεγαλοοφειλέτες»:

«Στο σκέλος των βεβαιωμένων οφειλών, ύψους 41 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37 δισ. ευρώ αφορούν οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ. Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με 6.000 επιχειρήσεις, ωστόσο δεν έχει δοθεί εντολή για τη διερεύνηση της οικονομικής κατάστασης των βασικών τους μετόχων, παρά τη δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι τις Τρόικας ότι θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων και θα θέσει σε εφαρμογή το σύστημα πραγματικής εκτίμησης των περιουσιακών στοιχείων των ελεγχομένων. (…)

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης. Το ΣΔΟΕ και τα Ελεγκτικά Κέντρα ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να απλοποιήσει τις διαδικασίες ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών, επισημαίνοντας ότι ακόμη και στις υποθέσεις που διερευνώνται κατόπιν δικαστικής εντολής ο χρόνος που απαιτείται για τις τραπεζικές ενέργειες κυμαίνεται από μερικούς μήνες μέχρι και ένα χρόνο.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στο σκέλος των εσόδων έχουν ανοίξει πόλεμο σε όλο το φάσμα του εισπρακτικού μηχανισμού. Οι εφοριακοί επιρρίπτουν τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση και στις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για την απόφαση να παραμείνουν στις θέσεις τους περίπου 500 ανώτεροι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει το χρόνο για συνταξιοδότηση. Η διοίκηση αποδίδει αδράνεια στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα. Το ελεγκτικό προσωπικό αντιτείνει ότι χωρίς πολιτική βούληση και σαφή εντολή, είναι με τα χέρια δεμένα.»

Διαβάστε εδώ ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα “Απροθυμία και κωλυσιεργία των τραπεζών να ανοίξουν λογαριασμούς – αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής” που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Είναι τραγική απόδειξη πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής το γεγονός ότι στον Προϋπολογισμό του 2011 και 2012 δεν προβλέπεται είσπραξη ούτε ενός ευρώ από τους μεγαλοοφειλέτες! Πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑ χωρίς τιμωρία!
Ιδού η ομολογία της αποτυχίας στις 27/9/2011 από το στόμα του λύκου:

Ευ. Βενιζέλος: «Επίσης, ακούω άλλες φωνές – στεντόρειες – υπέρ της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της μείωσης της παραοικονομίας. Ναι, αυτό είναι πρώτος ηθικός, πολιτικός και διοικητικός στόχος. Όμως τώρα εάν πει κανείς ότι “θα έχω έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, δεν γίνεται πιστευτός.
Πρέπει να έχουμε ασφαλείς πηγές εσόδων, πρέπει να καταπολεμήσουμε μέχρι το μεδούλι τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και να εισπράξουμε παραπάνω από όσα έχουμε υπολογίσει. Αυτά όμως τώρα δεν μπορούμε να τα υπολογίζουμε για να κλείσει ο Προϋπολογισμός του 2011 και του 2012.»

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, που σφαγιάσατε το μισθωτό και το συνταξιούχο στο βωμό των λαμογιών και της ανικανότητάς σας !

Αφιερώνω τα επόμενα video στο μοιραίο Πρωθυπουργό George Papandreou, καρικατούρα «αντιεξουσιαστή στην εξουσία», με την ευχή να συνειδητοποιήσει πόσο ανίκανος και επικίνδυνος είναι ο ίδιος και ο κυβερνητικός θίασος της παρέας του, να μετανοήσει εν σάκκω και σποδώ, και να δρομολογήσει άμεσα εκλογές. Οτιδήποτε ήθελε προκύψει, ως μη χείρον θα είναι βέλτιστον:

Tags: Fablemonger George Papandreou, GAP, Ευ. Βενιζέλος, μεγαλοοφειλέτες, προϋπολογισμός 2012, ΣΔΟΕ