Δώσαμε ΧΡΥΣΟ, πήραμε ρύπανση και αέρα κοπανιστό!

GOLDstratoni feb 2010

Το μέγεθος της εθνικής προδοσίας της πολιτικοοικονομικής συμμορίας που λυμαίνεται το Λαμογιστάν επί δεκαετίες, μασκαρεμένη κάτω από δημοκρατικό μανδύα, καθώς και η βλακεία και ο μαζοχισμός που δέρνει τους Έλληνες ιθαγενείς, δεν έχουν όρια, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συλληφθούν από τον κοινό νου!

Βγήκε χτες ο ανεκδιήγητος George Papandreou να πανηγυρίσει, με ύφος τεθλιμμένου συγγενούς, το γεγονός ότι ένα μέρος των μετοχών μιας ιδιωτικής εταιρίας άλλαξε χέρια! Από το Μπόμπολα πήγε στον Εμίρη… Χαρά στο πράμα! Το ελληνικό κράτος ούτε είχε ούτε έχασε. Επομένως, από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν πουληθεί; Με άλλα λόγια, από κέικ που δεν τρως τι σε νοιάζει ποιος θα το φάει;

«Ο επικεφαλής της Καταριανής επενδυτικής εταιρείας, Αχμάντ Αλ Σαΐντ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του εμίρη του Κατάρ, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 10% της European Goldfields από την Ελλάκτωρ και θα έχει call option να αγοράσει ένα επιπλέον ποσοστό 5%.» (πηγή)

Αναμένεται, λέει, ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.500 θέσεις εργασίας. Εννοείται ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα χρυσωρυχεία θα είναι μετανάστες (οι δικοί μας είναι καλομαθημένοι) που δεν πληρώνουν φόρο ούτε ένα ευρώ και στέλνουν όλο το εισόδημά τους στην πατρίδα τους. Ωστόσο, χοντρή διαφήμιση των θέσεων εργασίας, και μάλιστα περισσότερων, είχε γίνει και τον περασμένο Ιούλιο, προτού δηλαδή ο Εμίρης του Κατάρ εξαγοράσει το 10% από την Ελλάκτωρ:

«Επένδυση 1,3 δισ. ευρώ που θα δώσει απασχόληση σε 1.800 εργαζομένους ξεκινά στα μεταλλεία Κασσάνδρας της Χαλκιδικής η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” μετά την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, το έργο σκοπό θα έχει την εξόρυξη, την επεξεργασία και την παραγωγή μετάλλων όπως άργυρος, χρυσός, χαλκός, καθώς και συμπυκνωμάτων μετάλλων μολύβδου και ψευδαργύρου.» (8/7/2011, ethnos)

Προφανώς το δούλεμα των Τζέφρυ και σία πάει σύννεφο, ενώ πολλοί Έλληνες, απασχολημένοι με το εθνικό σπορ της μακακίας, ουδόλως το αντιλαμβάνονται…
Άνθρακες λοιπόν και ο θησαυρός του χρυσού μας!

Δείτε σε μετάφραση τι έγραφαν οι Financial Times στις 8/7/2011:

«Ελληνικό πράσινο φως για την European Goldfields
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να γίνει μια από τις μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού της Ευρώπης, μετά από την έγκριση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου του επί μακρόν καθυστερημένου σχεδίου εξόρυξης της European Goldfields. (…) Την Παρασκευή η European Goldfields έλαβε την τελική έγκριση για την κατασκευή δύο μεγάλων ορυχείων χρυσού στο βόρειο τμήμα της καταχρεωμένης χώρας. Η εταιρεία κατέθεσε την αίτηση αδείας τον Απρίλιο του 2006 και έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις ετών που προκλήθηκαν από πολιτικές αβεβαιότητες της χώρας.» Από William MacNamara στο Λονδίνο.

Ιδού η προδοσία! Η Ελλάδα με τεράστιες ποσότητες χρυσού στα σπλάχνα της, που θα μπορούσε να γίνει η Ελβετία της Ευρώπης, είναι ανίκανη να τον εξορύξει μόνη της και τον παραχωρεί αντί πινακίου φακής (μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας), και με ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή (διαβάστε εδώ), στους εξαποδώ ξύπνιους και ικανούς για να εκμεταλλευτούν το θησαυρό μας!

Διαβάστε τώρα τι έγραφε ο Δημήτρης Δεβελέγκος στις 17 Μαρτίου 2011 στο capital.gr:

«European Goldfields: “Θησαυρός τα μεταλλεία Κασσάνδρας” Μέσα στο 2011 εκτιμά ο Καναδός πρόεδρος της European Goldfields Martyn Konig ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου εκμετάλλευσης χρυσού στη Χαλκιδική, το οποίο βρίσκεται από τον περασμένο Νοέμβριο σε διαδικασία διαβούλευσης.

Ο επικεφαλής της εταιρείας που ελέγχει κατά 95% την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. -παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας- σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2010, το μεταλλείο στο Στρατώνι παρουσίασε τις καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο τριετίας. Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής του “βασιλιά των πολύτιμων μετάλλων”, σε συνδυασμό με τα περίπου επτά εκατ. ουγκιών χρυσού που έχουν ανακαλυφθεί στα μεταλλεία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής- έχει επικρατήσει να αποκαλούνται Μεταλλεία Κασσάνδρας- αποτελούν τους “παράγοντες επιτυχίας” της επένδυσης αρχικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ.

Από τα συνολικά τρία μεταλλεία στην Ολυμπιάδα, τις Σκουριές και το Στρατώνι, η δραστηριότητα της European Goldfields περιορίστηκε το 2010 στο τελευταίο, με τις πωλήσεις εμπλουτισμένων μεταλλευμάτων χρυσού από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας να έχουν σταματήσει τέλη του 2009. Σχετικά με το μεταλλείο των Σκουριών, το business plan της εταιρείας προβλέπει την εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του. “Εξαιρετικές επιδόσεις”

“Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις του μεταλλείου Στρατωνίου ήταν οι καλύτερες από το 2007, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των τιμών των μεταλλευμάτων” ανέφερε ο κ. Konig. Από τις αρχές έως τα τέλη του έτους, η τιμή του χρυσού ανά ουγκιά αυξήθηκε από περίπου 1.120 δολάρια στα 1.380 δολάρια.

Κατά την περυσινή χρήση, από τη δραστηριότητα στο Στρατώνι, η European Goldfields κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13 εκατ. δολαρίων και ακαθάριστη κερδοφορία 5,5, εκατ. δολαρίων. Αδειοδότηση “Κλειδί” για την υλοποίηση του business plan της καναδέζικης εταιρείας είναι η έγκριση της τελικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η αδειοδότηση των μεταλλείων.(…)»

Ντροπή σας, βρε προδότες, αρχιλαμόγια, άχρηστοι, ηγέτες-νάνοι του Λαμογιστάν! Για €800 εκατομμύρια αρχικό προϋπολογισμό της επένδυσης ξεπουλήσατε το ΧΡΥΣΟ που χάρισε απλόχερα η Φύση στα σπλάχνα της ελληνικής γης, και πανηγυρίζετε κι από πάνω! Ποιος Θεός θα λυπηθεί ένα λαό ραγιάδων που σας ανέχεται;
Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Ιδού σε μετάφραση το παράπονο και το κατηγορώ ενός Ελληνοαυστραλού πατριώτη:

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά σαν Αυστραλός Ελληνικής καταγωγής βαρέθηκα πια τους Έλληνες να ξυπνάνε ανακαλύπτοντας διαρκώς εγκλήματα εναντίον τους που διέπραξαν οι πολιτικοί τους ηγέτες. Δεν καταλαβαίνουν ότι κυβερνώνται από προδότες οι οποίοι, για λίγα ρουσφέτια που τους δίνουν, ξεπουλάνε την κυριαρχία του Ελληνικού έθνους. Ήρθα να φτιάξω τη ζωή μου στην Ελλάδα, υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό για δύο χρόνια, και κατόπιν προσπάθησα να συμμετάσχω στο εργατικό δυναμικό. Όμως, αν δεν έχεις μέσον, είναι αδύνατο να προχωρήσεις στην Ελλάδα. Έχω επιστρέψει στο σπίτι μου, την Αυστραλία, και έχω φτιάξει τη ζωή μου εδώ. Πατριώτες, ξυπνήστε προτού να είναι πολύ αργά!»
Theo Boukouvalas (Σχόλιο σε άρθρο του Μάνου Μεϊμαράκη, Elkosmos, 22/4/2011)

Στη συνέχεια παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του αποκαλυπτικού αυτού άρθρου με το χρονικό της προδοσίας:

«Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από αυτό της SIEMENS ή του Χρηματιστηρίου, από το οποίο έχουν θησαυρίσει όλοι όσοι έχουν ανακατευθεί, βρίσκεται ακόμα στα αζήτητα. (…)

Διαβάστε λοιπόν πώς τα μεταλλεία της Χαλκιδικής έπεσαν σε ξένα χέρια, ύστερα από πολύ καλά μελετημένες μεθοδεύσεις των τελευταίων κυβερνήσεων. (…)

Έτσι στήθηκε το κόλπο
Το 1990 το ίδρυμα Μποδοσάκη (κατόπιν αφόρητων πιέσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη) εκποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία και αναθέτει την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη CITIBANK. Στις 25/9/1992 προκηρύσσεται ο πρώτος μεγάλος διεθνής διαγωνισμός – κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ΚΑΡΑΧ. Γίνεται η μεταβίβαση, αλλά σε λίγους μήνες η ΚΑΡΑΧ δηλώνει πτώχευση.

Τον Ιούλιο του 1993 τρία πρώην στελέχη της ΚΑΡΑΧ συγκροτούν την Alpha Group, με σκοπό την εξαγορά των μεταλλείων για δικό τους λογαριασμό. Τον Αύγουστο του 1993, συναντώνται με στελέχη της CITIBANK στο Λονδίνο και της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, συμφωνείται το τίμημα και η συναλλαγή επισφραγίζεται στις 5 Οκτωβρίου 1993.

Ωστόσο, η Alpha Group δεν συγκεντρώνει το ποσό και αναζητά συνεταίρο. Στις αρχές του Οκτωβρίου του 1993 τα μέλη της Alpha Group συναντούν τον Βραζιλιάνο πρόεδρο της TVX GOLD INX (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής TVX GOLD είναι ο Paul Soros, αδελφός του George Soros) και του παραδίδουν όλο τον φάκελο με τα στοιχεία των μεταλλείων. Υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο η TVX θα έκανε προσφορά για την αγορά των μεταλλείων για λογαριασμό κοινοπραξίας με την Alpha Group.

Τον Ιούνιο του 1994 στέλεχος της TVX έχει συνάντηση με τον τότε υφυπουργό Πάχτα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος του ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τα μεταλλεία με επιδότηση από την ΕΕ.

Στις 23/11/1994 προκηρύσσεται ο διεθνής διαγωνισμός, ενδιαφέρον για την αγορά των μεταλλείων εκδηλώνουν 32 εταιρίες, η TVX όμως έχει πλήρεις φακέλους για όλα (!) έναν χρόνο πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού. Καταθέτει τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση, κερδίζει τον διαγωνισμό και βγάζει από το παιχνίδι την Alpha Group.

Τον Μάιο του 2003, η TVX HELLAS δηλώνει πτώχευση, επικαλούμενη χρέη ύψους 216.156.000 ευρώ. Στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδίδει την ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ 1286/2003 της TVX HELLAS.

Tον Ιανουάριο του 2004 το ελληνικό δημόσιο ανακαλεί την πτώχευση της TVX HELLAS, της αποδίδει 400 εκατομύρια ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη, καταγγέλει τη σύμβαση πώλησης των μεταλλείων αντί 11.000.000 ευρώ και την ίδια ημέρα, τα μεταπωλεί στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) που έχει συσταθεί εκείνη την περίοδο, με εταιρικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Λίγο αργότερα, η European Goldfields ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς του 95% της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και γίνεται απόλυτη κυρίαρχος των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής μέχρι σήμερα.

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ακόμα ότι πίσω από αυτή την ιστορία δεν κρύβεται ένας μικρός στρατός ανθρώπων της κρατικής μηχανής, οι οποίοι πήραν πολύ γερές μίζες για να βάλουν τις υπογραφές τους;

Follow the money…
Μόνο η χρηματιστηριακή αξία της European Goldfields σήμερα, της οποίας το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι η θυγατρική της, Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ανέρχεται σε 1,8 δις ευρώ. Η δε αξία του ελληνικού χρυσού στα ορυχεία, ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δις ευρώ. Η αξία της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά το 2010, όταν η θυγατρική της υπέβαλε αίτηση για να λάβει άδεια για επέκταση της εξορυκτικής της δραστηριότητας στη Χαλκιδική. (…)»

Και το άρθρο τελειώνει με τη ρητορική όσο και αφελή ερώτηση: «θα προλάβει η ελληνική κυβέρνηση να κρατικοποιήσει την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”;»
Χα, χα, Χάαα! Ξεκαρδίστηκε ο διάβολος της Ελλάδας από το ανέκδοτο!

Ακούστε τώρα πώς περιγράφουν το χθεσινό «θρίαμβο» της κυβέρνησης των άχρηστων τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ:

Tags: European Goldfields, George Papandreou, Martyn Konig, Αχμάντ Αλ Σαΐντ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Στρατώνι