Είναι ο πόλεμος Γάζας-Ισραήλ «μια ψεύτικη σημαία»; 

Hamas Attackπηγή photo

Το αφήνουν άραγε να συμβεί;

Μήπως στόχος τους είναι «να εξαλείψουν τη Γάζα από τον χάρτη»;

Global Research, October 13, 2023


Νωρίς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, η Hamas
ξεκίνησε την «Επιχείρηση Al-Aqsa Storm» με επικεφαλής τον Στρατιωτικό Αρχηγό της Hamas  Mohammed DeifΤην ίδια μέρα, ο Netanyahu επιβεβαίωσε τη λεγόμενη «Κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο».  

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις  πάντα σχεδιάζονται πολύ εκ των προτέρων (Βλέπε τη δήλωση του Netanyahu τον Ιανουάριο του 2023 παρακάτω). Ήταν η «Επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa» μια «αιφνιδιαστική επίθεση»;

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών λένε ότι δεν γνώριζαν για μια επικείμενη επίθεση της Hamas. 

«Θα έπρεπε να είναι κανείς σχεδόν απελπιστικά αφελής για να αγοράσει τη γραμμή εταιρικών κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι η εισβολή της Hamas ήταν μια ισραηλινή “αποτυχία πληροφοριών”. Η Mossad είναι μια από τις πιο ισχυρές, αν όχι η πιο ισχυρή υπηρεσία πληροφοριών στον πλανήτη».

Είχαν ο Netanyahu και ο τεράστιος στρατιωτικός εξοπλισμός του και οι υπηρεσίες πληροφοριών του (Mossad κλπ.)  εκ των προτέρων γνώση της επίθεσης της Hamas που είχε ως αποτέλεσμα αμέτρητους θανάτους Ισραηλινών και Παλαιστινίων;

Είχε προβλεφθεί ένα προσεκτικά παρασκευασμένο ισραηλινό σχέδιο για τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον των Παλαιστινίων πριν από την έναρξη της «Επιχείρησης Al-Aqsa Storm» από τη Hamas;

Αυτό δεν ήταν αποτυχία της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Ακριβώς το αντίθετο.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι η κυβέρνηση Netanyahu είχε εκ των προτέρων γνώση των ενεργειών της Hamas που  είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες θανάτους Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Και «Το άφησαν να συμβεί»:

«Η Hamas εκτόξευσε μεταξύ 2-5 χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ και εκατοντάδες Ισραηλινοί είναι νεκροί, ενώ δεκάδες Ισραηλινοί συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι πολέμου. Στην αεροπορική απάντηση του Ισραήλ που ακολούθησε, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα». (Stephen Sahiounie)

Μετά την Επιχείρηση Καταιγίδας Al Aqsa στις 7 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ περιέγραψε τους Παλαιστίνιους ως «ανθρώπινα ζώα» και υποσχέθηκε να «πράξει ανάλογα», καθώς μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν μαζικό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας, πατρίδας 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων …» (Middle East Eye) ). Ένας  πλήρης αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας  ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2023, ο οποίος συνίστατο στον αποκλεισμό και την παρεμπόδιση της εισαγωγής τροφίμων, νερού, καυσίμων και βασικών αγαθών σε 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Είναι ξεκάθαρο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι γενοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατιωτικές ενέργειες του Netanyahu δεν στοχεύουν τη HAMAS, το αντίθετο: στοχεύουν 2,3 εκατομμύρια αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, κατά κατάφωρη παραβίαση των Τεσσάρων Βασικών Αρχών του Δικαίου της Ένοπλης Σύγκρουσης (LOAC) : 

«… Σεβασμό και προστασία του άμαχου πληθυσμού και των εγκαταστάσεων των πολιτών [σχολεία, νοσοκομεία και κατοικημένες περιοχές]. Τα Μέρη στη σύγκρουση θα κάνουν ανά πάσα στιγμή διάκριση μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και των μαχητών και μεταξύ των εγκαταστάσεων των πολιτών και των στρατιωτικών στόχων και αναλόγως θα κατευθύνουν τις επιχειρήσεις τους μόνο ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους». [Πρόσθετο πρωτόκολλο 1, άρθρο 48]

Κατά ειρωνικό τρόπο,  σύμφωνα με τον Scott Ritter, η Hamas έχει αποκτήσει αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία.

Δεν ήταν μια «αιφνιδιαστική επίθεση»

Ήταν η επίθεση της Hamas μια «ψεύτικη σημαία»; 

«Υπηρέτησα στο IDF πριν από 25 χρόνια, στις δυνάμεις πληροφοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να μην ήξερε τι έρχεται .

Μια γάτα που κινείται δίπλα στο φράχτη πυροδοτεί όλες τις δυνάμεις. Αυτό λοιπόν;;

Τι απέγινε ο “ισχυρότερος στρατός στον κόσμο”;

Πώς και οι συνοριακές διελεύσεις ήταν ορθάνοιχτες;; Κάτι είναι ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΕΔΩ, κάτι είναι πολύ περίεργο, αυτή η αλυσίδα γεγονότων είναι πολύ ασυνήθιστη και όχι τυπική για το ισραηλινό αμυντικό σύστημα.

Για μένα αυτή η αιφνιδιαστική επίθεση φαίνεται σαν μια προγραμματισμένη επιχείρηση. Σε όλα τα μέτωπα. 

Αν ήμουν συνωμοσιολόγος θα έλεγα ότι αυτό μοιάζει σαν έργο του  βαθέως κράτους (Deep State).

Νιώθει κανείς ότι ο λαός του Ισραήλ και ο λαός της Παλαιστίνης έχουν πουληθεί, για άλλη μια φορά, στις ανώτερες δυνάμεις»

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα μέσα ενημέρωσης (NBC) υποστηρίζουν τώρα ότι «η επίθεση της Hamas φέρει τα χαρακτηριστικά ιρανικής εμπλοκής»

Ιστορία: Η σχέση μεταξύ Mossad και Hamas

Ποια είναι η σχέση μεταξύ Mossad και Hamas; Είναι η Hamas «πληροφοριακό κεφάλαιο (asset)»; Υπάρχει μια μακρά ιστορία.

Η Hamas (Harakat al-Muqawama al-Islamiyya) (Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης), ιδρύθηκε το 1987 από τον Σεΐχη Ahmed Yassin. Υποστηρίχτηκε στην αρχή από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ως μέσο αποδυνάμωσης της Παλαιστινιακής Αρχής:

«Χάρη στη Mossad, (το “Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Καθηκόντων” του Ισραήλ), η Hamas επιτράπηκε να ενισχύσει την παρουσία της στα κατεχόμενα. Εν τω μεταξύ, το Κίνημα Fatah για την Εθνική Απελευθέρωση του Αραφάτ καθώς και η Παλαιστινιακή Αριστερά υπέστησαν την πιο βάναυση μορφή καταστολής και εκφοβισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν το Ισραήλ που στην πραγματικότητα δημιούργησε την Hamas. Σύμφωνα με τον Zeev Sternell, ιστορικό στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, “το Ισραήλ θεώρησε ότι ήταν ένα έξυπνο τέχνασμα για να σπρώξει τους ισλαμιστές ενάντια στην Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Απελευθέρωση (PLO)”». ( L’Humanité, μετάφραση από τα γαλλικά)

Οι δεσμοί της Hamas με τη Mossad και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν αναγνωριστεί από  τον βουλευτή Ron Paul  σε δήλωση προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ:  «Η Hamas ξεκίνησε από το Ισραήλ»;

«Ξέρετε, η Hamas, αν κοιτάξετε την ιστορία, θα ανακαλύψετε ότι η Hamas ενθαρρύνθηκε και ξεκίνησε πραγματικά από το Ισραήλ επειδή ήθελε η Hamas να αντιμετωπίσει τον Yasser Arafat… (Rep.  Ron Paul , 2011)

Αυτό που συνεπάγεται αυτή η δήλωση είναι ότι η Hamas είναι και παραμένει «ένα κεφάλαιο (asset) πληροφοριών», δηλαδή «ένα “asset” για τις υπηρεσίες πληροφοριών».

Δείτε επίσης στη WSJ (24 Ιανουαρίου 2009) «Πώς το Ισραήλ βοήθησε να γεννηθεί η Hamas». 

Αντί να προσπαθεί εξαρχής να περιορίσει τους ισλαμιστές της Γάζας, λέει ο Mr. Cohen, το Ισραήλ για χρόνια ανεχόταν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τους ενθάρρυνε ως αντίβαρο στους κοσμικούς εθνικιστές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της κυρίαρχης φατρίας της, της Fatah του Yasser Arafat. (WSJ, η έμφαση προστέθηκε)

Israel helped Hamas

Η εταιρική σχέση της Hamas επιβεβαιώνεται από τον Netanyahu. “The Cat is Out of the Bag”

«Όποιος θέλει να εμποδίσει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει να υποστηρίξει την ενίσχυση της Χαμάς και τη μεταφορά χρημάτων στη Χαμάς», είπε ο [Netanyahu] σε μια συνάντηση των μελών της Knesset του κόμματός του Likud τον Μάρτιο του 2019. «Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας – να απομονώσoυμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη». Haaretz , 9 Οκτωβρίου 2023, η έμφαση προστέθηκε)

Δεν υποδηλώνει αυτή η δήλωση ότι ο Netanyahu και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες αθώων Ισραηλινών πολιτών;

Οι κίνδυνοι της στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Ας μην έχουμε αυταπάτες, αυτή η επιχείρηση «ψευδούς σημαίας» είναι ένα σύνθετο εγχείρημα στρατιωτικών πληροφοριών, που σχεδιάστηκε προσεκτικά για αρκετά χρόνια, σε συνεργασία και συντονισμό με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ.

Με τη σειρά της, αυτή η ενέργεια κατά της Παλαιστίνης ευνοεί ήδη μια διαδικασία στρατιωτικής κλιμάκωσης που δυνητικά θα μπορούσε να κατακλύσει ένα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής.

Το Ισραήλ είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ (με ειδικό καθεστώς) από το 2004, με ενεργό στρατιωτικό συντονισμό και συντονισμό πληροφοριών, καθώς και διαβουλεύσεις σχετικά με τα κατεχόμενα εδάφη.

Η στρατιωτική συνεργασία τόσο με το Πεντάγωνο όσο και με το ΝΑΤΟ θεωρείται από την Αμυντική Δύναμη του Ισραήλ (IDF) ως μέσο για την «ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας του Ισραήλ όσον αφορά πιθανούς εχθρούς που το απειλούν, κυρίως το Ιράν και τη Συρία».

Η λογική βάση της στρατιωτικής συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ισραήλ είναι ότι «το Ισραήλ δέχεται επίθεση». Η συμφωνία του Ισραήλ με την Ατλαντική Συμμαχία «υποχρεώνει» το ΝΑΤΟ «να έρθει στη διάσωση του Ισραήλ» υπό το δόγμα της «συλλογικής ασφάλειας» (άρθρο 5 της συνθήκης της Ουάσιγκτον);

Στις πρόσφατες εξελίξεις, οι στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, υποτίθεται για να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg:

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προσπαθήσουν να επωφεληθούν τα έθνη ή/και οι εχθρικοί προς το Ισραήλ οργανισμοί. Και αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, οργανώσεις όπως η Hezbollah ή μια χώρα όπως το Ιράν. Αυτό είναι λοιπόν ένα μήνυμα προς τις χώρες και τους οργανισμούς που είναι εχθρικοί προς το Ισραήλ ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την κατάσταση. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει ή έχει αναπτύξει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, κυρίως για να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε κλιμάκωση ή να αποτρέψουν οποιαδήποτε κλιμάκωση της κατάστασης. Συνέντευξη Τύπου του ΝΑΤΟ , Βρυξέλλες, 12 Οκτωβρίου 2023, η έμφαση προστέθηκε)

Το «Νέο Στάδιο» του Netanyahu στο «Μακροχρόνιο Πόλεμο» κατά της Παλαιστίνης

Ο δεδηλωμένος στόχος του Netanyahu, ο οποίος αποτελεί ένα νέο στάδιο στον 75χρονο πόλεμο (από το Nakba, 1948) εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν βασίζεται πλέον στο «Apartheid» ή στον «Χωρισμό». Αυτό το νέο στάδιο –το οποίο στρέφεται επίσης εναντίον των Ισραηλινών που θέλουν ειρήνη– συνίσταται  στον «ολικό σφετερισμό» καθώς και στον πλήρη αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του:

«Αυτές είναι οι βασικές γραμμές της εθνικής κυβέρνησης με επικεφαλής εμένα [Netanyahu]: Ο εβραϊκός λαός έχει αποκλειστικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα σε όλες τις περιοχές της Γης του Ισραήλ. Η κυβέρνηση θα προωθήσει και θα αναπτύξει εποικισμούς σε όλα τα μέρη της Γης του Ισραήλ — στη Γαλιλαία, το Νεγκέβ, το Γκολάν, την Ιουδαία και τη Σαμάρεια». (Netanyahu Ιανουάριος 2023 . Η έμφαση προστέθηκε)

Φέρνουμε στην προσοχή των αναγνωστών μας τη συναρπαστική ανάλυση του  Δρα Philip Giraldi  που επισημαίνει την πιθανότητα μιας «Ψεύτικης Σημαίας». 

Michel Chossudovsky, Global Research, 8 Οκτωβρίου 2023, Το παραπάνω κείμενο ενημερώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023

Israels State of Readiness

Διαβάστε παρακάτω την αποφασιστική ανάλυση του Δρ. Philip Giraldi.

Είναι ο αγώνας Γάζας-Ισραήλ «μια ψεύτικη σημαία»; Το αφήνουν να συμβεί; Στόχος τους είναι «να εξαλείψουν τη Γάζα από τον χάρτη»;

Από τον Δρα Philip Giraldi 

8 Οκτωβρίου 2023

Είμαι ο μόνος που διάβασα για μια ομιλία του Netanyahu  ή κάποιου από το υπουργικό συμβούλιό του πριν από περίπου μια εβδομάδα, στην οποία ο ίδιος/αυτοί αναφέρθηκαν εν παρόδω σε μια « αναπτυσσόμενη κατάσταση ασφαλείας» που μάλλον (σε εμένα) υποδηλώνει ότι μπορεί να γνώριζαν για τις εξελίξεις στη Γάζα και επέλεξαν να το αφήσουν να συμβεί, ώστε να μπορέσουν να σβήσουν τη Γάζα από τον χάρτη ως αντίποινα και, πιθανώς βασιζόμενοι στη δέσμευση των ΗΠΑ  προς το Ισραήλ να έχουν την «πλάτη» τους, στη συνέχεια να εμπλέξουν το Ιράν και να επιτεθούν σε αυτήν τη χώρα;

Δεν μπορώ να βρω σύνδεσμο προς αυτό, αλλά θυμάμαι αρκετά καλά όσα διάβασα, καθώς πίστευα ότι θα χρησίμευε ως πρόσχημα για μια άλλη σφαγή Παλαιστινίων.

Ως πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, θεωρώ αδύνατο να πιστέψω ότι το Ισραήλ δεν είχε πολλούς πληροφοριοδότες μέσα στη Γάζα καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές ακρόασης σε όλο το τείχος των συνόρων, οι οποίες θα εντόπιζαν κινήσεις ομάδων και οχημάτων.

Με άλλα λόγια, το όλο θέμα μπορεί να είναι ένας ιστός ψεμάτων όπως συμβαίνει συχνά.

Και όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ, ο  Joe Biden ετοιμάζεται να στείλει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια στο φτωχό μικρό Ισραήλ για να πληρώσει για την  «άμυνά του».

******

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Philip M. Giraldi, Ph.D., είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος 501(c)3 που εκπίπτει από φόρους (Federal ID Number #52-1739023) και επιδιώκει μια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που βασίζεται περισσότερο στα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Ο ιστότοπος είναι Councilforthenationalinterest.org, η διεύθυνση είναι PO Box 2157, Purcellville VA 20134 και το email του είναι inform@cnionline.org. Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.


Σχολιάστε τα άρθρα της Global Research  στη σελίδα μας στο Facebook

Γίνετε μέλος της Global Research

globalresearch.ca

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Hamas, Jens Stoltenberg, Joe Biden, Michel Chossudovsky, Netanyahu, Philip M. Giraldi, Ιράν, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, ΝΑΤΟ, Παλαιστίνη