Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία μια σκευωρία για ξέπλυμα χρήματος;

tttt

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

>Πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι η «βοήθεια ασφαλείας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία – η οποία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022, είχε ξεπεράσει τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια – είναι ένα πρόγραμμα ξεπλύματος χρήματος, που ίσως σχετίζεται με αμφισβητούμενες δραστηριότητες που αφορούν αμερικανικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία.

>Με την ξαφνική εσωτερική  κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, οι υποψίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ουκρανία κερδίζουν νέα υποστήριξη.

>Ο ιδρυτής της FTX, ο Sam Bankman-Fried – για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι διέφυγε με κεφάλαια πελατών από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η ισοτιμία κατέρρευσε στα μέσα Νοεμβρίου – ήταν κορυφαίος δωρητής στο Δημοκρατικό Κόμμα, δεύτερος μετά τον George Soros και είχε δεσμούς με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

>Η FTX συνεργάστηκε με την Ουκρανία για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την πολεμική προσπάθεια. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η ουκρανική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε στο FTX, το οποίο στη συνέχεια γύρισε και δώρισε χρήματα σε υποψηφίους των Δημοκρατικών.

>Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία και διανεμήθηκαν μέσω FTX σε τράπεζα στην Ουκρανία, αλλά τα αρχεία δείχνουν ότι η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα χρήματα. Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποψιάζονται ότι ξεπλύθηκαν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι η «βοήθεια ασφαλείας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία – η οποία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022 είχε ξεπεράσει τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια [1,2]  – είναι ένα πρόγραμμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για να διασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο τη δική της ασφάλεια, ίσως σε σχέση με αμφισβητούμενες δραστηριότητες που αφορούν Αμερικανικά βιοεργαστήρια Ουκρανία.

Με την ξαφνική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, [3,4] υποψίες για ξέπλυμα χρήματος στην Ουκρανία κερδίζουν νέα υποστήριξη.

Καθώς ο έλεγχος στο FTX αυξάνεται, οι άνθρωποι βρίσκουν όλο και περισσότερους δεσμούς μεταξύ του άτυχου ανταλλακτηρίου κρυπτονομίσματος, του Δημοκρατικού Κόμματος, της Ουκρανίας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και ακόμη και της απόκρυψης των θεραπειών για τον COVID-19 μέσω της χρηματοδότησης ψεύτικης επιστήμης.

Η FTX, μαζί με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, χρηματοδότησαν πραγματικά την κλινική δοκιμή TOGETHER [5], η οποία προσπάθησε να εντοπίσει «αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόληψη της εξέλιξης της νόσου του COVID-19». Χρησιμοποιώντας δόλια πρωτόκολλα δοκιμών, αυτή η κλινική δοκιμή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη ήταν άχρηστες.[6] Φυσικά, για να αποθαρρύνει την κριτική, η δοκιμή έλαβε το βραβείο αριστείας “Δοκιμή της Χρονιάς”.

Πού πήγαν όλα τα χρήματα;

Η Judy Morris for Peace, Liberty & Prosperity συνόψισε πολλά συναισθήματα σε ένα άρθρο της 13ης Νοεμβρίου 2022, Substack [7]:

«Αναρωτηθήκατε ποτέ πού πήγαιναν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί εμπιστευόταν κάποιος τις ελίτ στην πολιτική των ΗΠΑ όπως οι Bidens με κεφάλαια δισεκατομμυρίων που πήγαιναν στην Ουκρανία; Σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτές ήταν εξαιρετικές ερωτήσεις.

 Έχουμε πληροφορίες ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που πήγαν στην Ουκρανία στην πραγματικότητα ξεπλύθηκαν πίσω στις ΗΠΑ για να διαφθείρουν Δημοκρατικούς και ελίτ χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα FTX. Τώρα τα χρήματα έχουν φύγει και η FTX έχει χρεοκοπήσει».

FTX, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Ουκρανία

Ο ιδρυτής της FTX, ο 30χρονος Sam Bankman-Fried – που τώρα υπάρχει υποψία ότι έχει διαφύγει με κεφάλαια πελατών από 1 έως 2 δισεκατομμύρια δολάρια [8,9] καθώς η ισοτιμία κατέρρευσε στα μέσα Νοεμβρίου – ήταν κορυφαίος δωρητής στο Δημοκρατικό Κόμμα. δεύτερος μόνο μετά τον George Soros.[10]

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του 2022, οι Δημοκρατικοί έλαβαν σχεδόν 38 εκατομμύρια δολάρια από τον δισεκατομμυριούχο κρυπτονομισμάτων [11] και τον Μάιο του 2022, είπε ότι σχεδίαζε να συνεισφέρει από 100 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024.[12]

Ο Bankman-Fried φέρεται να επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο σε πολλές περιπτώσεις και λέγεται ότι είχε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση Biden για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Η FTX είναι επίσης συνεργάτης του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ). Το WEF έχει τώρα σβήσει το FTX από τη λίστα συνεργατών του,[13] αλλά ένας αρχειοθετημένος σύνδεσμος [14] επιβεβαιώνει τη σχέση.

Όπως σημειώνεται από το ReallyGraceful στο βίντεο στην κορυφή του άρθρου και στην ενσωματωμένη περίληψη παρακάτω, εκτός από τον ίδιο τον Bankman-Fried, άλλα μέλη της οικογένειας έχουν επίσης άμεσους δεσμούς με το WEF.

Η FTX ξέπλυνε χρήματα για τις ΗΠΑ και την Ουκρανία;

Η σύνδεση του Bankman-Fried στην Ουκρανία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πρωτοβουλίας “Βοήθεια για την Ουκρανία” σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, το Υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας, την ουκρανική διαδικτυακή εταιρεία Everstake και την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας.[15,16, 17,18]

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η εξωτερική βοήθεια που έλαβε η Ουκρανική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε στο FTX, το οποίο στη συνέχεια γύρισε και δώρισε χρήματα σε υποψηφίους των Δημοκρατικών – με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό, όμως, και ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Alex Bornyakov το αρνήθηκε.[19]

Οι εκτιμήσεις λένε ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, αλλά από αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν επίσημα μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια … Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι είχαν ξεπλυθεί πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. ~ Crypto Hub

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό που έκανε η FTX ήταν μέρος μιας επιχείρησης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που ενέπλεκε την Ουκρανία.[20,21,22] Αν και δεν μπορεί να αποδειχθεί ακόμη, τα περιστασιακά στοιχεία εγείρουν υποψίες. Όπως αναφέρεται από το Crypto Hub:[23]

«Τον Μάρτιο του 2022, η FTX προσεγγίστηκε από Ουκρανούς αξιωματούχους που ζήτησαν βοήθεια για τη δημιουργία δωρεών σε κρυπτονόμισμα για τη χρηματοδότηση του πολέμου. Ο Sam Bankman-Fried, ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, συμφώνησε και δημιούργησε μια πύλη δωρεών στον ιστότοπο της FTX.

Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να δωρίσουν οποιοδήποτε ποσό κρυπτονομίσματος σε διαφορετικές διευθύνσεις πορτοφολιών. Η Ουκρανία υποσχέθηκε να μετατρέψει όλα τα κρυπτονομίσματα στο τοπικό τους νόμισμα hryvnia και στη συνέχεια να αγοράσει πολεμικό εξοπλισμό.

 Οι εκτιμήσεις λένε ότι συγκεντρώθηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, αλλά από αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν επίσημα μόνο 22 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αφήνει το ερώτημα πού πήγαν οι άλλες δωρεές… Τα υπόλοιπα 178 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι είχαν ξεπλυθεί πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Bankman-Fried χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στην Ουκρανία για να διοχετεύσει δωρεές κρυπτονομισμάτων πίσω στον εαυτό του και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά τα κεφάλαια για να υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα… Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό».

Ένας συγγραφέας του Substack που ακούει στο όνομα “2ος πιο έξυπνος άντρας στον κόσμο” δημοσίευσε την ακόλουθη περίληψη των περιστασιακών αποδεικτικών στοιχείων:[24]

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η FTX συνεργάστηκε με την Ουκρανία για τη διοχέτευση δωρεών από το εξωτερικό στις πολεμικές της προσπάθειες. Η FTX μετέτρεψε τις δωρεές κρυπτονομισμάτων σε μετρητά. Αυτού του είδους οι συναλλαγές είναι ο τρόπος με τον οποίο έβγαλε τα χρήματά της.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Bankman-Fried ήταν κολλητός με το Δημοκρατικό Κόμμα και την κυβέρνηση Biden, η ίδια η φωλιά συγκρούσεων συμφερόντων των αρουραίων όσον αφορά την Ουκρανία, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το προηγούμενο άρθρο. Για να τονιστεί μόνο μία τέτοια σύγκρουση συμφερόντων, η επενδυτική εταιρεία Rosemont Seneca του Hunter Biden επενδύει στη Metabiota, η οποία διαχειρίζεται ορισμένα από τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία.

Η επικεφαλής των επιχειρήσεων της FTX, Amy Wu, εργαζόταν  προηγουμένως για το Ίδρυμα Κλίντον, ο Mark Wetjen, επικεφαλής πολιτικής και ρυθμιστικής στρατηγικής για την FTX, υπηρέτησε ως επίτροπος για την Επιτροπή Εμπορικών Μελλοντικών Εμπορευμάτων (CFTC) υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα και η εμπορική εταιρεία του Bankman-Fried, Alameda, διοικούνταν από τη φίλη του, Caroline Ellison, της οποίας ο πατέρας είναι πρώην επόπτης του σημερινού διευθυντή SEC του Biden.

Το FTX αποδεικνύει ότι ο καπιταλισμός των Eνδιαφερομένων Mερών είναι καταστροφή

Ορισμένοι σχολιαστές έχουν δώσει προσοχή στη συνεργασία μεταξύ του FTX και του WEF, σημειώνοντας ότι η κατάρρευση του FTX αποτελεί προάγγελο του τι θα συμβεί εάν ο καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών αφεθεί να ριζώσει πραγματικά και να γίνει κανόνας. Η ZeroHedge γράφει:[25]

«Αυτό που λείπει από πολλούς στο κυρίαρχο ρεύμα… είναι οι προσκολλήσεις του [Bankman-]Fried με το [WEF], διάφορους παγκόσμιους ελιτιστές και το άπληστο κήρυγμά του για τις αρχές του «αποτελεσματικού αλτρουισμού», οι οποίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις αρχές της ατζέντας του Klaus Schwab για τον καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών (stakeholder capitalism).

Το WEF κατατάσσει την FTX ως εταιρικό “εταίρο” και συμμετέχοντα, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να πληροί τα πρότυπα του παγκοσμιοποιητικού οργανισμού για τον Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων μερών, ένα σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο που αποδομεί το… θεμέλιο της ελεύθερης αγοράς…

Το WEF επιμένει… οι εταιρικοί ηγέτες πρέπει να γίνουν πολιτιστικοί και πολιτικοί ηγέτες που εκπληρώνουν μεγαλύτερους ιδεολογικούς στόχους, όλοι τους αναμφισβήτητα σοσιαλιστικής/μαρξιστικής καταγωγής.

 Ο καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών γίνεται ένας τρόπος εξαπάτησης του κοινού για να επενδύσει την πίστη του στην εταιρική ηγεσία, επειδή αυτές οι εταιρείες δεν είναι πλέον απλώς μέσα «για τα χρήματα», αλλά για την επιβίωση του κόσμου και του είδους, σωστά; …

Αυτό το είδος της τυφλής πίστης επιτρέπει οι άνθρωποι να γίνουν θύματα εκμετάλλευσης σε μεγάλο βαθμό… Στο όραμα του WEF για το μέλλον, ο μέσος άνθρωπος «δεν θα έχει τίποτα, δεν θα έχει ιδιωτικότητα και θα είναι χαρούμενος γι’ αυτό», ενώ οι εταιρικές ελίτ σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις μικροδιαχειρίζονται όλη την παραγωγή, όλη τη διανομή και όλα τα οικονομικά».

FTX το Μεγαλύτερο Σχέδιο Ponzi στην ιστορία

Ο Charles Hugh Smith μοιράστηκε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς ακριβώς η FTX μπόρεσε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο σχέδιο Ponzi στην ιστορία.[26]

«Αυτό που θα βρείτε είναι μια εικόνα για την πραγματική καινοτομία του FTX: Το FTX συμπίεσε ολόκληρο το βιβλίο στρατηγικής  και την ιστορία της οικονομικής απάτης σε έναν σύντομο κύκλο της εύπιστης εξαπάτησης, του Charles Ponzi και της δημιουργικής λογιστικής που αποκαλύπτεται για αυτό που πραγματικά είναι, ΑΠΑΤΗ.

Όλες οι οικονομικές απάτες μοιράζονται το ίδιο σύνολο εργαλείων. Η εργαλειοθήκη της οικονομικής απάτης, είτε είναι παραδοσιακή είτε βασίζεται σε κρυπτονομίσματα, περιέχει παραλλαγές αυτών των βασικών μηχανισμών:

1.Χρήση κεφαλαίου πελατών (χωρίς πλήρη αποκάλυψη) για την αύξηση του ιδιωτικού κέρδους των απατεώνων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OOTC).

 2.Χρήση του κεφαλαίου των πελατών για εξισορροπητική κερδοσκοπία με διαφορές στη διάρκεια, τον κίνδυνο και άλλες ασυμμετρίες προς όφελος όχι των πελατών αλλά των απατεώνων εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (OOTC).

 3.Υπερεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων με την εισαγωγή μη ρευστοποιήσιμων, ελεγχόμενων από εμπιστευτικές πληροφορίες, μη επισημασμένων στην αγορά περιουσιακών στοιχείων σε αποτιμήσεις εντελώς αποσυνδεδεμένες από την πραγματικότητα, δηλαδή από το μέγεθος που θα προσέφεραν στην ανοιχτή αγορά. Βασιστείτε σε περιουσιακά στοιχεία που εκδίδονται από την επιχείρηση ή τις θυγατρικές της για το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, δηλαδή την αξίωση φερεγγυότητάς της.

 4.Προσέλκυση νέων κεφαλαίων επενδύσεων και κεφαλαίων πελατών με «πολύ καλές για να είναι αληθινές» (αλλά οριακά εύλογο, δεδομένης της φανταστικής ανάπτυξης και του ιστορικού των υψηλών αποδόσεων) αποδόσεις, στόχους και υποσχέσεις για την κάλυψη της κανονικής σειράς εξαγορών, οπότε η απάτη δεν αποκαλύπτεται. (Σχέδιο Ponzi)

 5.Παίξτε γρήγορα και χαλαρά με δανεικά, η πλήρης έκταση των οποίων δεν αποκαλύπτεται στους πελάτες ή στις ρυθμιστικές αρχές.

6.Εκδώστε τίτλους (δηλαδή «χρήματα» — μάρκες, ομόλογα, μετοχές, κ.λπ.) των οποίων η αξία βασίζεται στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που έχουν καταχωρηθεί με παραπλανητική και απίστευτη ανάπτυξη.

 7.Πείστε τους επενδυτές και τους πελάτες ότι τους κάνετε τη χάρη αφήνοντάς τους να πάρουν ένα κομμάτι της δράσης. Με άλλα λόγια, εκμεταλλευτείτε την σχεδόν άπειρη απληστία τους.

8.Παρουσιάστε μια πρόσοψη συνετής, ελεγμένης, διαφανούς, ρυθμιζόμενης σταθερότητας που κρύβει το αλληλένδετο δίκτυο της απάτης, της ψευδούς λογιστικής, των μη ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. και της λεηλασίας εμπιστευτικών πληροφοριών».

Προηγμένες πληροφορίες για όσους έχουν γνώσεις για το Crypto

Το βίντεο ακριβώς παρακάτω είναι από έναν φίλο μου, τον Mark Moss. Έχω μιλήσει στις δύο τελευταίες εκδηλώσεις του και έχει μια σταθερή αντιμετώπιση αυτού του χάους. Ο Mark έχει μια ισχυρή κατανόηση της οικονομικής πραγματικότητας και του χώρου  των κρυπτονομισμάτων. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Δύο άλλοι ηγέτες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο Peter McCormick και ο Preston Pysh συζητούν επίσης την απόλυτη παραφροσύνη του σκανδάλου FTX (βίντεο παρακάτω). Δίνουν ακόμη και στο SBR (Sam Bankman-Fried) ένα νέο ακρωνύμιο, Scam Bankrupt Fraud. Εάν κατανοείτε τα κρυπτονομίσματα , θα απολαύσετε πραγματικά αυτή τη λεπτομερή ανάλυση. Ο Preston έχει εκτενή εμπειρία στον κόσμο της χρηματοπιστωτικής δημοσιογραφίας και στράφηκε στα κρυπτονομίσματα πριν από αρκετά χρόνια.

Η κλοπή FTX προμηνύει την υπόσχεση του WEF “Δεν θα κατέχετε τίποτα”

Το πιστωτικό σύστημα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) είναι μια πρώιμη φάση του νέου χρηματοπιστωτικού συστήματος που οραματίζεται το WEF. Βασικά, η βαθμολογία ESG καθορίζει την ικανότητα της εταιρείας σας να λάβει δάνεια και επενδυτικές ευκαιρίες και στο μέλλον, η ίδια βαθμολόγηση τύπου «κοινωνικής συνείδησης» θα ισχύει και για ιδιώτες.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο του Fox News, ο Bankman-Fried χαιρετίστηκε ως ο πιο γενναιόδωρος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη και έδωσε τολμηρές υποσχέσεις να χρηματοδοτήσει παγκοσμιοποιητικούς στόχους, όπως η κλιματική αλλαγή, με δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήταν η προώθηση του ESG και της καπιταλιστικής ιδεολογίας των ενδιαφερομένων μερών ο λόγος για τον οποίο άνθρωποι που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα έκλεισαν τα μάτια σε αυτό που ήταν ξεκάθαρα απάτη; (Για μια περίληψη της απάτης, δείτε το βίντεο του ReallyGraceful στην κορυφή του άρθρου.) Προφανώς, η κραυγαλέα χρήση ναρκωτικών που διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ύψωσε καν προειδοποιητικές σημαίες.

3

Όπως σημειώνεται από το ZeroHedge:[27]

«Οι αποδείξεις αυξάνονται ότι τα μέτρα καθαρής αξίας που εμπλέκονται στον Καπιταλισμό Ενδιαφερομένων Μερών θα εξαλείψουν πραγματικά τον πλούτο αντί να δημιουργήσουν πλούτο. Σίγουρα, θα έκανε την πλειονότητα των ανθρώπων οικονομικά ισότιμα ​​— Αντί να είμαστε εξίσου πλούσιοι, όλοι θα υποφέρουμε σε ίση φτώχεια.

Η κατάρρευση του FTX και του Sam Bankman-Fried απεικονίζει αυτό το πρόβλημα με σαφήνεια. Ο Fried υποστήριζε συνεχώς τα ιδανικά του Stakeholder Capitalism, συμμετέχοντας σε ένα είδος εταιρικής φιλανθρωπίας που βασίζεται στις σοσιαλιστικές κατευθυντήριες γραμμές και στην κλιματική κουλτούρα, ενώ ταυτόχρονα εξαντλούσε τους λογαριασμούς πελατών.

Ο Fried ισχυρίζεται ότι η πρόθεσή του ήταν να επεκτείνει το κεφάλαιο ως μέσο για να το δώσει σε αριστερούς σκοπούς… Το πρόβλημα ήταν ότι απέτυχε στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα ξόδεψε τα χρήματα των πελατών του… Ο Fried δήλωσε ρητά ότι η εταιρεία του δεν θα χρησιμοποιούσε κεφάλαια πελατών με τέτοιο τρόπο. Τους είπε ψέματα…

Ο Fried είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί οι ηγέτες εταιρειών δεν έχουν καμία δουλειά να ασχολούνται με την κοινωνική μηχανική. Δεν είναι αρκετά ικανοί, ούτε έξυπνοι ούτε αρκετά καλοπροαίρετοι για να διαμορφώσουν την κοινωνία γενικότερα…

Πέρα από αυτό, η ιδεολογία του Stakeholder Capitalism έχει τις ρίζες της στη σοσιαλιστική ώθηση… Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να μειώνει αναπόφευκτα το βιοτικό επίπεδο για τους περισσότερους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου αντί να το βελτιώνει. Ο Fried μόλις μας έδειξε πώς και γιατί».

Ήταν στημένο το FTX για κατάρρευση;

Η μετεωρική άνοδος και η ξαφνική κατακλυσμική κατάρρευση του FTX φαίνεται επίσης να έχουν κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσουν έναν ευρύτερο γεωπολιτικό σκοπό. Το παροιμιώδες μελάνι στους τίτλους που ανακοίνωναν την εξάτμιση δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε μόλις στεγνώσει πριν η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ανακοινώσει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων θα απαιτήσει «πολύ προσεκτική ρύθμιση» για να προχωρήσει.[28]

Η κατάρρευση της FTX «δείχνει την αδυναμία ολόκληρου του κλάδου», είπε.[29] Όπως σημειώθηκε από το ReallyGraceful, φαίνεται ότι ο Bankman-Fried δημιουργήθηκε για να γίνει ο «τηγανισμένος τραπεζίτης».

Είναι απλώς σύμπτωση ότι η πορεία προς τα CBDCs στις ΗΠΑ ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν το Κέντρο Καινοτομίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης (NYIC), ανακοίνωσε ότι θα δρομολογούσε μια πιλοτική επαλήθευση ιδέας  (proof-of-concept) διάρκειας 12 εβδομάδων για ένα κεντρικό τραπεζικό ψηφιακό νόμισμα ή CBDC;[30]

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει επίσης επιμείνει στη δέσμευσή της για ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.[31] Ο Joshua Stillman του Daily Skeptic προσθέτει ανησυχίες για τα CBDC:[32]

«Δεδομένης της πανταχού παρουσίας πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, εφαρμογών πληρωμών και άλλων διαδικτυακών συστημάτων πληρωμών, το ψηφιακό χρήμα ήταν βέβαιο ότι θα εμφανιζόταν εδώ και αρκετό καιρό. Ο κίνδυνος δεν είναι το ηλεκτρονικό μέρος, αυτό είναι αναπόφευκτο – είναι το γεγονός ότι μια κεντρική τράπεζα θα επιβλέπει το ψηφιακό νόμισμα.

Από τη δική μου σκοπιά, είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί ο κίνδυνος που παρουσιάζει η CBDC. Είτε πρόκειται για ένα ουτοπικό όραμα που βασίζεται σε καλές προθέσεις είτε για μια απαίσια συνωμοσία για τη συντριβή της ατομικής κυριαρχίας, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο: έλεγχος. Ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας έχει όλα τα μειονεκτήματα του παραστατικού χρήματος (fiat money), συν τα πρόσθετα επίπεδα επιτήρησης και προγραμματισμού που επιβλέπονται από το κράτος.

 Εάν το CBDC γίνει τελικά το νέο νομισματικό σύστημα, τα βασικά του χαρακτηριστικά θα το κάνουν έτσι ώστε οι παγκόσμιες κυβερνήσεις να μην χρειάζονται πλέον κάτι σαν μια παγκόσμια κρίση υγείας για να τυπώσουν χρήματα ή να κλείσουν την κοινωνία. Οι γραμμές κώδικα μπορούν να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά μας και να διασφαλίσουν ότι θα αναγκαζόμαστε να μένουμε σπίτι. Ολόκληρη η πλατφόρμα θα σχεδιαστεί για να απομακρύνει εργατικό δυναμικό που δεν κρίνεται πλέον απαραίτητο.

Το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις να επιβάλλουν έλεγχο από πάνω προς τα κάτω, à la κινεζική κοινωνική πιστωτική βαθμολογία. Μάλιστα μερικοί τραπεζίτες λένε το μυστικό δυνατά. Είτε αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος είτε όχι, υπήρξε ποτέ στην ιστορία κάποια στιγμή που οι κυβερνήσεις απέρριψαν την εξουσία που τους δίνεται; Σε αυτό το στάδιο, ούτε αυτό είναι κάποια θεωρία συνωμοσίας».

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι ταινίες

Ο Michael Lewis, συγγραφέας του “Big Short”, φέρεται να πέρασε μήνες με τον Bankman-Fried, συλλέγοντας υλικό για ένα νέο βιβλίο. Ο χρόνος θα δείξει με ποια άποψη θα επιλέξει να πάει ο Lewis — του αφελή ήρωα; Του αδίστακτου απατεώνα; Του υπερβολικά φιλάνθρωπου; Του άκαρδου κλέφτη; Του ξεπλύματος μαύρου χρήματος; Του ανίδεου κορόιδου σε ένα γεωπολιτικό παιχνίδι μαζικού ελέγχου; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Τελικά, ορισμένα δεδομένα παραμένουν. Συνηθισμένοι άνθρωποι λήστεψαν δισεκατομμύρια, ενώ οι παγκοσμιοποιητές, οι Δημοκρατικοί και η Ουκρανία πλούτισαν.

pppp

articles.mercola.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

================================

Πηγές και παραπομπές

 

Tags: Biden, Bill Gates, Charles Ponzi, COVID-19, FTX, George Soros, Judy Morris, Klaus Schwab, Sam Bankman-Fried, WEF, βιοεργαστήρια, ΗΠΑ, κρυπτονομίσματα, ξέπλυμα χρήματος, Ουκρανία, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ