Ειρωνικός ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82+%CF%84%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82Επειδή πολύ πλήξαμε τελευταία με τη μετρο- τρομοκρατία, τη φορομπηξία, την κοψομισθία, την συνταξοκοψία, και δε συμμαζεύεται, και επειδή έχω κι εγώ ανάγκη σαν άνθρωπος να ευθυμήσω και να σας μεταδώσω λίγη ευθυμία, παραθέτω “ιερό” άρθρο που βρήκα χθες στη romfea.gr. Είδατε με τι ασχολούνται όσοι έχουν λύσει το οικονομικό; Με τον άνωθεν φωτισμό! Βοήθειά μας… Και μην αμελήσετε εσείς οι φιλόρασοι τις δωρεές σας προς την “Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδας” επειδή έχουμε λιτότητα. Μ’ ακούτε;

Ειρωνικές (;) ευχές Βαρθολομαίου προς Ιερώνυμο

«Αλγεινή εντύπωση και πολλές αλυσιδωτές απορίες προκάλεσαν σε μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι από τη Σμύρνη σημερινές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς την “αδελφή και θυγατέρα Εκκλησία της Ελλάδος” για “άνωθεν φωτισμό” στις επικείμενες εκλογές Αρχιερέων της καθ’ Ελλάδα Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.
Και αυτό γιατί ήταν ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που εμπόδισε την εύρυθμη λειτουργία του συνοδικού συστήματος της Συνόδου της Ελλαδικής Ιεραρχίας, δεσμεύοντας τις αποφάσεις του Μακαριωτάτου Προέδρου της για ένα ζήτημα ήδη τελεσίδικο από πλευράς Ελλαδικής Εκκλησίας.

Και αναρωτιέται ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης, κληρικός τε και λαϊκός: Αξίζει η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος, Αυτή που σε στιγμές δοκιμασίας και θλίψης – για το όντως μαρτυρικό Φανάρι – σφουγγίζει το δάκρυ του, μια τέτοια ειρωνική και, δυστυχώς, ελάχιστα πατρική συμπεριφορά;
Αξίζει να περιπαίζεται και να διαπομπεύεται μια Αδελφή Εκκλησία ενός δοκιμαζόμενου πλην τίμιου και φιλοθέου λαού;
Όταν σπάσεις το δεκανίκι σου, μοίρα σου είναι να κουτσαίνεις… Ελπίζουμε να μην επαληθευθούμε!
Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος, σχολιάζοντας στη “Romfea.gr”, τις ευχές του κ. Βαρθολομαίου, τόνισε: “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τι εννοεί όταν λέει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές, δεν υπάρχει το Άγιο Πνεύμα; Ο Πατριάρχης πριν λίγο καιρό είχε δημιουργήσει μείζον θέμα, εξ΄ αφορμής του πρώην Μητροπολίτη Αττικής και τότε ζητούσε να μην γίνουν εκλογές στις δύο νέες Μητροπόλεις (Κηφισίας – Ιλίου), πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του εκκλήτου. Τότε κάποιοι λέγανε ότι εμείς θα παρακάμψουμε το Πατριαρχείο, τώρα τη άλλαξε ξαφνικά, που είναι εκείνοι που φωνάζανε υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου;”

Κλείνοντας, ο δυναμικός ιεράρχης, τόνισε: “Τι άλλαξε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, εκτός από το να πάει στο Φανάρι και να γυρίσει πάλι πίσω ο φάκελος του πρώην Μητροπολίτη Αττικής. Να ξέρετε, ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!”

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο καιρό εξήγησε στο Φανάρι ότι δεν ενδιαφέρεται να υποστηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά να γίνουν αδέσμευτες εκλογές.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι αν και άτομα προσκείμενα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τους τελευταίους μήνες έκαναν ανώφελες προσπάθειες να δημιουργήσουν τεχνητές παρεξηγήσεις ανάμεσα στις δύο εκκλησίες, δυστυχώς γι΄ αυτούς η “Romfea.gr” δικαιώνεται!»

Εγώ να δείτε πώς δικαιώνομαι που δεν πατάω σε Εκκλησία…

Tags: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Βαρθολομαίος, Οικουμενικό Πατριαρχείο, πρώην Μητροπολίτης Αττικής