Εκκλησία-Πολιτεία, αγκαλιά στις ιερές απάτες…

%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%A6%CF%89%CF%82+%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D+%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%5B1%5D


«Χριστός Ανέστη», λένε σήμερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, είτε πιστεύουν στη σωματική ανάσταση του Ιησού είτε όχι. Άλλωστε, στην κουλτούρα της υποκρισίας που ζούμε, ποιος είπε ότι τα λόγια πρέπει να συμφωνούν με τα βαθύτερα πιστεύω μας; Προσωπικά, για ν’ αποφύγω την παγίδα να ψελλίσω κάτι που δεν πιστεύω, αλλά και για να μη γίνω αντικοινωνική, όταν μου εύχονται «Χριστός Ανέστη», απαντώ «πνευματικώς ανέστη». Κι αυτό το πιστεύω, αν και χρειάζονται διευκρινίσεις.

Η ιστορία της σωματικής ανάστασης του Ιησού είναι ένα ακόμη μεγάλο ψέμα δίπλα στα τόσα πολλά της Χριστιανοσύνης και τα περισσότερα της Ορθοδοξίας. Επινοήθηκε για να ικανοποιήσει τους ευσεβείς πόθους του ανθρώπου που είναι προσκολλημένος στην ύλη και δεν θέλει ν’ αποχωριστεί το φθαρτό πήλινο δοχείο στο οποίο κατοικεί η ψυχή του. Δεν του αρκεί να πιστέψει ότι η ψυχή του, όταν ξε-ψυχάει, συνεχίζει να ζει σε μια άλλη διάσταση. Όχι! Θέλει οπωσδήποτε να κουβαλάει και το υλικό σώμα μαζί της, διότι ο άνθρωπος είναι ταυτισμένος με το σώμα του.

Φτιάξανε λοιπόν οι “ιεροί” μυθοπλάστες την ιστορία ότι ο Ιησούς αναστήθηκε σωματικά και μάλιστα έφαγε και ψάρια! Κατόπιν πήρε το υλικό του σώμα και ανέβηκε στον ουρανό όπου κάθισε στα Δεξιά του Πατρός, ο οποίος είναι άυλο Πνεύμα, ενώ αριστερά του Πατρός κάθεται το Άγιο Πνεύμα που είναι κι’ αυτό ένα πνεύμα, αλλά που και οι τρείς, ο ένας με το υλικό σώμα και οι άλλοι που είναι σκέτο πνεύμα, είναι ομοούσιοι και αχώριστοι. Αυτό θέλει το τριαδικό δόγμα της Ορθοδοξίας που δεν καταπίνεται με τίποτα. Αλλά εσύ πρόβατο, πίστευε και μη ερεύνα, διότι η έρευνα βλάπτει σοβαρά τόσο την Εκκλησία όσο και την Πολιτεία που σε θέλουν φυτό για να σε κουμαντάρουν καλύτερα…

Όμως στην Καινή Διαθήκη, παρόλο το “ιερό” μαγείρεμα, έχουν ξεφύγει και κάποιες αλήθειες που είναι αρκετές για να διαλύσουν τις πλάνες που σερβίρονται μέσα στο ίδιο “ιερό” βιβλίο.
Ας δούμε μερικές αλήθειες:

«Ύστερα απ’ αυτά, ο Ιησούς, γνωρίζοντας ότι όλα έχουν ήδη τελειώσει, για να εκπληρωθεί η γραφή, λέει: Διψάω.
Βρισκόταν δε εκεί ένα σκεύος γεμάτο ξίδι· και εκείνοι, γεμίζοντας ένα σφουγγάρι με ξίδι, αφού το έβαλαν γύρω σε μια δέσμη από ύσσωπο, το έφεραν στο στόμα του.
Όταν, λοιπόν, ο Ιησούς το πήρε, είπε: Τετέλεσται· και αφού έγειρε το κεφάλι,
παρέδωσε το πνεύμα.»
(Κατά Ιωάννη, 19: 28-30)

Τι σημαίνει ότι ο Ιησούς παρέδωσε το πνεύμα; Το παρέδωσε νεκρό ώστε ν’ αναστηθεί μέσα στο ίδιο σώμα μετά από τρεις ημέρες, όπως μας λέει ο χοντροκομμένος Χριστιανικός μύθος, ή το παρέδωσε ζωντανό, απαλλαγμένο δια παντός από τη φυλακή του υλικού κελύφους;

Πάμε και σε άλλο εδάφιο της Καινής Διαθήκης που συμμαρτυρεί στην αλήθεια ώστε εκείνοι που προσκολλώνται στο ψέμα να είναι αναπολόγητοι. «Και ο Ιησούς, αφού φώναξε με δυνατή φωνή, είπε: Πατέρα, στα χέρια σου παραδίνω το πνεύμα μου. Και, όταν τα είπε αυτά, εξέπνευσε.» (Κατά Λουκά, 23: 46)

Τα ίδια λέει και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος: «Και ο Ιησούς, αφού έκραξε ξανά με δυνατή φωνή, άφησε το πνεύμα(Κατά Ματθαίον, 27: 50)

Θέλετε κι άλλο εδάφιο από το στόμα του Ιησού που επιβεβαιώνει ότι η σάρκα στο βασίλειο του Πνεύματος είναι άχρηστη; «Το πνεύμα είναι εκείνο που ζωοποιεί, η σάρκα δεν ωφελεί τίποτε· τα λόγια που εγώ σας μιλάω, είναι πνεύμα και είναι ζωή·» (Κατά Ιωάννη, 6: 63)

Γιατί λοιπόν τόσα χοντροκομμένα παραμύθια για τη δήθεν σωματική Ανάσταση του Ιησού μετά από τρεις ημέρες, που είχε τάχα μεταβεί στον Άδη για να κηρύξει δήθεν στους νεκρούς; Απλούστατα διότι οι Χριστιανοί δεν πιστεύουν σε τίποτε άλλο εκτός από το υλικό τους σώμα! Αυτό λατρεύουν, αυτό θεοποιούν, κι αυτό θέλουν να διασωθεί μετά θάνατον. Ή, τέλος πάντων, στην ανάσταση νεκρών που προσδοκούν κατά την απατηλή και νεφελώδη Δευτέρα Παρουσία.

Και σα να μην έφταναν τα ψέματα τα ενσωματωμένα στα “Ορθόδοξα” δόγματα, έχουμε και το μεταγενέστερο μεγάλο ψέμα που εδραιώθηκε από παμπόνηρους ρασοφόρους περί του Αγίου Φωτός. Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, και η μεγαλοαπάτη αυτή ανανεώνεται και εμπλουτίζεται όλο και με περισσότερη ψευτοευσέβεια από τους υποκριτές πολιτικούς και θρησκευτικούς ταγούς. Από κοντά και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ΜΜΕ, για να περιβάλλουν με αληθοφάνεια το μεγάλο ψέμα. (Δείτε και εδώ τι έγραφε παλιότερα κάποιος άλλος αγανακτισμένος.)
«Kατάνυξη για το θαύμα του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως» ήταν ο τίτλος σχετικού άρθρου του in.gr. Όλοι οι υποκριτές στην πίστα του “ιερού” θεάτρου!

«Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Εκεί βρέθηκε και η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Μαζί ο αρχιμανδρίτης Μιχαήλ, ως εκπρόσωπος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στην αποστολή συμμετέχει ο μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης, εκ μέρους των κομμάτων, οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Χαλκίδης (ΝΔ) και Ουρανία Παπανδρέου (ΛΑΟΣ).»

Πόσα μας στοίχισε άραγε η φιέστα της απάτης στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε;

«Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα», γράφει σε άλλο άρθρο η in.gr.

Κοίτα, φίλε μου, να δεις επιμονή στην εξαπάτηση! Μα αν το Άγιο Φως ήταν αυτό που λένε ότι είναι, αν δηλαδή το θαύμα γίνεται με το πρόσταγμα ενός αμαρτωλού Πατριάρχη, όπως είναι όλοι τους αφού ανέβηκαν σε θρόνο παρά την εντολή του Κυρίου τους για ταπεινότητα, τότε η υποδοχή του με τιμές αρχηγού κράτους είναι και λίγη αλλά και προσβλητική. Άλλου είδους υποδοχή επιβάλλεται σ’ ένα πνευματικό γεγονός. Υποδοχή πνευματική, όπου οι υποδεχόμενοι θα πέφτουν με λυγμούς κατά γης σε μια συγκλονιστική μετάνοια που θα τους μεταμορφώνει σε άλλους ανθρώπους.

Απορώ και εξίσταμαι πώς ενώ ο πατριάρχης των Ιεροσολύμων έχει τάχα τη δύναμη με μια ειδική προσευχή-πρόσταγμα να κάνει ένα τέτοιο θαύμα κάθε χρόνο, δεν έχει τη δύναμη να πείσει το Θεό να κάνει το θαύμα του και να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη στην πιο ταραγμένη γωνιά του πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Και απορώ επίσης πώς το “Άγιο Φως”, που δίνεται αποκλειστικά στους “Ορθόδοξους” και μεταφέρεται με αεροπλάνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (πόσο μας στοιχίζουν όλα αυτά;), δεν έχει τη δύναμη να φωτίσει τους Έλληνες ώστε να βγουν από το βαθύ πνευματικό σκοτάδι που έχει καταδικάζει την Ελλάδα στην ηθική χρεοκοπία της οποίας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες και θύματα. Διότι αν ένα θαυματουργικό φως δεν έχει τη δύναμη να φωτίσει τα άδυτα της ψυχής και ν’ αναστήσει τις αποχαυνωμένες συνειδήσεις τότε είναι άχρηστο.

Αναρωτιέμαι συχνά γιατί η ανθρωπότητα έχει επιλέξει να ζει στο ψέμα. Γιατί άραγε ο άνθρωπος δεν αντέχει τη ζωή χωρίς ιερούς μύθους; Τόσο αβάσταχτη είναι η Αλήθεια;
Όχι! Η Αλήθεια δεν είναι αβάσταχτη! Η αλήθεια ελευθερώνει και ομορφαίνει τη ζωή μας. Απλά οι αφέντες των λαών από καταβολής κόσμου βρήκαν στο ψέμα ένα πανίσχυρο εργαλείο για να τους υποδουλώνουν.

Καλή Ανάσταση Πνεύματος!

Tags: Άγιο Φως, ανάσταση, Ιεροσόλυμα, Ορθοδοξία, Χριστός