Ελλάδα: Μεσαίωνας χωρίς Ελπίδα…

Κάθε φορά που βλέπω δημοσιεύματα σοβαρών εφημερίδων όπως το ακόλουθο, βυθίζομαι στην απελπισία. Εκκλησία, Πολιτεία, ΜΜΕ, αγκαλιά στην εξαπάτηση του λαού και στην καπηλεία του θρησκευτικού του αισθήματος. ΕΛΕΟΣ πια! Είμαστε στον 21ο αιώνα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Δεν πρέπει κάποτε να μπει κάποιο φρένο στην “Ορθόδοξη” θρησκευτική απάτη; Διαβάστε παρακαλώ, όσοι τολμάτε ακόμη να σκέπτεστε, το κατωτέρω δημοσίευμα, και κρίνετε από μόνοι σας αν έχω δίκιο ή άδικο.

Στη Λάρισα το Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα
Το Τίμιο Ξύλο από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων όπου φυλάσσεται, υποδέχτηκε το απόγευμα, για πρώτη φορά, η Λάρισα με κάθε επισημότητα και απόδοση τιμών.
Το Τίμιο Ξύλο είναι ενσωματωμένο σε παλιά θαυματουργή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το μετέφεραν σε συνοδεία ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος με αγιοταφίτες πατέρες, προκειμένου να παραμείνει στην Λάρισα για τρεις ημέρες και να εκτεθεί σε προσκύνημα.
Η εικόνα με το Τίμιο Ξύλο έφθασε γύρω στις 7:30 στην πλατεία Λαού όπου είχε στηθεί αψίδα από φύλλα φοινίκων και σε παράταξη βρίσκονταν άγημα του στρατού, οι φιλαρμονικές του Δήμου και της 1ης Στρατιάς, μητροπολίτες και οι αρχές της πόλης και του Νομού.
Μετά την απόδοση τιμών σχηματίστηκε πομπή μέχρι τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου και για τρεις ημέρες θα παραμείνει η εικόνα μέχρι να αναχωρήσει πάλι για τα Ιεροσόλυμα.
Στην τελετή παρέστησαν οι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ελασσόνας κ. Βασίλειος, Θεσσαλιώτιδος και Αυλώνος, ο γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, βουλευτές κ.κ. Κ.Αγοραστός, Ε. Νασιώκας, Αστ. Ροντούλης, ο Νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β Παπαγεωργόπουλος, αντινομάρχες, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.”
Hμερομηνία : 12-09-08 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Βρε, βρε, βρε τιμές για ένα “τίμιο” ξύλο ενσωματωμένο, λέει, σε μια “θαυματουργική” εικόνα! Για φαντάσου! Κι αν είναι έτσι βρε πατριώτες, γιατί δεν περιφέρετε την “ιερή” αυτή εικόνα με το “τίμιο” ξύλο σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας για να ευλογηθούν και άλλοι ευσεβείς ή ασεβείς Χριστιανοί σε όλη την επικράτεια; Μπορεί να μου δώσει μια λογική απάντηση κάποιος από τους ευυπόληπτους θρησκευτικούς, πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες που παρέστησαν στη μεγαλειώδη τελετή προς τιμή του ξύλου; Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου, ντρέπομαι, οργίζομαι, το πνεύμα μου καταθλίβεται όταν διαβάζω για άγημα στρατού, φιλαρμονικές του Δήμου και του στρατού να υποδέχονται ένα ξύλο.

Κατακαημένε λαέ, πώς σου κατακουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκείνοι που σε θέλουν να παραμένεις πρόβατο για να σε αρμέγουν και να σε ποδηγετούν. Άντε ντε, εσείς που προσβληθήκατε από τα λόγια μου, κουνηθείτε, αφού διαφωνείτε μαζί μου! Απαιτήστε από τους πολιτικοθρησκευτικούς σας ταγούς, το ‘ιερό’ τούτο ξύλο, αφού έκανε τόσο κόπο να βγει από τον “Άγιο Τάφο” στα Ιεροσόλυμα και να φτάσει μέχρι τη Λάρισα, να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να “ευλογηθούν” όλοι οι πολίτες τούτης της χώρας ώστε ν’ αντέξουν την καινούργια φορολογική επιδρομή του Αλογοσκούφη. Γιατί δεν το κάνετε; Δηλαδή μόνο οι Λαρισαίοι είναι άξιοι “ευλογίας”; Βγείτε στους δρόμους με πανώ κραυγάζοντας:

“Θέλουμε το ξύλο,
και μεις να βλογηθούμε,
φέρτε και σε μας το ξύλο,
απ’ τα δεινά ν’ απαλλαγούμε.”
ΑΜΗΝ

Μια ιδέα σας δίνω, εσείς μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα πιο πνευματώδη συνθήματα, σαν αυτά που φτιάχνετε όταν σας επισκέπτετε ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου. Καταλάβατε, ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Φτιάχτε και τα κατάλληλα σημαιάκια για εφέ. Υπάρχει κανένας ευσεβής Ορθόδοξος Χριστιανός που δεν θέλει να ευλογηθεί; Κι αφού υπάρχουν τόοοσα πολλά κομμάτια από το “Τίμιο Ξύλο”, γιατί δεν εγκαθιστούν μόνιμα σε κάθε ναό της Ελλάδας από ένα κομματάκι για να παρέχεται διαρκής ευλογία στους πιστούς; Γιατί τα κρατάνε κρυμμένα στα Ιεροσόλυμα και στο “Άγιο Όρος”; Για να μην κρυώσουν; Τολμήστε να σκεφτείτε βρεεε! Δεν θα πάτε στην κόλαση αν χρησιμοποιήσετε τον κοινό νου που σας έδωσε ο Δημιουργός! Συγνώμη για το ύφος μου, αλλά η υποκρισία των ΜΜΕ και των πολιτικοθρησκευτικών ταγών και η συμπαιγνία τους στην εξαπάτηση του λαού με εξοργίζει σφόδρα! Άνθρωπος είμαι κι εγώ…

Tags: Χωρίς κατηγορία