Ενεργοποίηση 112: Αν βρίσκεστε στο Ελλαδιστάν (Μητσοτακιστάν) απομακρυνθείτε προς όμορες χώρες διότι κινδυνεύετε

πλημμύρες στο Βόλο

«Βούλιαξε» ο Βόλος – Χωρίς ρεύμα το 80% της πόλης – Οικογένειες πέρασαν τη νύχτα στις ταράτσες για να γλιτώσουν.

Γνώριζε η κυβέρνηση ότι μία νέα κακοκαιρία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έφερνε μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή και δεν έκανε τίποτα.

Οι κάτοικοι του Βόλου, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε, είδαν μέσα σε λίγες μέρες μια νέα κακοκαιρία, την κακοκαιρία Elias, να «σαρώνει» ό,τι είχε απομείνει και την κυβέρνηση να στέκει απλός παρατηρητής στην απελπισία τους.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας «πνίγει» τον Βόλο αυτή την στιγμή, λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και για δεύτερη φορά (όχι κάθε 400 ή 16.000 χρόνια που έλεγαν οι «ειδικοί»-κυβερνητικά φερέφωνα) μέσα σε τρεις εβδομάδες βυθίζει την πόλη κάτω από … τόνους νερού! (pronews)


Μετά την Μαγνησία και την πόλη του Βόλου που για άλλη μία φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν «πνιγεί» στα νερά, ο εφιάλτης της πλημμύρας επιστρέφει και στην Καρδίτσα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η έλλειψη έστω και της παραμικρής προσπάθειας των αρχών και της κυβέρνησης να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη, πριν τρεις εβδομάδες.

Οι κάτοικοι βιώνουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη!

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα εστάλη νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν τέσσερα χωριά της Καρδίτσας λόγω της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα Καρδίτσας να απομακρυνθούν προς Ιτέα.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 και προς τους κατοίκους του οικισμού Κάμπος Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Κάμπος απομακρυνθείτε προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το 112 στον Παλαμά Καρδίτσας ώστε όσοι είναι στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Το μήνυμα έγραφε: «Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στον Αμπελώνα Παλαμά στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Elias.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα. (pronews)


Βορίδης

«Γιατί να φτιάξουμε υποδομές για μία καταστροφή που θα ξαναγίνει σε 400 χρόνια;» έλεγε ο Μ. Βορίδης – Και ξανάγινε… σε 20 μέρες

Μετά τη νέα καταστροφή που βιώνει η Θεσσαλία αξίζει να υπενθυμιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, στις 1o Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό του «MEGA» μετά την κακοκαιρία «Daniel» για τις υποδομές που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.

«Τι να κάνουμε; Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που θα ξαναγίνει σε 400 χρόνια;» 

(pronews)


Τα ίδια και χειρότερα και στην Εύβοια.

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας έχει παραμείνει πάνω από την περιοχή για περισσότερο από 6 ώρες, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. (protothema)

Tags: Βόλος, Εύβοια, κακοκαιρία Elias, Καρδίτσα, Μακης Βορίδης, Νοσοκομείο Βόλου, πλημμύρες