Επίκαιρες γραφικότητες του Θόδωρου Πάγκαλου

Ο κύριος «Μαζί τα φάγαμε» ξαναχτύπησε! Τι να σας πω, σύντροφοι, όταν μιλάει αυτό το παιδί βγάζει πολύ γέλιο! Και, μα τη δημοκρατία του καραγκιόζη, το χρειαζόμαστε… Δεν υπάρχουν, δα, και πολλά ευτράπελα για να γελάσει το χειλάκι μας, στους τοξικούς καιρούς που ζούμε. Ο Θόδωρος μάλιστα ξέρει και ανέκδοτα!

Λοιπόν, τι καινούργιο είπε ο αντιπρόεδρος; Θα σας πω αμέσως, αλλά κρατηθείτε:

Θ. Πάγκαλος: «Βγαίνει ο κύριος Σαμαράς και προκηρύσσει δημοψήφισμα. Έρχεται ο Παπανδρέου και λέει, κοίταξε να δεις, εάν υπάρξουν συνθήκες που θα οδηγούν στην άποψη ότι δεν έχει η κυβέρνηση την υποστήριξη του κόσμου, δεν μπορώ να εφαρμόσω την πολιτική αυτή, γιατί δεν θέλω να την εφαρμόσω με αυταρχικά μέσα. Θέλω να έχω τη συμμετοχή του λαού και θα καλέσω το λαό να με βοηθήσει.

Βγαίνει ο Σαμαράς και λέει “τι είναι αυτά τα πράγματα”, “αίσχος”, “γιατί μας προκαλεί”, “γιατί μας εκβιάζει”.

Εγώ λοιπόν είπα στην Πάτρα, αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο του λαγού και του λιονταριού.»
Χαρείτε τον και στο video:

Προσέξτε παρακαλώ την υποκρισία: «δεν μπορώ να εφαρμόσω την πολιτική αυτή, γιατί δεν θέλω να την εφαρμόσω με αυταρχικά μέσα.»Ξαφνικά ο George Papandreou απέκτησε δημοκρατικές ευαισθησίες! Δεν μπορεί, λέει ο αντ’ αυτού, να εφαρμόσει τη σωτήρια πολιτική του με αυταρχικά μέσα! Εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος ομολογεί ότι ο Γ. Παπανδρέου μέχρι τώρα εφάρμοσε την πολιτική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” με αυταρχικά μέσα. Εφάρμοζε μια βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική, εκ διαμέτρου αντίθετη εκείνης για την οποία ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2009. Και δεν είχε αναστολές, ούτε τύψεις, διότι το έκανε, όπως μας είπε επανειλημμένα, για τη σωτηρία της πατρίδας!

Βρε, βρε, βρέεε! Όψιμα, τώρα, ο Γ. Παπανδρέου απόκτησε σοσιαλιστικές υπερευαισθησίες και ο πατριωτισμός του χλώμιασε! Κοίτα να δεις μετάλλαξη! Κι αφού χωρίς να μας ρωτήσει μας έδεσε τη θηλιά του Μνημονίου στο λαιμό, αφού πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, και προέβη σε ποικίλες φορολογικές θηριωδίες, τώρα, αδιαφορώντας για τη σωτηρία της πατρίδας, φοβερίζει να μας τραβολογήσει σε πρόωρες εκλογές, διότι τάχα δεν θέλει να εφαρμόσει την πολιτική του Μνημονίου με αυταρχικά μέσα! Κι αυτό, επειδή βγήκε ο Σαμαράς και ζήτησε εκλογικό «δημοψήφισμα»!

Με άλλα λόγια, για να το κάνουμε λιανά, όπως λένε στο χωριό μου, ο Giorge Papandreou καμώνεται πως πιστεύει ότι αν δεν έβγαινε ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και η Παπαρήγα να ζητήσουν ψήφο διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου, ο μαζοχιστής λαός, που ομολογουμένως εκτός από πολιτικές σφαλιάρες έχει φάει και πολύ κουτόχορτο, θα υπερψήφιζε τους πράσινους αυτοδιοικητικούς υποψηφίους, και η πολυπληθής κυβέρνηση της παιδικής χαράς θα συνέχιζε την αυταρχική πολιτική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, για το καλό της πατρίδας, φυσικά!

Είναι ηλίου φαεινότερο, παίδες, ότι ο Γ. Παπανδρέου, βλέποντας ότι η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει είναι αδιέξοδη, αναζητεί άλλοθι για να λιποτακτήσει κι αυτός, όπως ανέλυσα σε προηγούμενο άρθρο μου. Για το λόγο τούτο έχει εξαπολύσει τον Θ. Πάγκαλο να προετοιμάσει τα πνεύματα για παν ενδεχόμενο. Στην “αποστολή” αυτή εντάσσεται και η απόπειρα αποδαιμονοποίησης της αναδιάρθρωσης του χρέους:

Θ. Πάγκαλος: «Η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε. » (πηγή)

Χαρείτε τώρα το video με τον Θ. Πάγκαλο σε ανέμελο περίπατο με την παρέα του. Είναι χαριτωμένος, δε νομίζετε; Και μην ξεχνάτε ότι ο στυλοβάτης αυτός μας έρχεται από τα παλιά, και διαθέτει αξιόλογες υπουργικές περγαμηνές, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές κυβερνήσεις που φιλοτέχνησαν δημοκρατικά το σημερινό νεοελληνικό χάος. Όταν, λοιπόν, λέει “μαζί τα φάγαμε”, μιλάει μετά λόγου γνώσεως ο άνθρωπος, και εννοεί βεβαίως μαζί με άλλα κυβερνητικά και παρακυβερνητικά τρωκτικά και λαμόγια.


Tags: George Papandreou, Α. Σαμαράς, Γ. Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος, μαζί τα φάγαμε