Επισπεύδοντας την καταστροφή στον Πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστινίων

Netanyahu BidenIsrael Prime Minister Benjamin Netanyahu greets US President Joe Biden upon his arrival at Tel Aviv’s Ben Gurion airport on October 18, 2023 [Brendan Smialowski/AFP]

By Paul Craig Roberts 

Το καθεστώς Biden αρνείται να υπερασπιστεί τα σύνορα των ΗΠΑ, αλλά δεν διστάζει να επισπεύσει τις ομάδες εργασίας των αεροπλανοφόρων και την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τα σύνορα του Ισραήλ. «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το Ισραήλ», διακηρύσσει ασταμάτητα ο Εβραίος υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής. «Η Αμερική μπορεί να αντέξει οικονομικά δύο πολέμους», διακηρύσσει ο Εβραίος υπουργός Οικονομικών της Αμερικής.   Αλλά ξεχάστε την προστασία των συνόρων μας και τα βάρη στους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Φαίνεται ότι η κυβέρνησή μας έχει αιχμαλωτιστεί και διακινδυνεύει τη ζωή και την ευημερία μας προς το συμφέρον μιας άλλης χώρας.

Φαίνεται ότι όλοι στην Ουάσιγκτον, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ειδικά Ρεπουμπλικάνοι, έχουν έντονο πολεμικό πυρετό.   Ενώ η Ουάσιγκτον κλιμάκωσε γρήγορα τη σύγκρουση αναπτύσσοντας αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, Lindsey Graham, κατηγορεί την κλιμάκωση στο Ιράν και απειλεί: «αν κλιμακώσεις αυτόν τον πόλεμο, ερχόμαστε για σένα». Ο Graham συνεχίζει τις απειλές του, στο όνομά μας, προς το Ιράν λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «θα πετάξουν το Ιράν έξω από την πετρελαϊκή επιχείρηση». Όπως το Ισραήλ και οι εβραιοαμερικανοί νεοσυντηρητικοί, στόχος του Graham είναι η λιβανική πολιτοφυλακή, η Hezbollah:   «Είμαι έτοιμος να χρησιμοποιήσω στρατιωτική δύναμη για να καταστρέψω την πηγή χρηματοδότησης της Hamas και της Hezbollah».

Ένας άλλος Ρεπουμπλικανός της Βουλής των Αντιπροσώπων, αυτός από το Τέξας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Michael McCaul, λέει ότι συντάσσει νομοθεσία για εξουσιοδότηση να δεσμεύσει τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Αυτό που βλέπουμε είναι Ρεπουμπλικάνους που είναι τόσο ακραίοι όσο η Hamas. Είναι αυτή η παραφροσύνη αληθινή ή είναι απλά επίδειξη, έχοντας κατά νου τη χρηματοδότηση της πολιτικής εκστρατείας για το σύμπλεγμα στρατού/ασφάλειας των ΗΠΑ που θα ωφεληθεί πολύ από την Αμερική που «αντέχει δύο πολέμους;»

Γινόμαστε επίσης μάρτυρες της ολοκληρωτικής αποτυχίας της δυτικής ηγεσίας, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον αλλά σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.  Αντί να κλιμακώνει την κατάσταση στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει τους θεσμούς της για να ηρεμήσει τα πράγματα. Γιατί η Ουάσιγκτον δεν ηρέμησε την κατάσταση αντί να την εκτινάξει;

Αυτός ο ιστότοπος εδώ εικάζει ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ που συσσωρεύονται στην εμπόλεμη ζώνη είναι ένας «πολεμικός στόλος», σκοπός του οποίου είναι να φέρει επιτέλους την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και να εκδιώξει τους Ρώσους σε μια πράξη εκδίκησης προς τους Ρώσους, εμποδίζοντας την προγραμματισμένη ανατροπή της κυβέρνησης Assad από τον Πρόεδρο Ομπάμα. 

Μπορώ να καταλάβω ότι οι νεοσυντηρητικοί του καθεστώτος Biden θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους εκκαθάρισης της Μέσης Ανατολής για την ισραηλινή επέκταση, αλλά πόσο ασφαλές είναι να υποθέσουμε ότι ο Putin θα το σκάσει τρέχοντας με την ουρά στα σκέλια του; Αυτό θα τελείωνε τον Putin ως ηγέτη του κόσμου των αντιφρονούντων και πιθανότατα θα τον τελείωνε και στη Ρωσία. Μια επίδειξη ρωσικής δειλίας θα προκαλούσε σίγουρα μια κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Φαίνεται βέβαιο ότι μια επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θα οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν Παλαιστίνιους και κλέβουν τη χώρα τους σιγά σιγά από το 1947 και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό. Ο ΟΗΕ εγκρίνει ψηφίσματα, αλλά οι ΗΠΑ ασκούν βέτο. Έτσι, αυτή την τελευταία φορά ο Netanyahu δεν περιμένει καμία αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα περιμένει βοήθεια από τις ΗΠΑ και την αυτοκρατορία τους στη διάπραξη των εγκλημάτων πολέμου του. 

Είναι σαφές για μένα ότι η κατάσταση είναι γεμάτη από λάθος υπολογισμούς. Η Hezbollah ισοφαρίζει με το Ισραήλ.   Πράγματι, η πολιτοφυλακή έχει νικήσει δύο φορές τον περίφημο ισραηλινό στρατό και τους έχει εκδιώξει από τον Λίβανο παρά την αεροπορική δύναμη του Ισραήλ. Ο στρατός της Συρίας έχει σκληρύνει στη μάχη πολεμώντας τους μισθοφόρους που έστειλε η Ουάσιγκτον για να ανατρέψουν τον Assad. Όπως η Hezbollah και η Hamas, το Ιράν έχει πάθος και μεγάλο αριθμό πυραύλων που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ. Εάν, όπως υποστηρίζεται, 5.000 πύραυλοι της Hamas κατέκλυσαν τον Σιδηρούν Θόλο (Iron Dome) του Ισραήλ, ο Σιδηρούς Θόλος δεν έχει καμία πιθανότητα έναντι 100.000 ή 200.000 πυραύλων.

Εάν ο ισραηλινός στρατός σταλεί στη Γάζα, η Hamas θα τον κρατήσει εκεί και το Ισραήλ κινδυνεύει να κατακλυστεί από τη Hezbollah, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Αντιμέτωπη με την ήττα του Ισραήλ, η Ουάσιγκτον θα δεσμεύσει τις δυνάμεις της με καταστροφικές συνέπειες.

Βιώνουμε από την πλευρά του Ισραήλ και των ΗΠΑ μια πλήρη έλλειψη κριτικής ικανότητας. Οι κίνδυνοι αγνοούνται. Αρχίζει να μοιάζει με τον Αρμαγεδδώνα που περιγράφει η Αποκάλυψη. 

Το πρόβλημα για την ανθρωπότητα είναι ότι έχει αναπτύξει όπλα που είναι ικανά να καταστρέψουν όλη τη ζωή, και αυτά τα όπλα βρίσκονται στα χέρια ευέξαπτων ανθρώπων ανίκανων για συγκράτηση και λογική. 

Ανησυχώ και συνεχίζω να είμαι ανήσυχος για το ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βγήκε εκτός ελέγχου. Η κατάσταση που αναπτύσσεται στη Μέση Ανατολή είναι πιο επικίνδυνη. Δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής αναγνώριση αυτού του κινδύνου. Η πολεμική προπαγάνδα από τα θεσμικά όργανα είναι ακραία και τυφλώνει τους ανθρώπους στην πραγματικότητα. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο, αλλά δεν τον έχουν. 

Πιθανώς η Ρωσία θα μπορούσε να αποτρέψει μια ευρύτερη σύγκρουση αυξάνοντας τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αλλά ο Πούτιν δεν είναι προορατικός. 

Θα μου πείτε, πού είναι οι ηγέτες για να αποτρέψουν μια καταστροφή;

paulcraigroberts.org

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Biden, Hamas, Hezbollah, Paul Craig Roberts, Putin, ΗΠΑ, Ιράν, Ισραήλ, ΟΗΕ, πόλεμος, Συρία, Χαμάς, Χεσμπολάχ