Επιτέλους! Έχουμε Πρωθυπουργό!

Τρέμει η γη μα δε ραΐζει!

Από τη μια στιγμή στην άλλη, κι εκεί που όλα τάσκιαζε η φοβέρα της ακυβερνησίας και της κοινωνικής αναταραχής, κι αγωνιούσαμε μήπως μέσα στην αναμπουμπούλα έκανε κάνα “ντου” ο φίλος μας ο Ερντογάν, βρεθήκαμε με πρωθυπουργό! Και τι πρωθυπουργό; Τραπεζικό διεθνούς καριέρας, πολιτισμένο, ευειδή, ευπροσήγορο και περγαμηνάτο! Δεν χορταίνεις να τον ακούς! Θυμίζει κάτι σαν Βαυαρό γαλαζοαίματο! Και μάλιστα μίλησε χωρίς σημειώσεις! Οποία τρανταχτή διαφορά από τον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο!

Καλώς ήρθατε, κύριε Λουκά Παπαδήμο, να σώσετε το “σωσμένο” άσωτο ελληνικό λαό κι εσείς. Βέβαια, είχα γράψει στο παρελθόν κάνα δυο άρθρα όχι και τόσο κολακευτικά για σας, αλλά είναι κάποιες παλιές αμαρτίες σας, έστω αστοχίες, έστω αμέλειες ή παραλείψεις, που ούτε ξεχνιούνται ούτε συγχωρούνται, διότι τις αρνητικές συνέπειές τους τις βιώνουμε μέχρι σήμερα.
Για να φρεσκάρετε κι εσείς τη μνήμη σας, ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ. Ίσως νιώσετε τύψεις και θελήσετε να επανορθώσετε, αν και η οικονομική ζημιά που υπέστη η χώρα και ο λαός της δεν αποκαθίσταται πια.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ειμαρμένη σας έφερε πίσω στον “τόπο του εγκλήματος”, για να πονέσετε κι εσείς όπως πόνεσε ο ελληνικός λαός με την ενορχηστρωμένη λεηλασία του Χρηματιστηρίου, την εποχή που ήσασταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και λέω ότι θα πονέσετε, διότι το έργο σας δεν θα είναι καθόλου εύκολο, κύριε Παπαδήμο.

Όμως, μη βλαστημήσετε την ώρα και τη στιγμή που αποδεχτήκατε την πρόκληση να πρωθυπουργεύσετε σ’ έναν προδομένο και πονεμένο, ου μην αλλά και σκληροτράχηλο και κακομαθημένο, λαό. Απλά ξεπληρώνετε ένα μεγάλο χρέος σας απέναντί του.

Και κάτι άλλο: Καθώς θα καταπιαστείτε με τα δημοσιονομικά και την ανταγωνιστικότητα, να θυμάστε ότι είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί, κι ότι οι κακές συνήθειες δεκαετιών δεν κόβονται με το βούρδουλα από τη μια μέρα στην άλλη. Αφήστε που η συνταγή της σκληρής λιτότητας σκοτώνει τον ασθενή αντί να τον θεραπεύσει. Ή μήπως οι τραπεζίτες δεν επικοινωνούν με τη λογική;

Αλήθεια, τους μεγαλοφοροφυγάδες θα τους βάλετε να πληρώσουν; Ή θα τους αγνοήσετε κι εσείς όπως έκανε ο προκάτοχός σας; Τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα τα προστατέψετε από το κούρεμα;

Καλή δουλειά, κύριε Πρωθυπουργέ, και φυλαχτείτε από τρικλοποδιές του πρώην… Το πληγωμένο θηρίο είναι πιο επικίνδυνο.

Αυτά προς το παρόν. Θα τα λέμε…

Tags: Ερντογάν, Λουκάς Παπαδήμος