Επιτέλους, η Ελλάδα απέκτησε ΟΡΑΜΑ!

%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%2B%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85Μέχρι τις προάλλες, εμείς οι Έλληνες πορευόμασταν δίχως όραμα, απλά με το σύνθημα ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ**ος μας. Τώρα όμως, χάρη στις πολυετείς και φιλότιμες προσπάθειες των λαοπρόβλητων άχρηστων κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας, αποχτήσαμε κι εμείς όραμα! Πώς λένε απόχτησε κι η ψείρα κώλο; Ε, κάτι τέτοιο! Ακούσατε ότι ηρρέθη τοις αρχαίοις ότι οι λαοί χωρίς όραμα αφανίζονται. Εμείς ευτυχώς δεν κινδυνεύουμε τώρα, διότι αποχτήσαμε επιτέλους όραμα! Ποιο είναι το όραμά μας; ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΦΤΗΝΑ, βρε αδερφέ! Δε ζητάμε και τίποτα το παράλογο; Θέλουμε να μας θεωρούν ισότιμους με τους άλλους. Γιατί δηλαδή να μας υποτιμούν;

Βέεβαια! Υψηλούς στόχους βάλαμε, παίδες! Ο πρωθυπουργός μας αλωνίζει τις ηπείρους για να μας εξασφαλίσει να δανειζόμαστε με χαμηλότερο spread! Το όραμα του ζητιάνου είναι να του δίνουν κάνα ευρώ για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί, και το όραμα της Ελλάδας είναι να δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να μη χαμηλώσει το βιοτικό επίπεδο της πλουτοκρατίας! Πόσο υπερήφανη αισθάνομαι που με τις θυσίες μου συμβάλλω κι εγώ στην εκπλήρωση αυτού του ευγενούς οράματος! Λίγο τόχεις να μπορεί η χώρα μου να δανείζεται νυν και αεί και εις τους αιώνας; Δεν υπάρχει υψηλότερο ιδανικό”!

Τα 300 δις χρέος δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τους φιλόδοξους μεταξύ μας. Θέλουμε να τα πάμε στα 400 δις (δε θ’ αργήσουμε) και μετά στα 500 δις, και σε καμιά δεκαετία στο ένα τρις. Βλέπεις τα επιτόκια έχουν το ιδίωμα να αυγαταίνουν το χρέος . Ή να έχεις στόχους ή να μην έχεις! Μαζί με αυτό το όραμα, έρχεται και το άλλο, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το πετύχαμε ήδη. Άλλοι κανονίζουν τώρα τα του οίκου μας. Ποιος τη χάρη μας! Βγάζουν τις άχρηστες κυβερνήσεις μας από τον κόπο να σκέπτονται και να μας βουλιάζουν περισσότερο. Διότι τίποτα σωστό δεν κατεβάζει η κούτρα τους. Τους δίνουν και άλλοθι για να νίπτουν τας χείρας τους από του αίματος του λαού. Δε φταίνε αυτές, ποτέ δεν έφταιγαν και για τίποτε άλλωστε. Οι πολίτες φταίνε που έχουν επιλέξει να είναι πρόβατα.

Λοιπόν, ποια είναι τα νεώτερα από την πορεία προς την υλοποίηση του υψηλού εθνικού οράματος; Να, αυτή τη στιγμή ο δικός μας βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα δει το μεγάλο αδελφό και θα τον παρακαλέσει να κάνει κι’ αυτός ντα τους παλιοκερδοσκόπους που δε λένε να κατεβάσουν το spread παρόλο που ο ελληνικός λαός δέχτηκε (;;;) να ματώσει για το μεγάλο όραμα του δανεισμού. Πρέπει, λέει, τώρα να ελέγξουν τα CDS αλλάζοντας τους κανονισμούς κάτω από τους οποίους λειτουργούν οι κερδοσκόποι! Άλλο μεγάλο ελληνικό επίτευγμα θα είναι αυτό!

«Τόσο στη χθεσινή του ομιλία στο Ίδρυμα Μπρούκινγκς με θέμα: “Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Αλλαγής: Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, όσο και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα του κοινού σχεδίου για την πάταξη της κερδοσκοπίας.» (δείτε εδώ) Μετά το μάτωμα του ελληνικού λαού, επίκειται το “μάτωμα” των κερδοσκόπων, ολέ, ολέ, μεταξύ των οποίων και οι δικές μας τράπεζες Πειραιώς και Εθνική που μας δάνεισαν προχτές με υψηλό επιτόκιο! (δείτε εδώ). Βρε τις άτιμες!

Εν τω μεταξύ, μέσα στο δικό μας ΧΑΑ οργιάζουν παρόμοιες κερδοσκοπίες εις βάρος των εισηγμένων με τη βοήθεια “εργαλείων” που θέσπισαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις μας, όπως θύμισα σε πρόσφατο άρθρο μου. Υποκρισία και το μέγα έλεος, αλληλούια!

Tags: CDS, Hillary Clinton, ελληνικό όραμα, Ίδρυμα Μπρούκινγκς